Ταξίδια? Φέρτε ένα Chromebook. Είναι κρυπτογραφημένα

Τα Chromebook είναι εξαιρετικοί σύντροφοι ταξιδιού. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των φορητών υπολογιστών Windows: Η αποθήκευσή τους είναι πάντα κρυπτογραφημένη από προεπιλογή, είναι φθηνά και δεν είναι ευάλωτα σε πολλά από τα προβλήματα που επηρεάζουν τους υπολογιστές με Windows.

Η κρυπτογραφημένη αποθήκευση διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή

Τα Chromebook έχουν πάντα κρυπτογραφημένο χώρο αποθήκευσης. Αυτό προστατεύει τα δεδομένα σας σε περίπτωση κλοπής του Chromebook σας. Κάποιος άλλος που πιάνει το χέρι του στο Chromebook σας δεν μπορεί να δει τα αρχεία σας εκτός εάν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας και μπορεί να συνδεθεί.

Αυτό απέχει πολύ από το να είναι εγγυημένο με φορητούς υπολογιστές Windows. Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές Windows είναι κρυπτογραφημένοι από προεπιλογή με κάτι που ονομάζεται “Κρυπτογράφηση συσκευής”, αλλά πολλοί δεν είναι. Για να εγγυηθείτε την κρυπτογράφηση στα Windows, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10 Pro με κόστος άλλα 100 $ και να καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να ενεργοποιήσετε το BitLocker.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις ομάδες καρτελών στο Google Chrome

Με άλλα λόγια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας κλέφτης να βρει τα αρχεία του φορητού υπολογιστή σας με Windows, εκκινώντας ένα άλλο λειτουργικό σύστημα ή αφαιρώντας τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης του φορητού υπολογιστή και συνδέοντάς τον σε άλλον υπολογιστή.

Εάν χρησιμοποιείτε Chromebook, αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Τα πάντα είναι πάντα κρυπτογραφημένα. Δεν χρειάζεται καν να το σκέφτεσαι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε.

Τα Mac, τα iPad, τα iPhone και οι συσκευές Android είναι επίσης κρυπτογραφημένα από προεπιλογή. Τα Windows είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που δεν προσφέρει κρυπτογράφηση σε όλους ως τυπική δυνατότητα.

  Δύο τρόποι για να λάβετε αυτόματη διόρθωση στο Google Chrome

Αποφυγή προβλημάτων των Windows 10 στο δρόμο

Τα Chromebook έχουν και άλλα πλεονεκτήματα όταν ταξιδεύετε. Τα Chromebook είναι αρκετά φθηνά όπως και οι φορητοί υπολογιστές. Ορισμένα Chromebook είναι ακριβά, αλλά τα περισσότερα είναι αρκετά φθηνά.

Το λειτουργικό σύστημα φορητών υπολογιστών της Google είναι απλώς λιγότερο περίπλοκο. Δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μεγάλες ενημερώσεις που απαιτούν μεγάλες επανεκκινήσεις ή άλλα προβλήματα λογισμικού στο δρόμο. Απλώς αποκτάτε ένα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης Chrome χωρίς άλλο λογισμικό να παρεμποδίζει. Τα Chromebook δεν είναι επίσης ευάλωτα σε κακόβουλο λογισμικό των Windows.

Σίγουρα, τα Chromebook δεν είναι ιδανικά εάν χρειάζεστε συγκεκριμένο λογισμικό που εκτελείται μόνο σε Windows. Δεν είναι καλά μηχανήματα για παιχνίδια υπολογιστή. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε τον φορητό υπολογιστή σας ως υπολογιστή για περιήγηση στον ιστό και άλλες βασικές εργασίες, ένα Chromebook είναι κατάλληλο.

  Εγγράψτε ένα βίντεο της τρέχουσας καρτέλας στο Chrome με το Screencastify

Ας γίνουμε αληθινοί: Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν απλώς φορητούς υπολογιστές Windows και MacBook για περιήγηση στον ιστό και άλλες βασικές εργασίες που μπορείτε εύκολα να εκτελέσετε σε ένα Chromebook. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε έγγραφα γραφείου εκτός σύνδεσης σε ένα Chromebook.

Αν αυτό είναι το μόνο που πρόκειται να κάνετε στο δρόμο, σκεφτείτε να πάρετε μαζί σας ένα Chromebook αντί για έναν φορητό υπολογιστή με Windows.