Συναλλαγές υψηλής συχνότητας (HFT) που εξηγούνται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Παγκοσμίως, τα Χρηματιστήρια είναι η μεγαλύτερη και πιο ρευστή αγορά τίτλων.

Πολλές εταιρείες διαπραγματεύονται τις μετοχές τους, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτών, hedge funds και σημαντικών εταιρειών. Είναι φυσιολογικό να φανταστεί κανείς ότι ο τόπος είναι γεμάτος με υψηλούς εμπόρους που κάνουν προσφορές για μετοχές.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Ζούμε στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης όπου το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας μας αυτοματοποιείται από υπολογιστές.

Σε αυτό το άρθρο, θα κατανοήσουμε τις συναλλαγές υψηλής συχνότητας και γιατί αυτές οι αλγοριθμικές πρακτικές κερδίζουν δημοτικότητα.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το εμπόριο υψηλών συχνοτήτων;

Η διαπραγμάτευση υψηλών συχνοτήτων (HFT) είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι υπολογιστές προγραμματίζονται να συναλλάσσονται εκατοντάδες και χιλιάδες φορές το δευτερόλεπτο για να αποκομίζουν μικρά κέρδη με την πάροδο του χρόνου.

Παρά το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι οι ενέργειες εκτελούνται από ειδικούς εμπόρους, πρόκειται για αυτοματοποιημένες μηχανές συναλλαγών. Σχεδόν το 80% των συναλλαγών πραγματοποιούνται μεταξύ υπολογιστών HFT που είναι έξυπνα προγραμματισμένοι να αποκομίζουν κέρδη με συνέπεια.

Το HFT είναι κερδοφόρο για πολλές εμπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν προσεκτικά την τεχνολογία πειραματιζόμενοι με τους αλγόριθμούς τους σε διαφορετικά σενάρια αγοράς. Αυτοί οι υπολογιστές διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, αλλά οι αμφιλεγόμενοι διαθέτουν πολύπλοκους αλγόριθμους συναλλαγών υψηλής συχνότητας.

Γενικά, οι έμποροι με εκτέλεση υψηλής ταχύτητας κερδίζουν τους κανονικούς εμπόρους. Τα HFT παρέχουν μια βασική παιδική χαρά για τη διαπραγμάτευση παραγγελιών υψηλού κύκλου εργασιών που αποφέρουν πολλά κέρδη καλύτερα από ό,τι ένας άνθρωπος.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση των HFT, ας κατανοήσουμε βαθύτερα τι συμβαίνει στα παρασκήνια.

Σημείωση: Οι πληροφορίες που γράφονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως οικονομικές συμβουλές. Το περιεχόμενο δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως σύσταση και συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συμβουλευτείτε έναν οικονομικό σύμβουλο/σύμβουλο πριν λάβετε οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Πώς λειτουργεί το HFT;

Τώρα που ξέρετε τι είναι η διαπραγμάτευση υψηλής συχνότητας, είναι πιο απλό να κατανοήσετε πώς λειτουργούν αυτοί οι αλγόριθμοι.

Με το όνομα, υψηλή συχνότητα σημαίνει μεγάλος αριθμός συναλλαγών, ίσως εκατοντάδες, χιλιάδες ή εκατομμύρια μετοχές που εκτελούνται σε κλάσματα δευτερολέπτων.

Για παράδειγμα, αν είστε έμπειρος επενδυτής εντός της ημέρας, πόσες συναλλαγές θα κάνατε σε μια ώρα ή μια ολόκληρη μέρα; Ακόμα κι αν είστε πολύ γρήγοροι, δεν θα είστε σίγουροι ότι θα κάνετε περισσότερες από μερικές συναλλαγές, σωστά;

Αντίθετα, ένα σύστημα HFT μπορεί να εκτελέσει εκατοντάδες και χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ιδρύματα και τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου χρησιμοποιούν συστήματα συναλλαγών Algo για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, επειδή δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να το κάνουν με το χέρι.

  Υποστηρίξτε εξ αποστάσεως τις συσκευές των εργαζομένων και των πελατών σας με το Zoho Assist

Αυτό ανοίγει το περιθώριο για ένα νέο θέμα που θα ελέγξουμε τώρα – τις στρατηγικές!

