Σταματήστε το Android 6.0 από την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης στον Λογαριασμό σας Google

Το Android 6.0 έρχεται με πολλές νέες δυνατότητες και ένα από αυτά είναι οι Έξυπνοι κωδικοί πρόσβασης. Τι κάνουν οι Smart Passwords; Λοιπόν, παίρνει τους κωδικούς πρόσβασής σας και τους συγχρονίζει με τον Λογαριασμό σας Google, ώστε να μην τους χάσετε ποτέ ξανά, ποτέ. Ακούγεται υπέροχο, σωστά; Η Google θα έχει όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας και οτιδήποτε χρησιμοποιείτε απαιτεί λογαριασμό Google. Είναι βασικά μια έκδοση του «One Ring to rule them all» που ταιριάζει στον κόσμο μας. Η δυνατότητα δυστυχώς είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή όταν κάνετε αναβάθμιση σε Android 6.0. Στο Android Lollipop υπήρχε μια παρόμοια λειτουργία που αποθήκευσε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στον λογαριασμό σας Google. Με το Android 6.0 προχωρά τα πράγματα πιο μακριά και αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν εισαχθεί σε εφαρμογές και ιστότοπους. Εάν αυτό σας ανησυχεί, εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε τους Έξυπνους κωδικούς πρόσβασης.

  Λάβετε ειδοποιήσεις μέσω email στις οποίες μπορείτε να απαντάτε από οπουδήποτε [Android]

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο σημείο που βλέπετε το Google. Μην μεταβείτε στους Λογαριασμούς και πατήστε Google εκεί. Στην ενότητα Προσωπικά των ρυθμίσεων, υπάρχει μια ειδική ρύθμιση για την Google και εκεί πρέπει να πάτε. Στο εσωτερικό, θα δείτε κάθε είδους πληροφορίες που συγχρονίζονται με τον λογαριασμό σας Google. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε “Smart Lock για κωδικούς πρόσβασης”.

Υπάρχουν δύο επιλογές εδώ. το Smart Lock για κωδικούς πρόσβασης αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασής σας τόσο για ιστότοπους όσο και για εφαρμογές στις οποίες έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας Google. Αυτό πρέπει να απενεργοποιήσετε για να σταματήσετε την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης στον λογαριασμό σας Google.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν κώδικα URL QR στο Google Chrome στο Android

Η επιλογή Αυτόματη σύνδεση θα επιτρέψει σε άλλες εφαρμογές να χρησιμοποιούν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης που είναι αποθηκευμένα στον λογαριασμό σας Google για να συνδεθείτε. Για παράδειγμα, εάν έχετε εγκαταστήσει το Facebook στη συσκευή σας και κάνετε λήψη μιας εφαρμογής που απαιτεί σύνδεση στο Facebook, η εφαρμογή θα συνεχίσει και χρησιμοποιήστε τα διαπιστευτήριά σας στο Facebook και συνδεθείτε απευθείας. Μπορεί να ανακατευθυνθείτε όταν ζητήσει άδεια πρόσβασης σε πληροφορίες στον λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά εάν δεν απαιτεί πληροφορίες και χρειάζεται μόνο να σας επικυρώσει, είναι πιθανό να μην γνωρίζετε ότι είναι το κάνετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε ήδη την εφαρμογή.

  Ανταλλάξτε κείμενο και διευθύνσεις URL μεταξύ Android και Chrome με δέσμη μηνυμάτων

Η δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης ακούγεται τρομακτική, αλλά δεν είναι αν τη συγκρίνετε με τη λειτουργία Έξυπνου κωδικού πρόσβασης. Η αυτόματη σύνδεση βασίζεται σε API που οι προγραμματιστές θα ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους. Ο έλεγχος ταυτότητας θα πραγματοποιείται μέσω API, επομένως αυτό που ουσιαστικά πρέπει να ανησυχείτε είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που μπορεί να είναι κακόβουλη (και υπάρχουν στο Google Play Store) και πιθανόν να κάνει κακή χρήση αυτής της δυνατότητας.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία, συνοδεύεται από μια ωραία λίστα λευκών που μπορείτε να συμπληρώσετε με εφαρμογές που θέλετε να εξαιρέσετε από τη λειτουργία Έξυπνου κωδικού πρόσβασης. Η εξαίρεση μιας εφαρμογής σημαίνει ότι ο κωδικός πρόσβασής της δεν έχει αποθηκευτεί στον λογαριασμό σας Google.