Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις ομάδες καρτελών στο Google Chrome

Γεμίζουν πάρα πολλές καρτέλες το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome; Η Google επεξεργάζεται μια λύση που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε όλες τις καρτέλες που έχετε ανοιχτές. Η λειτουργία Ομάδες καρτελών παρέχει προσεγμένη, χρωματικά κωδικοποιημένη ετικέτα για όλες τις καρτέλες σας. Είναι διαθέσιμο σήμερα πίσω από μια σημαία.

Ενημέρωση: Οι Ομάδες καρτελών θα γίνουν σταθερό και ενεργοποιημένο από προεπιλογή με την κυκλοφορία του Chrome 83 στις 19 Μαΐου 2020. Η Google θα ενεργοποιήσει σιγά σιγά τις Ομάδες καρτελών για όλο και περισσότερα άτομα με την πάροδο του χρόνου. Δεν θα το λάβουν όλοι ταυτόχρονα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πειραματική σημαία εδώ για να την ενεργοποιήσετε, εάν δεν είναι ακόμα ενεργοποιημένη στο πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις ομάδες καρτελών στο Chrome

Ενημέρωση: Για να δείτε εάν οι Ομάδες καρτελών είναι ήδη ενεργοποιημένες στο Chrome, κάντε δεξί κλικ σε μια καρτέλα του προγράμματος περιήγησης και αναζητήστε την επιλογή “Προσθήκη σε νέα ομάδα”. Εάν το δείτε, οι Ομάδες καρτελών είναι ενεργοποιημένες και δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη σημαία.

Για να ενεργοποιήσετε τις Ομάδες καρτελών, ανοίξτε μια νέα καρτέλα του προγράμματος περιήγησης Chrome, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο κύριο πλαίσιο (γραμμή διευθύνσεων) και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter:

chrome://flags

Στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της σελίδας, πληκτρολογήστε “Ομάδες καρτελών” και επιλέξτε “Ενεργοποιημένο” από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στη σημαία.

  Το Hover Reader παρέχει άμεση προεπισκόπηση συνδέσμων σε ένα πλωτό παράθυρο [Chrome]

Τύπος

Κάντε κλικ στο κουμπί “Επανεκκίνηση τώρα” για να επανεκκινήσετε το Chrome και να εφαρμόσετε την πειραματική σημαία που έχει ενεργοποιηθεί. Φροντίστε να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε εργασία σε οποιαδήποτε ανοιχτή καρτέλα. Το Chrome θα ανοίξει ξανά όποιες καρτέλες είχατε ανοίξει, αλλά το κείμενο που πληκτρολογείτε σε πεδία στη σελίδα μπορεί να εξαφανιστεί.

Προειδοποίηση: Αυτή η λειτουργία βρίσκεται πίσω από μια πειραματική σημαία σε παλαιότερες εκδόσεις του Chrome, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές της Google εξακολουθούσαν να το δουλεύουν και δεν είναι εγγυημένο ότι είναι απολύτως σταθερό. Όπως και η δυνατότητα κοινής χρήσης Πρόχειρο του Google Chrome, μπορεί να είναι buggy. Αρχικά δοκιμάσαμε αυτήν τη δυνατότητα στο Google Chrome 80.

Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σημαία, επανεκκινήστε το Chrome κάνοντας κλικ στο

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ομάδες καρτελών στο Chrome

Μόλις το Chrome επανεκκινήσει, δεν θα παρατηρήσετε τίποτα διαφορετικό στην αρχή. Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα ομαδοποίησης καρτελών, θα χρειαστεί να ανοίξετε μερικές καρτέλες για να τη χρησιμοποιήσετε στην πλήρη έκτασή της.

Ανοίξτε μερικές από τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες για να ξεκινήσετε την ομαδοποίηση των καρτελών σας.

Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε μια καρτέλα και επιλέξτε “Προσθήκη σε νέα ομάδα” από το μενού περιβάλλοντος.

