Στατιστικά Instagram που θα μεταμορφώσουν το παιχνίδι μάρκετινγκ σας

Γίνεται πολύς λόγος για την υπερ-οπτική φύση του Instagram και γιατί αυτό το κάνει hotspot για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Αν και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια, ο κύριος λόγος που πιστεύω ότι το Instagram έχει γίνει το χρυσό πρότυπο για το μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι επειδή είναι ένα trendsetter.

Το Instagram εγκαινίασε ένα νέο κύμα μάρκετινγκ: το μάρκετινγκ επιρροής, με την οικονομία δημιουργών και επιρροών.

Ως δημιουργός του Born on Instagram κι εγώ, όλα ξεκίνησαν από το Instagram! Έκτοτε, όλες οι άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, LinkedIn, X ή Pinterest) άρχισαν τα δικά τους προγράμματα δημιουργών, προσπαθώντας να εμπλακούν σε παράγοντες επιρροής και να αποτελέσουν μέσο μάρκετινγκ με επιρροές.

Το Instagram δεν είναι πλέον απλώς μια πλατφόρμα για doomscrolling. Είναι ένα μέρος για να ανακαλύψετε νέα έμπνευση και νέες μάρκες, να κάνετε αγορές και να βρείτε προϊόντα που σας κάνουν ευτυχισμένους και ολοκληρώνουν τη ζωή σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα σημαντικά στατιστικά του Instagram που κάνουν την πλατφόρμα μια εξαιρετική επιλογή για να ενισχύσετε το παιχνίδι μάρκετινγκ:

Πίνακας περιεχομένων

Το Instagram έχει 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως

Πηγή: Statista

Το Instagram είναι ένα από τα 4 κορυφαία δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, με 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Στην πραγματικότητα, έχει προηγηθεί το Facebook, το YouTube και το WhatsApp, με το Facebook και το WhatsApp να αποτελούν μέρος της ίδιας οικογένειας Meta.

Το Facebook είναι η κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με 2,9 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Επιπλέον, τόσο το Facebook όσο και το Instagram επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται με άτομα πέρα ​​από γεωγραφικά και οικονομικά σύνορα σε πολλές γλώσσες.

Το Instagram έχει εύρος διαφημίσεων 1,62 δισεκατομμύρια

Πηγή: Αναφορά δεδομένων

Ιδανικό για επαγγελματίες του μάρκετινγκ και συνεργάτες του μάρκετινγκ, το Instagram έχει εύρος διαφημίσεων 1,62 δισεκατομμύρια κάθε μήνα. Καθώς είναι επίσης ένα από τα 4 κορυφαία ενεργά δίκτυα κοινωνικών μέσων, το Instagram ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων για επωνυμίες και επιχειρήσεις.

Ως επωνυμία ή επιχείρηση στο Instagram, οι διαφημίσεις σας έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν 200 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε έναν μόνο μήνα. Εξάλλου, 87% των αγοραστών λένε ότι μπορούν να αναλάβουν δράση μόλις ανακαλύψουν ένα προϊόν στο Instagram.

Οι χρήστες ηλικίας από 18 έως 24 ετών αποτελούν το μεγαλύτερο μερίδιο του διαφημιστικού κοινού του Instagram. Το μέσο ποσοστό αφοσίωσης για όλες τις αναρτήσεις στο Instagram είναι 0,71%, όπως μοιράζεται η Locowise. Η υψηλότερη αφοσίωση είναι για τις αναρτήσεις καρουζέλ με 1,28%, ακολουθούμενες από αναρτήσεις βίντεο και φωτογραφίες με 0,59% και 0,58%.

Η Ινδία έχει το μεγαλύτερο κοινό στο Instagram

Πηγή: Statista

Υπάρχουν 229 εκατομμύρια χρήστες Instagram μόνο στην Ινδία, γεγονός που το καθιστά κορυφαία αγορά του Instagram. Οι Ινδοί χρησιμοποιούν το Instagram για να ακολουθήσουν τις δημιουργικές τάσεις, να ψωνίσουν προϊόντα και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Εκτός από το ότι είναι μια αγορά υψηλής ανάπτυξης για διαφημίσεις Instagram, η Ινδία έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς δημιουργών στο Instagram.

