Ένας σύντομος οδηγός για να βοηθήσετε το γραφείο σας να είναι χωρίς χαρτί [7 Tools]

Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια αλλαγή στην κουλτούρα των επιχειρήσεων και του χώρου εργασίας. Οι εργοδότες προωθούν όλο και περισσότερο λογισμικό γραφείου χωρίς χαρτί για να διευκολύνουν τη γρήγορη, βολική και ευκολότερη πρόσβαση στις πληροφορίες.

Με αυτόν τον τύπο γραφείου, οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται γύρω από τα χρονοδιάγραμμά τους και οι πληροφορίες διανέμονται πιο εύκολα σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Με τις αυξανόμενες περιβαλλοντικές ανησυχίες, οι επιχειρήσεις εξαρτώνται περισσότερο από γραφεία χωρίς χαρτί. Κάθε χρόνο, ο μέσος υπάλληλος γραφείου παράγει περισσότερα από 2.000 κιλά απορριμμάτων, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Εθνική Ένωση Προμηθευτών Προϊόντων Γραφείου (NAOP).

Εναπόκειται στις επιχειρήσεις είτε να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για ανακύκλωση είτε να μειώσουν την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγουν.

Μπορείτε να εξετάσετε ένα μοντέλο γραφείου χωρίς χαρτί, εάν η εταιρεία σας αναζητά μια βιώσιμη προσέγγιση για τη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων. Εξαλείφει την ανάγκη για παραδοσιακά έγγραφα, όπως επιστολές, αναφορές και τιμολόγια χρησιμοποιώντας λογισμικό γραφείου χωρίς χαρτί.

Η φωτοτυπία και η ταξινόμηση στοίβων χαρτιού μπορούν να εξαλειφθούν, εξοικονομώντας χρόνο του διοικητικού προσωπικού. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα για την εκτύπωση με ένα γραφείο χωρίς χαρτί.

Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό να πηγαίνετε χωρίς χαρτί στο γραφείο σας, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξηγήσουμε τα βασικά της χρήσης χωρίς χαρτί και θα δώσουμε συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το γραφείο σας και να το κάνετε πιο αποτελεσματικό, κάνοντας τη ζωή σας πιο εύκολη στη δουλειά.

Επιπτώσεις στο περιβάλλον λόγω γραφείων με επίκεντρο το χαρτί

Το χαρτί είναι ένα ευέλικτο υλικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, από γραφή και εκτύπωση μέχρι συσκευασία και μόνωση. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα της χρήσης χαρτιού, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις των απορριμμάτων στο περιβάλλον.

Έχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγω των υψηλών ποσοστών παραγωγής και κατανάλωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), η βιομηχανία χαρτιού είναι μία από τις τρεις κορυφαίες βιομηχανίες που βλάπτουν περισσότερο το περιβάλλον στον κόσμο.

Τα γραφεία με επίκεντρο το χαρτί συμβάλλουν στην περιβαλλοντική ζημιά όταν οι ψηφιακές πλατφόρμες γίνονται το νέο κανονικό.

Τι είναι το Paperless Office;

Τα γραφεία χωρίς χαρτί είναι μια δημοφιλής τάση στις επιχειρήσεις, όπου οι υπάλληλοι δεν υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους καμία γραφική εργασία. Με το γραφείο χωρίς χαρτί, όλες οι γραφειοκρατικές εργασίες που γίνονταν στα γραφεία μπορούν πλέον να γίνονται ηλεκτρονικά.

Αυτό μειώνει τη χρήση χαρτιού και επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται από οπουδήποτε στον κόσμο. Ένα γραφείο χωρίς χαρτί είναι σημαντικό για πολλούς λόγους και πιθανότατα θα γίνει ακόμη πιο δημοφιλές τα επόμενα χρόνια.

Οφέλη από το γραφείο χωρίς χαρτί

Δεν είναι μυστικό ότι η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς. Πέρασαν οι μέρες που έπρεπε να ανακατεύουμε χαρτί γύρω από το γραφείο μας για να παραμείνουμε οργανωμένοι.

