Τα καλύτερα χειριστήρια Nintendo Switch του 2024

Εάν είστε κάτοχος του Switch, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ενσύρματων και ασύρματων ελεγκτών εκεί έξω που μπορούν να σας προσφέρουν μια σειρά από βελτιώσεις στο παιχνίδι. Με χειριστήρια κίνησης έξι αξόνων, λειτουργίες rumble, λειτουργίες κουμπιών με δυνατότητα χαρτογράφησης, λειτουργίες turbo, ακόμη και ενδείξεις φωτός LED, μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση και το στυλ παιχνιδιού σας.

Corbin Davenport / MakeUseOf

Λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα, την απόδοση και τα χαρακτηριστικά, το Το Nintendo Switch Pro Controller παίρνει το στέμμα. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει χειριστήρια PlayStation ή Xbox, θα εκπλαγείτε από το πόσο άνετα αισθάνεται το Pro στα χέρια σας.

Έρχεται στη διάταξη κουμπιών του Nintendo Switch Pro Controller. Οι σκανδάλες και τα κουμπιά προσώπου είναι μεγαλύτερα, κάτι που είναι πολύ καλύτερο, ειδικά εάν τα χέρια σας αισθάνονται στριμωγμένα χρησιμοποιώντας το Joy-Cons. Διαθέτει επίσης ένα πραγματικό D-pad σε αντίθεση με τα ξεχωριστά κουμπιά κατεύθυνσης. Η ανάγλυφη λαβή είναι το κεράσι από πάνω.

Το Nintendo Switch Pro Controller είναι επίσης ένα προς ένα με Joy-Cons όσον αφορά τις δυνατότητες. Εξακολουθείτε να έχετε υποστήριξη Amiibo, χειριστήρια κίνησης, συσκευή ανάγνωσης NFC και HD rumble. Και το ημιδιάφανο στυλ είναι μια ωραία πινελιά!

Ελεγκτής Nintendo Switch Pro

Καλύτερο Συνολικά

Αν προτιμάτε ένα παραδοσιακό χειριστήριο, το Nintendo Switch Pro Controller είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα. Έχει όλα τα ίδια ενσωματωμένα χαρακτηριστικά με τα Joy-Cons, εξαιρουμένου του διαχωρισμού σε δύο μισά.

Πλεονεκτήματα

  • Καλύτερο για μεγάλες περιόδους παιχνιδιού
  • Όλες οι καμπύλες και χωρίς έντονες γωνίες
  • Τέλεια αντικατάσταση εάν βρίσκετε τα Joy-Cons πολύ μικρά
  • Η ημιδιαφανής σχεδίαση είναι μια απόλαυση για τα μάτια

Μειονεκτήματα

  • Η επωνυμία συνοδεύεται από ένα υψηλό κόστος

PDP

Εάν αναζητάτε ένα χειριστήριο χειρός για το Switch σας, δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία και δεν σας ενδιαφέρει να είναι ασύρματο, το ενσύρματο χειριστήριο PDP Rematch είναι πρακτικά τέλειο από κάθε άποψη.

Αυτό το χειριστήριο έχει επίσημη άδεια από τη Nintendo και έχει ένα δροσερό μαύρο και πράσινο μανιτάρι σχέδιο που λάμπει στο σκοτάδι. Υπάρχουν δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά πίσω κουπιών, στα οποία μπορείτε να αντιστοιχίσετε ξανά τις λειτουργίες των κουμπιών. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την εμφάνιση του χειριστηρίου με εναλλάξιμες πλάκες πρόσοψης και μπαστούνια.

  Πώς να διαγράψετε ένα μήνυμα στο Airbnb

Τα χειριστήρια έντασης ήχου προσαρμόζονται εύκολα χρησιμοποιώντας το D-pad και υπάρχει μια θύρα για υποδοχή ήχου 3,5 mm, ώστε να απολαμβάνετε ανώτερο ήχο με τα αγαπημένα σας ενσύρματα ακουστικά. Αυτό το ελαφρύ ενσύρματο χειριστήριο έχει υπέροχη εμφάνιση και αίσθηση και είναι μια οικονομική εναλλακτική λύση.

PDP REMATCH Ενσύρματο χειριστήριο για Nintendo Switch

Καλύτερος προϋπολογισμός

25 $ 28 $ Εξοικονομήστε 3 $

Αν παίζετε σπάνια το Nintendo Switch σας στη βάση σύνδεσης, το PDP Rematch Wired Controller είναι η πιο προφανής επιλογή. Είναι άνετο, ελαφρύ και έχει υπέροχο σχεδιασμό που ταιριάζει με την κονσόλα.

