Τα ρομπότ, το IoT και η Τεχνητή Νοημοσύνη οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τα ρομπότ, το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) και η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) είναι βασικοί μοχλοί του ψηφιακού μετασχηματισμού, δίνοντας στον κόσμο έναν καλύτερο τρόπο ζωής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο συνδυασμός αυτών των τριών τεχνολογιών έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη μορφή της εργασιακής κουλτούρας των επιχειρήσεων, των βιομηχανιών και των οικονομιών. Ξεχωριστά, κάθε τεχνολογία έχει τον δικό της έλεγχο στο σύστημα και είναι απαραίτητη στις καθημερινές δραστηριότητες των σύγχρονων χρηστών.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες για να μιμηθούν την έξυπνη συμπεριφορά που μπορεί να βοηθήσει τα πολύπλοκα προγράμματα εργασίας τους. Υπάρχει μια ατελείωτη λίστα περιπτώσεων χρήσης για AI, IoT και ρομπότ σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Είτε πρόκειται για ιατρική περίθαλψη και για ακριβείς χειρουργικές επεμβάσεις, για κατασκευή ή για ψηφιακό μάρκετινγκ, αυτές οι σύγχρονες τεχνολογίες είναι παντού.

Η αύξηση του COVID-19 έχει επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης παντού. Πολλοί κλάδοι, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών μεταφορών, ήθελαν να μειώσουν τις επενδύσεις τους στην τεχνολογία.

Σύμφωνα με Έρευνα Grand Viewο ετήσιος ρυθμός αύξησης της τεχνητής νοημοσύνης είναι περίπου 38,1% από το 2022 έως το 2030, ενώ Mordor Intelligence λέει ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των ρομπότ στις βιομηχανίες είναι 17,45% από το 2021 έως το 2026. Η αγορά IoT είναι έτοιμη να εγγράψει CAGR 10,53% από το 2022 έως το 2027.

Επίσης, το IoT και το AI αποτελούν ένα τέλειο ζευγάρι και μπορούν να αναγνωριστούν ως AIoT, πράγμα που σημαίνει ότι και τα δύο μπορούν ταυτόχρονα να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία στον πελάτη. Το μέλλον σας είναι ήδη έξυπνο. κάντε το πιο έξυπνο με το IoT, τα ρομπότ και την τεχνητή νοημοσύνη.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το IoT, τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη;

Τι είναι το IoT;

Το IoT ή το Internet of Things αναφέρεται στα φυσικά αντικείμενα που είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και μοιράζονται δεδομένα με άλλες συσκευές. Περιέχει αισθητήρες, λογισμικό, ικανότητες επεξεργασίας και πολλές άλλες τεχνολογίες. Οι συσκευές IoT συνδέονται και ανταλλάσσουν δεδομένα με διάφορα συστήματα και συσκευές μέσω διαφορετικών δικτύων επικοινωνίας.

Το IoT είναι η πιο χρησιμοποιούμενη τεχνολογία στις μέρες μας. Είτε πρόκειται για συσκευή κουζίνας είτε για οθόνη ασφαλείας, το IoT σάς επιτρέπει να συνδέετε αντικείμενα στα δίκτυα μέσω ενσωματωμένων συσκευών. Τώρα, η επικοινωνία μεταξύ διαδικασιών, ανθρώπων και πραγμάτων είναι δυνατή χωρίς κανένα εμπόδιο.

Με λιγότερη ανθρώπινη παρέμβαση, τα φυσικά αντικείμενα μπορούν να μοιράζονται δεδομένα και να τα συλλέγουν μέσω του cloud, των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας, των αναλυτικών στοιχείων, των μεγάλων δεδομένων, του υπολογιστικού νέφους και άλλων.

Παραδείγματα IoT: Έξυπνοι συναγερμοί πυρκαγιάς, κλειδαριές θυρών, ποδήλατα, ιατρικοί αισθητήρες, ιχνηλάτες γυμναστικής, ψυγεία, συστήματα ασφαλείας, έξυπνα ρολόγια κ.λπ.

Τι είναι τα ρομπότ;

Κάθε μηχάνημα που λειτουργεί αυτόματα για να αντικαταστήσει την ανθρώπινη προσπάθεια ονομάζεται ρομπότ. Μπορεί να εκτελεί ανθρώπινες λειτουργίες με μεγαλύτερη ακρίβεια και σύμφωνα με τα προγράμματα που ορίζονται στο τσιπ του.