Το σύγχρονο λογισμικό γραφείου χωρίς χαρτί μπορεί εύκολα να βρει ερωτήματα στα μεγαλύτερα έγγραφα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό τα γραφεία κινούνται προς ένα γραφείο χωρίς χαρτί με το σημερινό προηγμένο λογισμικό γραφείου χωρίς χαρτί, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών αρχείων και ηλεκτρονικών αρχείων.

Ακολουθούν μερικά πλεονεκτήματα για τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να υιοθετήσετε ένα γραφείο χωρίς χαρτί:

Βελτιώνει την Επικοινωνία

Σε αντίθεση με τις παλιές εποχές που οι εργαζόμενοι έπρεπε να περιμένουν ώρες για να φτάσουν τα έγγραφα στα γραμματοκιβώτιά τους, τώρα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες όταν τις χρειάζονται μέσω ψηφιακών συστημάτων. Αυτό σημαίνει ταχύτερους χρόνους απόκρισης στα αιτήματα πελατών και βελτιωμένη επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης.

Μειώνει το ενεργειακό κόστος

Το χαρτί απαιτεί πολλή ενέργεια για να παραχθεί και να αποσταλεί, η οποία αθροίζεται με την πάροδο του χρόνου. Με τη χρήση χωρίς χαρτί, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας του γραφείου σας χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά έγγραφα αντί για φυσικά. Αυτό μπορεί να μειώσει τον λογαριασμό ενέργειας στο μισό ή περισσότερο.

  25 καλύτερα δωρεάν εργαλεία ανίχνευσης ιστού

Εξοικονόμηση χρόνου

Όταν όλα είναι ψηφιακά, δεν χρειάζεται να αντιγράψετε και να επικολλήσετε πληροφορίες από το ένα έγγραφο στο άλλο.

Μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε όποια πληροφορία χρειάζεστε απευθείας από την άνεση του γραφείου σας χωρίς να ξοδεύετε επιπλέον χρόνο για να τις αναζητήσετε. Αυτό εξοικονομεί χρόνο, μειώνει το περιττό άγχος και πίεση και διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε ποτέ αυτή την κρίσιμη προθεσμία.

Μειώνει τα απόβλητα

Ένα μεγάλο μέρος της μείωσης των απορριμμάτων είναι ο περιορισμός του τι μπαίνει στον κάδο απορριμμάτων. Με τη χρήση χωρίς χαρτί, μπορείτε να αποφύγετε την εκτύπωση αμέτρητων κομματιών χαρτιού που πετιούνται στον κάδο ανακύκλωσης.

Αντίθετα, αποθηκεύστε όλες τις πληροφορίες ψηφιακά στον υπολογιστή σας ή σε ψηφιακά αρχεία. Αυτό σημαίνει λιγότερα απόβλητα και λιγότερα ταξίδια στο κέντρο ανακύκλωσης.

Πώς να εφαρμόσετε την ιδέα γραφείου χωρίς χαρτί στον χώρο εργασίας;

Η διαχείριση όλου του χαρτιού που συγκεντρώνετε στον σημερινό ψηφιακό κόσμο μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά όταν εφαρμόζετε ένα περιβάλλον χωρίς χαρτί, όχι μόνο κάνει την επιχείρησή σας πιο αποτελεσματική, αλλά βοηθά και σε ζητήματα όπως η ανακύκλωση και η αποθήκευση. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να κάνετε χωρίς χαρτί για την επιχείρησή σας:

#1. Χρησιμοποιήστε πλατφόρμες αποθήκευσης Cloud

Η μετάβαση σε ένα γραφείο χωρίς χαρτί γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, αλλά δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να βασίζονται σε έντυπα έγγραφα για να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα όπου κι αν βρίσκονται, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα εάν βρίσκονται μακριά από το γραφείο τους ή ο υπολογιστής τους κολλάει.

