Τα 11 καλύτερα παιχνίδια στροφής για έντονο τακτικό αγώνα

Είστε λάτρης των στρατηγικών και τακτικών παιχνιδιών; Αν κουνήσατε καταφατικά, τότε αυτή η λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια turn-based δεν πρέπει να χάσετε.

Τα παιχνίδια στρατηγικής που βασίζονται στη σειρά αναδεικνύουν τις πιο πνευματικές πτυχές του υποείδους. Η ανακούφιση που παρέχουν οι «στροφές» μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε, να συλλογιζόμαστε και να σχεδιάζουμε τις ενέργειές μας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια από ειδικούς.

Τι είναι τα turn-based παιχνίδια;

Τα παιχνίδια που βασίζονται στη σειρά είναι μια υποκατηγορία παιχνιδιών στρατηγικής στα οποία οι παίκτες παίρνουν αποφάσεις ή ενέργειες με τη σειρά. Στη συνέχεια, το παιχνίδι προχωρά στη σειρά του επόμενου παίκτη αφού ο κάθε παίκτης είχε μια προκαθορισμένη περίοδο για να ολοκληρώσει τη σειρά του. Αυτά τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα σε πολλές πλατφόρμες, όπως βιντεοπαιχνίδια, παιχνίδια για κινητά και επιτραπέζια παιχνίδια.

Τα παιχνίδια που βασίζονται στο turn-based είναι γνωστά για το πιο εσκεμμένο παιχνίδι και τον πιο αργό ρυθμό τους. Συχνά ζητούν από τους παίκτες να σχεδιάσουν τις ακόλουθες λίγες ενέργειες και να κάνουν στρατηγικές επιλογές με βάση την κατάσταση. Αυτά τα παιχνίδια μπορεί να είναι πιο εξελιγμένα βιντεοπαιχνίδια ή απλά επιτραπέζια παιχνίδια όπως το σκάκι και το πούλι.

Τα παιχνίδια σειράς έχουν το πλεονέκτημα ότι αφήνουν τους παίκτες να αφιερώσουν το χρόνο τους και να αναλύσουν τις επιλογές τους. Έτσι, έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για άτομα που προτιμούν πιο αργό ρυθμό παιχνιδιού. Τα παιχνίδια που βασίζονται στη σειρά είναι διαφορετικά για διάφορες προτιμήσεις παιχνιδιού, επειδή μπορούν να παίζονται μόνοι ή με φίλους. Ας μάθουμε τώρα πώς να προσεγγίζουμε αυτά τα παιχνίδια.

Πώς να προσεγγίσετε και να διαπρέψετε σε παιχνίδια turn-based;

Απαιτείται διαφορετική στρατηγική για παιχνίδια turn-based από ό,τι για παιχνίδια σε πραγματικό χρόνο. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε παιχνίδια turn-based:

Αναγνωρίστε τους μηχανισμούς του παιχνιδιού

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και επιβεβαιώστε ότι γνωρίζετε πώς λειτουργεί το παιχνίδι.

Παρατηρήστε την υπομονή

Έχετε χρόνο να οργανώσετε τις κινήσεις σας σε παιχνίδια turn-based. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τη βέλτιστη πορεία δράσης δίνοντας αρκετή σκέψη στη στρατηγική σας.

Προβλέψτε τις κινήσεις του αντιπάλου σας

Με τις διαθέσιμες πληροφορίες, προσπαθήστε να μαντέψετε τι θα κάνει ο αντίπαλός σας στη συνέχεια. Αυτό θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τη στρατηγική των ενεργειών σας και να αποτρέψετε τις δικές τους.

Απόκτησε ισορροπία στην επίθεση και στην άμυνα

Φροντίστε να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας, χωρίς να συγκεντρώνεστε μόνο σε καμία πλευρά. Η ιδανική στρατηγική για να πετύχεις είναι συνήθως μια ισορροπημένη.

Μάθετε από τα λάθη

Αξιολογήστε την απόδοσή σας και σημειώστε τυχόν λάθη που κάνατε. Θα γίνετε καλύτερος παίκτης και αυτό θα βοηθήσει τη στρατηγική σας. Διατηρήστε την υπομονή σας και συγκεντρωθείτε στο μακροπρόθεσμο σχέδιο.

Πρακτική, Πρακτική & Εξάσκηση

Παίξτε περισσότερο και θα γίνετε καλύτεροι, γι’ αυτό εξασκηθείτε. Θα μπορέσετε τελικά να πετύχετε σε παιχνίδια turn-based αν συνεχίσετε να εξασκείτε.