Με απλά λόγια, ένα ρομπότ είναι μια μηχανή που λειτουργεί αυτόματα, ικανή να ανιχνεύει το περιβάλλον, να λαμβάνει αποφάσεις μέσω υπολογισμών και να εκτελεί χρήσιμες ενέργειες στον πραγματικό κόσμο.

Ο τομέας της ρομποτικής ασχολείται με τη μηχανική και τη λειτουργία, το σχεδιασμό ρομπότ και πολλές άλλες εργασίες. Είτε πρόκειται για τρισδιάστατη εκτύπωση είτε για γνωστικούς υπολογιστές και ασφάλεια επόμενης γενιάς, τα ρομπότ εκτελούν τις εργασίες τους αποτελεσματικά.

Τα ρομπότ βοηθούν επίσης τους χειρουργούς σε ιατρικές περιπτώσεις να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις και επεμβάσεις ραφής. Μερικά ρομπότ είναι μικρά σαν κέρματα και μερικά είναι μεγάλα σαν φορτηγά ή μεγαλύτερα από αυτό.

Παραδείγματα ρομπότ: Ρομποτικά παιχνίδια, ρομποτικά κιτ, βοηθοί ρομπότ, σκύλος ρομπότ Aibo, ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες κ.λπ.

Τι είναι το AI;

Ένα αντίγραφο της ανθρώπινης νοημοσύνης μέσα στις μηχανές που έχουν προγραμματιστεί από τους ανθρώπους να σκέφτονται σαν πραγματικοί άνθρωποι και να εκτελούν ανθρώπινες ενέργειες ονομάζεται Τεχνητή Νοημοσύνη ή AI. Με άλλα λόγια, μια μηχανή που λειτουργεί σαν ανθρώπινο μυαλό για να μάθει νέα πράγματα από τη δράση, να προσαρμόσει τα ίδια και να λύσει προβλήματα σύμφωνα με τη μάθηση αναφέρεται ως AI.

Είτε πρόκειται για απλή είτε περίπλοκη εργασία, η τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει στη μάθηση, τη λογική και την αντίληψη των δεδομένων. Μπορεί εύκολα να μιμηθεί την εργασία και να την εκτελέσει. Περιλαμβάνει επίσης έννοιες όπως Deep Learning και Machine Learning για εύκολη προσαρμογή σε νέα σενάρια.

  Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις επιπλοκές στο Apple Watch σας

Υπάρχουν τέσσερις τύποι τεχνητής νοημοσύνης:

  • Καθαρά Αντιδραστικό
  • Περιορισμένη μνήμη
  • Θεωρία του Νου
  • Αυτογνωσία

Παραδείγματα τεχνητής νοημοσύνης: Αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμβουλοι Robo, Siri, Alexa, προτάσεις του Netflix, ρομπότ συνομιλίας, έξυπνοι βοηθοί κ.λπ.

Γιατί χρειάζεστε IoT, ρομπότ και AI;

Ας καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο χρειάζεστε αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Οφέλη του IoT

Το IoT είναι ένα βασικό σύνολο τεχνικών που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της ικανότητας κοινής χρήσης δεδομένων και τη διευκόλυνση της ζωής. Παρακάτω είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του IoT στον σύγχρονο κόσμο.

Πιο χρήσιμα δεδομένα, καλύτερες αποφάσεις

Η συλλογή μεγάλου όγκου δεδομένων είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της απόδοσης μιας συσκευής. Πολλές εταιρείες σε αυτή τη σύγχρονη εποχή αισθάνονται τη δύναμη του IoT για να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για την αγορά και να ενισχύσουν τη χρήση των συσκευών IoT κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Για παράδειγμα, αν και γνωρίζετε ότι ένα ψυγείο μπορεί να χειριστεί μια ποιότητα φαγητού για μερικές ημέρες, δεν γνωρίζετε την κατανάλωση ενέργειας, τον μέσο χρόνο μετατροπής του νερού σε πάγο, τη θερμοκρασία κ.λπ. Μπορείτε να λάβετε αυτές τις πρόσθετες πληροφορίες χρησιμοποιώντας το IoT.

Παρακολούθηση και παρακολούθηση μετρήσεων

Το IoT έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την ποιότητα των αντικειμένων στο σπίτι. Με τη δυνατότητα παρακολούθησης και παρακολούθησης, μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις συσκευές για να συλλέξει περισσότερα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να ενημερώνει κάθε προϊόν που πουλά μαζί με τον χρόνο εξυπηρέτησης.

