Πώς να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου Whatsapp

Ο λογαριασμός σας στο Whatsapp σχετίζεται με έναν αριθμό τηλεφώνου. Μπορείτε να αφαιρέσετε την κάρτα SIM από ένα τηλέφωνο και να την τοποθετήσετε σε ένα άλλο και μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία σε χρόνο μηδέν. Μπορείτε να επαναφέρετε το ιστορικό συνομιλιών σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας της συνομιλίας, αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου σας Whatsapp πολύ εύκολα, αν χρειαστεί. Υπάρχει μια ενσωματωμένη επιλογή που σας επιτρέπει να το κάνετε με λίγα αγγίγματα.

Αριθμός τηλεφώνου Whatsapp

Ανοίξτε το Whatsapp και μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις. Πατήστε Λογαριασμός και, στην οθόνη Λογαριασμού, πατήστε Αλλαγή αριθμού. Πατήστε Επόμενο στην οθόνη Αλλαγή αριθμού.

  Πώς να βρείτε τους φίλους σας στο WhatsApp

Εισαγάγετε τον τρέχοντα αριθμό τηλεφώνου σας, δηλαδή αυτόν που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας Whatsapp στο πεδίο “Παλαιός αριθμός τηλεφώνου”. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον νέο αριθμό στον οποίο θέλετε να μεταβείτε στο πεδίο «Νέος αριθμός τηλεφώνου». Πατήστε Επόμενο και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε ότι θέλετε να κάνετε την αλλαγή.

Όταν αλλάζετε τον αριθμό σας, έχετε την επιλογή να ειδοποιήσετε τις επαφές σας για την αλλαγή του αριθμού. Οι ομάδες σας λαμβάνουν μια ειδοποίηση ανεξάρτητα από το τι. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε ποιες από τις επαφές σας ενημερώνονται για τον νέο αριθμό τηλεφώνου σας.

Ο λογαριασμός σας θα αλλάξει από τον τρέχοντα αριθμό τηλεφώνου στον νέο. Θα πρέπει να επαληθεύσετε ότι έχετε τον νέο αριθμό τηλεφώνου και μόλις το κάνετε, η παλιά SIM και ο αριθμός τηλεφώνου σας δεν θα λειτουργούν πλέον με το Whatsapp.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp σε ένα tablet Fire

Εάν αλλάξετε το τηλέφωνό σας την ίδια στιγμή που αλλάζετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, οι συνομιλίες σας δεν θα συγχρονιστούν αυτόματα με το νέο τηλέφωνο μόνο και μόνο επειδή μεταφέρατε τον αριθμό. Οι πληροφορίες του λογαριασμού σας Whatsapp θα μετακινηθούν από τον παλιό αριθμό τηλεφώνου στον νέο, αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει το ιστορικό συνομιλιών σας.

Οι επαφές σας θα λάβουν μια ειδοποίηση παρόμοια με αυτήν που λαμβάνουν όταν υπάρχει αλλαγή στο κλειδί κρυπτογράφησης. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα ενημερωθούν για τους φίλους σας. δεν θα αρχίσουν ξαφνικά να λαμβάνουν τα μηνύματά σας από έναν άγνωστο/νέο αριθμό.

  Πώς να φτιάξετε το δικό σας πακέτο αυτοκόλλητων για WhatsApp σε iPhone και Android

Εάν δεν βλέπετε την επιλογή να ενημερώσετε τις επαφές σας σχετικά με την αλλαγή στον αριθμό τηλεφώνου, είναι επειδή αυτή είναι μια νέα δυνατότητα. Για να το αποκτήσετε, πρέπει να είστε στην πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη τόσο για χρήστες Android όσο και για iOS και προφανώς υπάρχει μια ενημέρωση εφαρμογής και για τις δύο πλατφόρμες.

Οι επαφές σας δεν χρειάζεται να εκτελούν την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής για να ειδοποιούνται για την αλλαγή του αριθμού τηλεφώνου.