Λόγω της έλλειψης πίεσης για άμεση απόκριση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, τα παιχνίδια με turn-based μπορεί να είναι λιγότερο ενοχλητικά από αυτά σε πραγματικό χρόνο. Τα παιχνίδια σειράς ωφελούν τους παίκτες με διάφορους τρόπους. Πρώτα και κύρια, παρέχουν στους παίκτες την ελευθερία να σκέφτονται και να αφιερώνουν χρόνο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πιο στρατηγικό και έξυπνο παιχνίδι.

Επιπλέον, τα παιχνίδια turn-based συχνά διαθέτουν μια ισχυρή ιστορία ή ένα στοιχείο ιστορίας, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την εμβάπτιση και την ελκυστικότητά τους.

Ακολουθεί μια λίστα με παιχνίδια turn-based που παρέχουν την καλύτερη έντονη εμπειρία τακτικής μάχης και σας κρατούν κολλημένους στις θέσεις σας μέχρι το τέλος.

Age Of Wonderers: Planetfall

Κατά την κυκλοφορία, υπάρχουν έξι φατρίες στο παιχνίδι Age of Wonderers: Planetfall, το καθένα με τους στρατιώτες και το gameplay του. Μια προσαρμόσιμη φιγούρα ηγέτη που μπορεί να εξερευνήσει τον κόσμο, να συμμετάσχει στη διπλωματία, να υποστηρίξει μυστικές επιχειρήσεις και κατασκοπευτικές προσπάθειες και να κηρύξει πόλεμο είναι αυτό που ελέγχει ο παίκτης ως διοικητής μιας συγκεκριμένης φατρίας.

  Τρόπος απενεργοποίησης του περιορισμού ισχύος CPU της Dell για άγνωστους μετασχηματιστές ισχύος

Άλλες πόλεις θα τεθούν υπό την εξουσία των παικτών καθώς μεγαλώνουν και η κάθε μία μπορεί να διοικείται ανεξάρτητα. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν επιδρομές σε εχθρικά στρατόπεδα για να πάρουν την τεχνολογία τους και να συλλέξουν πόρους στον χάρτη για έρευνα.

Οι παίκτες πρέπει να διαχειρίζονται τους πόρους τους, να εξερευνούν τη νέα τεχνολογία και να διαπραγματεύονται με άλλες ομάδες για να διατηρήσουν τις διπλωματικές σχέσεις και να εμπλακούν στη μάχη. Ωστόσο, το Age of Wonders: Planetfall είναι μια συναρπαστική και προκλητική εμπειρία για τους λάτρεις των παιχνιδιών στρατηγικής turn-based με το ρεαλιστικό σκηνικό επιστημονικής φαντασίας και το περίπλοκο στρατηγικό παιχνίδι.

Αναπτύχθηκε από – Triumph Studios

Έκδοση – Paradox Interactive

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 6 Αυγούστου 2019

Διαθέσιμες πλατφόρμες – PS4, Xbox One και Windows

Battle Brothers

Οι παίκτες στον μεσαιωνικό κόσμο χαμηλής φαντασίας του Battle Brothers διοικούν μια ομάδα μισθοφόρων στους οποίους έχει ανατεθεί η εκτέλεση διαφόρων εργασιών, όπως η φύλαξη οικισμών, η εξάλειψη ληστών ή τεράτων ή η συνοδεία τροχόσπιτων. Οι παίκτες μπορούν να στρατολογήσουν νέους πολεμιστές, να αποκτήσουν και να πουλήσουν εξοπλισμό και να συμμετάσχουν σε μάχες με διάφορους εχθρούς στον δυναμικά δημιουργημένο παγκόσμιο χάρτη του παιχνιδιού.

Η μάχη με στροφή έχει πολλές επιλογές τακτικής, συμπεριλαμβανομένων των πλευρικών επιθέσεων, των εκτεταμένων επιθέσεων και του ελέγχου του ηθικού. Οι παίκτες πρέπει να διαχειρίζονται τα χρήματα, τον εξοπλισμό και τις συνδέσεις της εταιρείας τους με διάφορες ομάδες και οικισμούς και να συμμετέχουν σε πόλεμο. Το Permadeath είναι ένα χαρακτηριστικό παιχνιδιού, που σημαίνει ότι η απώλεια πολεμιστών στη μάχη έχει διαρκές αποτέλεσμα.