Στην πραγματικότητα, ως δημιουργός του Born on Instagram στην Ινδία ο ίδιος, μπορώ να πω ότι το μάρκετινγκ επιρροής έχει πιάσει πραγματικά την Ινδία. Όλο και περισσότερα brands συνεργάζονται με influencers και micro-influencers για να προωθήσουν το brand και τα προϊόντα τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με 143 εκατομμύρια χρήστες Instagram. Ακολουθεί η Βραζιλία, με 113 εκατομμύρια χρήστες. Η Ινδονησία, η Τουρκία και η Ιαπωνία βρίσκονται επίσης πολύ πίσω.

  Πώς να επαναφέρετε τη σελίδα εξερεύνησης Instagram

Το 50% των αναρτήσεων στο Instagram έχουν λιγότερα από 6 hashtags

Το Instagram είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τις επωνυμίες σας. Το κάνουν με χορηγούμενες διαφημίσεις, προτεινόμενες αναρτήσεις και ιογενείς τροχούς. Ωστόσο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι οργανικές αναρτήσεις είναι πιο ανιχνεύσιμες προσθέτοντας hashtags.

Όμως, η παλιά ερώτηση με τα hashtags του Instagram ήταν η ίδια: Πόσα hashtags πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Το Hubspot λέει ότι η μέση ανάρτηση στο Instagram περιέχει 10,743886135116517 hashtags. Ωστόσο, περίπου το 50% των αναρτήσεων στο Instagram χρησιμοποιούν λιγότερο από 6 hashtags.

Θα εκπλαγείτε αν ανακαλύψετε ότι αυτή είναι επίσης μια φιγούρα που το ίδιο το Instagram πιστεύει ότι ταιριάζει. Ως μέρος του Μάθημα δημιουργών γεννημένος στο Instagramτο Instagram συμβουλεύει τους δημιουργούς του όπως εγώ να χρησιμοποιούν το πολύ 5–6 hashtags και να μην τα χρησιμοποιούν υπερβολικά.

Το Μπρουνέι έχει την υψηλότερη πρόσβαση στο Instagram

Ενώ η Ινδία είναι η κορυφαία αγορά για το Instagram με τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών (229 εκατομμύρια), υπάρχει μια άλλη χώρα που παίρνει το τρόπαιο όταν πρόκειται για την υψηλότερη απήχηση στο Instagram, με 92% του πληθυσμού στο Instagram. Μιλάμε για το Μπρουνέι.

του Μπρουνέι Το ποσοστό αφοσίωσης στο Instagram είναι 74%, ακολουθούμενο από το Καζακστάν, με 72% απήχηση κοινού. Στο Μπρουνέι, το Instagram είναι το πιο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το YouTube κάνουν ένα βήμα πίσω στη χώρα. Και, μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή είναι ότι το Μπρουνέι έχει περισσότερες γυναίκες χρήστες του Instagram παρά άνδρες.

Η χώρα βλέπει το Instagram ως έναν δημιουργικό χώρο για να εκφραστούν και να χαράξουν την ταυτότητά τους.

Το κοινό που προσέγγισε τις διαφημίσεις του Instagram αυξήθηκε κατά 310 εκατομμύρια

Τα εσωτερικά δεδομένα του Instagram δείχνουν ότι η διαφημιστική του εμβέλεια έχει αυξηθεί με προοδευτικό ρυθμό τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2023. Στους τρεις μήνες πριν από τον Απρίλιο του 2023, ο συνολικός αριθμός των χρηστών αυξήθηκε κατά 310 εκαττο οποίο είναι 23,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο ποσοστό.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Instagram Reels έχει καταιγίσει την αγορά διαφημίσεων. Οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ βασίζονται σε διαφημίσεις με χορηγία καθώς και σε συνεργασίες επί πληρωμή με δημιουργούς για να δημιουργήσουν ένα εμπορικό σήμα και να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες. Επιπλέον, το Instagram επιτρέπει στους χρήστες να πειραματίζονται με διάφορους τύπους μορφών διαφήμισης:

  • Διαφημίσεις φωτογραφιών
  • Διαφημίσεις βίντεο
  • Διαφημίσεις καρουζέλ
  • Διαφημίσεις ιστοριών
  • Διαφημίσεις στην Εξερεύνηση

Σχεδόν το 31% των χρηστών του Instagram είναι μεταξύ 18 και 24 ετών

Πηγή: Statista

Το Instagram χρησιμοποιείται πιο δημοφιλής από χρήστες ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών. Αυτή η ηλικιακή ομάδα αποτελεί το 30,8% των συνολικών χρηστών του Instagram, ακολουθούμενο από το 30,3% των χρηστών ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών.

