Κάντε τον ύπνο σας καλύτερο με αυτές τις 8 εφαρμογές ύπνου

Ο ανεπαρκής ύπνος όχι μόνο προκαλεί κόπωση, αλλά οδηγεί επίσης σε μακροπρόθεσμα προβλήματα όπως η παχυσαρκία και το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, η διασφάλιση καλού ύπνου δεν είναι τόσο εύκολη όσο ο ύπνος 8 ωρών την ημέρα. Πρέπει να κοιμάστε τη σωστή ώρα, να αποφύγετε διακοπές, να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας ακολουθεί τον κύκλο ύπνου και να ξυπνάτε σωστά. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου, τότε η βοήθεια από ορισμένες εφαρμογές είναι καλύτερη από το να παίρνετε τα χάπια.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε εύκολα, να παρακολουθήσετε τη δραστηριότητα ύπνου σας και να σας ξυπνήσουν απαλά. Παρακάτω έχω παραθέσει μια σειρά από εφαρμογές ύπνου που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον ύπνο σας ή να σας δώσουν τις σωστές πληροφορίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων ύπνου.

Πώς μπορούν οι εφαρμογές να βοηθήσουν στον καλύτερο ύπνο;

Όπως είπα και πριν, καλός ύπνος δεν είναι μόνο να κοιμάσαι 8 ώρες την ημέρα. Ο ύπνος έχει 5 στάδια, συμπεριλαμβανομένης της αφύπνισης, N1, N2, N3 και REM (Rapid Eye Movement). Αυτό ουσιαστικά σημαίνει να πάτε για ύπνο και μετά να πάτε από τον πιο ελαφρύ ύπνο στον βαθύ ύπνο και μετά στο στάδιο REM, κατά το οποίο συνήθως ονειρεύεστε. Το σώμα σας θα πρέπει να περάσει από αυτά τα στάδια έγκαιρα και χωρίς διακοπές για καλό ύπνο.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους οι εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν στα στάδια ύπνου:

Ξύπνια Πολιτεία

Κανονικά, ένα άτομο πρέπει να κοιμάται μέσα σε 10-20 λεπτά μετά το κρεβάτι. Το άγχος, το άγχος, ακόμη και ο ενθουσιασμός ή η περιέργεια μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους περισσότερο από το συνηθισμένο. Η παραμονή ξύπνιος για πολύ καιρό θα μειώσει τον συνολικό χρόνο που μπορείτε να κοιμηθείτε και ανάλογα με το γιατί είστε ξύπνιοι, μπορεί επίσης να σας εμποδίσει να παραμείνετε κοιμισμένοι.

Χρησιμοποιώντας διαλογισμό, καταπραϋντικούς ήχους, ιστορίες πριν τον ύπνο και θεραπείες, οι εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Μια εφαρμογή μπορεί να σας ενθαρρύνει να ξαπλώνετε έγκαιρα στο κρεβάτι και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε μελωδίες και άλλους χαλαρωτικούς ήχους για να καθαρίσετε το μυαλό σας, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα.

Οι εφαρμογές μπορεί να μην λειτουργούν πολύ καλά για διαταραχές ύπνου όπως η αϋπνία, αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του ύπνου σας, ώστε να μπορείτε να λάβετε τη σωστή θεραπεία.

Κατάσταση ύπνου

Το σώμα σας δεν θα αναζωογονηθεί σωστά εάν ο ύπνος σας διακόπτεται συνεχώς ή παραμένετε πολύ καιρό σε ένα συγκεκριμένο στάδιο, όπως ο ελαφρύς ύπνος. Ένα άβολο περιβάλλον, το ροχαλητό, οι εξωτερικοί θόρυβοι και οι διαταραχές του ύπνου μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σας.

