Πώς να προσαρμόσετε τη γραμμή αφής σε MacBook Pro

Το Touch Bar είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση υλικού στη σειρά MacBook της Apple. Είναι ένας πίνακας εισόδου αφής που βρίσκεται πάνω από το πληκτρολόγιο με πλήκτρα λειτουργιών ευαίσθητα στο περιβάλλον. Τα πλήκτρα αλλάζουν ανάλογα με το ποια εφαρμογή είναι ενεργή αυτήν τη στιγμή. Εμφανίζει μερικές επιλεγμένες εναλλαγές συστήματος από προεπιλογή. Δεν πρόκειται να συζητήσουμε αν η δυνατότητα είναι χρήσιμη ή όχι, ούτε αν αξίζει την αναβάθμιση. Μπορεί να σας αρέσει η λειτουργικότητα της γραμμής αφής, αλλά μπορεί να μην σας αρέσουν τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα σε αυτήν. Αν συμβαίνει αυτό, είναι πολύ εύκολο να προσαρμόσετε τη γραμμή αφής στο MacBook σας.

Θα ασχοληθούμε με δύο τύπους ρυθμίσεων προσαρμογής. προεπιλεγμένα κουμπιά και κουμπιά για συγκεκριμένες εφαρμογές.

  Πώς να παρακάμψετε τους περιορισμούς Wi-Fi στο σχολείο (Λύσεις εργασίας για το 2020)

Προσαρμόστε τα προεπιλεγμένα πλήκτρα στη γραμμή αφής

Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και μεταβείτε στο σύνολο προτιμήσεων Πληκτρολόγιο. Εδώ μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή αφής. Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις εδώ που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη γραμμή αφής. Το πρώτο είναι το αναπτυσσόμενο μενού “Εμφανίζει τη γραμμή αφής”. Έχει τρεις επιλογές. Το App Controls with Control Strip σάς επιτρέπει να προβάλλετε κουμπιά για εφαρμογές μαζί με εναλλαγές συστήματος, το Expanded Control Strip σάς δείχνει το πλήρες σύνολο των διαθέσιμων εναλλαγών και το App Controls σας δείχνει μόνο στοιχεία ελέγχου για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Μπορείτε να αλλάξετε ποιες εναλλαγές συστήματος εμφανίζονται στην ταινία ελέγχου. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσαρμογή της ταινίας ελέγχου” στο κάτω μέρος των προτιμήσεων του πληκτρολογίου. Θα μπείτε στη λειτουργία επεξεργασίας για τη γραμμή αφής. Για να προσθέσετε μια εναλλαγή, απλώς σύρετε και αποθέστε την στην εικονική γραμμή αφής που βλέπετε στην οθόνη σας. Για να αφαιρέσετε μια εναλλαγή, σύρετέ την στο αριστερό εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων.

  Πώς (και γιατί) να συμμετέχετε στο Google Recording Storage

Προσαρμόστε πλήκτρα για συγκεκριμένες εφαρμογές στη γραμμή αφής

Μπορείτε να προσαρμόσετε πλήκτρα για συγκεκριμένες εφαρμογές στη γραμμή αφής για εφαρμογές που το υποστηρίζουν. Για το παράδειγμά μας, θα πάμε με το Chrome που μόλις πρόσθεσε υποστήριξη για το Touch Bar στην έκδοση 60. Η διαδικασία για την προσαρμογή των κλειδιών για συγκεκριμένες εφαρμογές είναι η ίδια για όλες τις εφαρμογές.

Ανοίξτε την εφαρμογή και μεταβείτε στο View>Customize Touch Bar.

Θα μπείτε στη λειτουργία επεξεργασίας για το Touch Bar αλλά για τα χειριστήρια της συγκεκριμένης εφαρμογής. Ο πίνακας στο κάτω μέρος σάς δείχνει ποια κουμπιά μπορείτε να προσθέσετε στη γραμμή αφής. Σύρετε και αποθέστε ένα κουμπί από τον πίνακα στην εικονική γραμμή για να το προσθέσετε. Σύρετε και αποθέστε ένα κουμπί στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στα αριστερά για να το αφαιρέσετε. Ορισμένες εφαρμογές, όπως το Chrome, σάς επιτρέπουν να προσθέτετε ένα κενό διάστημα μεταξύ των κουμπιών, αλλά δεν το κάνουν όλες οι εφαρμογές.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν παλιό φορητό υπολογιστή για παιδιά

Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο προεπιλεγμένο σύνολο πλήκτρων σύροντας και αποθέτοντας το προεπιλεγμένο σύνολο στην εικονική γραμμή.