Πλεονεκτήματα

  • Διασκεδαστικό σχέδιο που λάμπει στο σκοτάδι
  • Ελαφρύ και άνετο στη χρήση
  • Επίσημη άδεια
  • Θύρα ακουστικών

Μειονεκτήματα

  • Όχι ασύρματη
  • Δεν υπάρχουν κουμπιά με δυνατότητα αντιστοίχισης

PowerA

Ένα ασύρματο χειριστήριο που είναι τόσο ζωντανό και πολύχρωμο όσο η σειρά παιχνιδιών από την οποία είναι εμπνευσμένο, το PowerA Enhanced Wireless Controller Mario Pop σάς επιτρέπει να φοράτε την καρδιά που αγαπά τον Mario στο μανίκι σας κάθε φορά που ανοίγετε το διακόπτη σας.

Υπάρχουν δύο κουμπιά επιστροφής με δυνατότητα χαρτογράφησης εδώ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκ νέου αντιστοίχιση λειτουργιών σκανδάλης για πιο διαισθητικό παιχνίδι, ενώ υπάρχει επίσης υποστήριξη ελέγχου κίνησης. Θα απολαύσετε 30 ώρες παιχνιδιού με πλήρη φόρτιση, ενώ περιλαμβάνεται και καλώδιο φόρτισης USB-C 10 ποδιών.

Διαθέτοντας ένα από τα πιο πολύχρωμα σχέδια που έχουμε δει σε ένα χειριστήριο Switch, αυτό το ασύρματο χειριστήριο Mario Pop μεταφέρει ικανοποιητικά όλα όσα έχει να κάνει με τη Nintendo: ατελείωτη διασκέδαση.

PowerA Enhanced Wireless Controller για Nintendo Switch – Mario Pop

Το καλύτερο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Όταν είναι πλήρως φορτισμένο, το PowerA Enhanced Wireless Controller προσφέρει 30 ώρες διασκέδασης. Τα επιπλέον κουμπιά στο πίσω μέρος και το πολύχρωμο φινίρισμα είναι επίσης μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Πλεονεκτήματα

  • Χαρούμενο σχέδιο με θέμα τον Mario
  • Τα κουμπιά πίσω με δυνατότητα χαρτογράφησης προσφέρουν περιορισμένη προσαρμογή
  • Πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας
  Ένας σύντομος οδηγός για να βοηθήσετε το γραφείο σας να είναι χωρίς χαρτί [7 Tools]

Μειονεκτήματα

  • Μερικές ακόμη επιλογές προσαρμογής θα ήταν καλές

Καλύτερο χειριστήριο Nintendo Switch για προσαρμογή: GuliKit KingKong 2 Pro

GuliKit

Το ασύρματο χειριστήριο GuliKit KingKong 2 Pro είναι ένα χειριστήριο τρίτου κατασκευαστή που διαθέτει ορισμένες προσεγμένες δυνατότητες για να δώσει ώθηση στο παιχνίδι σας. Το KingKong 2 Pro υποστηρίζει αίσθηση κίνησης, επιτρέποντάς σας να γέρνετε και ή να κουνάτε το χειριστήριο για κίνηση. Διαθέτει επίσης λειτουργία αυτόματου πιλότου που μπορεί να καταγράφει διάφορα πάτημα κουμπιών και να τα επαναλαμβάνει αυτόματα, κάτι που είναι χρήσιμο για την καλλιέργεια αντικειμένων στο παιχνίδι.

Τα χειριστήρια ανίχνευσης εφέ Hall δρουν για να αποτρέψουν τυχόν προβλήματα παρασυρόμενων ή νεκρών ζωνών, χρησιμοποιώντας μαγνητικούς αισθητήρες για μεγαλύτερη ακρίβεια καθώς και ανθεκτικότητα. Το χειριστήριο διαθέτει επίσης λειτουργία FPS, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας επιτρέψει να προσαρμόσετε την ευαισθησία των χειριστηρίων για πιο σφιχτά όπλα.

Είναι ενσωματωμένη μια λειτουργία ανίχνευσης NFC και υπάρχει επίσης μια αφύπνιση με ένα κλειδί για την κονσόλα Switch αφού γίνει σύζευξη με το King Kong 2 Pro. Επιπλέον, μια λειτουργία εναλλαγής επιτρέπει την εκ νέου βαθμονόμηση των λειτουργιών του κουμπιού AB XY για να ταιριάζει στις προτιμήσεις παιχνιδιού σας.

Ασύρματο παιχνίδι Bluetooth GuliKit KingKong 2 Pro

Οι περισσότερες προσαρμογές

$70 $80 Εξοικονομήστε $10

Εάν έχετε νιώσει το τσίμπημα της μετατόπισης του ελεγκτή στο παρελθόν, το Ασύρματο Bluetooth Gamepad GuliKit KingKong 2 Pro θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε το παρελθόν με τα χειριστήρια που ανιχνεύουν το χωλ. Προσφέρει επίσης ένα εξαιρετικό σύνολο επιλογών προσαρμογής για να τροποποιήσετε την εμπειρία παιχνιδιού σας.