Καθώς ο εγκέφαλός σας μπορεί να ανταποκρίνεται στους ήχους ακόμη και όταν κοιμάστε, οι ίδιες εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να παραμείνετε κοιμισμένοι. Οι εφαρμογές μπορούν να σας κρατήσουν χαλαρούς ενώ κοιμάστε με ήχους και καταπραϋντικές θεραπείες. Μπορούν επίσης να ενθαρρύνουν τη μετάβαση από τον ελαφρύ ύπνο στον βαθύ ύπνο, καθώς ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται περισσότερο στον ήχο στον ελαφρύ ύπνο. Για να μην αναφέρουμε, θα μπλοκάρουν τους άβολους εξωτερικούς θορύβους με καταπραϋντικούς ήχους.

  Πού πρέπει να ξεχυθείτε κατά την κατασκευή ενός υπολογιστή (και πού δεν πρέπει)

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι εφαρμογές παρακολούθησης ύπνου μπορούν να πουν πόσο καλός είναι ο ύπνος σας παρακολουθώντας διακοπές, ελαφρύ/βαθύ ύπνο, ροχαλητό κ.λπ. Αυτό σας βοηθά να εντοπίσετε το πρόβλημα ύπνου σας και να λάβετε τη σωστή θεραπεία.

Ξυπνώντας

Το ξαφνικό ξύπνημα από βαθύ ύπνο μπορεί να προκαλέσει κόπωση και κακή διάθεση. Σε αντίθεση με τον κανονικό συναγερμό, μια έξυπνη εφαρμογή συναγερμού μπορεί να σας ξυπνήσει απαλά με απαλούς ήχους που ξεκινούν πολύ πριν από την πραγματική ώρα αφύπνισης. Η εφαρμογή ανιχνεύει πότε βρίσκεστε σε ελαφρύ ύπνο για να αρχίσει να σας ξυπνά, κάτι που διασφαλίζει ότι είστε έτοιμοι να ξυπνήσετε δυναμικά όταν έρθει η πραγματική ώρα αφύπνισης.

Έχουν επίσης προηγμένες επιλογές ειδοποίησης αναβολής που δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε υπερβολικά, καθιστώντας δύσκολη την αναβολή.

Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη από τη χρήση εφαρμογών για ύπνο, ας πάμε στις εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν από τον ύπνο έως το ξύπνημα:

Ήχοι ύπνου

Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ή να παραμείνετε κοιμισμένοι, τότε οι καταπραϋντικοί ήχοι θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ. Ο λευκός θόρυβος ή οι καταπραϋντικοί ήχοι μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να εμποδίσετε τον θόρυβο που θα μπορούσε να διαταράξει τον ύπνο σας. Αυτό σας διευκολύνει να κοιμάστε πιο γρήγορα και να παραμένετε κοιμισμένοι, ειδικά εάν κοιμάστε σε μια περιοχή με θόρυβο, όπως οι κόρνες αυτοκινήτου.

Το Sleep Sounds συνδυάζει διαφορετικούς ήχους για να δημιουργήσει μελωδίες για διαφορετικούς σκοπούς. Υπάρχει μια κατηγορία ύπνου που έχει ήχους όπως ζωή στην πόλη, φωτιά, χειμώνας, παραλία, εξοχή κ.λπ. Οι ήχοι είναι πλήρως προσαρμόσιμοι, μπορείτε να προσαρμόσετε ξεχωριστά την ένταση κάθε ήχου, να προσαρμόσετε το χρόνο αναπαραγωγής και ακόμη και να κάνετε τους ήχους σας.

Οι περισσότεροι από τους ήχους είναι δωρεάν και οι υπόλοιποι μπορούν να ανοίξουν παρακολουθώντας διαφημίσεις. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στην έκδοση premium που δεν έχει διαφημίσεις και όλους τους ήχους ξεκλειδωμένους.

