Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις επιπλοκές στο Apple Watch σας

Το Apple Watch μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να λέει απλώς την ώρα, να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας ή να σας δείχνει ειδοποιήσεις από το τηλέφωνό σας. Με επιπλοκές, μπορεί να εμφανίσει σχεδόν όποιες πληροφορίες θέλετε ή να παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις αγαπημένες σας λειτουργίες. Θα σας δείξουμε πώς να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Πρώτα, σημειώστε ότι ενώ μπορείτε να προσαρμόσετε την πρόσοψη του ρολογιού και να προσθέσετε επιπλοκές απευθείας στο ρολόι σας, είναι πολύ πιο εύκολο να διαμορφώσετε τα πράγματα μέσω της εφαρμογής Watch στο iPhone σας.

Επιλέγοντας τα σωστά πρόσωπα ρολογιού

Κάθε όψη ρολογιού έχει ένα όριο για το πόσες επιπλοκές μπορεί να εμφανίσει ταυτόχρονα. Ορισμένα, όπως το Numerals Mono, δεν επιτρέπουν κανένα, ενώ το πρόσωπο Infograph επιτρέπει έως και οκτώ. Οι περισσότεροι επιτρέπουν κάπου μεταξύ τριών και πέντε.

Το πρόσωπο Infographic είναι απλώς πολύ απασχολημένο, ενώ το πρόσωπο Astronomy είναι πανέμορφο — αλλά όχι πολύ λειτουργικό.

Αλλά δεν είναι όλα τα πρόσωπα ίσα. Ενώ το πρόσωπο Infograph μπορεί να εμφανίσει πολλές διαφορετικές επιπλοκές, είναι εφιάλτης να το διαβάσετε με μια ματιά. Υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες σε πάρα πολλούς μικροσκοπικούς κύκλους. Το πρόσωπο της Αστρονομίας, από την άλλη πλευρά, φαίνεται εκπληκτικό, αλλά μπορεί να εμφανίσει μόνο δύο μικρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις επιπλοκές, θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πρόσοψη ρολογιού που επιτυγχάνει μια καλή ισορροπία μεταξύ πληροφοριών, καλής εμφάνισης και, το πιο σημαντικό, ευανάγνωστου.

Έχοντας αυτό υπόψη, αξίζει να δοκιμάσετε τα ακόλουθα πρόσωπα:

Modular: Τέσσερις μικρές κυκλικές και μία μεγάλη γραφική ή γραπτή περιπλοκή.
Modular Compact: Δύο μικρές κυκλικές και μία μεγάλη γραφική ή γραπτή περιπλοκή.
Modular Infograph: Τέσσερις μικρές κυκλικές και μία μεγάλη γραφική ή γραπτή περιπλοκή, συν την ημερομηνία.
Μεσημβρινός: Τέσσερις μικρές κυκλικές επιπλοκές.

  Πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένους ήχους κλήσης σε ένα iPhone από το macOS Catalina

Τρόπος χρήσης πολλαπλών προσώπων ρολογιών

Είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργήσετε μια τέλεια όψη ρολογιού που θα δείχνει όλα όσα θέλετε, οπότε γιατί να ασχοληθείτε; Δεν υπάρχει κανόνας κατά της χρήσης πολλαπλών προσόψεων ρολογιού.

Η εναλλαγή μεταξύ τους είναι εξαιρετικά εύκολη—απλώς σύρετε δεξιά ή αριστερά στο τρέχον πρόσωπο για να μετακινηθείτε μεταξύ αυτών που έχετε ρυθμίσει.

ο

Για να λειτουργήσει, ωστόσο, πρέπει να κρατήσετε οργανωμένα τα εγκατεστημένα πρόσωπα. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας και, στη συνέχεια, στην ενότητα “Τα πρόσωπά μου”, πατήστε “Επεξεργασία”. Χρησιμοποιήστε τις λαβές για να αναδιατάξετε τις όψεις του ρολογιού ώστε να ομαδοποιούνται φυσικά. Πατήστε το κόκκινο σύμβολο μείον (-) για να διαγράψετε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε. (Αντίο, Μίκυ Μάους!)

Εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία της ολίσθησης μεταξύ των προσόψεων ρολογιού, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Συντομεύσεις για αυτόματη εναλλαγή μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στη συνέχεια, αντί να περιορίζεστε σε μία μόνο κύρια όψη ρολογιού, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά για διαφορετικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, έχω δύο Modular πρόσωπα Infograph μεταξύ των οποίων αλλάζω: το ένα είναι περισσότερο πρόσωπο αναφοράς και το άλλο έχει όλη την παρακολούθηση της προπόνησής μου. Χρησιμοποιώ επίσης ένα άσπρο πρόσωπο Numerals Duo όταν θέλω απλώς το ρολόι μου να δείχνει την ώρα.

Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μία φορές και να συμπεριλάβετε την ίδια επιπλοκή σε διαφορετικά πρόσωπα. Μπορείτε πραγματικά να διαμορφώσετε μια διαφορετική όψη ρολογιού για κάθε περίπτωση.

