Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες HEIC σε JPG σε iPhone και iPad

Ξεκινώντας με το iOS 11, το iPhone και το iPad άλλαξαν στη νέα μορφή HEIC/HEIF υψηλής απόδοσης για φωτογραφίες. Ίσως το έχετε συνειδητοποιήσει όταν προσπαθήσατε να εξάγετε φωτογραφίες. Ακολουθούν δύο απλοί τρόποι μετατροπής φωτογραφιών HEIC σε JPG.

Χρειάζεται να κάνετε μετατροπή;

Το iOS και το iPadOS είναι αρκετά έξυπνα στο χειρισμό της μετατροπής HEIC/HEIF και JPG/JPEG εν κινήσει. Για παράδειγμα, όταν επισυνάπτετε μια εικόνα στην εφαρμογή Mail ή τη στέλνετε μέσω μιας εφαρμογής, μεταφέρεται ως αρχείο JPG. Υπάρχουν όμως στιγμές που δεν λειτουργεί, για παράδειγμα, όταν κάνετε AirDrop φωτογραφίες από το iPhone σας στο Mac σας.

Συνολικά, η μορφή HEIC είναι ανώτερη από τη μορφή JPEG. Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και υποστηρίζει λήψη χρωμάτων 16 bit αντί για 8 bit. Αλλά λειτουργεί τέλεια μόνο όσο παραμένετε στο οικοσύστημα της Apple.

  Πώς να αποδέχεστε και να απορρίπτετε αυτόματα προσκλήσεις σε συσκέψεις στο Outlook

Εάν χρησιμοποιείτε επίσης συσκευές Windows ή Android ή εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες σας είναι σε μορφή JPG, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες μεθόδους. Εάν θέλετε να επιστρέψετε στη μορφή JPEG ως προεπιλογή για νέες φωτογραφίες, μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή λήψης της κάμερας από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες HEIC σε JPG χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Files

Μπορείτε να το κάνετε αυτό απευθείας από την εφαρμογή Αρχεία—δεν απαιτείται εφαρμογή τρίτου μέρους.

Η απλή πράξη της αντιγραφής φωτογραφιών από την εφαρμογή Φωτογραφίες και της επικόλλησής τους σε έναν φάκελο στην εφαρμογή Αρχεία μετατρέπει τις φωτογραφίες από τη μορφή HEIC σε μορφή JPG.

  Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε επίπεδα μεταξύ αρχείων PSD μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία στο iPhone ή το iPad σας. Εδώ, είτε επιλέξτε τη θέση «Στο iPhone/iPad μου» ή μια επιλογή αποθήκευσης στο cloud. (Εάν επιλέξετε τη θέση αποθήκευσης στο cloud, τα δεδομένα θα καταμετρηθούν στο διαδικτυακό σας πρόγραμμα αποθήκευσης και οι φωτογραφίες δεν θα είναι πάντα διαθέσιμες εκτός σύνδεσης.)

Εδώ, πατήστε παρατεταμένα στην κενή περιοχή και επιλέξτε την επιλογή “Νέος φάκελος” από το αναδυόμενο παράθυρο.

Δώστε ένα όνομα στο φάκελο και πατήστε το κουμπί “Τέλος”.

Τώρα, ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και μεταβείτε στο άλμπουμ που περιέχει τις φωτογραφίες HEIC. Εδώ, πατήστε το κουμπί “Επιλογή” από την επάνω γραμμή εργαλείων.

Τώρα, επιλέξτε όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να μετατρέψετε.

Πατήστε το κουμπί “Κοινή χρήση” από την κάτω αριστερή γωνία.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Nudge στο Gmail

Από το φύλλο κοινής χρήσης, επιλέξτε την επιλογή «Αντιγραφή φωτογραφιών».

Οι φωτογραφίες βρίσκονται τώρα στο πρόχειρό σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία και μεταβείτε στον φάκελο που δημιουργήσαμε στα παραπάνω βήματα.

Εδώ, απλώς πατήστε παρατεταμένα στην κενή περιοχή και επιλέξτε την επιλογή «Επικόλληση» από το αναδυόμενο μενού.

Αμέσως, θα δείτε τις φωτογραφίες σας HEIC να εμφανίζονται εδώ, σε μορφή JPG.

Πολλές άλλες εφαρμογές μπορούν να μετατρέψουν γρήγορα εικόνες HEIC σε αρχεία JPEG στο App Store. Ορισμένα μπορεί να περιέχουν διαφημίσεις ή να απαιτούν πληρωμή. Ψάξε στο κατάστημα εφαρμογών και θα τα βρεις.

Εάν έχετε αποθηκευμένες πολλές φωτογραφίες HEIC στο Mac σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σενάριο Automator για να τις μετατρέψετε γρήγορα σε μορφή JPG.