Πώς να ελέγξετε εάν κάποιος είναι ενεργός στο Facebook

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το Facebook, ίσως έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχει τρόπος να δείτε εάν κάποιος είναι συνδεδεμένος. Ίσως θέλετε να επικοινωνήσετε με ένα μέλος της οικογένειας, έναν φίλο, έναν συνάδελφο ή απλώς να είστε περίεργοι.

Ευτυχώς, το Facebook έχει κάνει αυτή τη διαδικασία εύκολη. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να ελέγχετε εάν κάποιος είναι ενεργός τόσο σε υπολογιστές όσο και σε κινητές συσκευές.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε εάν κάποιος είναι ενεργός στο Facebook χρησιμοποιώντας υπολογιστή

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε εάν κάποιος είναι ενεργός στο Facebook χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού:

  • Μεταβείτε στην “αρχική σελίδα” κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το λογότυπο του Facebook ή στο κουμπί “Αρχική σελίδα”.
  • Στα δεξιά, θα δείτε την καρτέλα “Επαφές” που περιέχει μια λίστα με τους φίλους σας. Εάν η καρτέλα “Επαφές” δεν εμφανίζεται αυτόματα, πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο “Επαφές”.
  • Για να μπορείτε να δείτε την κατάσταση δραστηριότητας των φίλων σας στο Facebook, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή “Ενεργή Κατάσταση” είναι ενεργοποιημένη. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογές” που βρίσκεται μέσα στην κάρτα “Επαφές” και επιλέξτε την επιλογή “Ενεργοποίηση Ενεργής Κατάστασης”.
  • Αναζητήστε την πράσινη κουκκίδα ανάμεσα στην εικόνα προφίλ και το όνομα του φίλου σας. Αν το δείτε, σημαίνει ότι είναι ενεργά αυτήν τη στιγμή στην εφαρμογή Facebook ή Messenger.
  • Σημειώστε ότι η πράσινη κουκκίδα δίπλα στο όνομα του χρήστη μπορεί να έχει δύο έννοιες. Το άτομο χρησιμοποιεί είτε το Facebook είτε το Messenger από τη στιγμή που το Messenger αφαιρέθηκε πρόσφατα από το Facebook και είναι πλέον μια ξεχωριστή εφαρμογή. Εάν βλέπετε την πράσινη κουκκίδα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χρησιμοποιούν το ίδιο το Messenger.

      Τι είναι ένα Facebook Messenger Bot;

    Ως αποτέλεσμα, μπορεί να στείλετε μήνυμα σε κάποιον στο Facebook Messenger αφού δείτε την πράσινη κουκκίδα, αλλά ενδέχεται να μην λάβετε απάντηση. Ο χρήστης μπορεί απλώς να περιηγείται στην εφαρμογή Facebook και να μην χρησιμοποιεί το Messenger αυτήν τη στιγμή. Με βάση αυτό, δεν πρέπει να σκεφτείτε αμέσως ότι ένα άτομο σας αγνοεί εσκεμμένα.

    Ένας άλλος απλός τρόπος είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του Messenger δίπλα στο όνομά σας. Θα ανοίξει μια λίστα με τους φίλους σας, με μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στους ενεργούς χρήστες. Εκείνοι που δεν έχουν τελεία θα έχουν μια κατάσταση τελευταίας ενεργού χρόνου.

    Εάν δεν βλέπετε καμία ένδειξη κατάστασης δραστηριότητας, μπορεί να οφείλεται στους ακόλουθους λόγους:

  • Το άτομο δεν έχει χρησιμοποιήσει το Facebook για περισσότερες από 24 ώρες
  • Το άτομο έχει απενεργοποιήσει την επιλογή “Ενεργή κατάσταση”.
  • Το άτομο σας έχει αποκλείσει στο messenger
  • Πώς να ελέγξετε εάν κάποιος είναι ενεργός στο Facebook Messenger

    Όπως και στο προηγούμενο παράδειγμα, πρέπει να σημειωθεί ότι το Facebook και το Messenger είναι αυτή τη στιγμή δύο ξεχωριστές εφαρμογές. Η πράσινη κουκκίδα που υποδεικνύει ότι το άτομο είναι ενεργό θα παραμείνει πράσινη όσο είστε αφοσιωμένοι στο Facebook ή στο Messenger. Μια πράσινη κουκκίδα θα γίνει γκρι μόλις αποσυνδεθείτε από το Facebook και βεβαιωθείτε ότι και τα δύο προγράμματα δεν λειτουργούν στο παρασκήνιο.

    Όταν ανοίγετε την εφαρμογή Facebook Messenger, μια οριζόντια γραμμή με ενεργούς χρήστες θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης.

    Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι επιλέγοντας το εικονίδιο “Άτομα” στο κάτω μέρος της οθόνης. Μόλις το κάνετε αυτό, θα εμφανιστεί μια λίστα με τους χρήστες που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το Messenger ή το Facebook.