Ελαφρώσε το φορτίο με αυτοματισμό

Δεν θα νιώσετε βαριά κάνοντας περίπλοκες εργασίες. Οι συσκευές IoT θα κάνουν στο έπακρο τη δουλειά για να εξοικονομήσουν χρόνο και κόστος. Φανταστείτε μια λύση λογισμικού που σας υπενθυμίζει πότε πρέπει να αγοράσετε φάρμακα.

Εδώ, μόνο με λίγη ανθρώπινη παρέμβαση, όπως η ρύθμιση κάποιων πραγμάτων, δεδομένων, χρόνου κ.λπ., μπορεί το IoT να εκτελέσει κάθε ενέργεια από μόνο του. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνει την ανθρώπινη προσπάθεια και σας επιτρέπει να εστιάσετε σε άλλες απαραίτητες εργασίες.

Καλύτερη Αποδοτικότητα

Καθώς μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο στους ανθρώπους, εξοικονομεί επίσης τα χρήματά σας από περιττές επενδύσεις. Για παράδειγμα, εάν ένας λαμπτήρας λειτουργεί ως έξυπνος λαμπτήρας και σβήνει αυτόματα όταν δεν υπάρχει κανείς στο δωμάτιο, εξοικονομείτε λογαριασμούς ρεύματος.

Οι συσκευές IoT παρέχουν πολλές χρήσιμες υλοποιήσεις και ενθαρρύνουν την επικοινωνία μηχανής-μηχανής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη αποτελεσματικότητα τόσο για την εταιρεία όσο και για τον χρήστη. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε πόρους από υπερβολική χρήση.

Ποιότητα ζωής

Αφού γνωρίζουμε όλα τα πλεονεκτήματα, είναι αρκετά σαφές ότι μια συσκευή IoT προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής βελτιώνοντας τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Από την παρακολούθηση και την παραγγελία πραγμάτων και το σβήσιμο των φώτων μέχρι τη διαχείριση σημαντικών εργασιών, το IoT σίγουρα μειώνει το άγχος σας, με αποτέλεσμα μια καλύτερη ζωή.

Όσοι ασκούνται καθημερινά μπορούν να παρακολουθούν τον καρδιακό ρυθμό, την ενυδάτωση, τη θερμοκρασία του σώματός τους κ.λπ., για να παραμείνουν σε τέλεια φόρμα και να παρακολουθούν την υγεία τους σε τακτική βάση. Το να φροντίζουμε τα πάντα κάθε στιγμή είναι πραγματικά δύσκολο αυτές τις πολυάσχολες μέρες, χάρη στις συσκευές IoT που φροντίζουν ορισμένα πράγματα για να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Οφέλη των ρομπότ

Τα ρομπότ βελτιώνουν τη ζωή των επιχειρήσεων και των ατόμων. Μερικά οφέλη των ρομπότ είναι:

Ταχύτητα

Τα ρομπότ δεν χρειάζονται διαλείμματα μεταξύ της δουλειάς ούτε για διακοπές ή άδειες. Ποτέ δεν αισθάνεται άρρωστος ή αγχωμένος, ούτε απαιτεί κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή συναντήσεις. Λειτουργούν αποτελεσματικά καθ’ όλη τη διάρκεια των καθορισμένων ωρών, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής.

Ασφάλεια

Κατά την κατασκευή ενός συνόλου προϊόντων μέσω βαρέων μηχανών, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι ατυχημάτων. Τα ρομπότ αναλαμβάνουν αυτόν τον κίνδυνο καθώς μπορούν να αντέξουν υψηλές θερμοκρασίες και φόρτους εργασίας. Και ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά, δεν θα πληγωθούν. μπορούμε να τα επισκευάσουμε εύκολα. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε επικίνδυνες πλατφόρμες είναι πλέον ασφαλείς και εξοικονομούν χρήματα από ιατρικούς λογαριασμούς.

Τελειότητα

Τα ρομπότ είναι προγραμματισμένα για επαναλαμβανόμενες και ακριβείς κινήσεις, και ως εκ τούτου είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν λάθη. Τα ρομπότ χειρίζονται την εργασία ενός υπαλλήλου καθώς και ενός επιθεωρητή ποιοτικού ελέγχου ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, μια εταιρεία εξοικονομεί πόρους και χρόνο και παράγει πολλά προϊόντα την ημέρα.

