Σάρωση και μετατροπή εικόνων σε κείμενο στο τηλέφωνό σας και εξαγωγή σε MS Word

Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε το Office Lens, μια εφαρμογή σάρωσης φωτογραφιών, λευκού πίνακα και εγγράφων για iPhone και Android. Η εφαρμογή μπορεί να σαρώσει ένα έγγραφο και να μετατρέψει την εικόνα σε κείμενο. Στη συνέχεια, το κείμενο μπορεί να εξαχθεί και να ανοίξει στην εφαρμογή MS Office ή MS PowerPoint, εάν είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας. Το κείμενο μπορεί επίσης να εξαχθεί στο OneNote, το αρχείο μπορεί να αποθηκευτεί στο OneDrive, το κείμενο μπορεί να σταλεί στην εφαρμογή Mail (στο iPhone σας) και μπορεί να αποθηκευτεί ως PDF. Αυτό το περίπου καλύπτει όλα όσα θα μπορούσατε ποτέ να χρειαστείτε για να κάνετε μια εφαρμογή σάρωσης εγγράφων, αλλά σαρώνει επίσης εικόνες και πίνακες, ώστε να μπορείτε να τις μοιραστείτε με άλλους. Το πήραμε για μια περιστροφή και λειτουργεί τέλεια.

  Πώς να δημιουργήσετε μια συνάντηση ομάδων στο Outlook

Επιτρέψτε στο Office Lens να έχει πρόσβαση στην κάμερα της συσκευής σας. Κρατήστε το πάνω από το έγγραφο/κείμενο που θέλετε να σαρώσετε και πατήστε το κουμπί λήψης. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το φλας εάν δεν υπάρχει αρκετός φωτισμός για καλή σάρωση. Αφού σαρωθεί το έγγραφο, μπορείτε να το περικόψετε ή να τραβήξετε ξανά τη φωτογραφία εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο εμφάνισης του. Εάν όλα φαίνονται καλά, πατήστε Τέλος.

Η εφαρμογή έχει τρεις λειτουργίες. Φωτογραφία (για σάρωση φωτογραφιών), Έγγραφο για μετατροπή εικόνας σε κείμενο και λειτουργία Whiteboard που σας επιτρέπει να τραβήξετε έναν μαυροπίνακα ή έναν πίνακα και να τον μοιραστείτε με άλλους.

  Πώς να ανοίξετε απευθείας μια ετικέτα στον Ιστό του Gmail

Αφού σαρωθεί το έγγραφο, μπορείτε να το εξαγάγετε σε Word, PowerPoint, OneNote, ως αρχείο PDF ή να το στείλετε στην εφαρμογή Mail στο iPhone. Μπορείτε να δείτε την έξοδο στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω. Η μετατροπή εικόνας σε κείμενο χρειάστηκε λίγο χρόνο, αλλά δεν ήταν τόσο οδυνηρά αργή όσο η εξαγωγή μιας σαρωμένης εικόνας στο PowerPoint, η επεξεργασία της οποίας σε αυτό το σημείο χρειάστηκε δέκα λεπτά και εξακολουθεί να λειτουργεί.

Το Office Lens είναι διαθέσιμο τόσο για iOS όσο και για Android, αλλά οι χρήστες Android θα λάβουν την έκδοση προεπισκόπησης. Θα πρέπει να εγγραφούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προεπισκόπησης και είναι πιθανό η εφαρμογή να έχει λιγότερες δυνατότητες να προσφέρει σε σύγκριση με την έκδοση iOS. Τούτου λεχθέντος, δεδομένου ότι εξάγει στο MS Office, είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος που παραχωρώ χώρο στο τηλέφωνό μου.

  Πώς να στείλετε ασυμπίεστες φωτογραφίες μέσω Whatsapp

Εγκαταστήστε το Office Lens από το App Store

Εγγραφείτε στο Office Lens Android Preveiw