Συγχώνευση του Κέντρου Ελέγχου iOS 7 και του App Switcher με το Vertex

Το Κέντρο Ελέγχου και το ανανεωμένο App Switcher είναι δύο από τις πιο σημαντικές αλλαγές που προσφέρει το iOS 7. Για να γίνουν ακόμη πιο έντονες αυτές οι αλλαγές, πολλοί προγραμματιστές στο κατάστημα Cydia έχουν καταλήξει σε τροποποιήσεις για να αλλάξουν και να αυξήσουν αυτά τα δύο μέρη του λειτουργικού συστήματος. Καλύψαμε τα CControls και τις FullScreenPreviews, τα οποία αλλάζουν το Κέντρο Ελέγχου και το App Switcher αρκετά δραματικά. Το Vertex δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία τροποποιήσεων, καθώς προχωρά ένα βήμα παραπέρα και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου και στο Εναλλακτικό Εφαρμογών σε ένα μέρος. Αυτός ο συνδυασμός των δύο έχει μια ξεχωριστή εμφάνιση και έρχεται με μερικές χρήσιμες επιλογές προσαρμογής επίσης.

  Πώς να ταξινομήσετε τα τραγούδια ανά τίτλο στην εφαρμογή μουσικής στο iOS 10

Το μενού Vertex στην εφαρμογή Ρυθμίσεις μετοχών επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν/απενεργοποιούν το tweak. Εκτός από αυτή τη βασική επιλογή, υπάρχουν επίσης εναλλαγές για τον έλεγχο των χειρονομιών και την αλλαγή της εμφάνισης του tweak. Εάν θέλετε να διατηρήσετε την προεπιλεγμένη εμφάνιση του App Switcher, διατηρήστε ενεργοποιημένη την επιλογή “Switcher Icons”, γιατί διαφορετικά μόνο οι κάρτες προεπισκόπησης των εφαρμογών που εκτελούνται εμφανίζονται στο επάνω μισό της οθόνης.

Για να εκκινήσετε το Vertex, μπορείτε είτε να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης (προαιρετικό) είτε να πατήσετε δύο φορές το κουμπί Αρχική σελίδα. Για να προσαρμόσετε τη λίστα εναλλαγών που εμφανίζονται με το Vertex, υπάρχει ένα μενού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξετε τη διάταξή τους κατά βούληση. Μια άλλη επιλογή στο μενού Vertex επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν μεταξύ οριζόντιου και κατακόρυφου προσανατολισμού για το tweak.

  Πώς να αφαιρέσετε το Sina Weibo και το Tencent Weibo από το iOS

Ο προγραμματιστής πίσω από το Vertex έχει δώσει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές σελίδες για εναλλαγές, μπορείτε να διαμορφώσετε το Vertex ώστε να επιστρέφει στην κύρια σελίδα κάθε φορά που εκκινείται ξανά η προσαρμογή. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται βελτίωση είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να σκοτώνονται οι εφαρμογές στο Vertex. Πρέπει να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω στις κάρτες, όπως ακριβώς λειτουργεί το προεπιλεγμένο App Switcher. Ωστόσο, στην πράξη, αυτό αποδεικνύεται λίγο προβληματικό μερικές φορές, επειδή μόνο η κάρτα προεπισκόπησης στο μέσο της οθόνης ανταποκρίνεται στα swipe.

  Πώς να αποκτήσετε δυναμικό χρώμα φόντου όπως το iTunes στην εφαρμογή μουσικής iOS 7

Το Vertex δεν υποστηρίζει συντομεύσεις εφαρμογών, επομένως αν είστε συχνός χρήστης της εναλλαγής του φακού του Κέντρου Ελέγχου ή της συντόμευσης της αριθμομηχανής, αυτό το tweak δεν είναι για εσάς. Επίσης, οι χειρονομίες εκτόξευσης χρειάζονται λίγη εξοικείωση. Το tweak είναι διαθέσιμο στο αποθετήριο BigBoss του καταστήματος Cydia και κοστίζει 1,49 $ – μια λογική τιμή αν ληφθεί υπόψη αυτό που προσφέρει.