Τα κορυφαία 6 που αξιολογήθηκαν το 2020

Η παρακολούθηση συστήματος μπορεί να είναι μια πρόκληση για πολλούς διαχειριστές. Δεν είναι τόσο ασυνήθιστο τα σημερινά δίκτυα να έχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες διακομιστές. Και πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά τις παραμέτρους λειτουργίας κάθε διακομιστή. Εδώ μπορεί να φανεί χρήσιμο ένα εργαλείο παρακολούθησης συστήματος. Συνήθως, αυτά τα συστήματα θα παρακολουθούν τους διακομιστές σας και άλλες συσκευές, ενώ μπορείτε να επικεντρωθείτε σε πιο παραγωγικές εργασίες. Και αν κάτι πάει στραβά, εάν μια λειτουργική παράμετρος υπερβαίνει το κανονικό εύρος της, το σύστημα θα σας ειδοποιήσει. Σήμερα, ρίχνουμε μια ματιά σε έξι από τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος των Windows.

Θα ξεκινήσουμε συζητώντας την ανάγκη για παρακολούθηση του συστήματος. Θα δούμε πώς τα σύνθετα συστήματα του σήμερα έχουν τόσα πολλά στοιχεία που είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθούμε τα πάντα χωρίς βοήθεια. Στη συνέχεια θα συζητήσουμε τα ενσωματωμένα εργαλεία παρακολούθησης που υπάρχουν σε κάθε σύστημα. Αποτελούν ένα καλό σημείο εκκίνησης για να καταλάβετε τι είναι η παρακολούθηση. Αυτό θα μας φέρει στα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία του εργαλείου παρακολούθησης συστήματος. Αυτό κάνουν και πώς το κάνουν. Και μόλις βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα, θα εξετάσουμε τα έξι καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος για Windows.

Η ανάγκη για εργαλεία παρακολούθησης συστήματος

Αν και σίγουρα θα ήταν χρήσιμο, δεν μπορούμε να έχουμε μάτια παντού. Ωστόσο, πρέπει να παραμένουμε συνεχώς ενήμεροι για την κατάσταση όλου του εξοπλισμού που διαχειριζόμαστε. Τα σημερινά συστήματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από αυτά πριν από μόλις 10 χρόνια. Και έχουν πολλά περισσότερα συστατικά. Ομοίως, περισσότερες διαδικασίες από ποτέ εκτελούνται σε έναν τυπικό υπολογιστή. Κάθε μία από αυτές τις διεργασίες καταναλώνει μέρος των πόρων του συστήματος του κεντρικού υπολογιστή της. Και όταν εξαντλούνται όλοι οι πόροι, τα πράγματα αρχίζουν να πάνε στραβά. Οι διαδικασίες καταρρέουν, συμβαίνουν σφάλματα. Τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Για να διασφαλίσετε ότι τα πράγματα λειτουργούν πάντα ομαλά, πρέπει να ελέγχετε συνεχώς τις λειτουργικές παραμέτρους του εξοπλισμού σας, ώστε να μπορείτε να αντιδράτε προληπτικά πριν προκύψουν προβλήματα. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν διαχειριστή συστήματος να είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία δεκάδων αν όχι εκατοντάδων συσκευών, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την παρακολούθηση όλων. Απλώς είναι πάρα πολλοί από αυτούς.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες λειτουργικές παράμετροι διακομιστή δεν είναι άμεσα διαθέσιμες και πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιο εργαλείο για την πρόσβαση σε αυτές. Οι κεντρικοί υπολογιστές του παρελθόντος είχαν κάθε είδους μετρητές και φως στους πίνακες ελέγχου τους για να ειδοποιούν τους διαχειριστές για μη φυσιολογικές συνθήκες. Μερικοί πρώιμοι υπολογιστές και εξοπλισμός δικτύου είχαν υπολείμματα αυτών – θυμάμαι έναν οικιακό υπολογιστή που είχε μια λυχνία LED που αναβοσβήνει κάθε φορά που γινόταν μια διακοπή ή αυτόν τον διανομέα ethernet που είχε ένα LED «σύγκρουσης»– αλλά έχουν εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό.