Συνοχή

Τα ρομπότ λειτουργούν με συνέπεια καθώς δεν χρειάζεται να εμπλέκονται σε οποιοδήποτε θέμα ή πολλά πράγματα. Δεν έχουν προσωπική εργασία να φέρουν εις πέρας και έτσι ολοκληρώνουν την εργασία που τους έχει ανατεθεί εντός του προβλεπόμενου χρόνου με τελειότητα. Ο αυτοματισμός είναι πολύ καλύτερος και πιο αξιόπιστος με ρομπότ παρά με χειροκίνητα μέσα.

Τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Όλοι έχουμε την εσφαλμένη αντίληψη ότι τα ρομπότ παίρνουν τις θέσεις των εργαζομένων, ή μπορείτε να πείτε, αφαιρούν τις δουλειές σας. Αυτό δεν είναι αληθινό; απλώς διευκολύνουν τη δουλειά μας και μερικές φορές μπορούν να απασχολήσουν περισσότερους ανθρώπους. Οι εταιρείες χρειάζονται άτομα για να παρακολουθούν και να επιβλέπουν τα ρομπότ. Επιπλέον, οι άνθρωποι υποχρεούνται να κατασκευάζουν και ρομπότ.

  35+ Συντομεύσεις πληκτρολογίου επεξεργασίας κειμένου Mac για επιτάχυνση της πληκτρολόγησης

Παραγωγικότητα

Η παραγωγικότητα είναι πάντα μια σημαντική ανησυχία σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Τα ρομπότ βοηθούν στην κατασκευή προϊόντων και εκτελούν εργασίες για να έχουν καλή απόδοση στην αγορά. Μιλούν με πελάτες, απαντούν σε σχόλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βοηθούν στο μάρκετινγκ και το branding, απαντούν σε email και πουλάνε προϊόντα.

Οφέλη της AI

Το AI είναι το υποκατάστατο της ανθρώπινης νοημοσύνης και είναι πολύ κρίσιμο στη σημερινή καθημερινή ζωή. Μας έχει απλοποιήσει τη ζωή. Μερικά από τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης είναι:

Βελτιωμένος αυτοματισμός

Πολλές βιομηχανίες ή εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αυτοματοποιήσουν τις ροές εργασίας τους που συνεπάγονται σκληρή δουλειά, εάν γίνει με το χέρι. Και χρησιμοποιώντας συστήματα AI, οι επιχειρήσεις μειώνουν τις προσπάθειες, επιταχύνουν τις διαδικασίες τους και εξοικονομούν χρόνο. Θα βρείτε διάφορες εφαρμογές και ιστότοπους που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρουν αυτά τα οφέλη. Με αυτόν τον τρόπο, οι εργασίες μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Εξοικονόμηση χρόνου

Η εκτέλεση των ίδιων εργασιών ξανά και ξανά είναι κουραστική και χρονοβόρα. Με το AI για καθημερινές και κουραστικές εργασίες, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να εστιάσετε σε άλλες βασικές εργασίες. Οι πελάτες μπορούν εύκολα να πάρουν τα πράγματά τους χωρίς να περιμένουν στην ουρά σε φυσικά καταστήματα και οι εταιρείες εξοικονομούν χρόνο προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες αποτελεσματικά.

Χειριστείτε εύκολα σύνθετα προβλήματα

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί προηγμένες έννοιες μηχανικής μάθησης όπως το Deep Learning για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων, όπως ιατρική διάγνωση, ανίχνευση απάτης, διαχείριση σύνθετων εργασιών, πρόβλεψη καιρού κ.λπ.

Για παράδειγμα, το PayPal χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό απάτης παρακολουθώντας το ιστορικό αγορών των πελατών για να ελέγξει τα μοτίβα. Οι προηγμένοι αλγόριθμοι AI μπορούν να πουν εάν μια συγκεκριμένη συναλλαγή είναι ψεύτικη ή όχι.

