Ανταλλάξτε κείμενο και διευθύνσεις URL μεταξύ Android και Chrome με δέσμη μηνυμάτων

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των συσκευών που χρησιμοποιούμε αυτές τις μέρες, μπορεί μερικές φορές να απογοητευτεί η γρήγορη και εύκολη μετακίνηση πληροφοριών, όπως κομμάτια κειμένου και συνδέσμων μεταξύ τους. Αν και το φοβερό PushBullet μπορεί να είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη υπηρεσία για τους χρήστες Android για την αποστολή περιεχομένου μεταξύ των συσκευών τους και του Google Chrome, υπάρχουν και κάποιες άλλες λύσεις εκεί έξω, με το Message Beam να είναι μία από αυτές. Αναπτύχθηκε από το μέλος του XDA d-fader, η δωρεάν εφαρμογή Android του Message Beam και η επέκταση Chrome συνεργάζονται για να σας επιτρέπουν να στέλνετε γρήγορα κείμενο ή διευθύνσεις URL μεταξύ του υπολογιστή και του τηλεφώνου ή του tablet σας και να αντιγράφετε εύκολα αυτές τις πληροφορίες στο πρόχειρό σας αμέσως. Οι ακτίνες σας αποστέλλονται μέσω Διαδικτύου μέσω ενός διακομιστή XMPP, επιτρέποντάς σας να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στις ακτίνες σας. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς λειτουργεί.

  Πώς να κάνετε αυτόματη σίγαση ιστότοπων στο Chrome

Το να ξεκινήσετε με το Message Beam είναι πολύ απλό. Απλώς κατεβάστε, εγκαταστήστε την εφαρμογή Android στη συσκευή σας, εκκινήστε την εφαρμογή, πατήστε «Μενού» > «Σύνδεση νέας συσκευής» και σημειώστε το «αναγνωριστικό συνδέσμου» που εμφανίζεται στη συνεχιζόμενη οθόνη. Το αναγνωριστικό συνδέσμου (συνήθως ένας αλφαριθμητικός κωδικός) θα είναι μοναδικός για κάθε συσκευή που αποφασίζετε να συνδέσετε στο Message Beam. Αυτό όχι μόνο προστατεύει τα δεδομένα σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αλλά σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να διατηρείτε αυτές τις πληροφορίες ξεχωριστά για κάθε σύνδεση.

Στη συνέχεια, εγκαταστήστε την επέκταση του Chrome και κάντε κλικ στο εικονίδιο Omnibar και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογές”.

Το Message Beam σάς δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε πολλές συσκευές στον υπολογιστή σας. Μόλις χρησιμοποιήσετε την επέκταση για πρώτη φορά, δεν θα δείτε ακόμα καμία εγγεγραμμένη συσκευή. Απλώς κάντε κλικ στην «Προσθήκη συσκευής» στην περιοχή «Εγγεγραμμένες συσκευές» για να ξεκινήσετε τη σύνδεση μιας νέας.

Στην οθόνη που ακολουθεί, εισαγάγετε το αναγνωριστικό συνδέσμου που δημιουργήσατε στη συσκευή Android και κάντε κλικ στο «Συνέχεια».

  Το Multitasking προσφέρει χρήση με παράθυρο πολλαπλών κοινών εφαρμογών Android

Μόλις η συσκευή σας συνδεθεί με τον υπολογιστή σας, το Message Beam σάς ζητά να της δώσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα της επιλογής σας, καθώς και μια προαιρετική φράση κρυπτογράφησης για την κρυπτογράφηση τυχόν μηνυμάτων που ανταλλάσσονται μαζί της, για επιπλέον ασφάλεια. Μόλις είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο «Τέλος» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία διαμόρφωσης.

Τώρα είστε έτοιμοι να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα μεταξύ του υπολογιστή σας και της συσκευής Android. Κάντε κλικ στην «Αποστολή δοκιμαστικού μηνύματος» για να στείλετε ένα σύντομο απόσπασμα κειμένου στη συσκευή σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά.

Για να στείλετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο Omnibar του Message Beam, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το επιθυμητό κείμενο και κάντε κλικ στην «Αποστολή». Ομοίως, ο σύνδεσμος του ιστότοπου που προβάλλετε αυτήν τη στιγμή στο Chrome μπορεί να αντιγραφεί και να αποσταλεί απευθείας στο τηλέφωνο ή το tablet σας κάνοντας κλικ στην επιλογή “Αποστολή URL”. Τα μηνύματα που στέλνετε από τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας εμφανίζονται στην ενότητα “Ληφθείσες ακτίνες”.

  Πώς να εκχωρήσετε προσωρινά δικαιώματα σε εφαρμογές στο Android

Το Message Beam σάς ειδοποιεί επίσης τόσο στο Chrome όσο και στο Android μόλις λάβετε νέα μηνύματα. Η διεπαφή είναι αρκετά εύχρηστη, καθιστώντας την εφαρμογή εύκολη στη χρήση και στις δύο πλατφόρμες. Μόλις λάβετε οποιαδήποτε πληροφορία κειμένου, το Message Beam σας δίνει την επιλογή να το αντιγράψετε απευθείας στο πρόχειρο, ώστε να μπορείτε να το επικολλήσετε εύκολα όπου θέλετε.

Συνολικά, το Message Beam προσφέρει μια εξαιρετική λύση για γρήγορη ανταλλαγή αποσπασμάτων κειμένου και διευθύνσεων URL μεταξύ Android και Chrome εξ αποστάσεως μέσω του Διαδικτύου. Η εφαρμογή Android δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο Play Store, αλλά μπορείτε να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας το αρχείο APK της.

Εγκαταστήστε το Message Beam για το Chrome

Κατεβάστε το Message Beam APK για Android

[via XDA-Developers]