Επιπλέον, το Battle Brothers είναι ένα πολύπλοκο και συναρπαστικό παιχνίδι στρατηγικής που βασίζεται στη σειρά και, για να είναι επιτυχημένο, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό, μικροδιαχείριση και προσεκτικό προσχεδιασμό. Οι λάτρεις των turn-based παιχνιδιών θα λατρέψουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι και θα παραμείνουν εμπλεκόμενοι σε έντονες τακτικές μάχες.

Αναπτύχθηκε από – Overhype Studios

Έκδοση – Overhype Studios

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 24 Μαρτίου 2017

Διαθέσιμες πλατφόρμες – Steam, PS4 και Xbox Series

Πολιτισμός VI

Στο turn-based τακτικών του βιντεοπαιχνιδιού Civilization VI, οι παίκτες ανταγωνίζονται αντιπάλους με τεχνητή νοημοσύνη που ελέγχονται από υπολογιστές για να επεκτείνουν τον δικό τους πολιτισμό από μια φυλή σε κυριαρχία σε ολόκληρο τον κόσμο σε πολλές εποχές ανάπτυξης.

Οι παίκτες επιβλέπουν έναν πολιτισμό που επιλέγουν μεταξύ της προϊστορικής εποχής και του εγγύς μέλλοντος και προωθούν την τεχνολογία, τον πολιτισμό και το κυβερνητικό του σύστημα. Εκτός από το να ταξιδεύουν στον τυχαία δημιουργημένο πλανήτη και να συναντούν άλλους πολιτισμούς και βαρβάρους, ανακαλύπτουν πόλεις και τις αναπτύσσουν χτίζοντας ορυχεία, αγροκτήματα και άλλες βελτιώσεις.

Οι εχθροί της τεχνητής νοημοσύνης έχουν πλέον νέους στόχους που επηρεάζουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης των παικτών. Αρκετοί από αυτούς τους στόχους είναι συγκεκριμένοι για κάθε ηγέτη, διαμορφώνοντας τις προσωπικότητες, τις ιστορικές στιγμές και τις πολιτικές του. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας AI έχει έναν μυστικό στόχο που μπορεί να ανακαλυφθεί μόνο μέσω της κατασκοπείας.

Αναπτύχθηκε από – Firaxis games

Εκδόθηκε από – 2K παιχνίδια

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 16 Νοεμβρίου 2018

Διαθέσιμες πλατφόρμες – Nintendo Switch, PS4 και Xbox One

Το πιο σκοτεινό μπουντρούμι

Στο παιχνίδι ρόλων Darkest Dungeon, ο παίκτης ελέγχει μια ομάδα ηρώων και εξερευνητών που εξερευνούν διάφορα μπουντρούμια και συμμετέχουν σε μάχη με τα πλάσματα που κατοικούν μέσα. Πριν μπει σε ένα μπουντρούμι, ο παίκτης μπορεί να διαχειριστεί μια λίστα με ήρωες και ένα απόθεμα στο Άμλετ, την «κόμβη-πόλη» του παιχνιδιού, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι.

Το gameplay είναι turn-based. Οι ήρωες, ωστόσο, έχουν ελαττώματα, καθώς είναι επιρρεπείς στο άγχος και σε άλλες συνθήκες που μπορεί να βλάψουν την ικανότητά τους να αποδίδουν καλά στη μάχη. Ο μοναδικός μηχανισμός άγχους του παιχνιδιού δοκιμάζει την ψυχική σκληρότητα των ηρώων λόγω της φρίκης που συναντούν.

Ένας ήρωας που μπορεί να βιώσει υπερβολικά υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να υποστεί καρδιακή προσβολή, η οποία θα μπορούσε να τον θέσει σε κίνδυνο εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως μετά. Ωστόσο, το Darkest Dungeon είναι ένα πολύπλοκο και υποβλητικό παιχνίδι που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και εκτέλεση για να επιβιώσει το ζοφερό και συγχωρετικό σύμπαν του.

  Πώς να κάνετε ροή "Frasier" χωρίς καλώδιο

Αναπτύχθηκε από – Redhook Studios

Έκδοση – Redhook Studios

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 19 Ιανουαρίου 2016

Διαθέσιμες πλατφόρμες – Nintendo Switch, PS4 και Xbox One

Ατελείωτος Θρύλος

Το Endless Legend είναι ένα turn-based παιχνίδι τακτικής 4X όπου οι παίκτες ελέγχουν έναν πολιτισμό για να κατακτήσουν, να επεκταθούν, να εκμεταλλευτούν και να καταστρέψουν τον δρόμο τους προς την κυριαρχία σε έναν φανταστικό κόσμο που ονομάζεται Auriga. Το παιχνίδι έχει πολλές ξεχωριστές φατρίες, καθεμία με ειδικότητες, μονάδες και τεχνολογικές εξελίξεις. Οι παίκτες πρέπει να διαχειριστούν με επιτυχία τους πόρους, τη διπλωματία, την έρευνα και τη μάχη για να κερδίσουν.