35 – 40 είναι η τρίτη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, με το 15,7% των χρηστών του Instagram να ανήκει σε αυτήν την ομάδα. Η νεολαία αρέσει στο Instagram επειδή έχει οπτικό προσανατολισμό. Είναι το καλύτερο μέρος για να αντλήσετε νέα έμπνευση, να δουλέψετε πάνω σε ιδέες και να ανακαλύψετε δημιουργικά πράγματα. Επιπλέον, το Instagram Reels μοιράζεται τα πάντα, από τις τοποθεσίες που πρέπει να ταξιδέψετε, δίπλα σε φορολογικές συμβουλές μέχρι life hacks.

Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά όσο είναι εδώ, διασκεδάζουν το κοινό του Instagram με κάτι νέο κάθε εβδομάδα.

Το 51,8% του κοινού του Instagram είναι άνδρες

Πηγή: Statista

Πίστευα ότι το Instagram ήταν πιο δημοφιλές στις γυναίκες. Ωστόσο, σύμφωνα με το Statista, το 51,8% του συνολικού κοινού του Instagram είναι άνδρες. Οι γυναίκες καταλαμβάνουν μόνο το 48,2%. Αν και η διαφορά δεν είναι μεγάλη, άνδρες και γυναίκες τείνουν να χρησιμοποιούν διαφορετικά τα social media.

Το Snapchat είναι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που έχει το υψηλότερο μερίδιο γυναικείου κοινού, ενώ το Twitter, με 63% άνδρες, έχει το υψηλότερο μερίδιο ανδρικού κοινού. Το Instagram έρχεται στη δεύτερη θέση με 48,2% γυναίκες.

Ο κανόνας ήταν ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter (τώρα X) ή το LinkedIn για να δημιουργήσουν επιρροή και να συλλέξουν πληροφορίες. Ωστόσο, καθώς περισσότεροι άντρες επιλέγουν μια πλατφόρμα οπτικής και προσανατολισμένης στο βίντεο, όπως το Instagram, αλλάζει η κατανόηση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ανδρών.

  Πώς να ακολουθήσετε Hashtags στο Instagram

Συγκινούνται επίσης από το virality του Instagram Reels και χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ψυχαγωγία, χαλάρωση και δημιουργική έμπνευση.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το άτομο με το μεγαλύτερο αριθμό παρακολούθησης

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο άτομο με τα περισσότερα follow στο Instagram, με 608 εκατομμύρια ακόλουθους από τον Οκτώβριο του 2023. Ο λογαριασμός με τους περισσότερους followers στο Instagram, ωστόσο, ανήκει στο Instagram με 660 εκατομμύρια ακόλουθους.

Ο Λέο Μέσι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 489 εκατομμύρια ακόλουθους. Ανέβηκε από την πέμπτη θέση στην τρίτη θέση μετά τη μεγάλη νίκη της FIFA World Cup 2023!

Η γυναίκα με τους περισσότερους followers στο Instagram, από τον Οκτώβριο του 2023, είναι Σελένα Γκόμεζ, με 430 εκατομμύρια ακόλουθους. Είναι τέταρτη στην πρώτη δεκάδα και ξεπέρασε την Kylie Jenner τον Φεβρουάριο του 2023.

Η Kylie Jenner είναι η επόμενη με 399 εκατομμύρια ακόλουθους, ακολουθούμενη από τον Dwayne Johnson με 391 εκατομμύρια ακόλουθους και την Ariana Grande με 308 εκατομμύρια ακόλουθους. Άλλα άτομα στην πρώτη δεκάδα είναι οι Kim Kardashian, Beyoncé, Khloé Kardashian.

