Τέσσερις αξιοσημείωτες προσθήκες στην εφαρμογή Messages στο iOS 8


Το iOS 8 έφερε μαζί του τόσες πολλές αλλαγές που η Apple ένιωσε την ανάγκη να συμπεριλάβει μια εφαρμογή Συμβουλές απλώς για να τις επισημάνει όλες. Χωρίς αμφιβολία η εταιρεία συνειδητοποίησε πόσο περίπλοκο είχε γίνει το λειτουργικό της σύστημα και τα νέα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολο να τα μάθεις όλα ταυτόχρονα. Στο iOS 8, η εφαρμογή Health έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή, όπως και η λειτουργία συνέχειας και μεταβίβασης, αλλά αυτή η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος για κινητά της Apple έφερε μερικές εξαιρετικές και πολύ ευπρόσδεκτες αλλαγές στην εφαρμογή Messages και εδώ είναι και οι τέσσερις.

Γρήγορος Τύπος

Θα ακούσετε αυτό το χαρακτηριστικό που αναφέρεται συνήθως ως προγνωστικό κείμενο, το οποίο ονομάζεται στην πλατφόρμα Android. Ο Γρήγορος Τύπος είναι διαθέσιμος για όλα τα πεδία εισαγωγής κειμένου που περιλαμβάνει την εφαρμογή Μηνύματα. Λειτουργεί εξαιρετικά. Όχι μόνο κάνει εξαιρετική δουλειά στην πρόβλεψη της λέξης που προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε, αλλά μαντεύει επίσης ποια λέξη μπορείτε να πληκτρολογήσετε στη συνέχεια με βάση την προηγούμενη λέξη που πληκτρολογήσατε. Το χαρακτηριστικό είναι αρκετά καλό δεδομένου ότι είναι ολοκαίνουργιο.

  Όλες οι νέες δυνατότητες απορρήτου του iPhone στο iOS 14

Αυτοκαταστροφικά μηνύματα

Το Snapchat έκανε τα αυτοκαταστροφικά μηνύματα αρκετά δημοφιλή και η εφαρμογή Messages έχει τώρα μια κάπως παρόμοια λειτουργία που σας επιτρέπει να διαγράφετε αυτόματα μηνύματα που είναι παλαιότερα των 30 ημερών ή ενός έτους. Δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται το Snapchat, καθώς η αυτόματη διαγραφή δεν είναι προσαρμόσιμη ούτε είναι άμεση, αλλά θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε σύντομο το ιστορικό των μηνυμάτων σας.

Μηνύματα ήχου και βίντεο

Η δυνατότητα υπήρχε πριν, αλλά σας έκανε να μεταβείτε στην εφαρμογή κάμερας. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούσατε να στείλετε το μήνυμα βίντεο μέσα από την εφαρμογή Μηνύματα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι τόσο τα μηνύματα ήχου όσο και τα μηνύματα βίντεο έχουν μια ξεχωριστή ρύθμιση αυτόματης καταστροφής που καταστρέφει τα μηνύματα μετά από δύο λεπτά (ή ποτέ). Και πάλι οι ρυθμίσεις είναι εξαιρετικά περιοριστικές καθώς έχουν μόνο αυτές τις δύο επιλογές. Το ένα είναι πολύ άμεσο και το άλλο σας κάνει να τα κρατάτε για πάντα. Αυτό απαιτεί μια προσαρμογή στο jailbreak.

  Βρείτε ταινίες ψάχνοντας για δύο ηθοποιούς σε αυτές [iOS]

Σίγαση συνομιλιών

Ήλπιζα πραγματικά για κάτι τέτοιο, καθώς τα μηνύματα κειμένου μπορεί να γίνουν ενοχλητικά ή απλώς τα άτομα που τα στέλνουν μπορεί να γίνουν ενοχλητικά. Πατήστε το κουμπί Λεπτομέρειες σε ένα νήμα συνομιλίας και ενεργοποιήστε την επιλογή Μην ενοχλείτε για σίγαση της συνομιλίας. Οι ρυθμίσεις Μην ενοχλείτε παραμένουν ανέγγιχτες. Το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο όταν λαμβάνω συνεχώς μηνύματα από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας μου που μου λέει να πάρω ένα μεγαλύτερο σχέδιο.

Δύο μικρότερες δυνατότητες που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι μπορείτε να στείλετε την τρέχουσα τοποθεσία σας σε μια επαφή επίσης και μπορείτε να επισημάνετε όλα τα μηνύματα σε μια συνομιλία ως αναγνωσμένα. Η οθόνη λεπτομερειών μιας επαφής σάς δείχνει τις φωτογραφίες που έχουν κοινοποιηθεί στη συνομιλία και διευκολύνει τη γρήγορη πρόσβαση.

  Αυτό το τσίμπημα σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε στιγμιότυπα οθόνης iOS πριν τα αποθηκεύσετε [Cydia]