Στρατηγικές συναλλαγών υψηλής συχνότητας

Οι συναλλαγές υψηλής συχνότητας έχουν να κάνουν με την ταχύτητα και τις στρατηγικές. Ορισμένες γνωστές στρατηγικές HFT περιλαμβάνουν συναλλαγές αρμπιτράζ με δείκτη, συναλλαγές αστάθειας, βασισμένες σε ειδήσεις, παγκόσμια μακροοικονομική στρατηγική κ.λπ.

Index Arbitrage Trading

Το Arbitrage είναι μια στρατηγική συναλλαγών που προσπαθεί να επωφεληθεί από τις διαφορές τιμών μεταξύ δύο ή περισσότερων δεικτών της αγοράς.

Με βάση τις διαφορές τιμών, οι συναλλαγές αρμπιτράζ μπορεί να πραγματοποιηθούν μεταξύ του ίδιου δείκτη που διαπραγματεύεται σε δύο χρηματιστήρια ή μεταξύ μέσων αγοράς όπως τα ETF και επιλογές που παρακολουθούν τις κινήσεις του δείκτη.

Παγκόσμια Μακρο Στρατηγική

Οι παγκόσμιες μακροστρατηγικές εκτελούνται από hedge funds και επενδυτικά ιδρύματα με βάση τις συνολικές οικονομικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Με βάση τα παγκόσμια χρηματοοικονομικά σενάρια, αυτά τα ιδρύματα δημιουργούν θέσεις long και short σε μετοχές, νομίσματα, εμπορεύματα, αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης και ομόλογα.

Τα hedge funds χτίζουν παγκόσμιες μακροστρατηγικές αναλύοντας και κάνοντας προβλέψεις με βάση σημαντικά πολιτικά γεγονότα.

Για παράδειγμα, ένα hedge fund μπορεί να δημιουργήσει θέσεις short στο χρηματιστήριο του και να επενδύσει τα χρήματα σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες εάν δει ότι οι οικονομίες μιας χώρας οδηγούνται σε ύφεση.

Στρατηγική που βασίζεται σε ειδήσεις

Ακολουθεί ένα παράδειγμα στρατηγικής υψηλής συχνότητας που βασίζεται σε ειδήσεις και λειτουργεί καλά σε αγορές με αδύναμο κλίμα.

Τα HFT έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεχίζουν να αναζητούν αρνητικές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με μετοχές σε όλο το διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, εάν οι αλγόριθμοι αρχίσουν ξαφνικά να λαμβάνουν λέξεις-κλειδιά όπως απάτη, εξαπάτηση και ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια ή μετά τις ώρες της αγοράς, ενεργοποιούνται συναλλαγές ανοικτών πωλήσεων συμπερασματικά ότι ενδέχεται να βγουν κάποια κακά νέα.

Ομοίως, όταν τα HFT βρίσκουν θετικές χρηματοοικονομικές λέξεις-κλειδιά, όπως έγκριση τράπεζας, αύξηση και αύξηση, ξεκινούν εντολές μακροπρόθεσμης θέσης για να καταγράψουν τις κινήσεις της αγοράς πριν βγουν τα νέα.

Τώρα, θα ελέγξουμε πώς αυτές οι στρατηγικές επηρεάζουν τη συνολική χρηματιστηριακή αγορά.

Πώς το HFT επηρεάζει το Χρηματιστήριο;

Οι αλγοριθμικές συναλλαγές είναι γνωστές ως συναλλαγές υψηλής συχνότητας (HFT).

Σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, οι υπολογιστές μπορούν να καθορίσουν τα πρότυπα της αγοράς και να εκτελέσουν αυτοματοποιημένες, προγραμματισμένες οδηγίες για την αγορά και την πώληση οργάνων. Καθώς οι συναλλαγές εκτελούνται πιο γρήγορα και οι όγκοι συναλλαγών είναι σημαντικά υψηλότεροι, το HFT αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά. Με αυξημένη ρευστότητα, τα spreads προσφοράς-ζήτησης μειώνονται, οδηγώντας σε πιο αποτελεσματικές αγορές.

Στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι μικροεπενδυτές συναλλάσσονται επειδή έχουν εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα των ιδρυμάτων και των συμβουλίων του χρηματιστηρίου.

