Πώς να απενεργοποιήσετε το Multitasking σε ένα iPad

Η Apple εισήγαγε για πρώτη φορά λειτουργίες πολλαπλών εργασιών που ονομάζονται Split View and Slide Over στο iOS 9. Αυτές οι λειτουργίες πολλαπλών εργασιών είναι ισχυρές αν γνωρίζετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε, αλλά μπορεί να σας μπερδέψουν. Αν προτιμάτε να έχετε αυτήν την κλασική εμπειρία με μία μόνο εργασία στο iPad, η Apple σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε την πολλαπλή εργασία.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πολλαπλών εργασιών σε iPadOS 13 ή νεότερο

Αρχικά, εκκινήστε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”. Το εικονίδιό του μοιάζει με ένα σύνολο γραναζιών και βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της αρχικής οθόνης σας από προεπιλογή.

  Πώς να προσθέσετε μια επαφή στο Skype

Μόλις μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, εντοπίστε την “Αρχική οθόνη & βάση σύνδεσης” στην αριστερή στήλη και, στη συνέχεια, πατήστε την.

Εντοπίστε το “Multitasking” στη δεξιά πλευρά της οθόνης και επιλέξτε το.

Θα δείτε μια λίστα επιλογών πολλαπλών εργασιών με διακόπτες δίπλα τους. Αυτό κάνουν:

Να επιτρέπονται πολλές εφαρμογές: Αυτή η επιλογή ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την προβολή διαίρεσης και την προβολή ολίσθησης που επιτρέπουν δύο εφαρμογές στην οθόνη ταυτόχρονα.
Εικόνα σε εικόνα: Αυτή η επιλογή ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο στη γωνία της οθόνης ενώ χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές.
Χειρονομίες: Αυτή η επιλογή ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί χειρονομίες πολλαπλών εργασιών, όπως εκκίνηση του εναλλάκτη εφαρμογών με σάρωση με ένα δάχτυλο προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης, εναλλαγή εφαρμογών με σάρωση με τέσσερα δάχτυλα και επιστροφή στην αρχική οθόνη από μια εφαρμογή σύροντας προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη παραθύρου παράθεσης στο KDE Plasma 5

Για να απενεργοποιήσετε πλήρως την πολλαπλή εργασία, πατήστε και τους τρεις διακόπτες για να τους απενεργοποιήσετε.

Μερικοί άνθρωποι διατηρούν ενεργοποιημένη την εναλλαγή χειρονομιών (που διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών) και απενεργοποιούν τις άλλες δύο επιλογές. Αυτό εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση.

Και τώρα είσαι έτοιμος. Όχι πια η κατά λάθος εκκίνηση πολλαπλών εργασιών στο iPad σας!

Πώς να απενεργοποιήσετε το Multitasking σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS

Εάν εκτελείτε iOS 9 έως iOS 12, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πολλαπλών εργασιών ακολουθώντας αυτά τα βήματα. Οι ρυθμίσεις που ελέγχουν την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών βρίσκονται σε διαφορετική τοποθεσία από το παράδειγμα που φαίνεται παραπάνω.

  Τρόπος πρόσβασης στην τοποθεσία Microsoft Teams SharePoint για μια ομάδα

Αρχικά, εκκινήστε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”. Μεταβείτε στο General > Multitasking (αυτό ονομάζεται “Multitasking & Dock” στα iOS 11 και 12). Βρείτε τους διακόπτες Allow Multiple Apps, Persistent Video Overlay και Gestures και πατήστε τον καθένα για να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες.

Πριν από το iOS 9, το λειτουργικό σύστημα iPad δεν διέθετε λειτουργίες Split View και Slide Over.

Αυτό είναι! Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και απολαύστε την εμπειρία σας στο iPad με μία οθόνη.