Πώς να αλλάξετε τη μηχανή αναζήτησης στην Αναζήτηση των Windows στα Windows 10

Η δυνατότητα αναζήτησης στα Windows 10 περιλαμβάνει αναζήτηση ιστού. Δεδομένου ότι είναι μια λειτουργία μετοχών, χρησιμοποιεί το Bing και στέλνει όλα τα ερωτήματα αναζήτησης στον Edge επειδή και τα δύο ανήκουν στη Microsoft. Δεν υπάρχει ρύθμιση που να σας επιτρέπει να αλλάξετε τη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται και πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται EdgeDeflector για να αναγκάσετε τα Windows 10 να ανοίξουν την αναζήτηση στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας. Για να κάνετε την αναζήτηση των Windows να χρησιμοποιεί μια διαφορετική μηχανή αναζήτησης και το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή EdgeDeflector με ένα πρόσθετο ή επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησής σας που μπορεί να ανακατευθύνει τις αναζητήσεις από το Bing στο Google. Το SearchDeflector είναι μια βελτιωμένη έκδοση του EdgeDeflector που σας επιτρέπει να αλλάξετε τη μηχανή αναζήτησης στην αναζήτηση των Windows και επίσης να ορίσετε ποιο πρόγραμμα περιήγησης θα χρησιμοποιεί.

  Πώς να κλείσετε πολλές εικονικές επιφάνειες εργασίας στα Windows 10

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Αυτή η εφαρμογή δίνει στους χρήστες περισσότερες επιλογές τόσο ως προς τη μηχανή αναζήτησης που μπορούν να ορίσουν στην αναζήτηση των Windows όσο και ως προς το πρόγραμμα περιήγησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Γενικά, οι εφαρμογές και οι επεκτάσεις που το κάνουν αυτό στοχεύουν το Google ως μηχανή αναζήτησης και λειτουργούν μόνο για Chrome και Firefox. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης όπως το Opera, ενδέχεται να μην έχετε πολλές επιλογές.

Μηχανή Αναζήτησης Στην Αναζήτηση των Windows

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το SearchDeflector. Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, θα ανοίξει ένα παράθυρο γραμμής εντολών που σας ζητά να επιλέξετε ποιο πρόγραμμα περιήγησης θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Οι επιλογές περιλαμβάνουν Chrome, Firefox και Internet Explorer, ωστόσο, μπορείτε επίσης να καθορίσετε τη διαδρομή προς το EXE οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, ανεξάρτητα από το πόσο σκοτεινό και εξειδικευμένο είναι.

  Πώς να διορθώσετε ότι ο ανεμιστήρας της CPU δεν περιστρέφεται σε υπολογιστή Windows 10

Αφού επιλέξετε και επιβεβαιώσετε ποιο πρόγραμμα περιήγησης θέλετε να χρησιμοποιήσετε, πρέπει να επιλέξετε τη μηχανή αναζήτησης. Οι επιλογές που αναφέρονται περιλαμβάνουν το Bing, το Google, το Yahoo και το Github, αλλά μπορείτε επίσης να καθορίσετε οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιείτε εισάγοντας τη διεύθυνση URL αναζήτησής της μέσω της επιλογής προσαρμοσμένης διεύθυνσης URL. Και πάλι, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης στην Αναζήτηση των Windows.

Μόλις τελειώσετε, η εφαρμογή θα επιβεβαιώσει τις παραμέτρους που έχετε ορίσει. Εάν θέλετε να τα αλλάξετε ξανά, πρέπει να εκτελέσετε το αρχείο EXE της εφαρμογής και να αλλάξετε τις επιλογές σας κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

  Πώς να διορθώσετε τα Windows 10 κλείνουν αντί για ύπνο

Η εφαρμογή λειτουργεί εξαιρετικά στην τρέχουσα έκδοση των Windows 10, δηλαδή 1083, ωστόσο, η επόμενη σημαντική ενημέρωση λειτουργιών δεν απέχει πολύ από την κυκλοφορία και αυτή η λειτουργία μπορεί να σπάσει. Ωστόσο, η εφαρμογή βρίσκεται υπό ενεργή ανάπτυξη, ώστε να μπορείτε να υπολογίζετε ότι θα γίνει συμβατή με τη νέα έκδοση σε περίπτωση που κάτι χαλάσει.