Πλεονεκτήματα

  • Χωρίς drift joystick
  • Προσαρμόσιμες ρυθμίσεις
  • Αποκλειστική λειτουργία FPS
  • Καλή διάρκεια μπαταρίας

Μειονεκτήματα

  • Οι σκανδαλισμοί μπορεί να είναι λίγο υπερευαίσθητοι

ΧΩΡΙ

Το HORI Nintendo Switch Pad Pro είναι το τέλειο χειριστήριο για παίκτες του Switch που κλίνουν προς το στυλ παιχνιδιού χειρός. Λειτουργώντας σαν ένα υπερμεγέθη Joy-Con, αυτό το συρόμενο σετ ελεγκτή προσφέρει μια εμπειρία χειρός πλήρους μεγέθους, κάνοντας το παιχνίδι σας πιο καθηλωτικό.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Ubuntu Core στο Raspberry Pi

Διαθέτοντας μεγαλύτερη και πιο άνετη λαβή, καθώς και μεγαλύτερα κουμπιά, σκανδάλες, αναλογικά μπαστούνια και ένα D-pad, αισθάνεστε όμορφα στο κράτημα. Διαθέτει εκχωρούμενα κουμπιά πίσω σκανδάλης που προσφέρουν μικρή προσαρμογή, ενώ υπάρχει και μια λειτουργία Turbo, όπου μπορείτε να προγραμματίσετε γρήγορα πατήματα κουμπιών σε διάφορα βήματα ανά δευτερόλεπτο.

Δεν υποστηρίζει έλεγχο κίνησης και δεν υπάρχει ούτε HD rumble. Ωστόσο, αν αναζητάτε μια καλύτερη εμπειρία χειρός κατά το παιχνίδι στο Switch σας, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε.

Hori Nintendo Switch Split Pad Pro (Μπλε)

Καλύτερες αντικαταστάσεις Joy-Con

$42 $50 Εξοικονομήστε $8

Με το Hori Nintendo Switch Split Pad Pro, μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία ενός χειριστηρίου πλήρους μεγέθους οπουδήποτε. Διαθέτει επίσης πολλά εύχρηστα χαρακτηριστικά, όπως κουμπιά Turbo και αντιστοιχιζόμενες πίσω σκανδάλες.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγαλύτερο και πιο άνετο κράτημα
  • Οι πίσω σκανδάλες μπορούν να χαρτογραφηθούν
  • Λειτουργία Turbo για ελαχιστοποίηση των πιέσεων κουμπιών
  • Δροσερό μπλε σχέδιο

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς έλεγχο κίνησης
  • Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά όπως τα κανονικά Joy-Cons

FAQ

Ε: Μπορώ να χρησιμοποιήσω ελεγκτή τρίτου κατασκευαστή με το Nintendo Switch;

Ναι μπορείς. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους ελεγκτές που εμφανίζονται στη λίστα μας είναι ελεγκτές τρίτων και λειτουργούν τέλεια. Ανάλογα με τον ελεγκτή τρίτου κατασκευαστή, θα λειτουργεί είτε αμέσως μόλις το συνδέσετε είτε αφού συνδέσετε έναν προσαρμογέα.

Ε: Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα χειριστήριο PS5 στο Nintendo Switch;

Ναι, αλλά περιλαμβάνει τη χρήση προσαρμογέα. Εάν προτιμάτε ένα πιο λεπτό, πιο παραδοσιακό χειριστήριο, μπορείτε εύκολα να συνδέσετε χειριστήρια PS4 και PS5 στο Nintendo Switch.

Ε: Μπορεί ένα ζεύγος Joy-Con να χρησιμοποιηθεί ως ξεχωριστοί ελεγκτές;

Πράγματι, μπορούν. Δεν λειτουργεί για κάθε παιχνίδι στο Nintendo Switch, αλλά πολλοί από τους πρώτους τίτλους της Nintendo μπορούν να παιχτούν με ένα μόνο Joy-Con, όπως το Mario Kart 8 Deluxe.

Ε: Τα Joy-Cons εξακολουθούν να είναι επιρρεπή στο stick drift;

Δυστυχώς ναι. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να στείλετε το Joy-Cons σας στη Nintendo για δωρεάν επισκευή, ακόμα κι αν έχει λήξει η εγγύηση του συστήματός σας. Ωστόσο, εάν είστε άτομο με γνώσεις τεχνολογίας, μπορείτε πάντα να διορθώσετε μόνοι σας το Joy-Con drift.