Ωστόσο, γεγονότα αλγοριθμικών συναλλαγών δημιουργούν ασυνήθιστη αστάθεια στην αγορά όπως το Flash Crash. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στις αγορές αναγκάζει ορισμένους συντηρητικούς επενδυτές να τις εγκαταλείψουν.

Στοιχεία συναλλαγών υψηλής συχνότητας

Η εκτέλεση συναλλαγών που βασίζονται σε υψηλές συχνότητες είναι το τελευταίο μέρος της συνολικής στρατηγικής. Ένα δύσκολο κομμάτι είναι να ενσωματώσετε την αποφασισθείσα στρατηγική σε έναν ολοκληρωμένο αλγόριθμο που θα υποβάλλει τις παραγγελίες αγοράς και πώλησης για λογαριασμό σας.

  Πώς να εξαναγκάσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης Google από τις ΗΠΑ

Ακολουθούν ορισμένα βασικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος συναλλαγών Algo:

#1. Προγραμματιστές

Θα χρειαστείτε προγραμματιστές υψηλής εξειδίκευσης για να δημιουργήσετε το σύστημα συναλλαγών. Θα πρέπει να έχουν εκτενή γνώση των χρηματιστηρίων, των εντολών αγοράς και πώλησης και του τρόπου λειτουργίας των χρηματιστηρίων. Μια καλύτερη στρατηγική είναι να προσλάβετε άτομα που έχουν εργαστεί εκτενώς στη δημιουργία λογισμικού συναλλαγών.

#2. Γλώσσα προγραμματισμού

Η C++ είναι η πιο προτιμώμενη επιλογή γλώσσας προγραμματισμού για την κατασκευή ενός συστήματος συναλλαγών. Δεδομένου ότι η C και η C++ είναι σύνθετες γλώσσες, οι μηχανικοί μπορούν να μεταβούν σε μια απλούστερη γλώσσα όπως η Python για να γράφουν κώδικα ευκολότερα και να αξιολογούν τις δομές συναλλαγών Algo.

#3. Δικτύωση

Πρόβλεψη για συνδεσιμότητα δικτύου και άδειες πρόσβασης στο λογαριασμό συναλλαγών για την υποβολή παραγγελιών.

#4. Δεδομένα Αγοράς

Πρόσβαση σε ροές χρηματιστηρίων για την ανάλυση των δεδομένων και την αξιοποίηση ευκαιριών για την υποβολή παραγγελιών υψηλής συχνότητας.

#5. Backtesting

Ένας τρόπος δοκιμής ενός συστήματος πριν από την κυκλοφορία του σε μια πραγματική αγορά μόλις κατασκευαστεί, καθώς και η απαιτούμενη υποδομή.

#6. Ιστορικά δεδομένα

Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του αλγορίθμου, τα ιστορικά δεδομένα ενδέχεται να είναι διαθέσιμα για έλεγχο εκ των υστέρων.

Οφέλη

  • Βελτιωμένη ρευστότητα: Το HFT βελτιώνει τα spreads προσφοράς-ζήτησης, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική ρευστότητα στην αγορά.
  • Αξιοποίηση της αναποτελεσματικότητας: Με τα HFT, έχετε μεγάλες πιθανότητες να αποκομίσετε κέρδη σε μόλις κλάσματα δευτερολέπτων. αυτό δεν είναι δυνατό με τη χειροκίνητη διαδικασία.
  • Διαπραγμάτευση Arbitrage: Τα HFT συνεχίζουν να βρίσκουν μετοχές που διαπραγματεύονται σε διαφορετικά χρηματιστήρια και εκτελούν θέσεις long/short για να αντλήσουν κέρδη από τέτοια σενάρια.
  • Αλγόριθμοι συναλλαγών που βασίζονται σε ειδήσεις: Τα HFT παρέχουν την ελευθερία να πραγματοποιείτε συναλλαγές βάσει ειδήσεων και να καταγράφετε επιθετικές κινήσεις της αγοράς χωρίς συναισθήματα. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι είναι δύσπιστοι και αποφεύγουν να κάνουν συναλλαγές όταν έχουν αμφιβολίες.

