Τρόπος απενεργοποίησης του περιορισμού ισχύος CPU της Dell για άγνωστους μετασχηματιστές ισχύος

Η Dell κάνει κάτι αρκετά ενοχλητικό με τους φορητούς υπολογιστές της. Εάν δεν χρησιμοποιείτε μετασχηματιστή ρεύματος που φέρει την επωνυμία της Dell, ενδέχεται να μην λειτουργεί με τον φορητό υπολογιστή σας ή η τροφοδοσία της CPU μπορεί να μειωθεί. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, ειδικά εάν δεν μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας έναν προσαρμογέα εγκεκριμένο από την Dell. Σχεδόν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείτε φορητούς υπολογιστές που κατασκευάζονται από την Dell, αλλά εάν έχετε ήδη έναν και χρησιμοποιείτε μη αυθεντικό προσαρμογέα, χρειάζεστε έναν τρόπο για να απενεργοποιήσετε τον περιορισμό ισχύος της CPU της Dell.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

  5 καλύτερα λογισμικό και εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δικτύου για το 2020

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια εφαρμογή που ονομάζεται ThrottleStop, ωστόσο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις ακριβείς απαιτήσεις ισχύος του συστήματός σας και της CPU σας προτού χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Εάν παρέχετε υπερβολική ενέργεια στο σύστημά σας, πολύ πιθανόν να κάψετε κάτι που δεν επισκευάζεται.

Απενεργοποιήστε τον περιορισμό ισχύος της CPU της Dell

Κατεβάστε το ThrottleStopκαι εκτελέστε την εφαρμογή. Απενεργοποιήστε την επιλογή BD PROCHOT και μην αλλάξετε τίποτα άλλο. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση και ο περιορισμός ισχύος της CPU θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένος.

Power Throttling

Η Dell το κάνει αυτό για να διασφαλίσει ότι οι πλαστές προσαρμογείς που ενδέχεται να καταλήξουν να χρησιμοποιούν οι χρήστες δεν θα καταστρέψουν το υλικό τους. Εάν εργαζόταν κατά το ήμισυ για να διασφαλιστεί ότι οι αυθεντικοί προσαρμογείς ήταν πιο εύκολα διαθέσιμοι, κανείς δεν θα έπρεπε να ασχολείται με εφαρμογές όπως αυτή και οι χρήστες δεν θα αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν πλαστούς προσαρμογείς.

  6 τρόποι για να αξιοποιήσετε περισσότερο τον πίνακα της Microsoft

Για να είμαστε σαφείς, αυτή η δυνατότητα δεν είναι άχρηστη. Μπορεί να καταλήξετε να αγοράζετε προσαρμογείς που παρέχουν υπερβολική ενέργεια στον φορητό υπολογιστή σας. Αυτό είναι ανέκδοτο, αλλά τελικά χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω έναν πλαστό προσαρμογέα με έναν παλιό φορητό υπολογιστή Dell, όταν δεν μπορούσα να βρω έναν αυθεντικό και όπως ήταν αναμενόμενο, έκαψε τη μονάδα τροφοδοσίας. Ολόκληρος ο φορητός υπολογιστής δεν παροπλίστηκε. Η ζημιά επιδιορθώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε ένα συνεργείο, αλλά το αποσύνδεσα από την παροχή ρεύματος αμέσως μετά το κάψιμο, οπότε η ζημιά ήταν ελάχιστη.

Το νόημα όλων αυτών είναι ότι προτού αποφασίσετε να απενεργοποιήσετε τον στραγγαλισμό ισχύος, βεβαιωθείτε ότι ο προσαρμογέας δεν τροφοδοτεί υπερβολικά τον φορητό υπολογιστή σας. Ελέγξτε τον αρχικό σας προσαρμογέα και θα σας πει πόση ενέργεια μπορεί να παρέχει. Πάρτε τον φορτιστή σας σε ένα συνεργείο επισκευής και ζητήστε του να ελέγξει πόση ισχύ αποδίδει για να βεβαιωθεί ότι δεν παρέχει υπερβολική ισχύ.

  Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες σε λειτουργία ριπής στο iPhone σας

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε όλες τις δυνατές προφυλάξεις για να εξασφαλίσετε σταθερή παροχή ρεύματος στο σύστημά σας.