Τότε είναι που τα εργαλεία παρακολούθησης του συστήματος γίνονται αναγκαιότητα. Επιτρέπουν στους διαχειριστές του συστήματος να ξοδεύουν το χρόνο τους σε πιο εποικοδομητικές και χρήσιμες εργασίες, ενώ το εργαλείο κάνει την παρακολούθηση, ειδοποιώντας τον διαχειριστή όταν κάτι δεν πάει καλά, συνήθως πριν γίνει πραγματικό ζήτημα. Αυτό δίνει στον διαχειριστή του συστήματος αρκετό χρόνο για να αντιδράσει και να διορθώσει το πρόβλημα.

Τα εικονικά περιβάλλοντα είναι μια συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης που απαιτεί εξειδικευμένη παρακολούθηση. Όταν πολλές εικονικές παρουσίες πρέπει να μοιράζονται τους πόρους ενός διακομιστή κεντρικού υπολογιστή, τόσο ο κεντρικός υπολογιστής όσο και κάθε εικονική παρουσία πρέπει να παρακολουθούνται. Και ο κεντρικός διακομιστής έχει συγκεκριμένες λειτουργικές παραμέτρους και απαιτήσεις παρακολούθησης που στερούνται πολλά εργαλεία παρακολούθησης συστήματος των Windows. Για αυτούς, χρειάζεστε συγκεκριμένα εργαλεία παρακολούθησης VM.

Ενσωματωμένα Εργαλεία Παρακολούθησης

Τα περισσότερα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα περιλαμβάνουν κάποια μορφή ενσωματωμένου εργαλείου παρακολούθησης. Τα Windows, για παράδειγμα, έχουν τη Διαχείριση εργασιών. Αυτό είναι ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε διαχειριστής συστήματος. Το κύριο τμήμα του θα εμφανίζει τη χρήση του επεξεργαστή, της μνήμης, του δίσκου, του δικτύου και του επεξεργαστή γραφικών για κάθε εκτελούμενη διαδικασία. Η καρτέλα επιδόσεων θα σας δώσει λεπτομερή γραφήματα της εξέλιξης με την πάροδο του χρόνου πολλών λειτουργικών παραμέτρων όπως η χρήση του επεξεργαστή, η μνήμη, ο δίσκος και κάθε διεπαφή δικτύου.

  Πώς να κατεβάσετε ένα αρχείο IPA στον υπολογιστή ή στο Mac σας

Ένα άλλο εργαλείο που υπάρχει στα συστήματα Windows για λίγο, αλλά χρησιμοποιείται λιγότερο σήμερα, επειδή πολλές από τις πληροφορίες που παρέχει είναι τώρα διαθέσιμες στη Διαχείριση εργασιών των Windows ονομάζεται Παρακολούθηση πόρων. Παρέχει πολλές από τις ίδιες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες από τη διαχείριση εργασιών, αλλά είναι πιο προσανατολισμένο να δείχνει τη χρήση πόρων υλικού και λογισμικού από τις διαφορετικές διεργασίες που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή.

Οι διαχειριστές συστήματος με φόντο Unix ή Linux πιθανότατα θα είναι εξοικειωμένοι με δύο βοηθητικά προγράμματα γραμμής εντολών: ps και top. Το πρώτο παραθέτει όλες τις τρέχουσες διεργασίες και προαιρετικά τη χρήση του επεξεργαστή και της μνήμης τους. Όσον αφορά την κορυφή, είναι ένα παρόμοιο εργαλείο, αν και συνήθως περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες που παρουσιάζονται σε μορφή πίνακα.