  Πώς να κατεβάσετε Torrents σε ένα Chromebook

Κάντε δεξί κλικ σε μια καρτέλα και επιλέξτε

Ένας έγχρωμος κύκλος θα εμφανιστεί δίπλα στην καρτέλα και όταν κάνετε κλικ είτε στην καρτέλα είτε στον κύκλο, θα εμφανιστεί το μενού της ομάδας καρτελών. Εδώ μπορείτε να ονομάσετε την ομάδα, να αλλάξετε τη χρωματική κωδικοποίηση, να προσθέσετε μια νέα καρτέλα στην ομάδα, να καταργήσετε την ομαδοποίηση όλων των καρτελών της ομάδας ή να κλείσετε όλες τις καρτέλες που βρίσκονται στην ομάδα.

Όταν δίνετε ένα όνομα στην ομάδα, ο κύκλος εξαφανίζεται και αντικαθίσταται από την ετικέτα που της δώσατε.

Για να δώσετε στις ομάδες καρτελών σας περισσότερη προσωπικότητα, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα οκτώ διαθέσιμα χρώματα. Αυτό βοηθά επίσης λίγο στη διάκριση μεταξύ των ομάδων εάν δεν θέλετε να τους δώσετε ένα όνομα.

Για να προσθέσετε μια σελίδα νέας καρτέλας μέσα σε μια υπάρχουσα ομάδα, κάντε κλικ στην επιλογή “Νέα καρτέλα στην ομάδα” και θα εμφανιστεί δίπλα σε οτιδήποτε υπάρχει ήδη στην ομάδα.

Για να προσθέσετε καρτέλες σε μια ήδη υπάρχουσα ομάδα, κάντε δεξί κλικ σε μια καρτέλα, κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη στην υπάρχουσα ομάδα” και, στη συνέχεια, επιλέξτε την ομάδα στην οποία θέλετε να την προσθέσετε.

Εναλλακτικά, σύρετε μια καρτέλα στην υπάρχουσα ομάδα καρτελών μέχρι να την ενθυλακώσει το χρώμα και αφήστε την να πάει. Η καρτέλα θα είναι πλέον μέρος της ομαδοποίησης.

  Πώς να αναφέρετε ένα πρόβλημα ή να στείλετε σχόλια σχετικά με το Chrome OS

Αν δεν σας αρέσει η σειρά με την οποία είναι οργανωμένες οι ομάδες, είναι αρκετά εύκολο να τις αναδιατάξετε. Σύρετε την ετικέτα/έγχρωμο κύκλο γύρω από τη γραμμή καρτελών μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με την τοποθεσία του.

Εάν δεν θέλετε πλέον μια συγκεκριμένη καρτέλα σε μια ομάδα, μπορείτε να την καταργήσετε. Κάντε δεξί κλικ στην καρτέλα και επιλέξτε “Κατάργηση από την ομάδα”. Μπορείτε επίσης να σύρετε την καρτέλα από την ομάδα και να την τοποθετήσετε σε μια κενή ενότητα.

Κάντε δεξί κλικ σε μια καρτέλα και επιλέξτε

Αλλά αν θέλετε να διαλύσετε την ομάδα εντελώς, μπορείτε να καταργήσετε την ομαδοποίηση οτιδήποτε το ίδιο γρήγορα όπως το δημιουργήσατε. Κάντε κλικ στο όνομα της ομάδας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση ομαδοποίησης”.

Καταργήστε την ομαδοποίηση όλων των καρτελών στην ομάδα κάνοντας κλικ

Εάν έχετε τελειώσει με τα πάντα μέσα στην ομάδα, μπορείτε να κλείσετε όλες τις καρτέλες ταυτόχρονα, καταστρέφοντας την ομάδα και ό,τι περιέχεται σε αυτήν. Κάντε κλικ στο καθορισμένο όνομα ομάδας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Κλείσιμο ομάδας» στο μενού.

Κλείστε μια ομάδα και όλες τις καρτέλες της κάνοντας κλικ

Αν και από τη δυνατότητα ομαδοποίησης καρτελών του Chrome λείπουν μερικά πράγματα—όπως η δυνατότητα συγχώνευσης ομάδων—η σημαία Ομάδες καρτελών είναι ένας πολύ καλός τρόπος οργάνωσης, ομαδοποίησης και επισήμανσης όλων των καρτελών που έχετε ανοίξει στο πρόγραμμα περιήγησής σας.