Ένας τρόπος για να λυθεί αυτό το πρόβλημα είναι η χρήση πλατφορμών αποθήκευσης cloud. Αυτές οι πλατφόρμες επιτρέπουν στους εργαζόμενους να αποθηκεύουν τα έγγραφά τους ηλεκτρονικά και να έχουν πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συσκευή. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη να μεταφέρουν πολλά έγγραφα σε χαρτί και διευκολύνει την παρακολούθηση όλων όσων χρειάζονται.

Ένα άλλο όφελος από τη χρήση αυτών των πλατφορμών είναι ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα. Εάν αποθηκεύετε τα έγγραφά σας ηλεκτρονικά, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για το χώρο τους στον σκληρό σας δίσκο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε πολλά έγγραφα για αποθήκευση.

Συνολικά, η χρήση πλατφορμών αποθήκευσης cloud είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα του γραφείου σας χωρίς χαρτί. Παρέχουν έναν εύκολο τρόπο πρόσβασης των εργαζομένων στα έγγραφά τους, γεγονός που ελαχιστοποιεί τον χρόνο που χρειάζονται για να τα αναζητήσουν.

#2. Εφαρμογή Εργαλείων Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας

Δεν είναι μυστικό ότι τα εργαλεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας γίνονται ολοένα και πιο κοινά στον σημερινό χώρο εργασίας. Οι υπάλληλοι του γραφείου όλων των επιπέδων υιοθετούν αυτά τα εργαλεία όπως το email, το Microsoft Office 365 ή το Slack για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και να μειώσουν τη σπατάλη χαρτιού.

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της χρήσης αυτών των εργαλείων είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της περιττής γραφειοκρατίας. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια και μειώνει τον κίνδυνο ανθρώπινου λάθους.

Επιπλέον, τα εργαλεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας στο γραφείο. Επιτρέποντας στους υπαλλήλους να μοιράζονται αρχεία και να συνεργάζονται σε έργα σε πραγματικό χρόνο, αυτά τα εργαλεία μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα έως και 50%.

Οι εταιρείες που εφάρμοσαν με επιτυχία αυτά τα εργαλεία έχουν αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων.

#3. Εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους σχετικά με το ηλεκτρονικό λογισμικό

Καθώς οι επιχειρήσεις κινούνται προς έναν χώρο εργασίας χωρίς χαρτί, οι εργαζόμενοι πρέπει να εκπαιδεύονται κατάλληλα για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων. Με την εκπαίδευση των εργαζομένων στο πώς να εργάζονται χωρίς χαρτιά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μπορούν να χειριστούν τυχόν αρχεία ή έγγραφα που πρέπει να αποθηκευτούν ηλεκτρονικά.

Αυτό όχι μόνο θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα στην επιχείρησή σας, αλλά θα βοηθήσει επίσης την ομάδα σας να παραμείνει παραγωγική και ασφαλής ενώ εργάζεται σε περιβάλλον χωρίς χαρτί.

#4. Δημιουργήστε έναν ηλεκτρονικό χώρο εργασίας

Τα γραφεία χωρίς χαρτί γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, όχι μόνο επειδή είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και επειδή είναι καλύτερα για την παραγωγικότητα των υπαλλήλων σας.

  8 Φοβερό λογισμικό διαχείρισης Πίνακα Ελέγχου και Διακομιστή φιλοξενίας Ιστού

Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού χώρου εργασίας προσαρμοσμένου στις ανάγκες σας διασφαλίζει ότι όλοι στο γραφείο σας είναι παραγωγικοί και μπορούν να επικεντρωθούν στην εργασία τους.

Το λογισμικό γραφείου χωρίς χαρτί διευκολύνει τη λειτουργία χωρίς χαρτί

Η μη αυτόματη εκτέλεση κάθε βήματος που εμπλέκεται στη δημιουργία ενός χώρου εργασίας χωρίς χαρτί μπορεί να είναι εξοργιστική.