Το 25,9% του παγκόσμιου πληθυσμού 13 ή άνω βρίσκονται στο Instagram

Το Instagram έχει 1,628 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το κάνει 25,9% του πληθυσμού που είναι άνω των 13 ετών στο Instagram. Όταν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι στο Instagram, είναι σαφές γιατί το Instagram είναι ένα από τα τέσσερα κορυφαία δίκτυα κοινωνικών μέσων στον κόσμο!

Το Instagram εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο στην Κίνα, επομένως εάν όλα τα άτομα από την Κίνα ηλικίας 13 ετών και άνω αφαιρούνταν από αυτήν την εκτίμηση, το ποσοστό υιοθέτησης του Instagram θα εκτιναχθεί από 25,9% σε 32,2%.

Σημείωση: Αυτό βασίζεται στο διαφημιστικό κοινό του Instagram και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζει τη συνολική βάση χρηστών του.

33,1 λεπτά για το Instagram κάθε μέρα

Πηγή: Ομπερλο

Το 2023, οι χρήστες του Instagram ξοδεύουν τουλάχιστον 33,1 λεπτά στο Instagram κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, αυτός ο αριθμός είναι υψηλότερος από το Facebook, όπου ο μέσος χρόνος που δαπανάται είναι 30,9, το Snapchat με 30,0 και το Reddit με 24,1 λεπτά.

Ωστόσο, ξοδεύουν τον υψηλότερο χρόνο στο TikTok, με τουλάχιστον 53,8 λεπτά να ξοδεύονται σε αυτό κάθε μέρα. Ακολουθούν το YouTube, το Twitter (τώρα X) και το Instagram.

Πριν από το 2022, οι άνθρωποι περνούσαν τον περισσότερο χρόνο στο YouTube. Το TikTok έχει ανέβει αρκετά τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας το Facebook, το Instagram και τώρα και το YouTube, για πρώτη φορά!

Το 2022, το πιο δημοφιλές περιεχόμενο στο Instagram ήταν οι αναρτήσεις με εικόνες. 42,2% του περιεχομένου ήταν οι εικόνες και ακολούθησαν τα καρουζέλ με 26,2%.

Ωστόσο, αυτή η τάση αλλάζει με τη δημοτικότητα του Instagram Reels. Το 2023, τα εσωτερικά δεδομένα του Instagram, τα οποία κοινοποιούνται σε δημιουργούς BOI όπως εγώ, αποκαλύπτουν τις αναρτήσεις του Instagram Reels και Carousel Image ως το πιο δημοφιλές περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, ακόμη και το 2022, οι τροχοί του Instagram ήταν οι πιο δημοφιλείς όταν μετρήθηκαν για μετρήσεις όπως η προσέγγιση χρηστών και τα likes. Και οι εικόνες έλαβαν τη μεγαλύτερη αφοσίωση όταν προήλθαν από σχόλια. Τώρα, μια άλλη μέτρηση έχει επίσης κερδίσει δημοτικότητα στο Instagram, και αυτή είναι οι αποθηκευμένες υπηρεσίες! Το Instagram Reels και οι αναρτήσεις καρουζέλ είναι τα πιο αποθηκευμένα αντικείμενα το 2023.

Το 70% των αγοραστών ανακαλύπτουν την επόμενη αγορά τους στο Instagram

Τα διαφημιστικά δεδομένα του Instagram το αποκαλύπτουν Το 70% των αγοραστών χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα για να ανακαλύψετε την επόμενη αγορά τους. Ως εκ τούτου, είναι ένας από τους καλύτερους τομείς για να ανακαλυφθεί το προϊόν σας από νεότερο κοινό. Για τις επωνυμίες και τις επιχειρήσεις που μόλις ξεκινούν, η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας μπορεί να είναι δύσκολη.

Ωστόσο, με χορηγούμενες διαφημίσεις και συνεργασίες επί πληρωμή με δημιουργούς Instagram, η ανακάλυψη της επωνυμίας σας ή η τοποθέτηση ενός προϊόντος γίνεται ευκολότερη. Αρχίζετε να λαμβάνετε περισσότερες αγορές και περισσότερους κατάλληλους δυνητικούς πελάτες.