Ακριβώς όπως τα πλεονεκτήματα, τα HFT έρχονται με πολλά μειονεκτήματα, και εδώ είναι μερικά από αυτά.

Μειονεκτήματα

  • Υψηλό κόστος υποδομής: Δεδομένου ότι τα HFT χρησιμοποιούν προηγμένους αλγόριθμους, το κόστος υποδομής πληροφορικής είναι επίσης υψηλό. Σημαίνει ότι μόνο τα γιγάντια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως οι επενδυτικές τράπεζες, οι θεσμικοί επενδυτές και τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτές τις τεχνολογίες, όχι οι επενδυτές λιανικής.
  • Παραπλανητικές στρατηγικές: Τα HFT πλημμυρίζουν την αγορά με ψεύτικες παραγγελίες χωρίς καμία πρόθεση να εκτελέσουν πραγματικά τις εντολές που έχουν τοποθετηθεί. Μόλις η τιμή φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, αυτές οι παραγγελίες ακυρώνονται, με αποτέλεσμα κολλήματα, πλαστά ξεσπάσματα ή βλάβες κ.λπ.
  • Παιχνίδι Zero Sum: Εάν μόνο τα μεγάλα ιδρύματα μπορούν να ασκούν HFT, τότε από ποιον θα βγάλουν χρήματα; Η απάντηση είναι μικροί και μικροεπενδυτές. Σημαίνει ότι τα γιγάντια ιδρύματα συνήθως βγάζουν χρήματα από τις τσέπες μας.

Τώρα, θα εξερευνήσουμε μερικούς από τους καλύτερους πόρους για την εκμάθηση συναλλαγών υψηλής συχνότητας.

Πόροι μάθησης

Μια κοινή ανησυχία που μπορεί να σκεφτείτε είναι – Πώς να κατανοήσετε τις συναλλαγές υψηλών συχνοτήτων; ή Πώς να μάθετε περισσότερα για τα HFT;

  Διορθώστε το πρόγραμμα οδήγησης Microsoft IPP Class δεν προσφέρει χρώμα, μόνο κλίμακα του γκρι

Λοιπόν, μια απλή προσέγγιση είναι να οικοδομήσουμε μια γερή βάση για το θέμα. Αφού καλύψετε και κατανοήσετε τα βασικά, είναι πιο εύκολο να αποφύγετε την περίπλοκη αριθμητική συζήτηση.

Τα βασικά βιβλία που βρήκαμε για τις συναλλαγές υψηλών συχνοτήτων είναι:

Ανάπτυξη Συστημάτων Συναλλαγών Υψηλής Συχνότητας

Εάν είστε προγραμματιστής λογισμικού με καλές δεξιότητες προγραμματισμού, το βιβλίο Ανάπτυξη Συστημάτων Συναλλαγών Υψηλής Συχνότητας είναι μια ιδανική επιλογή. Σας βοηθά να δημιουργήσετε και να βελτιστοποιήσετε συστήματα συναλλαγών υψηλής συχνότητας χρησιμοποιώντας Java, C++ και Python.

Το βιβλίο σας οδηγεί σταθερά από μια εισαγωγή HFT στη δημιουργία του συστήματος συναλλαγών σας με τη βοήθεια παραδοσιακών γλωσσών προγραμματισμού HFT όπως η C++ και η Java. Στη συνέχεια, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την Python για να επιτύχετε μεγαλύτερη ακρίβεια απόδοσης με σιγουριά.

Συνολικά, είναι ένα βιβλίο για μηχανικούς λογισμικού που θέλουν να μάθουν την τεχνική πλευρά των HFT και θέλουν να δημιουργήσουν συστήματα εξαιρετικά χαμηλού λανθάνοντος χρόνου.

Αλγοριθμικές συναλλαγές και συναλλαγές υψηλών συχνοτήτων (μαθηματικά, οικονομικά και ρίσκο)

Το βιβλίο Algorithmic and High-Frequency Trading είναι γραμμένο για χρήστες μαθηματικών προχωρημένου επιπέδου που κατανοούν προβλήματα λογισμού και δυναμικού προγραμματισμού.

