Πώς να ανεβάσετε τις καλύτερες εικόνες Instagram

Το Instagram είναι ίσως το αγαπημένο μας κοινωνικό δίκτυο εδώ στο How-To Geek. Θέλουμε πάντα οι φωτογραφίες μας να φαίνονται καλύτερα, γι’ αυτό έκανα την έρευνα. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις εικόνες σας να φαίνονται όσο το δυνατόν καλύτερες στο Instagram.

Το Instagram, όπως και το Facebook, αλλάζει το μέγεθος και συμπιέζει τις εικόνες σας ώστε να ταιριάζουν με τις οδηγίες τους. Αν και οι αλγόριθμοι φαίνονται λιγότερο επιθετικοί από ό,τι με το Facebook (πράγμα λογικό επειδή το Instagram είναι κατά κύριο λόγο ένα δίκτυο κοινής χρήσης φωτογραφιών), είναι ακόμα καλύτερο να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερη αλλαγή μεγέθους και περικοπή μόνοι σας—οι αμβλύ αλγόριθμοι τείνουν να είναι λίγο βαρείς.

Το Instagram υποστηρίζει εικόνες με πλάτος έως 1080 εικονοστοιχεία και ύψος μεταξύ 566 και 1350 εικονοστοιχείων. Δηλαδή, αναλογίες περικοπής μεταξύ 1,91:1 (μεγάλη περικοπή τοπίου) και 4:5 (περικοπή πορτραίτου με τετράγωνο χρώμα).

Οτιδήποτε μεταξύ αυτών των δύο αναλογιών είναι επίσης καλό – είναι απλώς οι μέγιστες τιμές. Εάν η εικόνα σας είναι ευρύτερη, θα αλλάξει το μέγεθός της ώστε να ταιριάζει σε πλάτος 1080 px. Ομοίως, εάν η περικοπή πέσει εκτός των αποδεκτών αναλογιών, όπως ας πούμε, μια εικόνα πορτραίτου 2:3, αναγκάζεστε να την περικόψετε σε 4:5.

  Πώς να μοιραστείτε μια ανάρτηση Instagram στην ιστορία σας

Το Instagram δεν δημοσιεύει οδηγίες για το μέγεθος του αρχείου, αλλά, αφού το έπαιξα, διαπίστωσα ότι οι περισσότερες από τις φωτογραφίες μου ήταν συμπιεσμένες σε JPEG μεταξύ 150 kb και 190 kb. Και πάλι, αυτό το είδος είναι λογικό: κάτω από 200 kb είναι ένα αρκετά τυπικό μέγεθος αρχείου για χρήση στον ιστό.

Έχοντας αυτό κατά νου, ας μιλήσουμε για να κάνετε τις εικόνες σας στο Instagram να φαίνονται καλύτερα.

Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας

Πριν ακόμη σκεφτείτε τα μεγέθη των αρχείων και τις αναλογίες περικοπής, θα πρέπει να επεξεργαστείτε οποιαδήποτε εικόνα σκοπεύετε να δημοσιεύσετε στο Instagram. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποια βαριά χειραγώγηση εικόνας, αλλά, τουλάχιστον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη:

Καθαρισμός σημείων από σκόνη, κηλίδες ή άλλα προβλήματα.
Ρύθμιση φωτεινότητας και αντίθεσης.
Αύξηση του κορεσμού και των χρωμάτων.
Διόρθωση τυχόν προβλημάτων ισορροπίας λευκού.
Κάνοντας κάτι δημιουργικό, όπως τόνωση χρωμάτων, μετατροπή του σε ασπρόμαυρο ή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή φίλτρου.

  Τι είναι το Instagram Reels και είναι ένας κλώνος TikTok;

Τα εργαλεία επεξεργασίας του Instagram είναι πλέον αρκετά σταθερά, οπότε, αν θέλετε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν επίσης πολλές υπέροχες εφαρμογές φωτογραφίας εκεί έξω και, φυσικά, εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, υπάρχει πάντα το Lightroom και το Photoshop—πραγματικά, οι καλύτερες επιλογές.

Περικοπή και αλλαγή μεγέθους των εικόνων σας

Μόλις ετοιμάσετε τη φωτογραφία σας, ήρθε η ώρα να την ετοιμάσετε για το Instagram. Όπως είπαμε νωρίτερα, πρέπει να περικόψετε και να αλλάξετε το μέγεθος της φωτογραφίας σας σε πλάτος 1080 εικονοστοιχείων και ύψος μεταξύ 566 και 1350 εικονοστοιχείων. Θέλετε επίσης να προσπαθήσετε να κάνετε το μέγεθος του αρχείου σε λιγότερο από 200 kb.

Με το Photoshop, το Lightroom ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας υπολογιστή, είναι απλό. Απλώς ορίστε τις ρυθμίσεις αποθήκευσης ή εξαγωγής στις σωστές διαστάσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση ποιότητας για να ελέγξετε το μέγεθος του αρχείου.

Στα smartphone, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίεργα, καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή εφαρμογή. μου αρέσει Μέγεθος εικόνας για iOS και Photo & Picture Resizer για Android. Ανοίξτε τη φωτογραφία σε οποιαδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιείτε, στη συνέχεια περικόψτε και αλλάξτε το μέγεθός της στις σωστές διαστάσεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις ποιότητας για να ελέγξετε το μέγεθος του αρχείου όπως θα κάνατε με μια εφαρμογή επιφάνειας εργασίας.

  Το Notegraphy είναι μια εφαρμογή όπως το Instagram για τυπογραφία

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι το Instagram θα μετατρέψει τις εικόνες σας σε JPEG—αν ανεβάζετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, ένα αρχείο λογότυπου ή οτιδήποτε άλλο που είναι PNG, μπορεί να παρατηρήσετε κάποια τεχνουργήματα. Αυτό είναι ένα θέμα με τα JPEG γενικά.

Δημοσιεύστε τις φωτογραφίες σας

Με τις εικόνες σας επεξεργασμένες και με το σωστό μέγεθος, προχωρήστε και δημοσιεύστε τις στον λογαριασμό σας στο Instagram. Εάν έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες, οι αλγόριθμοι του Instagram δεν πρέπει να τους κάνουν πάρα πολλά, επομένως αυτό που ανεβάζετε είναι αυτό που θα δουν όλοι οι άλλοι.

Εάν αφήσετε τα πράγματα στα χέρια του Instagram, οι φωτογραφίες σας πιθανότατα θα φαίνονται εντάξει, αλλά είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να μεγιστοποιήσετε την ποιότητα της εικόνας. Γιατί να πάτε στην προσπάθεια να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες μόνο και μόνο για να αφήσετε μια εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αποφασίσει πώς φαίνονται;