Λήψη σε Android | iOS

Κοιμάμαι ελαφρά

Εάν οι χαλαρωτικοί ήχοι δεν σας ενδιαφέρουν, τότε ίσως οι ιστορίες πριν τον ύπνο σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε. Το Slumber προσφέρει εκατοντάδες ηχητικές ιστορίες για ενήλικες και παιδιά. Οι ιστορίες αφηγούνται ήρεμες φωνές με μεγάλες παύσεις για να κοιμηθείτε.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής με ιστορίες, ώστε να συνεχίσουν να παίζουν ακόμα και όταν κοιμάστε, ή μπορείτε να βάλετε μια μεμονωμένη ιστορία σε βρόχο. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε λευκό θόρυβο φόντου σε ιστορίες για να τις κάνετε ακόμα πιο χαλαρωτικές.

Υπάρχει επίσης ένα ωραίο ενσωματωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης ύπνου που σας ενημερώνει πότε κοιμηθήκατε, αν ξυπνήσατε ανάμεσα στον ύπνο ή όχι και πότε ξυπνήσατε το πρωί. Μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο για εβδομάδες ή μήνες.

Τα περισσότερα διηγήματα είναι δωρεάν, αλλά οι αφηγήσεις πλήρους βιβλίου απαιτούν συνδρομή με δωρεάν δοκιμή 7 ημερών.

Λήψη σε Android | iOS

SnoreLab

Εάν θέλετε να επιβεβαιώσετε εάν ροχαλίζετε ή όχι, ή εάν θέλετε να παρακολουθείτε το ροχαλητό σας για θεραπεία, τότε το SnoreLab μπορεί να σας βοηθήσει. Το ροχαλητό δεν διαταράσσει μόνο τον ύπνο, αλλά προκαλεί επίσης μεγάλη ανησυχία για την υγεία, καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

  Πώς να προγραμματίσετε μηνύματα στο Slack

Η εφαρμογή παρακολουθεί το ροχαλητό σας και δημιουργεί γραφήματα για να σας βοηθήσει να δείτε πόσο ροχαλίζετε με την πάροδο του χρόνου. Δείχνει τον συνολικό χρόνο που ροχαλίσατε και την ένταση του ροχαλητού χρησιμοποιώντας χρωματικούς κωδικούς. Μπορείτε ακόμη και να ακούσετε το ροχαλητό σας και θα παίξει μόνο την ώρα που ροχαλίζατε.

Εάν βρίσκεστε υπό θεραπεία για το ροχαλητό, η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε το ροχαλητό σύμφωνα με τη θεραπεία που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε επιστόμιο με σφηνωμένο μαξιλάρι και κοιμάστε στο πλάι, τότε πείτε αυτές τις πληροφορίες στην εφαρμογή και θα παρακολουθεί και θα καταγράφει ανάλογα.

Η δωρεάν έκδοσή του προσφέρει βασική παρακολούθηση με περιορισμένη αναπαραγωγή ήχου. Πρέπει να αποκτήσετε συνδρομή για να ξεκλειδώσετε την πλήρη παρακολούθηση και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud.

Λήψη σε Android | iOS

Digipill

Το Digipill προσφέρει πολλές χαλαρωτικές και παρακινητικές θεραπείες, όπως τα ψηφιακά χάπια, για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε διάφορα προβλήματα. Από αυτά τα χάπια, υπάρχουν μερικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον καλύτερο ύπνο. Υπάρχει ένα χάπι Sleep Deeply που έχει ένα καταπραϋντικό νανούρισμα που θα ανακουφίσει την ένταση και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Ορισμένα χάπια θα μπορούσαν να λύσουν προβλήματα που μπορεί να επηρεάζουν έμμεσα τον ύπνο σας. Για παράδειγμα, το Sanctuary μπορεί να αφαιρέσει το άγχος και να τονώσει την αυτοπεποίθηση, να αυξήσει την άνεση για άνεση και σιγουριά και να προσφέρει Κλείσιμο για να προχωρήσετε από μια κακή εμπειρία στο παρελθόν.

