Πώς να ακολουθήσετε Hashtags στο Instagram

Τα hashtags χρησιμοποιούνται γενικά για την εύρεση περιεχομένου που αφορά ένα συγκεκριμένο θέμα. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο στο Facebook, το Twitter και το Instagram. Εάν πατήσετε ένα hashtag, θα εμφανιστεί όλο το δημόσιο περιεχόμενο που χρησιμοποιεί το ίδιο hashtag. Ωστόσο, το Instagram αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τα hashtag. Στο Facebook και στο Twitter, είναι βασικά ένα εργαλείο αναζήτησης, αλλά στο Instagram, μπορείτε να ακολουθήσετε τα hashtags σαν να είναι ένας λογαριασμός στον εαυτό τους. Όταν ακολουθείτε hashtags στο Instagram, εμφανίζονται στη ροή του σπιτιού σας και σχεδόν δεν διακρίνονται από τους λογαριασμούς που ακολουθείτε.

Ακολουθήστε τα Hashtags στο Instagram

Ανοίξτε το Instagram και μεταβείτε στην καρτέλα Αναζήτηση. Πληκτρολογήστε ένα hashtag που θέλετε να ακολουθήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε ένα hashtag σε μια ανάρτηση και θα σας μεταφέρει στην ίδια οθόνη αλλά με το hashtag σας ήδη επιλεγμένο. Πατήστε το κουμπί follow για να ξεκινήσετε να ακολουθείτε το hashtag.

  Κατεβάστε φωτογραφίες και βίντεο Instagram στον υπολογιστή σας

Μόλις αρχίσετε να ακολουθείτε ένα hashtag, θα εμφανίζεται στη ροή του σπιτιού σας κάθε φορά που κάποιος στο Instagram ανεβάζει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο με το συγκεκριμένο hashtag. Δεν υπάρχει φίλτρο που να μπορείτε να εφαρμόσετε σε αυτές τις αναρτήσεις, ώστε να μπορούν να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο και να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα. Προειδοποιήστε ότι εάν επιλέξετε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές hashtag για να ακολουθήσετε, π.χ. #food, θα βλέπετε πολλές αναρτήσεις στη ροή του σπιτιού σας. Οι αναρτήσεις δείχνουν από ποιο hashtag προέρχονται και τον αρχικό λογαριασμό που μοιράστηκε τη φωτογραφία.

  Πώς να δείτε τι αρέσει σε κάποιον άλλο στο Instagram

Για να καταργήσετε την παρακολούθηση ενός hashtag, απλώς πατήστε το ξανά στην αρχική σας ροή και πατήστε το κουμπί Παρακολούθηση στο επάνω μέρος της σελίδας του hashtag. Θα ανοίξει ένα μενού με μια επιλογή Unfollow.

Ανακαλύπτοντας Νέο Περιεχόμενο

Αυτή είναι ειλικρινά μια αρκετά έξυπνη χρήση των hashtag. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα χρησιμοποιούν συνήθως ως συμπληρωματική δυνατότητα αναζήτησης, αλλά σπάνια ως μέσο ανακάλυψης νέου περιεχομένου και ας το παραδεχτούμε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο. Εάν οι χρήστες, ειδικά οι νέοι, δεν έχουν ενδιαφέροντες λογαριασμούς για να ακολουθήσουν, μπορούν να ακολουθήσουν hashtags στο Instagram και να γεμίσουν τη ροή του σπιτιού τους.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα likes στο Instagram

Οι επωνυμίες μπορεί να μην ενδιαφέρονται τόσο για αυτήν τη δυνατότητα όσο οι απλοί χρήστες. Εάν μια επωνυμία χρησιμοποιεί ένα δημοφιλές hashtag, μπορεί να πνιγεί με όλους τους άλλους λογαριασμούς που το χρησιμοποιούν. Αντίθετα, θα πρέπει να βασίζονται στη διαφήμιση που είναι εξαιρετική για το Instagram αλλά όχι τόσο καλή για τις μικρότερες επιχειρήσεις. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερους ακόλουθους για ορισμένους λογαριασμούς. Θα αποδώσει τελικά η χρήση δημοφιλών hashtag εάν έχετε ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις. Οι άνθρωποι θα μπορούν να δουν το περιεχόμενό σας στις ροές δεδομένων τους χωρίς καν να γνωρίζουν την ύπαρξή σας και μπορεί να αποκτήσετε μερικούς νέους ακόλουθους.