Ενισχυμένη παραγωγικότητα

Τα συστήματα AI είναι χρήσιμα εργαλεία που βοηθούν τις επιχειρήσεις να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Από τις μικρές επιχειρήσεις έως τις μεγάλες επιχειρήσεις, κάθε εταιρεία στις μέρες μας χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη με κάποια μορφή για να διαχειριστεί εργασίες υψηλού κινδύνου και χρονοβόρες εργασίες και να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Το ρομπότ AI χρησιμοποιεί έννοιες Μηχανικής Εκμάθησης όπως η Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας και η Βαθιά Εκμάθηση για να αναλύσει νομικά έγγραφα, να διορθώσει νομικά λάθη και να συνεργαστεί με έμπειρους επαγγελματίες νομικούς για την αποσαφήνιση των όρων παρέχοντας βαθμολόγηση βάσει τεχνητής νοημοσύνης και πολλά άλλα.

Κάνοντας τη ζωή πιο εύκολη

Όλοι αγαπούν την τεχνολογία και τα συστήματα AI έχουν γίνει μια από τις αγαπημένες τεχνολογίες για όλους, από επιχειρήσεις έως ιδιώτες. Κάνει τη ζωή όλων απλούστερη και ευκολότερη με την αυτοματοποίηση και την επιτάχυνση των εργασιών. Για παράδειγμα, όλοι στη σημερινή γενιά χρησιμοποιούν εικονικούς βοηθούς που βασίζονται σε AI, όπως Alexa, Cortana, Siri κ.λπ., για να αλληλεπιδρούν με διάφορες συσκευές.

Εφαρμογές IoT, Robots και AI

Τώρα που γνωρίζουμε τι είναι το IoT, τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη, ας κατανοήσουμε τις πραγματικές τους χρήσεις στη ζωή μας.

IoT στην ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι προφανώς μια σημαντική ανησυχία και για αυτό, οι διάφορες επιχειρήσεις παρέχουν ένα ευρύ σύνολο συσκευών IoT. Μπορείτε να βρείτε πολλές συσκευές IoT, όπως ανιχνευτές καπνού, πίνακες ελέγχου πρόσβασης, κάμερες παρακολούθησης βίντεο, αισθητήρες αερίων, κάμερες ασφαλείας, ιχνηλάτες οχημάτων και πολλά άλλα.

Δεν είναι αυτό. Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν έξυπνες κλειδαριές θυρών για να ασφαλίσουν τα σπίτια τους από κλέφτες, που ελέγχονται από έξυπνα ρολόγια, smartphone και έξυπνες οικιακές συσκευές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την τεχνολογία IoT για την παρακολούθηση της ασφάλειας της άγριας ζωής, την παρακολούθηση της κυκλοφορίας που επηρεάζεται άσχημα, τις ειδοποιήσεις για φυσικές καταστροφές και ούτω καθεξής.

AI και IoT στην Πρόβλεψη Δεδομένων

Η πρόβλεψη δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για κάθε τομέα. Με την πρόβλεψη δεδομένων, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να επιτρέψουν στο IoT να αποφύγει το χρόνο διακοπής λειτουργίας, να βελτιώσει τη λειτουργική απόδοση, να αυξήσει τη διαχείριση κινδύνου και να δημιουργήσει νέες υπηρεσίες.

Η πρόβλεψη δεδομένων, από την άλλη πλευρά, σημαίνει ιεράρχηση των κινδύνων. Η τοποθέτηση του AI και του IoT σε ένα μόνο κοντέινερ προσδιορίζει αποτελεσματικά την απειλή, επιτρέποντάς σας να εντοπίσετε κακόβουλο λογισμικό σε οποιοδήποτε δίκτυο, να εντοπίσετε εισβολές και να καθοδηγήσετε την απόκριση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λαμβάνετε καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Αυτόνομα ρομπότ για μικρές εργασίες

Τα αυτόνομα ρομπότ είναι εξοπλισμένα με διάφορους αισθητήρες, λογισμικό θερμικής απεικόνισης, πολλαπλές δυνατότητες κ.λπ. Αυτά τα αντικείμενα χρησιμοποιούνται για τη διάσωση των υπηρεσιών επιβολής του νόμου καθώς και των θυμάτων. Η χρήση αυτόνομων ρομπότ θα προσφέρει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα – μείωση σφαλμάτων, ενίσχυση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας και βελτίωση των προτύπων ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται συνήθως για την καταπολέμηση εγκλημάτων σε όλο τον κόσμο με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση. Τα ρομπότ της αστυνομίας είναι φτιαγμένα για να συλλαμβάνουν, να σταματούν και να χειρίζονται άλλες έντονες καταστάσεις σε επικίνδυνες στιγμές. Από τον καθαρισμό συντριμμιών μέχρι την παρακολούθηση και την έκρηξη βομβών έως τις σκηνές ατυχημάτων, τα αυτόνομα ρομπότ χρησιμοποιούνται ευρέως για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

  Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες HEIC σε JPG σε iPhone και iPad

Παραδείγματα: Bots κοπής γκαζόν, Hospitality Bots, αυτόνομα drones, bots καθαρισμού, ρομπότ στην κατασκευή κ.λπ.