Θα λάβετε πολλά παραδείγματα σε κάθε κεφάλαιο και τα περισσότερα κεφάλαια ολοκληρώνονται παρουσιάζοντας μια ρεαλιστική εφαρμογή δεδομένων συναλλαγών. Δεδομένου ότι είναι ένα προηγμένο βιβλίο παραγώγων, θα χρειαστείτε κάποια μαθηματική ωριμότητα για να κατανοήσετε τα παραδείγματα.

Όλα για τις συναλλαγές υψηλών συχνοτήτων

Το All About High-Frequency Trading μιλά για την ανάπτυξη αλγορίθμων υπολογιστών για την κατανόηση των δραστηριοτήτων της αγοράς, την εκτέλεση συναλλαγών και τη δημιουργία κερδών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το βιβλίο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποιες αγορές είναι κατάλληλες για HFT, αλγοριθμικές στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι έμποροι υψηλής συχνότητας, κινδύνους και επερχόμενες τεχνολογικές εξελίξεις στις συναλλαγές υψηλής συχνότητας.

Συναλλαγές υψηλής συχνότητας: Ένας πρακτικός οδηγός για αλγοριθμικές στρατηγικές και συστήματα συναλλαγών

Με μέση βαθμολογία 3,2 αστέρια στα 5, το High-Frequency Trading από την Irene Aldridge είναι η πρώτη έκδοση που μαθαίνει αλγοριθμικές συναλλαγές υψηλής συχνότητας.

Αυτό το βιβλίο καλύπτει τις βασικές πτυχές των HFT και τη σημασία τους από επιχειρηματική άποψη που θέτει τα θεμέλια για την ανάπτυξη συστημάτων συναλλαγών. Θα έχετε επίσης μια σύντομη ιδέα σχετικά με τις διαδικασίες ανάλυσης μετά τη συναλλαγή, όπως σημαντικές μετρήσεις απόδοσης και αξιολογήσεις συναλλαγών.

Διαπραγμάτευση υψηλών συχνοτήτων από την Irene Aldridge – 2η Έκδοση

Το βιβλίο συναλλαγών υψηλής συχνότητας από την Irene Aldridge είναι μια αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου που αναφέρεται παραπάνω. Σας βοηθά να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση για την εκμάθηση HFT στην πρώτη έκδοση.

Η δεύτερη έκδοση περιγράφει τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις που επιτρέπουν στα HFT να αναπτύξουν καλύτερη αποτελεσματικότητα στο χειρισμό των στρατηγικών διαχείρισης κινδύνου και στην προστασία των πληροφοριών σε αβέβαιες αγορές.

Περιλαμβάνει επίσης διάφορες στρατηγικές συναλλαγών υψηλής συχνότητας και εργαλεία για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος HFT.

Συναλλαγές και Θεωρία Πιθανοτήτων Υψηλής Συχνότητας (Επιστημονικές αναφορές του Κανονικού Πανεπιστημίου της Ανατολικής Κίνας)

Το βιβλίο για τις συναλλαγές υψηλών συχνοτήτων και τη θεωρία πιθανοτήτων έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του HFT και της τεχνικής ανάλυσης διαγραμμάτων ως επιστήμη. Είναι ένα καλό διάβασμα για επενδυτές που επιθυμούν να επαληθεύσουν την αποτελεσματικότητά τους στην τεχνική ανάλυση με τη θεωρία των στατικών στοχαστικών διεργασιών.

Οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου αποκαλύπτουν επίσης πώς να δημιουργήσετε υποδομή πληροφορικής για τη δημιουργία αλγορίθμων συναλλαγών υψηλής συχνότητας και την απόκτηση αρμπιτράζ από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Τελικές Λέξεις

Οι συναλλαγές υψηλών συχνοτήτων κερδίζουν μεγαλύτερη δημοτικότητα και περισσότεροι γίγαντες των εμπορικών συναλλαγών αναπτύσσουν προηγμένο λογισμικό για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Αν και είναι μια συναρπαστική διαδικασία, ενέχει ένα ορισμένο επίπεδο κινδύνου.

Τώρα, εάν ακούσετε για τις συναλλαγές υψηλής συχνότητας την επόμενη φορά, θα ξέρετε τι είναι και πώς διαφορετικοί συμμετέχοντες στην αγορά χρησιμοποιούν το HFT για τα οφέλη τους.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τα καλύτερα API χρηματιστηρίου.