Τα χάπια συνήθως αποτελούνται από κατάλληλη μουσική υπόκρουση με σχολιασμό που θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε το υποσυνείδητό σας. Η συσκευή αναπαραγωγής χαπιών είναι επίσης εύκολη στη χρήση. απλά παίξτε τον ήχο και μετακινηθείτε προς τα εμπρός/πίσω όπως θέλετε.

Μόνο το χάπι T-break είναι διαθέσιμο δωρεάν, πρέπει να αγοράσετε τα υπόλοιπα χάπια ξεχωριστά μέσα στην εφαρμογή.

Λήψη σε Android | iOS

Κύκλος ύπνου

Το πρώτο σας βήμα για καλύτερο ύπνο είναι να γνωρίζετε πόσο καλός είναι ο τρέχων ύπνος σας. Εδώ θα σας βοηθήσει η εφαρμογή Sleep Cycle καταγράφοντας πότε κοιμάστε, πόσο καλός ήταν ο ύπνος σας και πότε ξυπνήσατε. Στη συνέχεια, παρακολουθεί τον καθημερινό σας ύπνο και εμφανίζει αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

Η εφαρμογή θα καταγράψει πόσο χρόνο σας πήρε να κοιμηθείτε αφού πάτε για ύπνο. Μόλις κοιμηθείτε, θα παρακολουθεί πόση ώρα ήσασταν σε ελαφρύ ή βαθύ ύπνο, μαζί με άλλες δραστηριότητες όπως ροχαλητό, ομιλία στον ύπνο, βήχας, ξύπνημα κ.λπ. Ο ενσωματωμένος έξυπνος συναγερμός σας ξυπνά επίσης απαλά πάνω από μία ώρα πριν την πραγματικός συναγερμός.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε σημειώσεις ύπνου και να σχολιάσετε τη διάθεσή σας για αφύπνιση. Όλες αυτές οι πληροφορίες καταγράφονται ως γραφήματα με την καθημερινή υγεία του ύπνου που εμφανίζεται σε ημέρες, εβδομάδες ή μήνες.

Η παρακολούθηση ύπνου και το ξυπνητήρι είναι διαθέσιμα δωρεάν. Η συνδρομή επί πληρωμή σάς επιτρέπει να ηχογραφείτε ήχους, να προσθέτετε σημειώσεις ύπνου, να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων και να συγκρίνετε δεδομένα με άλλους χρήστες.

Λήψη σε Android | iOS

SleepTown

Το SleepTown είναι βασικά ένα παιχνίδι οικοδόμησης που σας βοηθά να χτίσετε μια πόλη ακολουθώντας το πρόγραμμα ύπνου σας. Είναι καλύτερο για άτομα που έχουν πρόβλημα να πάνε για ύπνο στην ώρα τους ή είναι εθισμένοι στη χρήση του τηλεφώνου στο κρεβάτι.

  Πώς να σαρώσετε πολλές σελίδες σε μία σελίδα PDF;

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, πρέπει να της αναφέρετε το πρόγραμμα ύπνου σας, από το να πάτε για ύπνο μέχρι να ξυπνήσετε. Όταν έρθει η ώρα για ύπνο, πρέπει να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή και να την ενημερώσετε ότι θα πάτε για ύπνο. Η εφαρμογή θα ξεκινήσει ένα κτίριο και αν ξυπνήσετε την προγραμματισμένη ώρα, το κτίριο θα ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, εάν δεν καταφέρετε να ξαπλώσετε εγκαίρως στο κρεβάτι ή ξυπνήσετε αργά, τότε το κτίριο θα καταστραφεί. Ποιο κτίριο θα αποκτήσετε είναι μια έκπληξη κάθε μέρα, και υπάρχουν δεκάδες κτίρια για να ξεκλειδώσετε. Ακολουθώντας το πρόγραμμά σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολόκληρη πόλη με διαφορετικά κτίρια.