Παρακολούθηση και Διαχείριση Δεδομένων

Το IoT δημιουργεί πολύτιμα δεδομένα και πληροφορίες που μπορούν να παρακολουθούνται και να διαχειρίζονται ανάλογα.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση ενός συστήματος διαχείρισης αποθέματος, όλα τα είδη φέρουν μια ετικέτα RFID, επομένως η παρακολούθηση κάθε είδους θα είναι εύκολη. Μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε στοιχείο από το φορητό υπολογιστή ή το smartphone σας σε πραγματικό χρόνο.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη χρησιμοποιείται για να επιτρέπει στα αυτόνομα φορτηγά να αισθάνονται την τοποθεσία και τα αντικείμενα γύρω τους να οδηγούν με την κατάλληλη ταχύτητα και κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, το αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Tesla Semi και της Uber χρησιμοποιεί τεχνολογία παρακολούθησης και διαχείρισης για να οδηγεί με ασφάλεια σε οποιονδήποτε δρόμο.

Εμπειρία Πελατών

Οι συσκευές IoT βοηθούν στην αυτόματη επικοινωνία ζητημάτων με την ομάδα υποστήριξης, ώστε οι μηχανικοί ή οι ειδικοί να μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα πιο γρήγορα.

Για παράδειγμα, διάφορες εφαρμογές που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούν chatbots που μπορούν να επικοινωνήσουν με τους πελάτες σας σχετικά με τα προβλήματά τους και να προσπαθήσουν να τα λύσουν μόνες τους για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήστη.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ένα έξυπνο ψυγείο. Ας υποθέσουμε ότι το ψυγείο στο σπίτι σας δεν μπορεί να κρυώσει τα περιεχόμενα μέσα σε αυτό. Για να μάθετε και να επιλύσετε προβλήματα, δεν χρειάζεται να καλέσετε κανέναν τεχνικό. μια μικρή τρύπα στην επάνω γωνία λειτουργεί σαν ρομπότ. Καλέστε την εξυπηρέτηση πελατών και τοποθετήστε το ηχείο του τηλεφώνου κοντά σε αυτήν την τρύπα. Θα έχετε το αποτέλεσμα νωρίτερα χωρίς να περιμένετε ώρες για να φτάσουν και μπορείτε να το διορθώσετε μόνοι σας.

Αυτοματοποίηση

Η ανάγκη για αυτοματισμό εκτοξεύεται για κάθε εταιρεία για να κάνει τις εργασίες πιο γρήγορες και απλούστερες. Θα συμβάλει στη βελτίωση της ικανότητας λήψης αποφάσεων και στον εξορθολογισμό των ροών εργασίας σας. Η αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να εστιάσετε στα βασικά μέρη. Υπάρχουν βασικά τρία στοιχεία του αυτοματισμού:

  • AI, το οποίο χρησιμοποιεί πολύπλοκους αλγόριθμους και έννοιες μηχανικής μάθησης για την ανάλυση των δεδομένων και βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν ακριβείς προβλέψεις.
  • Η αυτοματοποίηση επιχειρηματικής ροής εργασιών προφανώς αυτοματοποιεί τη ροή εργασίας για να παρέχει μια σαφή εικόνα συνέπειας.
  • Ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών, η οποία χρησιμοποιεί bots για την ολοκλήρωση διαφόρων εργασιών, όπως η συμπλήρωση φορμών, η εξαγωγή δεδομένων κ.λπ.

Παραδείγματα: Ρομπότ λογισμικού, σενάρια καθαρισμού δεδομένων, ειδοποιήσεις έξυπνου σπιτιού, αυτοοδηγούμενα οχήματα, IVR κ.λπ.

Ποιοτικός έλεγχος συνδεσιμότητας

Κάθε επιχείρηση στοχεύει να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες καθώς η ικανοποίηση των πελατών είναι ζωτικής σημασίας. Για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο, πρέπει να αγκαλιάσετε λύσεις που βασίζονται στο AI και το IoT. Η ποιότητα έρχεται μετά την κατασκευή και κατά τη φάση της επιθεώρησης, τα μέγιστα είδη απορρίπτονται λόγω προβλημάτων διαστάσεων.