Χαρακτηριστικά και λειτουργία των εργαλείων παρακολούθησης συστήματος

Τα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος είναι όλα διαφορετικά. Και ενώ ο καθένας ισχυρίζεται ότι είναι καλύτερος από τους άλλους, στην πραγματικότητα, είναι όλοι πολύ όμοιοι στη βασική τους λειτουργικότητα. Έχουμε συντάξει μια λίστα με τα κύρια χαρακτηριστικά που θα βρείτε στα περισσότερα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος. Θα σας βοηθήσει να διευκρινίσετε τις ανάγκες παρακολούθησης και να συγκρίνετε διαφορετικά εργαλεία.

Το πιο βασικό χαρακτηριστικό των εργαλείων παρακολούθησης συστήματος είναι η ικανότητά τους να παρακολουθούν εξ αποστάσεως πολλούς διακομιστές. Τα καλύτερα συστήματα θα παρακολουθούν διάφορα λειτουργικά συστήματα και ορισμένα θα έχουν κατανεμημένη παρακολούθηση για να διευκολύνουν τις υλοποιήσεις πολλών τοποθεσιών. Ορισμένα εργαλεία παρέχουν επίσης έναν μηχανισμό αυτόματης ανακάλυψης για αυτόματη σάρωση του δικτύου σας καθώς προσθέτει κάθε συσκευή με δυνατότητα παρακολούθησης που βρίσκει. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια εφάπαξ, μετά την εγκατάσταση διαδικασία ή μια συνεχής που θα προσθέσει οποιονδήποτε νέο διακομιστή καθώς εμφανίζεται. Τα εργαλεία παρακολούθησης θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αδιέξοδα. Δεν θέλετε να επιβαρύνουν επιπλέον τους διακομιστές σας. Πρέπει επίσης να είναι επεκτάσιμες. Το δίκτυό σας είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου και το εργαλείο παρακολούθησης πρέπει να μπορεί να παρακολουθεί αυτήν την ανάπτυξη.

Συνήθως, τα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος παρακολουθούν ένα ευρύ φάσμα μετρήσεων, όπως η διαθεσιμότητα διακομιστή, η χρήση της CPU, η χρήση μνήμης, ο χώρος στο δίσκο, η θερμοκρασία της CPU και οι τάσεις τροφοδοσίας. Κατά περίπτωση, ορισμένοι θα μετρήσουν επίσης τον χρόνο απόκρισης και τις ταχύτητες μεταφόρτωσης/λήψης. Η παρακολούθηση εφαρμογών είναι επίσης κοινή με τα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος. Οι καλύτεροι χρησιμοποιούν βαθιά γνώση των εφαρμογών για να παρακολουθούν αρκετές από τις συγκεκριμένες μετρήσεις τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για διακομιστές web ή διακομιστές βάσεων δεδομένων, για παράδειγμα.

Η επόμενη μεγάλη λειτουργία των εργαλείων παρακολούθησης συστήματος είναι η ειδοποίηση. Σε τι ωφελεί να παρακολουθείτε το περιβάλλον σας εάν δεν συμβαίνει τίποτα όταν τα πράγματα πάνε στραβά; Τα συστήματα παρακολούθησης θα ειδοποιούν αυτόματα τους διαχειριστές για οποιαδήποτε μη φυσιολογική παράμετρο. Τα περισσότερα συστήματα διαθέτουν προκαθορισμένα όρια ειδοποίησης, αν και η προσαρμογή τους στις ανάγκες σας είναι πάντα δυνατή και σίγουρα συνιστάται. Οι μέθοδοι ειδοποίησης και τα όρια ειδοποίησης μπορούν συνήθως να προσαρμοστούν. Τα περισσότερα συστήματα θα εμφανίσουν ένα πλαίσιο μηνυμάτων στην κονσόλα τους, αλλά θα στείλουν επίσης email, SMS, μηνύματα σελιδοποίησης, κ.λπ. Ορισμένα συστήματα θα ενεργοποιούν επίσης ενέργειες –είτε ενσωματωμένες είτε προσαρμοσμένες δέσμες ενεργειών– όταν εμφανίζονται ειδοποιήσεις.