Οι κύλινδροι του Instagram έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση

Πηγή: Statista

Τα Instagram Reels έχουν την υψηλότερη απήχηση στην πλατφόρμα, με 33,8% το 2023, ακολουθούμενα από τις αναρτήσεις καρουζέλ. Αυτό συνήθως μετριέται με τον αριθμό των εμφανίσεων που λαμβάνουν οι τροχοί ή οι αναρτήσεις. Το μέσο ποσοστό αφοσίωσης είναι διαφορετικό και επί του παρόντος είναι 30,8% στο Instagram Reels.

  Πώς να ανεβάσετε τις καλύτερες εικόνες Instagram

Το 2022, οι αναρτήσεις εικόνων στο Instagram είχαν την υψηλότερη μέση απήχηση. Κάθε εικόνα έφτασε 1850 χρήστες το 2022, αριθμός που ήδη μειώνεται σε σύγκριση με τους 2706 χρήστες το 2021. Το 2023, ο αριθμός αυτός μειώθηκε περαιτέρω, ανοίγοντας τη θέση τους για το Instagram Reels.

Οι αναρτήσεις καρουζέλ το 2022 είχαν 2325 χρήστες σε σύγκριση με 2350 χρήστες το 2021. Τα βίντεο είχαν τη χαμηλότερη απήχηση, γεγονός που οδήγησε στο να σταματήσει τελικά το Instagram το IGTV το 2023.

Οι διαφημιστές μπορούν να προσεγγίσουν 176 ακόμη εκατομμύρια χρήστες

Πηγή: Αναφορά δεδομένων

Το διαφημιστικό κοινό του Instagram αυξήθηκε κατά 12,2% τον τελευταίο χρόνο και τώρα οι διαφημιστές μπορούν να προσεγγίσουν 176 ακόμη εκατομμύρια χρήστες. Πιθανώς, αυτό εξηγεί γιατί οι διαφημιστές συρρέουν στις διαφημίσεις Instagram παρόλο που το κόστος ανά κλικ είναι το υψηλότερο στο Instagram. Είναι σχεδόν διπλάσιο από το ποσό που χρεώνει το Facebook ή το Twitter (τώρα X).

Περαιτέρω, σύμφωνα με Digital 2023 Global Overview Report, η συνολική πιθανή προσέγγιση χρηστών των διαφημίσεων Instagram είναι 1,32 δισεκατομμύρια. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι συνολικά 16,5% απήχηση διαφημίσεων. Οι διαφημίσεις Instagram Reel είναι οι πιο αποτελεσματικές, με χωρητικότητα προσέγγισης 726,8 εκατομμυρίων.

Η παρακολούθηση και η έρευνα επωνυμιών είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής δραστηριότητα στο Instagram. Γι’ αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους διαφημιστές να βρίσκουν οπαδούς, αγοραστές και ένα κοινό-στόχο που θα ενδιαφερόταν να αγοράσει το προϊόν σας και να γίνει ξανά επισκέπτης.

Οι άνθρωποι επισκέπτονται 200 ​​εκατομμύρια επιχειρηματικούς λογαριασμούς

Πηγή: Instagram για επιχειρήσεις

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα είναι να κάνουν την επωνυμία τους ανιχνεύσιμη. Το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι οι άνθρωποι να μιλούν για την επωνυμία σας ή να επισκέπτονται τα social handle σας! Γι’ αυτό το Instagram είναι ένα εξαιρετικό μέρος για επιχειρήσεις και επωνυμίες. 200 εκατομμύρια επιχειρηματικοί λογαριασμοί επισκέπτονται κάθε μέρα στο Instagram.

Όχι μόνο αυτό, οι μάρκες βλέπουν επίσης α Αύξηση 16%. σε πωλήσεις σύμφωνα με τα δεδομένα εσωτερικών διαφημίσεων του Instagram. Το Instagram μπορεί να ωθήσει το κοινό να κάνει αγορές και να ακολουθήσει τους επαγγελματικούς σας λογαριασμούς. Σχεδόν το 90% του κοινού στο Instagram ακολουθεί έναν ή περισσότερους επαγγελματικούς λογαριασμούς, ανεξάρτητα από το πόσο μικροί είναι οι λογαριασμοί τους.