Επιπλέον, η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου πλέγματος διαφορετικών εφαρμογών είναι μια εργασία. Ακολουθούν μερικά ειδικά προσαρμοσμένα λογισμικά γραφείου χωρίς χαρτί που επιτρέπουν στα γραφεία να μεταβαίνουν εύκολα στον ψηφιακό τρόπο χωρίς πολλή εκπαίδευση ή κατανομή πόρων.

Υπογράψτε τώρα

Πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την παραδοσιακή μέθοδο που βασίζεται σε χαρτί κατά την υπογραφή εγγράφων. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί μερικές φορές να είναι χρονοβόρα και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όλες οι υπογραφές θα είναι ακριβείς.

Ευτυχώς, ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο που ονομάζεται Sign Now διευκολύνει τη διαδικασία χωρίς χαρτί για την ηλεκτρονική υπογραφή εγγράφων.

Το Sign Now επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ψηφιακές υπογραφές χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή τους. Αφού ολοκληρώσετε την υπογραφή σας, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε ένα αρχείο ή να την μοιραστείτε με άλλους. Επιπλέον, το Sign Now παρέχει χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για να διασφαλίσει ότι οι υπογραφές σας είναι ακριβείς και ευανάγνωστες.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν και είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα έγγραφα μπορούν να υπογραφούν από οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο και δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε ή να στείλετε φαξ το έγγραφο.

Εισαγάγετε τις λεπτομέρειες του χαρτιού, επιλέξτε έναν τύπο υπογραφής και, στη συνέχεια, υποβάλετε τη φόρμα. Η υπηρεσία θα δημιουργήσει αυτόματα ένα ψηφιακό αντίγραφο του εγγράφου και θα το στείλει στη διεύθυνση email σας.

Επιπλέον, αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως η υπογραφή εγγράφων στο διαδίκτυο, η δημιουργία συμφωνιών και η διαπραγμάτευση συμβάσεων. Εν ολίγοις, εάν αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο για να υπογράψετε τη νομική σας γραφειοκρατία, το Sign Now αξίζει να δοκιμάσετε.

Pdf Filler

Θα λατρέψετε το αρχείο πλήρωσης PDF αν είστε πολυάσχολος επαγγελματίας με πολλά έγγραφα για διαχείριση. Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε, να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε έγγραφα γρήγορα και εύκολα.

Συμπληρώστε τα πεδία, κάντε κλικ στην υποβολή και οι αλλαγές σας αποθηκεύονται αυτόματα. Επιπλέον, εάν χρειάζεται να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο ή να το μοιραστείτε με κάποιον άλλο, το πρόγραμμα πλήρωσης PDF μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε επίσης.

Είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει το στατικό PDF σας σε μια διαδραστική εμπειρία για τον αποστολέα και τον παραλήπτη.

Το PDF Filler έχει διάφορα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανική επιλογή για άτομα που πρέπει να ενημερώσουν ή να διαχειριστούν γρήγορα τα αρχεία τους. Επιπλέον, είναι επίσης εξαιρετικό για άτομα που πρέπει να αυτοματοποιήσουν τη δημιουργία και τη συμπλήρωση εγγράφων PDF στο διαδίκτυο.

Δείτε τα καλύτερα εργαλεία για τη συμπίεση PDF [Online + Software].

DeskTime

Η διαχείριση του εργασιακού και του προσωπικού χρόνου κάποιου είναι δύσκολη, αλλά αν ψάχνετε για μια εφαρμογή που θα σας βοηθήσει με αυτό, τότε το DeskTime είναι ένα τέλειο εργαλείο.

Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε όλα όσα χρειάζονται την προσοχή σας με τη βοήθεια ενός αυτόματου ανιχνευτή χρόνου. Είτε πρόκειται για ώρες εργασίας είτε για πόση ώρα κοιμηθήκατε χθες το βράδυ, αυτή η εφαρμογή έχει όλα τα κουδούνια και σφυρίχτρες που σας διευκολύνουν να διαχειριστείτε το πρόγραμμά σας.

