Πώς να ρυθμίσετε την εστίαση και να προσαρμόσετε την έκθεση στην εφαρμογή κάμερας iOS 8

Η Apple προσθέτει τακτικά κάτι νέο για να κάνει την κάμερα στο iPhone καλύτερη με κάθε διαδοχικό μοντέλο. Με τις τελευταίες εκδόσεις του iOS, η Apple έκανε επίσης βελτιώσεις στην εφαρμογή κάμερας. Έχουν προστεθεί δυνατότητες όπως πανοραμικές φωτογραφίες, χρονόμετρο, εγγραφή βίντεο με χρονική καθυστέρηση, ακόμη και φίλτρα. Με το iOS 8, η πιο αξιοσημείωτη προσθήκη στην εφαρμογή Κάμερα ήταν η δυνατότητα ρύθμισης της εστίασης και της έκθεσης ξεχωριστά. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο οι νεότερες συσκευές. Πολύ πριν η Apple προσθέσει αυτήν τη δυνατότητα στην εφαρμογή κάμερας, υπήρχαν πολλές εφαρμογές στο App Store που σας επέτρεπαν να ορίσετε την εστίαση και την έκθεση ξεχωριστά. Τώρα που είναι μια λειτουργία stock, οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να αναζητήσουν μια καλή εφαρμογή για να το πετύχουν αυτό. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε την εστίαση και την έκθεση στην εφαρμογή Κάμερα στο iOS 8.

  Πώς να σαρώσετε έγγραφα σε σημειώσεις στο iOS 11

Συγκεντρώνω

Οι παλαιότερες εκδόσεις του iOS σάς επέτρεπαν να ορίσετε και να κλειδώσετε το εστιακό σημείο κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Η έκθεση ορίστηκε αυτόματα για το ίδιο σημείο με την περιοχή εστίασης. Για να ρυθμίσετε την εστίαση στο iOS 8, πατήστε οπουδήποτε στην εικόνα και κρατήστε πατημένο μέχρι να εμφανιστεί ένα συμπαγές κίτρινο πλαίσιο. Εάν το χέρι σας τρέμει, μπορείτε να κλειδώσετε το σημείο εστίασης πατώντας παρατεταμένα στην οθόνη μέχρι να εμφανιστεί μια ετικέτα Κλείδωμα AE/AF στο επάνω μέρος του προγράμματος εύρεσης προβολής. Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο όπως ήταν σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, αν και μπορεί να μπερδευτείτε επειδή το στοιχείο ελέγχου μεταβαίνει γρήγορα στη ρύθμιση έκθεσης.

  Αποκτήστε το δημοφιλές Κέντρο ελέγχου iOS σε Mac OS X [Paid]

Εκθεση

Όταν αγγίζετε μια περιοχή στην οθόνη, το κίτρινο τετράγωνο που εμφανίζεται με λίγο ήλιο δίπλα είναι η ρύθμιση έκθεσης. Μπορείτε να το αγγίξετε και θα δείτε τον φωτισμό να προσαρμόζεται ανάλογα για την εικόνα, αλλά αν παρόλο που δοκιμάζετε διαφορετικά σημεία, δεν σας αρέσει το επίπεδο έκθεσης που λαμβάνετε, μπορείτε να το αυξήσετε ή να το μειώσετε ανάλογα με τον εαυτό σας.

Πατήστε στην οθόνη και όταν εμφανιστεί το πλαίσιο με τον ήλιο δίπλα του, σύρετε το δάχτυλό σας (χωρίς να το σηκώσετε αφού ρυθμίσετε το σημείο έκθεσης) πάνω ή κάτω. Θα δείτε ένα ρυθμιστικό να εμφανίζεται δίπλα στο πλαίσιο και το εικονίδιο του μικρού ήλιου θα μετακινείται πάνω-κάτω με το δάχτυλό σας. Η μετακίνηση του προς τα πάνω αυξάνει την έκθεση και η μετακίνηση προς τα κάτω τη μειώνει.

  Πώς να μεταδίδετε ζωντανά στο Facebook από iOS και Android

Ο έλεγχος είναι ωραίος, αλλά λίγο αδέξιος στη χρήση. Δεν θα με πείραζε τα ελαφρώς μεγαλύτερα χειριστήρια αν αυτό σήμαινε ότι μπορούσα να τα διαχειριστώ καλύτερα.