Τι είναι οι μικροσυναλλαγές και γιατί οι άνθρωποι τις μισούν;

Το θέμα των «μικροσυναλλαγών» είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα μεταξύ των παικτών. Είναι οτιδήποτε πρέπει να πληρώσετε μέσα σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Να γιατί οι παίκτες έχουν πρόβλημα μαζί τους.

Τι είναι μια μικροσυναλλαγή;

Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα βιντεοπαιχνίδια, η αγορά τους ήταν μια αρκετά απλή διαδικασία. Μπαίνετε σε ένα κατάστημα τεχνολογίας ή παιχνιδιών, αγοράζετε ένα παιχνίδι για την κονσόλα ή τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, το τοποθετείτε όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

Με την άνοδο του Διαδικτύου, ειδικά των ευρυζωνικών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας και των συνδέσεων WiFi, ήρθαν οι διαδικτυακές πωλήσεις παιχνιδιών. Τώρα, δεν χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι σας για να αγοράσετε παιχνίδια. Μπορείτε να αγοράσετε τους τίτλους σε ψηφιακά καταστήματα όπως το Steam, το Playstation Network, το Nintendo eShop, ακόμη και σε πλατφόρμες για κινητές συσκευές όπως το App Store και το Google Play Store. Στη συνέχεια, τα αρχεία του παιχνιδιού κατεβαίνουν απευθείας στη συσκευή σας και μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι αμέσως.

Ωστόσο, η άνοδος του λιανικού εμπορίου ψηφιακών παιχνιδιών εισήγαγε επίσης αγορές εντός του παιχνιδιού ή μικροσυναλλαγές. Είναι οτιδήποτε μπορείτε να αγοράσετε μέσα σε ένα παιχνίδι, όπως αντικείμενα, κοστούμια, αναβαθμίσεις, premium χαρακτηριστικά και πολλά άλλα. Οι μικροσυναλλαγές έχουν συμπεριληφθεί σε πολλά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, από δωρεάν εφαρμογές για κινητά μέχρι τίτλους επιτυχημένων από σημαντικά στούντιο ανάπτυξης. Η χρήση τους είναι αμφιλεγόμενη και συχνά αποτελεί κύριο σημείο συζήτησης στην κοινότητα του gaming.

  Αποκτήστε πρόσβαση σε διακόπτη WiFi, δίκτυο και πληροφορίες από οποιαδήποτε οθόνη [Jailbreak]

Οι μικροσυναλλαγές μπορούν να συσσωρευτούν

Οι μικροσυναλλαγές συχνά φτιάχνονται σε παιχνίδια μαζί με πτώσεις αντικειμένων που χρησιμοποιούν μια γεννήτρια τυχαίων αριθμών. Αυτό σημαίνει να πάρετε ένα κουτί ή πακέτο με ένα αντικείμενο ή πολλά αντικείμενα μέσα σε αυτό. Ενώ τα περισσότερα παιχνίδια έχουν τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα αποκτήσετε δωρεάν, προσφέρουν επίσης την επιλογή να αγοράσετε ένα κουτί με μετρητά.

Υπάρχει ένα ολόκληρο υποείδος βιντεοπαιχνιδιών που επικεντρώνεται σε αυτά τα τυχαία loot boxes που ονομάζονται “gacha games”, τα οποία είναι συνήθως δωρεάν παιχνίδια για κινητά. Βασίζονται σε μια ιαπωνική μορφή μηχανήματος αυτόματης πώλησης, όπου εισάγετε μετρητά ή μάρκες και παίρνετε ένα τυχαίο παιχνίδι μέσα σε μια κάψουλα σε αντάλλαγμα.

Δεδομένου ότι τα παιχνίδια gacha σας ενθαρρύνουν ενεργά να αγοράσετε περισσότερα, οι άνθρωποι μπορούν να ξοδέψουν χιλιάδες δολάρια σε οποιονδήποτε συγκεκριμένο τίτλο. Οι άνθρωποι που ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά σε μικροσυναλλαγές ονομάζονται «φάλαινες». Πολλά από αυτά τα παιχνίδια έχουν συγκριθεί με κουλοχέρηδες, μόνο που δεν πληρώνουν χρήματα.

Επίσης κοινή μεταξύ ορισμένων παικτών είναι η πεποίθηση ότι αν πληρώσετε 60 $ για ένα premium παιχνίδι, το να πρέπει να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για να ξεκλειδώσετε περιεχόμενο εντός του παιχνιδιού που είναι ήδη προγραμματισμένο στο παιχνίδι είναι άπληστο. Πολλά αθλητικά παιχνίδια χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο. Τόσο η σειρά NBA 2k όσο και η σειρά FIFA διαθέτουν λειτουργίες που επιτρέπουν στους παίκτες να συλλέγουν κάρτες συναλλαγών για να ξεκλειδώσουν περιεχόμενο εντός του παιχνιδιού. Αυτές οι κάρτες συναλλαγών είναι σε τυχαία πακέτα που κοστίζουν στους παίκτες ένα ορισμένο ποσό το καθένα.

