Οι 6 καλύτερες προσθήκες συνομιλίας Pidgin για χρήστες Linux

Οι χρήστες Linux γνωρίζουν ότι αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν έναν σοβαρό πελάτη IM, η μόνη επιλογή είναι το Pidgin. Έχει δεκάδες δυνατότητες και ως αποτέλεσμα έχει γίνει η εφαρμογή για τους περισσότερους, ακόμη και σήμερα. Ένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του Pidgin είναι ότι υποστηρίζει πρόσθετα. Με την πτυχή προσθήκης του Pidgin IM, οι χρήστες μπορούν γρήγορα να προσθέσουν (ή να αφαιρέσουν) λειτουργίες που τους αρέσουν και να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία του προγράμματος με τον δικό τους τρόπο. Εάν είστε νέος στη χρήση του Pidgin στο Linux και ενδιαφέρεστε για πρόσθετα, μπορεί να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Γι’ αυτό, σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις καλύτερες προσθήκες συνομιλίας Pidgin που πρέπει να ελέγξουν οι χρήστες Linux.

1. Pidgin Theme Editor

Ας είμαστε ειλικρινείς, η προεπιλεγμένη εμφάνιση του Pidgin IM — ειδικά στο Linux, φαίνεται πολύ παλιά και θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια ενημερωμένη εμφάνιση. Ευτυχώς, χάρη στην προσθήκη Theme Control, αυτό είναι δυνατό.

Με αυτήν την προσθήκη στο Pidgin, θα μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά, το θέμα κειμένου, τα χρώματα κειμένου και πολλές άλλες πτυχές στο Pidgin στο Linux. Για να αποκτήσετε αυτό το πρόσθετο, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Pidgin IM στο δίσκο του συστήματός σας, επιλέξτε “Προσθήκες”, αναζητήστε το “Επεξεργαστής θέματος Pidgin” στη λίστα και κάντε κλικ στο πλαίσιο για να το ενεργοποιήσετε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε Bind-mounts και Symlinks στο Linux

Μόλις ενεργοποιηθεί, επιστρέψτε στο μενού Pidgin, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε την επιλογή “Pidgin Theme Editor” για να ανοίξετε το εργαλείο επεξεργασίας.

2. Αποθήκευση συνεδρίας

Το Pidgin είναι μια πολύ σταθερή εφαρμογή και δεν κολλάει πολύ. Ωστόσο, όταν κολλήσει, θα ανακαλύψετε ότι όλα όσα είχατε ανοίξει εκ των προτέρων έχουν φύγει.

Εάν το βρίσκετε ενοχλητικό να χρειάζεται να ανοίξετε ξανά διάφορες συνδέσεις IRC και μεμονωμένα παράθυρα συνομιλίας φίλων, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε το πρόσθετο Session Save για το Pidgin. Με ενεργοποιημένη την Αποθήκευση συνεδρίας, κάθε φορά που βγαίνετε από το Pidgin (με οποιονδήποτε τρόπο), τα παράθυρα συνομιλίας θα αποκαθίστανται σαν να μην έκλεισαν ποτέ.

Είναι ένα παλαιότερο πρόσθετο, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί αρκετά καλά στην πλατφόρμα Linux. Μάθετε πώς να το εγκαταστήσετε για Linux στον επίσημο ιστότοπο εδώ.

3. Αποστολή στιγμιότυπου οθόνης

Μια χρήση για την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων με φίλους είναι η παροχή τεχνικής υποστήριξης. Εάν έχετε μετατρέψει έναν ή δύο φίλους σε Linux, έχετε ορίσει τον εαυτό σας ως υπεύθυνο για όλες τις τεχνικές ερωτήσεις τους. Συχνά θα χρειαστεί να στείλετε (ή να λάβετε) στιγμιότυπα οθόνης του επιτραπέζιου υπολογιστή Linux, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε περισσότερο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή join στο Linux

Ακόμη και στο Linux, με υπέροχα εργαλεία στιγμιότυπων οθόνης, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα. Εκεί είναι που το Αποστολή στιγμιότυπου οθόνης Έρχεται η προσθήκη. Είναι ένα παλαιότερο πρόσθετο Pidgin που διευκολύνει τη λήψη και αποστολή στιγμιότυπου οθόνης χωρίς να φύγετε από το παράθυρο συνομιλίας.

4. Rocket Chat

Το Rocket Chat είναι μια από τις καλύτερες αντικαταστάσεις ανοιχτού κώδικα για τη γενιά του Slack. Είναι εντελώς αυτο-φιλοξενούμενο και λειτουργεί πολύ όπως και αυτό. Με αυτό το πρόσθετο Pidginοι χρήστες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στους φίλους του Rocket Chat απευθείας στη λίστα φίλων τους, να αλληλεπιδρούν σε κανάλια κ.λπ.

Αν και μπορεί να μην έχει πολύ νόημα να προσθέσετε το Rocket Chat στο pidgin, καθώς έχει μια εκπληκτική εφαρμογή Linux με εξαιρετική υποστήριξη, εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήστες του Rocket Chat που δεν θέλουν να ασχοληθούν με πολλές εφαρμογές συνομιλίας και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Pidgin για να κρατήσουν τα πάντα στη θέση τους.

Η προσθήκη Rocket Chat για το Pidgin βρίσκεται σε άλφα στάδια, επομένως ενδέχεται να υπάρχουν σφάλματα κατά καιρούς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, μεταβείτε στην επίσημη σελίδα.

5. Μωβ Hangouts

Παρά τη δουλειά της Google σε πολλές άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, το Hangouts εξακολουθεί να παραμένει η πιο χρησιμοποιούμενη εφαρμογή μηνυμάτων. Στο Linux, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στο πρωτόκολλο εγκαθιστώντας το Hangouts για Chrome, αν και δεν είναι όλοι στο Linux λάτρεις του Google Chrome, καθώς δεν είναι ανοιχτού κώδικα.

  9 καλύτεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Ubuntu Linux

Μωβ Hangouts παίρνει ολόκληρο το ιδιόκτητο πρωτόκολλο Hangouts και το καθιστά χρησιμοποιήσιμο στο Pidgin. Οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με φίλους του Hangout, να στέλνουν/λαμβάνουν εικόνες και άλλες λειτουργίες που έχουν συνηθίσει οι χρήστες, καθώς και μερικά πρόσθετα που παρέχονται από το Pidgin.

Το Google Hangouts χρησιμοποιείται από περισσότερους από οπαδούς της Google. Συχνά, χρησιμοποιείται στη θέση του Slack. Εάν δεν σας αρέσει σοβαρά η εγκατάσταση του Chrome, αλλά πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτήν την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, αυτή η προσθήκη μπορεί να σας ενδιαφέρει.

6. Ψυχική λειτουργία

Η προσθήκη Psychic Mode για το Pidgin επιτρέπει σε κάθε χρήστη τη μοναδική δυνατότητα να προβλέψει τα μηνύματα που πρόκειται να στείλει ένας φίλος πριν σταλεί οτιδήποτε.

Αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή η προσθήκη είναι χρήσιμη για κάθε χρήστη του Pidgin, αλλά αν ο φίλος σας έχει απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις πληκτρολόγησης, είναι μια ωραία μικρή προσθήκη που διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε κανένα νέο μήνυμα. Το Psychic Mode είναι ενσωματωμένο στο Pidgin, αν και είναι απενεργοποιημένο. Για να ενεργοποιήσετε αυτό το πρόσθετο, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Pidgin στο δίσκο συστήματος, επιλέξτε Προσθήκες και αναζητήστε τη “Psychic Mode” στη λίστα.