Αυτές είναι οι βασικές λειτουργίες που μοιράζονται τα περισσότερα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος, αλλά συνήθως υπάρχουν περισσότερες. Η αναφορά είναι συχνά ένα σημαντικό μέρος των εργαλείων παρακολούθησης με το καλύτερο να προσφέρει προκατασκευασμένες και προσαρμοσμένες αναφορές. Η αναφορά φυσικά συνεπάγεται και τη συλλογή ιστορικών δεδομένων.

Εάν οι διακομιστές δεν είναι οι μόνες συσκευές που θέλετε να παρακολουθείτε, ίσως χρειαστείτε ένα διαφορετικό εργαλείο. Για παράδειγμα, οι συσκευές δικτύωσης –όπως διακόπτες και δρομολογητές– έχουν πολύ διαφορετικές απαιτήσεις παρακολούθησης από τους διακομιστές. Κατά συνέπεια, υπάρχουν ορισμένα ειδικά εργαλεία παρακολούθησης για αυτές τις συσκευές. Βασίζονται στο Simple Network Management Protocol ή στο NetFlow για να λάβουν τα λειτουργικά δεδομένα της συσκευής δικτύου και να τα εμφανίσουν με χρήσιμο τρόπο. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία παρακολούθησης δικτύου, αυτά τα δύο άρθρα θα σας ενδιαφέρουν:

12 Καλύτερα Λογισμικά και Εργαλεία Παρακολούθησης Δικτύου που αξιολογήθηκαν το 2018

Οι καλύτεροι αναλυτές WiFi για να παρακολουθείτε τον αόρατο (Windows, iOS και Android)

  Πώς να προσαρμόσετε τη γραμμή αφής σε MacBook Pro

Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος για Windows

Έτσι, τώρα που είναι σαφές γιατί μπορεί να χρειάζεστε ένα εργαλείο παρακολούθησης συστήματος των Windows και ότι γνωρίζετε ορισμένες από τις λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε, ας προχωρήσουμε και ας εξετάσουμε τα διάφορα εργαλεία που προτείνουμε. Μερικά είναι δωρεάν, άλλα πληρώνονται ή βασίζονται σε συνδρομή, αλλά όλα παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια όταν πρόκειται να παρακολουθείτε στενότερα τους διακομιστές σας.

1. Παρακολούθηση υγείας διακομιστή SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ Λήψη)

Εάν δεν γνωρίζετε ήδη τη SolarWinds, είναι περισσότερο καιρός να μάθετε για την εταιρεία. Η SolarWinds δημιουργεί μερικά από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης δικτύου και συστημάτων. Η SolarWinds είναι επίσης γνωστή για τη δημιουργία μιας χούφτας –στην πραγματικότητα, αρκετές χούφτες– δωρεάν εργαλείων για συγκεκριμένες εργασίες, όπως το Advanced Subnet Calculator ή το Παρακολούθηση υγείας διακομιστήη νούμερο ένα καταχώριση στη λίστα μας με τα έξι καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος των Windows.

ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ: Παρακολούθηση υγείας διακομιστή SolarWinds

Το SolarWinds Server Health Monitor, ή SHM, μπορεί να παρακολουθεί τη διαθεσιμότητα, την υγεία και την απόδοση έως και 5 διακομιστών. Αυτός είναι ένας σοβαρός περιορισμός, αν και θα μπορούσε να είναι αρκετός για ορισμένες μικρότερες επιχειρήσεις. Περιορίζεται επίσης στο τι μπορεί να παρακολουθεί. Θα λειτουργεί μόνο με διακομιστές Dell PowerEdge™, HP ProLiant™ και IBM eServer™ xSeries. Υποστηρίζει επίσης μερικά μοντέλα περιβλημάτων blade από την Dell και την HP, καθώς και μερικά VMware hypervisors. Το εργαλείο χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μεθόδων όπως SNMP, WMI και CIM για να αντλεί λειτουργικά δεδομένα από τους διακομιστές που παρακολουθεί.