Το παιχνίδι έχει ένα ρεαλιστικό σύστημα καιρού, μεταβαλλόμενες εποχές και ένα μοναδικό πλαίσιο αναζήτησης φατριών που προσθέτει στο gameplay και το βάθος της ιστορίας. Ένας βαθύς και προσαρμόσιμος μηχανισμός οικοδόμησης πόλεων περιλαμβάνεται στο παιχνίδι, σε συνδυασμό με ένα αρθρωτό τεχνολογικό δέντρο που επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν την πορεία ανάπτυξης του πολιτισμού τους.

Ο χάρτης της σφαίρας του Endless Legend περιλαμβάνει ξεχωριστές περιοχές, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια 4X. Συνολικά, το Endless Legend είναι ένα συναρπαστικό και προκλητικό παιχνίδι στρατηγικής που προσφέρει στους λάτρεις του είδους 4X μια βαθιά και διασκεδαστική εμπειρία.

Αναπτύχθηκε από – Amplitude Studios

Έκδοση – Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 18 Σεπτεμβρίου 2014

Διαθέσιμες πλατφόρμες – Windows και Mac OS

Into The Breach

Στο παιχνίδι Into the Breach, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια ορδή από τεράστια τέρατα γνωστά ως Vek. Ο χρήστης ελέγχει πολεμιστές που πιλοτάρουν γιγάντιους μηχανικούς που μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορα όπλα, πανοπλίες ή άλλο εξοπλισμό για να τους αντιμετωπίσουν. Το σύστημα μάχης turn-based του παιχνιδιού επιτρέπει στους παίκτες να σχεδιάζουν πώς θα αντιδράσει η ομάδα τους στις κινήσεις και τις ενέργειες του εχθρού που προοιωνίζονται τα χτυπήματά τους.

Επιπλέον, ο παίκτης θα ελέγχει τρεις διαφορετικούς μηχανισμούς στη μάχη ενάντια στους Vek και ο στόχος κάθε χάρτη θα έχει έναν καθορισμένο αριθμό στροφών που πρέπει να ολοκληρωθεί. Η προστασία των πολιτικών κτιρίων που υποστηρίζουν το ηλεκτρικό δίκτυο που τροφοδοτεί τους μηχανικούς είναι ο πρωταρχικός στόχος για κάθε χάρτη, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι στόχοι.

Το σκάκι έχει χρησιμοποιηθεί για τη σύγκριση του παιχνιδιού του Into the Breach επειδή επικεντρώνεται περισσότερο στον έλεγχο της θέσης και στις θυσίες μονάδων παρά στο να υπερτερεί αριθμητικά του αντιπάλου.

Αναπτύχθηκε από – Subset Games

Δημοσιεύθηκε από – Subset Games

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 28 Αυγούστου 2018

Διαθέσιμες πλατφόρμες – Nintendo Switch, Windows και Mac OS

Άλφα Κενταύρου

Χρησιμοποιείται μια καθηλωτική προβολή για να παίξετε το παιχνίδι στρατηγικής Alpha Centauri βασισμένο στη σειρά, το οποίο έχει φόντο επιστημονικής φαντασίας. Το παιχνίδι επικεντρώνεται στους επτά ηγέτες φατριών που επιλέγει ο παίκτης από τις 14 επιλογές στο Alpha Centauri, Alien Crossfire και Planet.

Σε μια μάχη για να αποικίσει και να κατακτήσει τον Πλανήτη, ο παίκτης ελέγχει έναν από τους ηγέτες. Οι παίκτες μπορούν επίσης να κερδίσουν συλλαμβάνοντας όλες τις αντίπαλες φατρίες, λαμβάνοντας τα τρία τέταρτα της λαϊκής ψήφου, διαχειρίζοντας την παγκόσμια αγορά ενέργειας, ολοκληρώνοντας το μυστικό έργο Ascension to Transcendence ή, για εξωγήινες φατρίες, χτίζοντας έξι Subspace Generators.

