Ταξινόμηση προτιμήσεων στην εφαρμογή ρυθμίσεων iOS σε ομάδες [Jailbreak]


Η Apple έχει καλό λόγο πίσω από τον τρόπο με τον οποίο είναι διατεταγμένα τα πάντα στο iOS και, όπως θα σας πει ο Jony Ive πριν ανακοινωθεί κάθε νέα έκδοση iPhone ή iOS, μπήκε πολλή σκέψη για να γίνει πραγματικότητα. Οι κάτοχοι iDevice που κάνουν jailbreak τις συσκευές τους θα διαφωνούσαν. το λειτουργικό σύστημα του κινητού είναι υπέροχο, αλλά μπορούν να σκεφτούν μερικά πράγματα που θα ήθελαν να γίνουν διαφορετικά. Εάν ένας από τους τομείς της διαμάχης σας είναι η εφαρμογή Ρυθμίσεις και ο τρόπος με τον οποίο αναφέρονται οι διαφορετικές ρυθμίσεις, τότε το PreferenceTag είναι ένα tweak που θα σας επιτρέψει να το αλλάξετε εντελώς. Είναι διαθέσιμο τόσο στα αποθετήρια BigBoss όσο και στο Insanelyi και σας επιτρέπει να ομαδοποιήσετε διαφορετικές ρυθμίσεις σε ετικέτες. Έχετε τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με το ποια ρύθμιση θα ομαδοποιηθεί σε μια συγκεκριμένη ετικέτα και αν δεν σας αρέσει να δημιουργείτε ετικέτες, μπορείτε απλώς να αποκρύψετε τις προτιμήσεις που δεν χρησιμοποιείτε.

  Πώς να ρυθμίσετε την εστίαση και να προσαρμόσετε την έκθεση στην εφαρμογή κάμερας iOS 8

Μόλις εγκατασταθεί, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και ανοίξτε το PreferenceTag που προστέθηκε πρόσφατα. Στην περιοχή Απόκρυψη ρυθμίσεων, μπορείτε να επιλέξετε ποια προτίμηση θέλετε να αποκρύψετε και μπορείτε να επιλέξετε να αφαιρέσετε τα διαχωριστικά, αν και κάνει τις προτιμήσεις να φαίνονται πιο ακατάστατες σε αντίθεση με το καθαρό.

Το αποκορύφωμα αυτού του tweak είναι η δυνατότητα προσθήκης ετικετών. Αν και ονομάζεται ετικέτα, λειτουργεί περισσότερο σαν ομάδα για τις προτιμήσεις σας. Πατήστε Ετικέτες και μετά Προσθήκη ετικετών. Ένας αριθμός εκχωρείται αυτόματα στις ετικέτες καθώς τις προσθέτετε. Είναι ένας σειριακός αριθμός και αποφασίζει με ποια σειρά θα εμφανίζονται οι ετικέτες. Δεν ταξινομούνται με αλφαβητική σειρά. Μπορείτε να προσθέσετε ένα εικονίδιο για κάθε ετικέτα που προσθέτετε, αν και δεν είναι υποχρεωτικό.

  Μοιραστείτε ιδιωτικά τις επαφές μεταξύ συσκευών Android και iOS

Για να μετακινήσετε τις προτιμήσεις στην ετικέτα που μόλις προσθέσατε, πατήστε την και επιλέξτε ποιες θέλετε να μετακινήσετε σε αυτήν. Να θυμάστε ότι μετακινείτε αυτές τις προτιμήσεις, ώστε να μην εμφανίζονται πλέον στην κύρια οθόνη της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Αφού προσθέσετε τις προτιμήσεις, επιστρέψτε στην κύρια οθόνη και πατήστε την ετικέτα που δημιουργήσατε για να δείτε και να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις που μόλις προσθέσατε σε αυτήν. Οι προτιμήσεις που προστίθενται σε μια ετικέτα δεν μπορούν να προστεθούν σε καμία άλλη ετικέτα και αφαιρούνται αυτόματα από τη λίστα προτιμήσεων που μπορούν να προστεθούν σε επόμενες ετικέτες.

  3 λειτουργίες Android που (μάλλον) δεν θα φτάσουν ποτέ στο iOS

Για να επεξεργαστείτε ποιες προτιμήσεις εμφανίζονται σε μια ετικέτα ή για να αφαιρέσετε μια ετικέτα, επιστρέψτε στην ενότητα Ετικέτα στις ρυθμίσεις του PreferenceTag και πατήστε την ετικέτα που θέλετε να επεξεργαστείτε ή να αφαιρέσετε. Το tweak καλύπτει τις περισσότερες βάσεις όσον αφορά την οργάνωση των πολλών προτιμήσεων στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, αν και μια επιλογή ταξινόμησης με αλφαβητική σειρά μπορεί να είναι επίσης καλή ιδέα.