Ο πίνακας εργαλείων σάς δείχνει τη συνολική υγεία των διακομιστών που παρακολουθούνται. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε μεμονωμένους διακομιστές για να λάβετε μια λίστα με όλες τις παρακολουθούμενες παραμέτρους στις οποίες μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ για περισσότερες λεπτομέρειες. Σας δίνει κάποια εικόνα για τη γενική υγεία μιας μικρής ομάδας διακομιστών. Δεν έχουμε αναφέρει ειδοποίηση ή αναφορές για έναν απλό λόγο, δεν υπάρχουν. Αυτό είναι ένα εργαλείο εισαγωγικού επιπέδου που θα σας ζητήσει να παρακολουθείτε την οθόνη του, κάτι που, φυσικά, είναι καλύτερο από τον έλεγχο πέντε οθονών διακομιστή.

2. Διακομιστής SolarWinds και Παρακολούθηση Εφαρμογών (Δωρεάν δοκιμή)

Επόμενο στη λίστα μας είναι ένα άλλο εργαλείο από τη SolarWinds. Η Παρακολούθηση Διακομιστή και Εφαρμογών ξεκινά από εκεί που σταματά η Παρακολούθηση Υγείας διακομιστή. Είναι ένα παρόμοιο εργαλείο αλλά με ένα πολύ ευρύτερο σύνολο χαρακτηριστικών. Αποτελεί μέρος της σειράς εργαλείων διαχείρισης και διαχείρισης Orion. Εξετάσαμε ένα άλλο εργαλείο από τη σουίτα Orion σε ένα πρόσφατο άρθρο: Οι καλύτεροι δωρεάν συλλέκτες και αναλυτές sFlow που αξιολογήθηκαν το 2018.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτό το προηγμένο εργαλείο δεν θα παρακολουθεί μόνο τους διακομιστές αλλά και τις εφαρμογές που εκτελούνται σε αυτούς. Είναι μια ολοκληρωμένη λύση που μπορεί να κλιμακωθεί από τα μικρότερα δίκτυα έως τα μεγάλα εταιρικά δίκτυα πολλαπλών τοποθεσιών με εκατοντάδες διακομιστές, φυσικούς και εικονικούς. Μπορεί επίσης να παρακολουθεί διακομιστές σε περιβάλλοντα cloud, όπως αυτά από τις Υπηρεσίες Web της Amazon και το Microsoft Azure.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: SolarWinds Server & App Monitor

Κατά την πρώτη εγκατάσταση, το εργαλείο θα ανακαλύψει αυτόματα κεντρικούς υπολογιστές και συσκευές στο δίκτυό σας. Μόνο τότε, φυσικά, μπορείτε να αρχίσετε να τα παρακολουθείτε. Μια δεύτερη σάρωση εντοπισμού είναι απαραίτητη για τον εντοπισμό εφαρμογών που εκτελούνται σε κάθε διακομιστή. Προαιρετικά, μπορείτε να παρέχετε μια λίστα εφαρμογών και η σάρωση να αναζητά μόνο αυτές.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, η χρήση του διακομιστή και της παρακολούθησης εφαρμογών είναι πολύ διαισθητική. Κάνοντας κλικ στην Λεπτομέρεια κόμβου, για παράδειγμα, θα εμφανιστούν οι πληροφορίες απόδοσης και υγείας αυτού του κόμβου. Διατίθενται μορφές γραφικών και πινάκων για τις εμφανιζόμενες πληροφορίες.

Η τιμολόγηση για τον διακομιστή SolarWinds και την οθόνη εφαρμογών ξεκινά από ακριβώς κάτω από 3 000 $. Εάν προτιμάτε να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε, μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών είναι διαθέσιμη για λήψη.