Η δωρεάν έκδοση προσφέρει μια μικρή πόλη με περιορισμένους τύπους κτιρίων. Η premium έκδοση σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ολόκληρη πόλη με όλα τα κτίρια και να ξεκλειδώσετε επιτεύγματα.

Λήψη σε Android | iOS

Ανάσα

Οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε άνετα και το Breakthwrk είναι η τέλεια εφαρμογή. Η εύρεση και η παρακολούθηση της σωστής άσκησης αναπνοής μπορεί να είναι δύσκολη χωρίς οπτικές ενδείξεις. Το Breathwrk το κάνει πιο εύκολο δημιουργώντας ένα προσαρμοσμένο σχέδιο άσκησης αναπνοής για εσάς και στη συνέχεια βοηθώντας σας να το ακολουθήσετε χρησιμοποιώντας οπτικές και ακουστικές ενδείξεις.

Αν και η εφαρμογή προσφέρει ασκήσεις αναπνοής για πολλούς σκοπούς, έχει μια ειδική λειτουργία για ύπνο, στρες και άγχος. Θα κάνει ένα σωρό ερωτήσεις για να καταλάβει τι είδους πρόβλημα ύπνου αντιμετωπίζετε και στη συνέχεια θα προσφέρει ασκήσεις ανάλογα.

Υπάρχουν επίσης ασκήσεις αναπνοής από ειδικούς με οδηγίες στη φωνή τους. Αν και οι περισσότερες από αυτές τις ασκήσεις είναι διαθέσιμες μόνο στην έκδοση premium. Η δωρεάν έκδοση προσφέρει βασικές ασκήσεις ύπνου που παρέχονται χρησιμοποιώντας οπτικές και ακουστικές ενδείξεις.

Λήψη σε Android | iOS

Κοιμηθείτε ως Android

Το σωστό ξύπνημα είναι εξίσου σημαντικό με τον καλό ύπνο. Το ξαφνικό ξύπνημα μπορεί να προκαλέσει άγχος, κόπωση και κακή διάθεση. Το Sleep as Android είναι μια έξυπνη εφαρμογή συναγερμού με ενσωματωμένη παρακολούθηση ύπνου που σας ξυπνά απαλά πριν από την ώρα του ξυπνητηριού. Παρακολουθεί τον ύπνο σας για να αρχίσει να σας ξυπνά στη φάση του ελαφρού ύπνου σας.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αργό τόνο έντασης και δονήσεις για να σας ξυπνήσει απαλά και μεταβαίνει στη μέγιστη ένταση όταν έρθει η πραγματική ώρα αφύπνισης. Προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για αναβολή. Μπορείτε ακόμη να ρυθμίσετε μια πρόκληση που πρέπει να περάσετε για να αναβάλετε το ξυπνητήρι, όπως να λύσετε ένα παζλ ή να απαντήσετε σε απλά μαθηματικά.

Η έξυπνη πρόκληση συναγερμού και αναβολής είναι διαθέσιμη στη δωρεάν έκδοση. Εάν θέλετε η παρακολούθηση ύπνου και οι ήχοι να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε premium.

Λήψη σε Android | iOS

συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από το πρόβλημα ύπνου που αντιμετωπίζετε, είμαι σίγουρος ότι μία από αυτές τις εφαρμογές θα σας βοηθήσει. Εκτός από αυτά, θα σας προτείνω να κοιμάστε στην ώρα σας το βράδυ. Στο σκοτάδι (δηλαδή τη νύχτα), το σώμα σας παράγει την ορμόνη μελατονίνης που είναι υπεύθυνη για την πρόκληση ύπνου. Η μη τήρηση αυτού του φυσικού σήματος όχι μόνο θα επηρεάσει τον συνολικό ύπνο, αλλά θα προκαλέσει επίσης προβλήματα όπως η αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία κ.λπ.

Εάν αυτές οι εφαρμογές ύπνου δεν είναι αρκετές, ίσως κάποια gadget ύπνου να σας βοηθήσουν.