Εγγραφή, επεξεργασία, απόδοση και αποστολή βίντεο από συσκευή iOS

Οι εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο δεν είναι ακριβώς ένα είδος με τεράστια ζήτηση. Για να μην πω ότι δεν είναι δημοφιλές, αλλά προσελκύει μια θέση. Οι επαγγελματίες πιθανότατα χρησιμοποιούν εργαλεία υψηλής τεχνολογίας όπως το Final Cut Pro X ή το Adobe Premiere Pro CC, ενώ ο κλάδος των ενθουσιωδών πιθανώς χρησιμοποιεί κάτι όπως το Cinelab, το iMovie, το Movie Maker κ.λπ. Ωστόσο, για τους λάτρεις που βρίσκονται εν κινήσει, οι επιλογές τους είναι είτε δωρεάν εφαρμογές με πολύ περιορισμένες δυνατότητες ή ακριβές εφαρμογές που κάνουν τη δουλειά. Τώρα, με την κυκλοφορία και την τεράστια επιτυχία της Kinomatic για iOS, μιας εφαρμογής αξίας 3,99 $ στο κατάστημα εφαρμογών, έχουμε ένα εργαλείο που μπορεί να εγγράψει, να επεξεργαστεί, να αποδώσει και να ανεβάσει τα βίντεό σας απευθείας από τη συσκευή σας iOS. Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή είναι μισή, οπότε η αγορά τώρα είναι μια ευκαιρία.

  Αυτό το τσίμπημα σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε στιγμιότυπα οθόνης iOS πριν τα αποθηκεύσετε [Cydia]

Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά να τρέχω αυτό το τεστ, νόμιζα ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ αμυδρό. Αργότερα συνειδητοποίησα ότι είχα χαμηλώσει τη φωτεινότητα της οθόνης μου. Το πρόβλημα επιλύθηκε αυξάνοντας τη φωτεινότητα, αλλά ήταν ακόμα λίγο αμυδρή σε σύγκριση με την προεπιλεγμένη βιντεοκάμερα. Με εφαρμογές όπως το Camera +, λαμβάνετε μυριάδες προσαρμογές, όπως ISO, έκθεση, ταχύτητα κλείστρου κ.λπ. που επηρεάζουν άμεσα το φως, καθιστώντας το μια εύχρηστη βελτίωση της κάμερας. Στο Kinomatic, εκτός από την ισορροπία λευκού, το κλείδωμα έκθεσης και το κλείδωμα εστίασης, δεν υπάρχουν πολλές προσαρμογές από τη συσκευή εγγραφής βίντεο. Αυτό γίνεται μόνο για να ξεφύγουμε πρώτα από τα μικρά ζητήματα, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε κατευθείαν στα καλά κομμάτια.

Εγγραφή

Όπως είπαμε, υπήρχαν προβλήματα με το φως και αν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, υπάρχουν προβλήματα και με την ισορροπία λευκού, αλλά αυτό που λείπει από την εφαρμογή στη δυνατότητα εγγραφής, το αναπληρώνει με την εισαγωγή πολυμέσων. Θα μπορούσατε απλώς να κάνετε εγγραφή χρησιμοποιώντας είτε την προεπιλεγμένη εφαρμογή είτε οποιαδήποτε εφαρμογή που προτιμάτε και θα μπορούσατε να την εισαγάγετε στο πρόγραμμα επεξεργασίας. Ωστόσο, εάν επιμένετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή εγγραφής Kinomatic, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να καταγράψετε πολλές περιπτώσεις. Διαθέτει δύο δείκτες, έναν για την έκθεση και τον άλλο για την εστίαση. Μπορείτε να τα κλειδώσετε σε περίπτωση που βρείτε μια ρύθμιση που σας ταιριάζει. Στη συνέχεια, υπάρχει το κουμπί σταθεροποίησης εικόνας, ένα φλας (ομολογουμένως, που βοηθάει σημαντικά το σκοτάδι). Παρακάτω υπάρχει ένας κόκκινος κύκλος, πατώντας τον οποίο θα ξεκινήσει η εγγραφή. Μόλις ξεκινήσει η εγγραφή, ο κύκλος μετατρέπεται σε τετράγωνο, πατώντας το, τερματίζει την εγγραφή. Υπάρχουν κουμπιά δίπλα στην εγγραφή για ψηφιακό ζουμ, λειτουργούν μάλλον ομαλά.

  Πώς να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο Keychain σε iOS και macOS

Επεξεργασία

Τώρα αυτό είναι όπου η εφαρμογή έχει πραγματικά αντίκτυπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βίντεο που έχετε εγγράψει μέσω της εφαρμογής ή μπορείτε να εισαγάγετε βίντεο που έχετε εγγράψει αλλού. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, να αφαιρέσετε/αντικαταστήσετε ήχο και να συνδυάσετε μια συλλογή που παρουσιάζει καλύτερα τις στιγμές όπως εσείς επιλέξατε να τις δείτε. Για να είμαστε δίκαιοι, η εφαρμογή είναι κοντά στο Movie Maker παρά στο Final Cut Pro X, αλλά ακόμη και με περιορισμούς για κινητά και όλα αυτά, αυτή η εφαρμογή προσφέρει περισσότερα από τη μέση εφαρμογή σε αυτό το εύρος τιμών. Υπάρχει επίσης ένα ενδιαφέρον fade in και fade out μεταξύ των βίντεο, αρκεί να εξαλείψει το άλμα στον ήχο χωρίς να τραβήξει την προσοχή σε αυτό.

  Μόλις ενημερώθηκε στο iOS 13; Αλλάξτε αυτές τις οκτώ ρυθμίσεις τώρα

Αυτό φυσικά δεν έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες, αλλά αν είστε vlogger ή ίσως συμπιέζετε σχετικά βίντεο σε ένα μόνο αρχείο, αυτή είναι η εφαρμογή για εσάς.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ενός βίντεο που δημιουργήθηκε με αυτήν την εφαρμογή εδώ.

Αποκτήστε το Kinomatic για iOS [$1.99 for a limited time, then available for $3.99]