3. WhatsUp Gold

WhatsUp Gold από το Ipswitch είναι ένα άλλο κοινό όνομα στον τομέα των εργαλείων παρακολούθησης. Αυτό που κάποτε ήταν απλώς ένα εργαλείο παρακολούθησης προς τα πάνω ή προς τα κάτω έχει εξελιχθεί σε μία από τις καλύτερες πλατφόρμες παρακολούθησης συστημάτων και δικτύου. Έχει όλα όσα αναμένεται από ένα εργαλείο παρακολούθησης συστήματος των Windows. Έχετε την παρακολούθηση των λειτουργικών παραμέτρων –φυσικά– και έχετε επίσης πλήρως προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις και αναφορές.

  Ένα Vintage Atari είναι ένας καταπληκτικός τερματικός καιρός το 2020

Η ρύθμιση του WhatsUp Gold είναι εύκολη, χάρη στη μηχανή αυτόματης ανακάλυψης που θα βρει τις συσκευές σας και θα τις προσθέσει στην κονσόλα παρακολούθησης. Θα βρει φυσικούς διακομιστές, εικονικούς διακομιστές, διακομιστές cloud, εφαρμογές και εξοπλισμό δικτύωσης. Το εργαλείο έχει μια προβολή χάρτη όπου μπορείτε να δείτε τις διασυνδέσεις των διαφορετικών στοιχείων. Μπορείτε να κάνετε κλικ για περισσότερες πληροφορίες για κάθε συσκευή.

Το WhatsUp Gold είναι διαθέσιμο ως δωρεάν έκδοση, αλλά περιορίζεται στην παρακολούθηση μόνο πέντε συσκευών. Οι άδειες επί πληρωμή διατίθενται σε τρία επίπεδα αυξανόμενης λειτουργικότητας και η τιμολόγηση βασίζεται στον αριθμό των συσκευών που παρακολουθούνται. Διατίθεται επίσης μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση για περιορισμένο χρόνο.

4. ManageEngine OpManager

Η νούμερο τέσσερα καταχώρισή μας είναι η OpManager από το ManageEngine. Το ManageEngine είναι επίσης γνωστό για την κατασκευή μερικών εξαιρετικών εργαλείων που βοηθούν τους διαχειριστές να διαχειρίζονται τον εξοπλισμό τους. Το OpManager είναι ένα τέτοιο εργαλείο. Είναι ένα άλλο πακέτο all-in-one που θα παρακολουθεί τα ζωτικά σημεία του διακομιστή σας (φυσικά και εικονικά) και του εξοπλισμού δικτύου σας και σας ειδοποιεί μόλις κάτι είναι εκτός εμβέλειας.

Το ManageEngine ισχυρίζεται ότι το OpManager του μπορεί να εγκατασταθεί σε λιγότερο από δύο λεπτά. Στη συνέχεια, θα ανακαλύψει τις συσκευές σας και θα αρχίσει να τις παρακολουθεί χωρίς να χρειάζεται πολύπλοκα βήματα διαμόρφωσης. Το πακέτο έχει ένα πολύ διαισθητικό περιβάλλον χρήστη όπου θα βρείτε εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Έχει επίσης πολύ καλές προκατασκευασμένες αναφορές καθώς και προσαρμοσμένες. Τα χαρακτηριστικά ειδοποίησης του προϊόντος είναι επίσης πολύ πλήρη.

Το ManageEngine OpManager είναι διαθέσιμο στην έκδοση Essential για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με έως και χίλιες συσκευές σε τιμές που ξεκινούν από λίγο πάνω από $700 για 25 συσκευές. Για μεγαλύτερους οργανισμούς, υπάρχει μια έκδοση Enterprise που μπορεί να κλιμακώσει έως και δέκα χιλιάδες συσκευές. Η τιμή του ξεκινά από κάτω από 20.000 $ για 500 συσκευές. Η τιμή και για τις δύο εκδόσεις ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των συσκευών που παρακολουθούνται και είναι επίσης διαθέσιμη μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