Μικροσυναλλαγές Αλλαγή Μηχανικής Παιχνιδιού

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι οι μικροσυναλλαγές τείνουν να αλλάζουν ριζικά τη μηχανική του gaming. Πολλά παιχνίδια έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αγοράζουν μικροσυναλλαγές. Για δωρεάν τίτλους, το κάνουν αυτό περιορίζοντας τον αριθμό των φορών που μπορείτε να παίξετε σε μια συγκεκριμένη περίοδο ή εμφανίζοντας πάντα διαφημίσεις.

  6 καλύτερα εργαλεία διαχείρισης δικτύου που παρακολουθούν την απόδοση

Πολλές εφαρμογές για κινητά χρησιμοποιούν επίσης σκοτεινά μοτίβα, τα οποία είναι διεπαφές που έχουν σχεδιαστεί για να χειραγωγούν τους χρήστες ώστε να εκτελούν ανεπιθύμητες ενέργειες. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το σημείο που τοποθετείται ένα κουμπί ή ο τρόπος με τον οποίο χρωματίζονται τα στοιχεία στην οθόνη.

Αυτή η αλλαγή στη μηχανική ισχύει και για μεγάλους τίτλους. Πολλά παιχνίδια επιβραδύνουν σημαντικά την εξέλιξη, αυξάνουν τη σπανιότητα ορισμένων αντικειμένων ή κόβουν ορισμένες περιοχές, εκτός εάν πληρώνετε για ειδικά αντικείμενα ή ενισχύσεις. Αυτό είναι πολύ κοινό σε μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια για πολλούς παίκτες ή MMO.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το Fallout 76 του Bethesda Game Studio. Αυτό το παιχνίδι υπέφερε από πολλά τεχνικά προβλήματα κατά την κυκλοφορία, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που είχαν οι άνθρωποι με το παιχνίδι ήταν η προβολή των μικροσυναλλαγών. Πολλά αντικείμενα εντός του παιχνιδιού πωλήθηκαν σε γελοία υψηλές τιμές στο κατάστημά τους Atom, με Eurogamer σημειώνοντας ότι μια αμιγώς καλλυντική στολή του Άγιου Βασίλη πωλήθηκε για 20 δολάρια. Πώλησαν επίσης αντικείμενα που παρείχαν πλεονεκτήματα εντός του παιχνιδιού στους χρήστες που τα αγόρασαν.

Τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν μικροσυναλλαγές που προσφέρουν πλεονέκτημα παιχνιδιού αποκαλούνται συχνά από τους παίκτες “pay to win”. Αντί να είναι κάθε παίκτης σε ίσους αγωνιστικούς χώρους, οι παίκτες που ξοδεύουν χρήματα αποκτούν καλύτερο εξοπλισμό και ικανότητες, κάνοντας μερικά παιχνίδια περισσότερο για το ποιος πλήρωσε τα περισσότερα χρήματα παρά για το ποιος έπαιξε καλύτερα.

  Πώς να εντοπίσετε έναν Stalker στη γειτονιά σας και τι να κάνετε γι 'αυτό

Υπάρχει μια γκρίζα περιοχή. Ένα παιχνίδι μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα παιχνιδιού σε άτομα που ξοδεύουν 10 ώρες για να ανεβάσουν το επίπεδο του χαρακτήρα τους, αλλά αφήστε ορισμένους παίκτες να πληρώσουν χρήματα για να παρακάμψουν τη διαδικασία ισοπέδωσης των 10 ωρών. Αυτό εξακολουθεί να ακούγεται προσβάσιμο – αλλά τι θα συμβεί αν η διαδικασία ισοπέδωσης διήρκεσε 1000 ώρες εκτός και αν αφήσετε χρήματα για να την παραλείψετε;

Δεν είναι όλες οι μικροσυναλλαγές “Pay to Win”

Ωστόσο, για να μην πω ότι όλες οι μικροσυναλλαγές είναι κακές και αντιπαθητικές στους παίκτες. Ορισμένες μικροσυναλλαγές δεν επηρεάζουν το παιχνίδι και δεν «πληρώνουν για να κερδίσουν».

Ένα παράδειγμα καλής μορφής μικροσυναλλαγών είναι ο απίστευτα δημοφιλής τίτλος Battle Royale Fortnite. Το παιχνίδι είναι εντελώς δωρεάν σε όλες τις πλατφόρμες, γι’ αυτό και είναι προσβάσιμο σε άτομα όλων των ηλικιών. Όλα τα χρήματά της γίνονται μέσω καθαρά καλλυντικών μικροσυναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες δεν μπορούν να πληρώσουν για να έχουν πλεονέκτημα στο παιχνίδι. μπορούν να πληρώσουν μόνο για κοστούμια, χορούς και άλλα πράγματα που τροποποιούν την εμφάνιση του avatar τους. Όλοι βρίσκονται σε ίσους όρους παιχνιδιού και οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν πλεονέκτημα παιχνιδιού ξοδεύοντας χρήματα.

Μερικά άλλα διαδικτυακά παιχνίδια, όπως το Dota 2, το Counter-Strike: GO και το Overwatch, διαθέτουν επίσης μοντέλα μικροσυναλλαγών που δεν περιφρονούνται από πολλούς παίκτες. Όλα αυτά τα παιχνίδια διαθέτουν μόνο καλλυντικά προς πώληση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα για τους παίκτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερα.