Νέες δυνατότητες στον Firefox 31 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Έχουν περάσει ήδη έξι εβδομάδες; Ναι, έχει και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσετε μια νέα έκδοση του Firefox τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για Android. Ο Firefox 31 είναι πλέον διαθέσιμος για άμεση λήψη ή μπορείτε να αναβαθμίσετε την τρέχουσα έκδοση κάνοντας κλικ στο κουμπί βοήθειας στον πίνακα επιλογών. Ο Firefox 31 για επιτραπέζιους υπολογιστές φέρνει νέες δυνατότητες τόσο για τελικούς χρήστες όσο και για προγραμματιστές. Αξιοσημείωτο μεταξύ αυτών είναι η δυνατότητα Prefer:Safe που λέει στους ιστότοπους ότι ο τρέχων χρήστης έχει πρόσβαση στον ιστό πίσω από γονικούς ελέγχους. Ένα νέο πεδίο αναζήτησης προστέθηκε στη σελίδα της νέας καρτέλας και ένα ωραίο εργαλείο επιλογής χρώματος προστέθηκε μεταξύ άλλων για προγραμματιστές. Ο Firefox για Android επεκτείνεται στη λειτουργία των οικιακών πάνελ και τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε περισσότερα πρόσθετα για να προσθέσετε μεγαλύτερη ποικιλία ροών στην αρχική σελίδα. Το API για την προσθήκη περιεχομένου στην αρχική σελίδα έχει επίσης εισαχθεί για προγραμματιστές. Οι χρήστες μπορούν τώρα να αναγκάσουν να συγχρονίσουν τις ανοιχτές καρτέλες από τη συσκευή τους Android και να αναδιατάξουν τα οικιακά πάνελ.

  Το Snapdragon Glance είναι μια εφαρμογή κλειδώματος οθόνης με επίγνωση χρήσης για Android

Firefox για επιφάνεια εργασίας

Πεδίο αναζήτησης σε σελίδα νέας καρτέλας

Είναι δύσκολο να μετρηθεί η χρησιμότητα αυτής της δυνατότητας, αλλά υπάρχει και το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς φαίνεται. Μια γραμμή αναζήτησης προστέθηκε στη σελίδα της νέας καρτέλας ακριβώς πάνω από την ταχεία κλήση.

Προτίμηση: Ασφαλής

Αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και δεν μπορείτε να την απενεργοποιήσετε. Δεν υπάρχουν στοιχεία διεπαφής χρήστη για τη διαχείρισή του. Η δυνατότητα ελέγχει εάν το λειτουργικό σύστημα εκτελείται με ενεργοποιημένους γονικούς ελέγχους (μόνο OS X και Windows) και ενημερώνει τους ιστότοπους ότι πρέπει να φιλτράρουν το περιεχόμενο ανάλογα. Η δυνατότητα στέλνει πληροφορίες με την κεφαλίδα HTTP για να ειδοποιεί τους ιστότοπους, ώστε να μπορούν να αποκλείουν περιεχόμενο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για νεαρούς χρήστες.

  Ελέγξτε τα πολυμέσα στον Firefox με τα πλήκτρα πολυμέσων στο πληκτρολόγιό σας

Σταγονόμετρο

Για να ενεργοποιήσετε το εργαλείο σταγονόμετρου, πρέπει πρώτα να ανοίξετε τις ρυθμίσεις των εργαλείων προγραμματιστή και να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Πάρε χρώμα από τη σελίδα» κάτω από το κουμπί Διαθέσιμη εργαλειοθήκη. Αυτό προσθέτει ένα κουμπί σταγονόμετρου στο εργαλείο. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε Eyedropper στη γραμμή εργαλείων προγραμματιστή.

Μερικώς επιλεγμένο κείμενο συνδέσμου από το μενού περιβάλλοντος

Αυτό δεν είναι μια νέα δυνατότητα, είναι μια διόρθωση. Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε έναν μερικώς επιλεγμένο σύνδεσμο από το μενού περιβάλλοντος.

Firefox για Android

Αναπαραγγελία οικιακών πάνελ

Μπορείτε να αναδιατάξετε τα πάνελ της αρχικής σελίδας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Προσαρμογή> Αρχική σελίδα και πατώντας παρατεταμένα ένα από τα πάνελ που αναφέρονται εκεί. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με την επιλογή να αφαιρέσετε τον πίνακα ή να τον μετακινήσετε πάνω ή κάτω.

  Πώς να ελέγξετε τα δικαιώματα πρόσθετου Firefox

Ανανέωση συγχρονισμένων καρτελών

Προστέθηκε μια επιλογή ανανέωσης pull to force που επιτρέπει στους χρήστες να αναγκάσουν τον Firefox να ανακτήσει τις πιο πρόσφατες καρτέλες ανοιχτές σε άλλη συσκευή. Απλώς τραβήξτε και αφήστε την καρτέλα συγχρονισμού για να εκτελέσετε τον συγχρονισμό.

Firefox Hub API

Οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το νέο API για να προσθέτουν περιεχόμενο από τον ιστότοπό τους στην αρχική σελίδα του Firefox. Λίγα πειραματικά πρόσθετα είναι ήδη διαθέσιμα στο Firefox Market Place για όποιον θέλει να το δοκιμάσει.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες αρχείο καταγραφής αλλαγών για Επιτραπέζιος υπολογιστής Firefox και Firefox για Android για να μάθετε για άλλες νέες δυνατότητες.

Κάντε λήψη του Firefox 31 για επιτραπέζιους υπολογιστές

Κατεβάστε το Firefox 31 για Android