      Πώς να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση στο Facebook

    Για να δείτε ενεργούς χρήστες με αυτόν τον τρόπο, η επιλογή «Ενεργή Κατάσταση» πρέπει να είναι ενεργοποιημένη στον λογαριασμό σας. Εάν αυτή η επιλογή δεν ενεργοποιηθεί αυτόματα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook Messenger.
  • Επιλέξτε ρυθμίσεις λογαριασμού κάνοντας κλικ στην εικόνα προφίλ του χρήστη στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  • Στις ρυθμίσεις “Προφίλ”, επιλέξτε την επιλογή “Ενεργή κατάσταση”.
  • Επιλέξτε την επιλογή “Εμφάνιση όταν είστε ενεργοί”. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε τους χρήστες με ενεργοποιημένη την επιλογή Ενεργή Κατάσταση.
  • Ένας άλλος τρόπος για να δείτε εάν κάποιος είναι ενεργός στο Facebook Messenger είναι να κάνετε αναζήτηση στο προφίλ του.

  • Κάντε κλικ στη γραμμή αναζήτησης στο Messenger και εισαγάγετε το όνομα του χρήστη.
  • Το άτομο που ζητήθηκε θα εμφανιστεί. Εάν υπάρχει μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στην εικόνα του προφίλ του, ο χρήστης είναι ενεργός είτε στο Messenger είτε στο Facebook.
  • Δύο πράσινες κουκκίδες μπορεί να εμφανιστούν όταν κάνετε κλικ στο όνομα κάποιου στο Messenger. Η πρώτη εμφανίζεται δίπλα στη φωτογραφία του προφίλ τους, ενώ η δεύτερη δίπλα στο εικονίδιο του βίντεο. Όταν βλέπετε μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στο εικονίδιο βίντεο στο Messenger, αυτό σημαίνει ότι το άτομο είναι προσβάσιμο μέσω συνομιλίας μέσω βίντεο.

    Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ίδιο το Messenger και να ελέγξετε εάν κάποιος είναι ενεργός αυτήν τη στιγμή.

  • Συνδεθείτε και αποκτήστε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Messenger ιστοσελίδα.
  • Επιλέξτε την επιλογή «Ρυθμίσεις» (που απεικονίζεται με τρεις τελείες) στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  • Θα ανοίξει ένα αναπτυσσόμενο μενού όπου πρέπει να επιλέξετε την επιλογή Ενεργές επαφές.
  • Στα αριστερά, κάτω από το όνομα “Επαφές”, θα εμφανιστεί μια λίστα με εκείνες που είναι ενεργές αυτήν τη στιγμή.
  •   Πώς να μεταφέρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο Facebook στο Dropbox

    Εάν η λίστα είναι κενή, η επιλογή Ενεργή κατάσταση μπορεί να είναι απενεργοποιημένη. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε επιλέγοντας την επιλογή ρυθμίσεων και μετά τις προτιμήσεις, όπου πρέπει να επιλέξετε και να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Ενεργοποίηση ενεργής κατάστασης».

    Μπορείτε να ελέγξετε αν κάποιος είναι ενεργός στο Facebook χωρίς να είναι φίλοι;

    Δυστυχώς, το Facebook δεν μας επιτρέπει να ελέγχουμε την κατάσταση δραστηριότητας ατόμων που δεν βρίσκονται στη λίστα φίλων μας. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση.

    Μπορείτε να ελέγξετε εάν κάποιος είναι ενεργός στο Facebook ενώ δεν είστε φίλος, εάν έχετε ανταλλάξει μηνύματα μαζί του στο παρελθόν. Εάν είναι ενεργά, «θα δείτε την πράσινη ένδειξη. Εάν όχι, θα δείτε την τελευταία φορά που ήταν ενεργοί.

    Για να ελέγξετε την κατάσταση δραστηριότητας με αυτόν τον τρόπο, το άτομο στο οποίο ζητείται πρέπει να έχει ενεργοποιημένη την επιλογή «Ενεργή Κατάσταση», όπως εσείς. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, την καλύψαμε νωρίτερα στο άρθρο.

    Μπορείτε επίσης να στείλετε ένα μήνυμα στο άτομο του οποίου την παρουσία στο διαδίκτυο θέλετε να ανακαλύψετε μέσω του Messenger. Εάν ο αναγνώστης δει το μήνυμα που στείλατε, θα εμφανίσει μια ειδοποίηση “Seen” κάτω από το όνομα του χρήστη, υποδεικνύοντας ότι έχει δει το μήνυμά σας.

    Λάβετε υπόψη ότι ένα άτομο μπορεί να δει το μήνυμά σας ακόμη και χωρίς σχόλια με τη μορφή κατάστασης “Εμφανίστηκε”.

    Καλύπτοντας τα Βασικά

    Όπως μπορείτε να δείτε, ο έλεγχος της κατάστασης δραστηριότητας των χρηστών του Facebook είναι αρκετά απλός. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή “Κατάσταση δραστηριότητας”. Εφόσον συμβαίνει αυτό, θα έχετε μια εικόνα για τους ενεργούς χρήστες μέσω οπτικών δεικτών.

    Είναι τόσο απλό, απλά αναζητήστε την πράσινη κουκκίδα δίπλα στο όνομα του χρήστη.

    Ελέγχετε συχνά αν κάποιος είναι ενεργός στο Facebook; Έχετε δοκιμάσει κάποια από τις παραπάνω προτάσεις; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.