Παρακολουθήστε Πρόσωπα με Ενσωματωμένες Επιπλοκές

Οι παρακάτω όψεις ρολογιού έχουν μια ενσωματωμένη επιπλέον περιπλοκή, η οποία είναι ωραία επειδή χρησιμοποιούν ολόκληρη την οθόνη:

  Πώς να ελέγξετε εάν έχετε αποκλειστική GPU

GMT: Εμφανίζει μια επιπλέον ζώνη ώρας στην κύρια κλήση.
Count Up: Διαθέτει χρονοδιακόπτη που παρακολουθεί τον χρόνο που έχει περάσει από τον κύριο επιλογέα.
Χρονογράφος: Διαθέτει ενσωματωμένο χρονόμετρο που μπορεί να παρακολουθεί σε βήματα των 3, 6, 30 ή 60 δευτερολέπτων. Ωστόσο, κάνει μία από τις υποδοχές επιπλοκών.
Chronograph Pro: Μια βελτιωμένη έκδοση του προσώπου Chronograph. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο χρονόμετρο που μπορεί να παρακολουθεί σε βήματα των 3, 6, 30 ή 60 δευτερολέπτων. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως α ταχύμετρο.

Όλα αυτά είναι εμπνευσμένα από τα κλασικά αναλογικά ρολόγια και είναι μερικές από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές.

Αναζητήστε εφαρμογές τρίτων

Οι ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple έχουν μερικές πολύ χρήσιμες επιπλοκές, αλλά οι αγαπημένες σας εφαρμογές μπορεί να έχουν και κάποιες! Δεν χρειάζεται να περιορίσετε τον εαυτό σας ή να περιμένετε να προσθέσει μία εφαρμογή. Εάν θέλετε μια συγκεκριμένη επιπλοκή ή δυνατότητα, απλώς πραγματοποιήστε αναζήτηση στο κατάστημα εφαρμογών. Τρίτοι προγραμματιστές δημιουργούν κάθε είδους χρήσιμες επιπλοκές.

Για παράδειγμα, Απλώς πατήστε Εγγραφή είναι μια εξαιρετική εφαρμογή εγγραφής και μεταγραφής ήχου που πιθανώς δεν ήξερες καν ότι χρειαζόσουν. Διάρκεια ζωής μπαταρίας θα δείξει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone στο ρολόι σας και MiniWiki φέρνει όλη τη Wikipedia στον καρπό σας.

Αναπτύξτε τις δικές σας προσαρμοσμένες επιπλοκές

Η Apple πάντα περιόριζε το τι μπορείτε να προσαρμόσετε στο ρολόι σας. Παρόλο που αυτό σας εμποδίζει να δημιουργήσετε μια πρόσοψη ρολογιού που είναι τόσο υπερβολική, εξαντλεί την μπαταρία σε λίγα λεπτά, ενώ επίσης περιορίζει λίγο τη δημιουργικότητά σας. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες λύσεις!

Με το Watchsmith, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες επιπλοκές.

ο Σιδηρουργός Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε και να συνδυάζετε τις δικές σας προσαρμοσμένες επιπλοκές από μια λίστα με σχεδόν 50. Μπορείτε επίσης να τις ρυθμίσετε ώστε να αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δείξετε τον καιρό το πρωί και την ώρα του ηλιοβασιλέματος το απόγευμα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλοκές για άλλες εφαρμογές, αλλά για βασικές πληροφορίες αναφοράς, αυτό σας δίνει πολλές επιλογές.

  Πώς να φτιάξετε γυαλί στο Minecraft

Εάν αισθάνεστε λίγο πιο τολμηροί, μπορείτε επίσης να ορίσετε τις Συντομεύσεις που δημιουργείτε ως επιπλοκές. Δεν υπάρχει πραγματικό όριο στο τι μπορείτε να κάνετε εδώ, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να βάλετε τη δουλειά στη ρύθμιση του (και στην αντιμετώπιση προβλημάτων όταν τα πράγματα πάνε στραβά).

Μετατρέψτε τις επαφές σε επιπλοκές

Η πλοήγηση στην εφαρμογή Τηλέφωνο και Μηνύματα στη μικρή οθόνη του ρολογιού σας μπορεί να είναι λίγο άβολη—ειδικά αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα γρήγορο μήνυμα. Ο πιο εύχρηστος τρόπος για να επιταχύνετε τη διαδικασία είναι να ορίσετε ένα από τα σημεία επιπλοκής σας ως το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε πιο συχνά. Στη συνέχεια, μπορείτε απλώς να το πατήσετε για να καλέσετε άμεσα, να στείλετε μήνυμα ή να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτό το άτομο.

Μην το περιπλέκετε υπερβολικά

Οι επιπλοκές στο ρολόι σας μπορούν σίγουρα να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη, αλλά επίσης δεν θέλετε να το πάτε πολύ μακριά. Ενώ η επιπλοκή της φάσης της σελήνης φαίνεται δροσερή, είναι πραγματικά κάτι που χρειάζεστε για να μπορείτε να ελέγξετε με μια ματιά; Όσο περισσότερες επιπλοκές έχετε, τόσο πιο ακατάστατο και λιγότερο ενημερωτικό θα είναι το ρολόι σας.

Σκεφτείτε προσεκτικά ποιες επιπλοκές θα σας φανούν πραγματικά χρήσιμες. Για παράδειγμα, το να είναι ορατό ο καιρός, η λίστα υποχρεώσεών σας και η παρακολούθηση συνήθειας όποτε ελέγχετε την ώρα μπορεί να είναι χρήσιμο, αλλά πιθανότατα δεν χρειάζεται να βλέπετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εγγραφές ημερολογίου.

Προσπαθήστε να αποφύγετε την προσθήκη τόσων περιπλοκών που η όψη ρολογιού σας γίνεται πολύ μπερδεμένη για να την διαβάσετε.