Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν επέκταση VPN Chrome;

Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι κάνουν τη ζωή τους όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο, η ανάγκη για ισχυρή διαδικτυακή προστασία δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Μια δημοφιλής μέθοδος για την προστασία του απορρήτου και της ασφάλειάς σας στο διαδίκτυο είναι η χρήση δωρεάν επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης VPN.

Οι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης VPN προστατεύουν τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, προστατεύοντας τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και τα δεδομένα σας από αδιάκριτα βλέμματα και υποκλοπές. Επίσης, ξεμπλοκάρουν περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί από την περιοχή, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους και υπηρεσίες από διάφορες περιοχές.

Είναι όμως αξιόπιστες οι δωρεάν επεκτάσεις VPN Chrome για το απόρρητο και την ασφάλεια στο διαδίκτυο;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας δωρεάν επέκτασης VPN;

Οι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης VPN προσφέρουν έναν άβολο και οικονομικό τρόπο για να απολαμβάνετε τα οφέλη του VPN. Από την προστασία των διαδικτυακών σας δραστηριοτήτων μέχρι την απεμπλοκή περιεχομένου με γεωγραφικούς περιορισμούς, εδώ είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας δωρεάν επέκτασης VPN Chrome.

  Πώς να μεταδώσετε περιεχόμενο από το Chrome στο Google Home σας

Τα VPN Ενισχύουν την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Οι επεκτάσεις VPN του Chrome μπορούν να κρυπτογραφήσουν την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο, προστατεύοντας τα δεδομένα σας από κατασκοπευτές και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi, το οποίο είναι συχνά μη ασφαλές και επιρρεπές σε hacking.

Τα πρόσθετα μπορούν να προστατεύσουν το διαδικτυακό απόρρητο

Η χρήση επεκτάσεων VPN Chrome μπορεί να βελτιώσει το απόρρητό σας καλύπτοντας τη διεύθυνση IP σας. Αυτό βοηθά στην απόκρυψη της διαδικτυακής σας ταυτότητας και καθιστά δύσκολο για οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων και των διαφημιζόμενων, να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο.

Ένα καλό VPN ξεμπλοκάρει γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο

Τα δωρεάν VPN του Chrome σάς δίνουν τη δυνατότητα να ξεπεράσετε γεωγραφικούς περιορισμούς σε συγκεκριμένους ιστότοπους και υπηρεσίες ροής. Απλώς συνδεθείτε σε διακομιστές σε διαφορετικές χώρες για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που μπορεί να αποκλειστεί στην περιοχή σας.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης δωρεάν επεκτάσεων VPN;

Πίστωση εικόνας: cookie_studio/Freepik

Παρά την ευκολία και την αποδοτικότητά τους, πολλές δωρεάν επεκτάσεις VPN έχουν βρεθεί ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών στο διαδίκτυο. Εδώ είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης δωρεάν επεκτάσεων VPN Chrome.

  Τα 5 καλύτερα VPN για το Kindle Fire για εύκολη ροή

Μπορεί να υποφέρετε από μειωμένες ταχύτητες Διαδικτύου

Οι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης VPN μπορεί να προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες περιήγησης από τα μεμονωμένα VPN, αλλά εξακολουθούν να μπορούν να προκαλέσουν επιβράδυνση του Διαδικτύου, ειδικά κατά τη σύνδεση σε απομακρυσμένους ή υπερφορτωμένους διακομιστές. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ένα VPN για δραστηριότητες έντασης δεδομένων, όπως η ροή.

Ορισμένες επεκτάσεις έχουν αδύναμη κρυπτογράφηση

Τα VPN που περιορίζονται σε προγράμματα περιήγησης ιστού λειτουργούν περισσότερο ως διακομιστής μεσολάβησης παρά ως πραγματικά VPN. Οι επεκτάσεις διακομιστή μεσολάβησης VPN λειτουργούν όπως τα VPN, αλλάζοντας τη διεύθυνση IP σας για να ξεγελάσουν ιστότοπους και υπηρεσίες ροής ώστε να νομίζουν ότι βρίσκεστε σε διαφορετική τοποθεσία.

Ωστόσο, οι επεκτάσεις διακομιστή μεσολάβησης VPN δεν διαθέτουν την κρυπτογράφηση που βρίσκεται στα πραγματικά VPN. Οι δωρεάν επεκτάσεις VPN Chrome, για παράδειγμα, δεν δημιουργούν την ίδια κρυπτογραφημένη σήραγγα με τα VPN. Αυτό σημαίνει ότι ο ISP σας και άλλοι snoopers θα μπορούσαν ακόμα να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες.

Πιθανή παρακολούθηση δεδομένων και παραβίαση απορρήτου

Πολλές δωρεάν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης VPN καταγράφουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών και τα προσωπικά δεδομένα, διακινδυνεύοντας την ανωνυμία και το απόρρητό σας. Μερικοί πωλούν ακόμη και τις συνήθειες περιήγησής σας σε τρίτους.

  Μεταδώστε βίντεο για τραγούδια στη βιβλιοθήκη iTunes σας στο Chromecast

Ίσως εξακολουθείτε να είστε ευάλωτοι σε κακόβουλο λογισμικό

Πολλά δωρεάν πρόσθετα VPN περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Ορισμένες είναι επεκτάσεις adware που έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας και να σας πλημμυρίσουν με παρεμβατικές διαφημίσεις.

Επιπλέον, ορισμένες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης VPN περιέχουν κακόβουλο λογισμικό infostealer, το οποίο μπορεί να κλέψει τα δεδομένα του συστήματός σας, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων χρήστη και των κωδικών πρόσβασης, και να τα στείλει σε κακόβουλους παράγοντες.

Πώς να ρυθμίσετε μια επέκταση Chrome VPN

Για να εγκαταστήσετε ένα VPN στο Google Chrome, επισκεφτείτε το Chrome Web Store και βρείτε το VPN που θέλετε. Κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, πατήστε Προσθήκη στο Chrome για να το εγκαταστήσετε. Μόλις εγκατασταθεί η επέκταση, συνδεθείτε και επιλέξτε διακομιστή.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης VPN, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας ή να διαγράψετε τα cookies του προγράμματος περιήγησής σας.

Οι δωρεάν επεκτάσεις VPN Chrome δεν είναι ακίνδυνες

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν δωρεάν επεκτάσεις VPN για να προστατεύσουν την ασφάλεια και το απόρρητό τους στο διαδίκτυο. Μια δωρεάν επέκταση προγράμματος περιήγησης VPN μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όπως η ανωνυμία, η πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο, η ασφάλεια Wi-Fi και η πρόληψη παρακολούθησης.

Ωστόσο, ορισμένες δωρεάν επεκτάσεις VPN Chrome ενδέχεται να μην παρέχουν επαρκή προστασία, θέτοντας κινδύνους για τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει πιθανή παρακολούθηση δεδομένων, παραβιάσεις, μειωμένες ταχύτητες Διαδικτύου και ευαισθησία σε κακόβουλο λογισμικό.

Η αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών συχνά περιλαμβάνει την επιλογή ενός αξιόπιστου παρόχου VPN που δίνει προτεραιότητα στο απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών. Ωστόσο, αυτοί οι πάροχοι συνήθως συνοδεύονται από μια τιμή.