Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp από την επιφάνεια εργασίας

Τον Μάιο του 2013, το Viber κυκλοφόρησε υπολογιστές-πελάτες για υπολογιστές τόσο για Windows όσο και για Mac παράλληλα με μια δυνατότητα που ονομάζεται ViberOut που επιτρέπει στους χρήστες να μεταβιβάζουν μια κλήση από τις φορητές συσκευές τους στους επιτραπέζιους υπολογιστές τους. Ένα καλό έτος αργότερα, το WhatsApp κυκλοφόρησε κάτι για το ίδιο αποτέλεσμα. Οι συνομιλίες WhatApp μπορούν πλέον να κρατηθούν από την επιφάνεια εργασίας σας. Η λύση τους δεν είναι τόσο ευέλικτη όσο αυτό που είχε να προσφέρει το Viber. Αρχικά, δεν υπάρχει εφαρμογή για υπολογιστές. οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν μέσω μιας διεπαφής ιστού (σύνδεσμος στο τέλος) και προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Όπως και με το Viber, η σύνδεσή σας εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένη με το τηλέφωνό σας και τον αριθμό τηλεφώνου που είναι καταχωρημένος στην εφαρμογή. Θα πρέπει να αναβαθμίσετε την τρέχουσα εφαρμογή WhatsApp και, δυστυχώς, το iOS δεν θα λάβει αυτή τη νέα δυνατότητα (ακόμα;). Η παρούσα προσφορά είναι διαθέσιμη για Android, Windows Phone, Blackberry και Nokia S60.

  Το WhatsApp έχει αποκλειστεί στην Κίνα. Λύση στην εκτεταμένη λογοκρισία του Πεκίνου

Εκκινήστε το WhatsApp στο τηλέφωνό σας (βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή έχει αναβαθμιστεί στην πιο πρόσφατη έκδοση). Πατήστε το κουμπί περισσότερα και επιλέξτε την επιλογή WhatsApp Web. Σαρώστε τον κωδικό QR στη διεπαφή ιστού WhatsApp από την εφαρμογή για κινητά για να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας.

Μόλις σαρωθεί ο κωδικός, θα συνδεθείτε στην υπηρεσία και όλες οι συνομιλίες στο τηλέφωνό σας θα συγχρονιστούν με το πρόγραμμα περιήγησής σας. Μπορείτε να στείλετε αρχεία κάνοντας κλικ στο εικονίδιο συνημμένου στην επάνω δεξιά γωνία ενός νήματος συνομιλίας.

Όταν συνδέεστε, δηλαδή πριν σαρώσετε τον κωδικό QR, μπορείτε να τσεκάρετε την επιλογή Διατήρηση σύνδεσης και δεν θα χρειάζεται να συνδέεστε ξανά και ξανά (σαρώστε επανειλημμένα τον κωδικό QR με το τηλέφωνό σας) κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε WhatsApp στην επιφάνεια εργασίας σας. Εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε, κάντε κλικ στο κουμπί περισσότερα στην επάνω δεξιά γωνία της λίστας συνομιλιών και επιλέξτε «Αποσύνδεση».

  Πώς να αποστείλετε ένα μήνυμα στο Whatsapp

Το WhatsApp Web σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε το προφίλ σας και να σας παρέχει ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας όταν λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα. Τα μηνύματα φυσικά παραδίδονται μέσω του συστήματος ειδοποιήσεων του Chrome.

Ετυμηγορία

Όσον αφορά τις ομοιότητες μεταξύ της προσφοράς WhatsApp και Viber, υπάρχουν πολλές. Προφανώς μπορείτε να συνεχίσετε τις συνομιλίες από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα κλήσης. Το iOS και όλα τα προγράμματα περιήγησης εκτός από το Chrome έχουν παραληφθεί προς το παρόν, επομένως αυτή η νέα δυνατότητα περιορίζεται από μόνο του. Το πραγματικό ερώτημα είναι, πόσο έξυπνο είναι να συνδέσετε τη λειτουργία εισόδου στο τηλέφωνό σας και έναν κωδικό QR; Είναι σίγουρα άβολο αλλά και αρκετά ασφαλές, οπότε ίσως δεν είναι κακό.

  Πώς να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου Whatsapp

Επισκεφτείτε το WhatsApp Web