Ένα παιχνίδι για έναν παίκτη, επιλογές προσαρμογής και multiplayer περιλαμβάνονται όλα στο Alpha Centauri. Ο παίκτης μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι επιλέγοντας ρυθμίσεις στην αρχή του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας τα καθιερωμένα προγράμματα επεξεργασίας σεναρίων και χαρτών και αλλάζοντας τα αρχεία του παιχνιδιού για το Alpha Centauri.

Αναπτύχθηκε από την – Firaxis Games

Έκδοση – Electronic Arts

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 31 Ιανουαρίου 1999

Διαθέσιμες πλατφόρμες – Windows και Mac OS

Unity Of Command II

Ένα τακτικό turn-based wargame που επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ ιστορικού ρεαλισμού και αφηρημένου σχεδιασμού παιχνιδιού είναι το Unity of Command II. Η διεπαφή χρήστη (UI) του παιχνιδιού έχει απλοποιηθεί για να απλοποιηθεί η πλοήγηση στα πολυάριθμα στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης μονάδων, της μάχης και της επιμελητείας. Για να κερδίσουν, οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν στρατηγικά όλα τα προϊόντα τους, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών και των ενισχύσεων.

Το στοιχείο καμπάνιας του παιχνιδιού περιλαμβάνει δυναμικά γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη των μαχών και οι παίκτες μπορούν να αποφασίσουν να κάνουν ιστορικές επιλογές που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται ο πόλεμος. Το Unity of Command II περιλαμβάνει επίσης μια ισχυρή λειτουργία για πολλούς παίκτες, που επιτρέπει στους παίκτες να συναγωνίζονται σώμα με σώμα.

  Μπορείτε να ακυρώσετε το FUBO και να λάβετε επιστροφή χρημάτων;

Οι παίκτες μπορούν να αναλάβουν τους ρόλους τόσο του Άξονα όσο και του σοβιετικού στρατού σε διαφορετικές εκστρατείες σε αυτό το παιχνίδι, το οποίο επικεντρώνεται στο Ανατολικό Μέτωπο της σύγκρουσης. Συνολικά, το Unity of Command II είναι ένα πολύπλοκο και συναρπαστικό παιχνίδι στρατηγικής που βασίζεται στη σειρά και παρουσιάζει μια πρωτότυπη άποψη για το Ανατολικό Μέτωπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αναπτύχθηκε από – 2×2 Games, Coreteam

Έκδοση – 2×2 Games

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 12 Νοεμβρίου 2019

Διαθέσιμες πλατφόρμες – Steam

Dawn Of War III

Το Dawn of War III είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο με στοιχεία από διαδικτυακές πολεμικές αρένες για πολλούς παίκτες. Οι Space Marines, ο Eldar και οι Orks είναι τρεις φατρίες που μπορούν να παίξουν στο σύμπαν του Warhammer 40.000 όπου εκτυλίσσεται το παιχνίδι. Κάθε φατρία διαθέτει ειδικές μονάδες, δεξιότητες και δικά της στυλ παιχνιδιού.

Οι παίκτες πρέπει να αποκτήσουν πόρους, να κατασκευάσουν βάσεις και να διαχειριστούν τις δυνάμεις τους για να κερδίσουν ξέφρενους αγώνες. Επιπλέον, το παιχνίδι εισάγει ισχυρές σούπερ μονάδες που μπορούν να ανατρέψουν την ισορροπία μάχης υπέρ του παίκτη. Τόσο οι επιλογές για έναν παίκτη όσο και για πολλούς παίκτες είναι διαθέσιμες στο Dawn of War III, με το τελευταίο να δίνει τη δυνατότητα σε έως και έξι άτομα να ανταγωνιστούν σε διάφορα σενάρια παιχνιδιού.

Για όσους απολαμβάνουν το σύμπαν Warhammer 40.000 και γενικά τα αυθεντικά παιχνίδια στρατηγικής, το Dawn of War III προσφέρει μια ολοκληρωμένη και συναρπαστική στρατηγική εμπειρία γεμίζοντας τους παίκτες με συγκίνηση και ενθουσιασμό.

Αναπτύχθηκε από την – Relic Entertainment

Έκδοση – Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 27 Απριλίου 2017

Διαθέσιμες πλατφόρμες – Windows και Mac OS

Ο παίκτης στο XCOM: Enemy Unknown αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας κορυφαίας στρατιωτικής δύναμης στην οποία έχει ανατεθεί η προστασία της Γης από εξωγήινη εισβολή. Η τακτική μάχη και η διαχείριση βάσης είναι οι δύο τρόποι παιχνιδιού. Ο παίκτης πρέπει να διαθέσει πόρους, να διερευνήσει τεχνολογία αιχμής και να εκπαιδεύσει πολεμιστές στη λειτουργία διαχείρισης βάσης για να προετοιμαστεί για τις επικείμενες μάχες.