Το DeskTime είναι η απόλυτη εφαρμογή για τη διαχείριση του προγράμματός σας και της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο με επιτυχία. Η εφαρμογή προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών για να την κάνει το τέλειο εργαλείο για τη διαχείριση και την οργάνωση του χρόνου.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για λήψη και δεν υπάρχουν αγορές εντός εφαρμογής. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθείτε τη δική σας ώρα και την ώρα των άλλων.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να διαχειριστείτε τις διαδικτυακές επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης των στοιχείων των πωλήσεών σας και των ενημερώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός ο απόλυτος ανιχνευτής χρόνου είναι το τέλειο εργαλείο για όποιον θέλει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά του.

Λήψη – Web | Android | IOS

Juro

Η πολυπλοκότητα των νομικών συμβάσεων είναι αρκετά τρομακτική, αλλά μια ψηφιακή λύση όπως το Juro είναι ιδανική για τέτοιες περιπτώσεις. Είναι ένα νομικό εργαλείο αυτοματισμού συμβολαίων που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σας να βελτιστοποιήσει τη δημιουργία, την υπογραφή και την παρακολούθηση νομικών συμβάσεων.

  Το PrefDelete σάς επιτρέπει να απεγκαταστήσετε τα Tweaks από την εφαρμογή "Ρυθμίσεις". [Jailbreak]

Αυτοματοποιώντας τις καθημερινές εργασίες συμβολαίου, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να εξασφαλίσετε ακρίβεια στη δημιουργία συμβολαίου. Παρέχει επίσης μια διεπαφή χρήστη που διευκολύνει τη χρήση από όλους στην ομάδα σας.

Αυτό καθιστά τη διαδικασία πιο ομαλή και πιο προσιτή για όλους τους εμπλεκόμενους. Επιπλέον, το Juro ενσωματώνεται με πολλά δημοφιλή νομικά προγράμματα λογισμικού, ώστε να μπορείτε εύκολα να διαχειρίζεστε και να παρακολουθείτε τα συμβόλαιά σας από ένα μέρος.

Τα οφέλη από τη χρήση του Juro περιλαμβάνουν την αυτοματοποίηση της διαδικασίας δημιουργίας συμβολαίων, την παρακολούθηση και παρακολούθηση της συμμόρφωσης και την αυτοματοποίηση της διαπραγμάτευσης και εκπλήρωσης των συμβάσεων.

Προσφέρει επίσης μια σειρά λειτουργιών που βοηθούν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα στο πλαίσιο των νομικών συμβάσεων τους. Επομένως, εάν αναζητάτε έναν τρόπο να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία δημιουργίας συμβολαίου, μην ψάξετε περισσότερο από το Juro.

Filecenter

Με τον αυξανόμενο αριθμό ψηφιακών αρχείων που έχετε, είναι εύκολο να κατακλύζεστε από τον όγκο των δεδομένων που πρέπει να διαχειριστείτε. Αλλά ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το Filecenter.

Με τη βοήθεια αυτού του εργαλείου, μπορείτε να οργανώσετε γρήγορα τα έγγραφά σας και να διαχειριστείτε όλα τα ψηφιακά σας αρχεία, διευκολύνοντας την εύρεση τους.

Το Filecenter είναι ένα σύστημα διαχείρισης αρχείων που βασίζεται σε σύννεφο που καθιστά εύκολη την πρόσβαση, την κοινή χρήση και τη συνεργασία σε αρχεία από οποιαδήποτε συσκευή ή τοποθεσία. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Δεν χρειάζεστε ειδικό λογισμικό ή υλικό για να χρησιμοποιήσετε το FileCenter. Απλώς ανοίξτε τον ιστότοπο και ξεκινήστε την αναζήτηση για τα αρχεία που χρειάζεστε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για κοινή χρήση φακέλων ή αποθήκευση μεγάλων αρχείων στο cloud.