Εάν είστε άτομο που αναζητά τρόπους για να κερδίσετε χρήματα στο Instagram, θα ήσασταν ενθουσιασμένοι να ελέγξετε τις συνδρομές, τα μπόνους τροχών και τις ευκαιρίες προπονητών!

Η πιο δημοφιλής ανάρτηση στο Instagram

Ενώ συζητάμε για τα στατιστικά του Instagram, ας διασκεδάσουμε. Θυμάστε την πιο δημοφιλή ανάρτηση στο Instagram; Ήταν η φωτογραφία ενός αυγού που δημοσιεύτηκε από έναν άγνωστο χρήστη (τώρα επαληθευμένο) που ονομάζεται world_record_egg. Είχε ξεκινήσει μια καμπάνια το 2019 για να γίνει η ανάρτηση με τα περισσότερα like στο Instagram, ξεπερνώντας το τελευταίο ρεκόρ της Kylie Jenner.

Αυτό που είναι ακόμα πιο συναρπαστικό είναι ότι η συμμορία των αυγών έχει μόνο μία ανάρτηση στο Instagram και καμία άλλη δραστηριότητα. Μοιάζει με ένα κοινωνικό πείραμα και τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης.

Λοιπόν, πέτυχε μέχρι που ο GOAT πήρε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA το 2023! Έχεις δίκιο, μιλάω για τον Λιονέλ Μέσι. Η νικήτρια ανάρτησή του είναι αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής ανάρτηση στο Instagram, με 61,2 εκατομμύρια likes.

Το αυγό είχε ρεκόρ 55,9 εκατομμύρια likes, σύμφωνα με το Statista, αλλά στην Αναζήτηση Instagram τον Οκτώβριο του 2023, βλέπω ότι έχει αυξηθεί στα 60,2 εκατομμύρια likes! Πλέον, η Αναζήτηση Instagram δεν εμφανίζει τον αριθμό των like της ανάρτησης του Leo Messi στο Παγκόσμιο Κύπελλο (θα μπορούσε να είναι σφάλμα, θα μπορούσε να είναι μια νέα λειτουργία). Ένα όμως παραμένει σταθερό: είναι πρωταθλητής όχι μόνο στον κόσμο του ποδοσφαίρου αλλά και στον κόσμο του Instagram.

Το The Rage του Instagram

Το Instagram έχει ξεπεράσει όλους τους άλλους σημαντικούς παίκτες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, απλώς και μόνο επειδή οι νέοι ηλικίας 18 – 34 ετών βρίσκουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πιο ελκυστική ακόμη και από την αντίστοιχη meta της: το Facebook.

Καθώς η πιο πρόσφατη νεολαία συνεχίζει να είναι το υψηλότερο κοινό της πλατφόρμας, οι χρήστες και η δημοτικότητα της πλατφόρμας πρόκειται μόνο να αυξηθούν. Είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι το Instagram να ανατρέψει τους άλλους στο δρόμο του και να γίνει η κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η παρουσία της νεολαίας κάνει επίσης το Instagram έναν εξαιρετικό χώρο για διαφημιστές, επαγγελματίες του μάρκετινγκ και επωνυμίες. Παρά το υψηλό κόστος ανά κλικ των διαφημίσεων Instagram, η πλατφόρμα προσφέρει μία από τις υψηλότερες δεσμεύσεις, ποσοστό μετατροπών 70% και κατάλληλους δυνητικούς πελάτες.

Ως εκ τούτου, το Instagram είναι πλέον η μόδα στον κόσμο του μάρκετινγκ και θα συνεχίσει να είναι το trendsetter. Εξάλλου, από το Instagram άρχισε να αναπτύσσεται η βιομηχανία των δημιουργών των influencers και τώρα το Facebook, το LinkedIn και το X έπρεπε να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα εστιασμένη στους δημιουργούς με ειδικές προσφορές και άλλα.

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικές κορυφαίες γεννήτριες μακέτας Instagram για να αναβαθμίσετε την παρουσία σας στο Instagram.