Ο παίκτης δίνει εντολή σε μια ομάδα στρατιωτών σε επιχειρήσεις για την εξουδετέρωση εξωγήινων απειλών σε λειτουργία τακτικής μάχης. Το παιχνίδι προσφέρει πολλές κατηγορίες στρατευμάτων με μοναδικές δεξιότητες, διαδρομές προόδου και πολλά εργαλεία και όπλα. Οι ειδικές μονάδες και οι στρατηγικές των εξωγήινων βοηθούν το παιχνίδι να είναι συναρπαστικό και προκλητικό.

Μια παραλλαγή των επιπέδων δυσκολίας είναι διαθέσιμη για το παιχνίδι. Επιπλέον, το παιχνίδι έχει μηχανικό permadeath, που σημαίνει ότι όταν ένας στρατιώτης σκοτωθεί στη μάχη, χάνεται για πάντα. Αυτό αυξάνει την ένταση και τη στρατηγική πολυπλοκότητα του παιχνιδιού.

Αναπτύχθηκε από την – Firaxis Games

Έκδοση – 2K Games

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 9 Οκτωβρίου 2012

Διαθέσιμες πλατφόρμες – Xbox 360, PS3 και Windows

Ο παίκτης-χαρακτήρας στο XCOM 2: Collection είναι ο ηγέτης της στρατιωτικής οργάνωσης XCOM, η οποία έχει μειωθεί σε μια ομάδα που μάχεται ενάντια στον συνεχή εξωγήινο έλεγχο της Γης. Χάρη στο σύστημα μάχης turn-based, οι μάχες μπορούν να σχεδιαστούν στρατηγικά και να αποφασιστούν τακτικά.

Ο παίκτης πρέπει να συντονίσει τα προτερήματά του και τα στρατεύματά του για να επιτύχει τους στόχους του στο παιχνίδι. Υπάρχουν διάφορες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων όλων, από επιχειρήσεις διάσωσης έως δολιοφθορές. Το κύριο παιχνίδι και τέσσερα πακέτα DLC—Alien Hunters, Shen’s Last Gift, War of the Chosen και Tactical Legacy Pack—περιλαμβάνονται όλα στη συλλογή XCOM 2.

Τα DLC δίνουν στους παίκτες περισσότερες ιστορίες, αντιπάλους και δυνατότητες προσαρμογής στρατιωτών. Με μια συναρπαστική αφήγηση, πολλές επιλογές προσαρμογής και σκληρό τακτικό πόλεμο, η συλλογή XCOM 2 παρέχει μια προκλητική και απολαυστική εμπειρία στρατηγικής που βασίζεται στη σειρά.

Αναπτύχθηκε από την – Firaxis Games

Έκδοση – 2K Games

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 5 Φεβρουαρίου 2016

Διαθέσιμες πλατφόρμες – Nintendo Switch, PS4 και Xbox One

συμπέρασμα

Το turn-based gaming μπορεί να είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό για τους παίκτες. Αυτά τα παιχνίδια απαιτούν συχνά υπομονή, στρατηγική και κριτική σκέψη, αφού οι παίκτες πρέπει να αξιολογούν προσεκτικά τα παιχνίδια τους και να προβλέψουν την επόμενη κίνηση του αντιπάλου τους. Επιπλέον, τα παιχνίδια που βασίζονται στη σειρά παρέχουν έναν πιο χαλαρό ρυθμό παιχνιδιού, επιτρέποντας στους παίκτες να σκεφτούν και να αφιερώσουν το χρόνο τους χωρίς να αισθάνονται βιαστικοί ή υπό πίεση.

Τα παιχνίδια που βασίζονται στη σειρά μπορούν επίσης να παιχτούν μόνα τους ή με άλλους, επειδή πολλά υποστηρίζουν λειτουργίες για έναν παίκτη και για πολλούς παίκτες. Το να παίζετε παιχνίδια με στροφές μπορεί να είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να χαλαρώσετε, να προκαλέσετε τον εγκέφαλο και να διασκεδάσετε με φιλικό ανταγωνισμό.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά καλύτερα παιχνίδια gacha.