Για να αποφευχθούν τέτοια λάθη, οι βιομηχανίες διαθέτουν τεχνολογία ρομποτικής για την κατασκευή των αντικειμένων, προκειμένου να διατηρηθεί η ακρίβεια και η ποιότητα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα τα ελαττώματα, να βελτιώσετε τα προϊόντα και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Παράδειγμα: Ο κατασκευαστής επίπλων Ikea κατασκευάζει σανίδες αυτόματα για να βελτιώσει την ποιότητα του προϊόντος. Εκτελεί επίσης αυτόματη πλαστικοποίηση για την αποφυγή τυχόν κενών.

Έξυπνα σπίτια

Τα έξυπνα σπίτια αποτελούνται από έξυπνες συσκευές. Με απλά λόγια, μια απλή οικιακή εγκατάσταση όπου μια συσκευή ή μια συσκευή μπορεί να ελέγχεται αυτόματα από οπουδήποτε μέσω μιας σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Τα έξυπνα σπίτια έχουν δεξιότητες αυτοπροσαρμογής, ώστε να μπορούν να μάθουν το πρόγραμμα του ιδιοκτήτη και να κάνουν προσαρμογές ανάλογα. Μπορεί να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια ελέγχοντας τη λειτουργία των φώτων, του AC και των ανεμιστήρων. Τα έξυπνα σπίτια περιλαμβάνουν επίσης συναγερμό ασφαλείας που μπορεί να σας ειδοποιήσει αμέσως για την κίνηση μέσω γρήγορων ειδοποιήσεων.

Παραδείγματα: Έξυπνα κουδούνια πόρτας, έξυπνα συστήματα ασφαλείας, φώτα και ανεμιστήρες αισθητήρων κίνησης, έξυπνες συσκευές όπως καμινάδες κ.λπ.

Έξυπνες Βιομηχανίες

Ο βιομηχανικός μετασχηματισμός ή βιομηχανία 4.0 μπορεί να αναφέρεται ως έξυπνες βιομηχανίες. Με άλλα λόγια, είναι η πρακτική της χρήσης έξυπνων και αυτοματοποιημένων μηχανών σε βιομηχανίες για να διευκολύνεται η εργασία. Οι έξυπνες λύσεις IoT χρησιμοποιούν αληθινές πληροφορίες από τους αισθητήρες για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα μειώνοντας την ανθρώπινη παρέμβαση και το κόστος.

Η μετάβαση σε μια έξυπνη βιομηχανία θα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως καλύτερη ποιότητα προϊόντος, λιγότερα λειτουργικά κόστη, περισσότερες γνώσεις, υψηλότερη ικανοποίηση εργαζομένων και πελατών, ελάχιστη ζημιά στους πόρους κ.λπ.

Παράδειγμα: Συνδεδεμένα logistics, έξυπνη εκπαίδευση, έξυπνα κτίρια, έξυπνη εξόρυξη, διαχείριση δικτύου, έξυπνες μεταφορές κ.λπ.

Ποιο είναι το μέλλον του IoT, των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης;

Το IoT, τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσονται ραγδαία σχεδόν σε κάθε τομέα. Στο σημερινό οικοσύστημα, αυτές οι τρεις τεχνολογίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των επιχειρηματικών διαδικασιών και του τρόπου ζωής.

Τα δεδομένα είναι το καύσιμο για κάθε βιομηχανία. Το IoT, τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργούν διαφορετικά για την παρακολούθηση των μετρήσεων και των δεδομένων, τη διαχείριση τους και την απόκτηση χρήσιμων πληροφοριών. Θα σας βοηθήσει να παράγετε καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα για τους πελάτες σας, να βελτιώσετε την εμπειρία τους και να τους ενθαρρύνετε να επιστρέφουν ξανά και ξανά για περισσότερα. Εκτός από τις επιχειρήσεις, αυτές οι τεχνολογίες βοηθούν τα άτομα και τα σπίτια να κάνουν τη ζωή καλύτερη.

Τα επόμενα χρόνια, αναμένεται ότι η χρήση του IoT, της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ θα αυξηθεί περαιτέρω και θα προσφέρει περισσότερα οφέλη σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Μπορείτε να δείτε μερικά από τα δημοφιλή εργαλεία Ρομποτικής Αυτοματοποίησης Διαδικασιών.