5. Νάγιος ΧΙ

Ίσως γνωρίζετε ήδη το Nagios Core, μια πλατφόρμα παρακολούθησης ανοιχτού κώδικα που έχει αξιοπρεπή δημοτικότητα εδώ και χρόνια. Nagios XI, μια εμπορική έκδοση του Nagios, μπορεί να θεωρηθεί ως Nagios σε στεροειδή. Έχει πιο πλούσιο σετ χαρακτηριστικών, ευκολότερη εγκατάσταση και ρύθμιση και πιο γυαλιστερή αίσθηση. Το Nagios XI είναι ένα πραγματικό λογισμικό διακομιστή και δικτύου εταιρικής ποιότητας. Χρησιμοποιεί τον ίδιο βασικό κινητήρα με τον αδερφό του ανοιχτού κώδικα, αλλά ενισχύει ένα πολύ ισχυρό, προσαρμόσιμο GUI.

Το Nagios XI προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης για εφαρμογές, υπηρεσίες, λειτουργικά συστήματα, πρωτόκολλα δικτύου, μετρήσεις συστημάτων και υποδομή δικτύου. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, τα πρόσθετα τρίτων σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε σχεδόν όλες τις εφαρμογές, τις υπηρεσίες και τα συστήματα.

Το Nagios XI είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Standard και Enterprise. Το τελευταίο έχει πρόσθετη λειτουργικότητα και περιλαμβάνει πρόσθετες λειτουργίες που βοηθούν στη διαμόρφωση μεγάλης κλίμακας, την πρόβλεψη και την προγραμματισμένη αναφορά. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το προϊόν, είναι διαθέσιμη μια δωρεάν έκδοση, αλλά περιορίζεται στην παρακολούθηση επτά συσκευών.

6. Zabbix

Η τελευταία μας είσοδος, Zabbix είναι μια από τις καλύτερες δωρεάν και ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα παρακολούθησης συστήματος. Είναι πάνω από 20 ετών και έχει τεράστιους 300.000 χρήστες παγκοσμίως. Αυτό είναι ένα πραγματικό σύστημα εταιρικής ποιότητας που μπορεί να επεκταθεί σε πολύ μεγάλα δίκτυα. Το Zabbix θα παρακολουθεί δίκτυα, διακομιστές –τόσο τοπικούς όσο και βασισμένους σε cloud, καθώς και τις υπηρεσίες που εκτελούνται σε αυτούς τους διακομιστές.

Παρόλο που το προϊόν είναι δωρεάν, οι βοηθητικές υπηρεσίες μπορούν να αγοραστούν από το Zabbix. Μεταξύ των πιο δημοφιλών είναι πέντε επίπεδα τεχνικής υποστήριξης και ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα πιστοποίησης. Εάν προτιμάτε να παραμείνετε στην ελεύθερη πλευρά, η υποστήριξη της κοινότητας είναι επίσης διαθέσιμη και πολύ καλή.

Από πλευράς χαρακτηριστικών, το Zabbix έχει όλα όσα θα περιμένατε από προϊόντα που κοστίζουν χιλιάδες δολάρια. Η ειδοποίησή του δεν ανταποκρίνεται σε κανέναν, όπως και η μηχανή αναφοράς του. Με μια τιμή που είναι δύσκολο να νικήσετε, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε το Zabbix.

Τυλίγοντας

Τα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος των Windows επιτρέπουν στους διαχειριστές συστήματος να ανησυχούν για σημαντικά πράγματα, ενώ φροντίζουν να παρακολουθούν διακομιστές και εφαρμογές για αυτούς. Οποιοδήποτε από τα κορυφαία 6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης συστήματος των Windows είναι μια εξαιρετική επιλογή. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η επιλογή της πλατφόρμας σας θα καθοδηγείται από τις ακριβείς ανάγκες και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Όλες οι κορυφαίες 6 επιλογές μας μπορούν να δοκιμαστούν χωρίς χρέωση, γι’ αυτό μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε μερικές για να βεβαιωθείτε ότι κάνει αυτό που χρειάζεστε.