Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης για μηνύματα RCS σε τηλέφωνα Android

Τα μηνύματα RCS εμφανίζουν αποδείξεις ανάγνωσης από προεπιλογή. Εάν δεν τα θέλετε, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε τόσο στο Google Messages όσο και στο Samsung Messages.

Το RCS (Rich Communication Services) διαθέτει πολλές δυνατότητες για να βελτιώσει την εμπειρία αποστολής μηνυμάτων στο Android. Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε μέσω Διαδικτύου ή να μοιράζεστε αρχεία χωρίς να επιβαρύνεστε με χρεώσεις από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτου μέρους.

Μία από τις δυνατότητες RCS που θα λάβετε είναι οι αποδείξεις ανάγνωσης που δείχνουν στον αποστολέα εάν έχετε ανοίξει το μήνυμά του. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα εάν δεν τη θέλετε για οποιονδήποτε λόγο. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης μηνυμάτων RCS στο Google Messages και στο Samsung Messages.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο Google Messages

Η ρύθμιση αποδείξεις ανάγνωσης είναι συνήθως ενεργοποιημένη από προεπιλογή στα Μηνύματα Google, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα γνωρίζουν ότι διαβάσατε ή ανοίξατε το μήνυμά τους από το τέλος τους. Για να το απενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  Πώς να αναφέρετε ύποπτες εφαρμογές Android
  • Εκκινήστε το Google Messages και πατήστε το εικονίδιο του προφίλ.
  • Πατήστε Ρυθμίσεις μηνυμάτων και μεταβείτε στις συνομιλίες RCS.
  • Απενεργοποιήστε το κουμπί Αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης.
  • Ο αποστολέας δεν θα μπορεί πλέον να δει ότι διαβάσατε το μήνυμά του. Ωστόσο, θα εξακολουθούν να γνωρίζουν ότι το μήνυμά τους έχει παραδοθεί. Αυτό ισχύει για αποστολείς που χρησιμοποιούν τόσο το Google Messages όσο και το Samsung Messages.

    Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι το άτομο από την άλλη πλευρά μπορεί να σας δει να πληκτρολογείτε εάν έχετε ενεργοποιημένες τις ενδείξεις πληκτρολόγησης. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, ανοίξτε τα Μηνύματα Google, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις μηνυμάτων > Συνομιλίες RCS και απενεργοποιήστε το κουμπί Εμφάνιση ενδείξεων πληκτρολόγησης.

      Η εφαρμογή «VNC Viewer» για τηλεχειριστήριο υπολογιστή RealVNC για Android τώρα δωρεάν

    Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο Samsung Messages

    Η λειτουργία αποδείξεων ανάγνωσης είναι επίσης ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο Samsung Messages. Η απενεργοποίηση είναι εύκολη:

  • Ανοίξτε το Samsung Messages στη συσκευή σας Galaxy.
  • Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  • Ανοίξτε την επιλογή Ρυθμίσεις συνομιλίας και εντοπίστε τις αποδείξεις ανάγνωσης.
  • Απενεργοποιήστε το κουμπί Ανάγνωση αποδείξεων.
  • Ο αποστολέας θα γνωρίζει μόνο ότι έχετε λάβει το μήνυμά του, αλλά δεν θα μπορεί να πει αν το ανοίξατε. Αυτή η ρύθμιση ισχύει ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων RCS που χρησιμοποιούν.

      Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirDrop σε υπολογιστή με Windows ή τηλέφωνο Android;

    Γιατί πρέπει να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης

    Η απενεργοποίηση των αποδείξεων ανάγνωσης σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων μειώνει την πίεση που χρειάζεται να απαντήσετε σε άτομα με τα οποία δεν θέλετε να συνομιλήσετε. Είναι επίσης χρήσιμο εάν είστε απασχολημένοι και πρέπει να εστιάσετε σε κάτι άλλο χωρίς να ανησυχείτε για το ότι το άτομο από την άλλη πλευρά αισθάνεται ότι αγνοείται. Η απενεργοποίηση των αποδείξεων ανάγνωσης θα βοηθήσει τελικά να καλλιεργηθούν υγιή όρια μεταξύ εσάς και των ατόμων με τα οποία επικοινωνείτε.