Αν αναζητάτε έναν απλό τρόπο για να βελτιστοποιήσετε τη ροή εργασίας σας και να σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι, τότε το Filecenter είναι η τέλεια λύση.

M-Files

Αν είστε όπως οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη γνώση, πάντα αναζητάτε τρόπους για να είστε πιο παραγωγικοί. Αλλά με τη συνεχή εισροή νέων πληροφοριών και έργων, μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσετε. Εκεί μπαίνει το M-Files.

Αυτή η πλατφόρμα διαχείρισης εγγράφων που βασίζεται σε μεταδεδομένα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους εργαζόμενους να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες παραγωγικότητάς τους. Η πλατφόρμα M-Files σάς επιτρέπει να έχετε εύκολη πρόσβαση και να συνεργάζεστε σε αρχεία από οποιαδήποτε συσκευή ή υπολογιστή παρέχοντας μια κεντρική τοποθεσία για όλα τα έγγραφά σας.

Επιπλέον, η πλατφόρμα M-Files προσφέρει ισχυρές δυνατότητες αναζήτησης που σας επιτρέπουν να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε γρήγορα και εύκολα.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το M-Files είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τα κέρδη τους. Η επανεξέταση και η δημιουργία ενός M-File διασφαλίζει ότι όλα τα βασικά επιχειρηματικά δεδομένα σας είναι οργανωμένα και εύκολα προσβάσιμα.

Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση της προόδου σας και την παρακολούθηση των οικονομικών σας. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των M-Files είναι ότι είναι ιδιωτικά. Τα δεδομένα της επιχείρησής σας δεν είναι δημόσια διαθέσιμα για να τα δουν άλλοι. Αυτό μπορεί να προστατεύσει την επιχειρηματική σας φήμη και πολύτιμα εμπορικά μυστικά.

Cloudli

Το πανίσχυρο φαξ εικονικοποίησης μέσω IP του Cloudli σάς επιτρέπει να εικονικοποιείτε τις λειτουργίες σας διατηρώντας παράλληλα ασφαλή τα κρίσιμα δεδομένα.

Οι λύσεις τους σας επιτρέπουν να δημιουργείτε γρήγορα και εύκολα, να διαχειρίζεστε και να αναπτύσσετε εικονικές μηχανές στο cloud χωρίς να ανησυχείτε για την υποδομή που απαιτείται για την υποστήριξή τους.

Με τις Λύσεις Fax/IP της Cloudli, μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε φαξ με ασφάλεια σε όλο τον κόσμο χωρίς να χρειάζεστε μια αποκλειστική γραμμή φαξ ή μηχάνημα.

Το Cloudli προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις που πρέπει να εικονικοποιήσουν τις δραστηριότητές τους. Πρώτον, βοηθά στην ενοποίηση της υποδομής σας και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, επιτρέποντάς σας να εκτελείτε πολλές εφαρμογές σε έναν μόνο διακομιστή.

Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζετε ξεχωριστούς διακομιστές για κάθε εφαρμογή. Προστατεύει επίσης τα δεδομένα σας επιτρέποντάς σας να εικονικοποιήσετε τους διακομιστές σας.

Εάν ένας διακομιστής αποτύχει, οι άλλοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Τέλος, το Cloudli μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους αυτοματοποιώντας την επικοινωνία μεταξύ των διακομιστών και των πελατών σας.

συμπέρασμα

Τα γραφεία χωρίς χαρτί γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, όχι μόνο λόγω των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων αλλά και επειδή μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα.

Σε αυτόν τον οδηγό, έχουμε συζητήσει τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το γραφείο σας να είναι χωρίς χαρτί. Αναφέραμε επίσης το καλύτερο λογισμικό χωρίς χαρτί για να βοηθήσετε το γραφείο σας να γίνει εύκολα χωρίς χαρτί.

Τώρα μπορείτε να δείτε τις καλύτερες λύσεις εικονικής επιφάνειας εργασίας για ιδιώτες και επιχειρήσεις.