Τι σημαίνει για εσάς η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10

Η εκδήλωση των Windows 10 ήταν τεράστια και όχι μόνο επειδή απαριθμούσε πολλές νέες αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν στην επόμενη έκδοση των Windows 10 ή λόγω της Cortana, αλλά και λόγω της ανακοίνωσης του HoloLens και της είδησης ότι τα Windows 10 θα είναι δωρεάν για όλους τρέχει Windows 7, 8 ή 8.1. Είμαι ακόμα πολύ ενθουσιασμένος με την προεπισκόπηση του HoloLens και την εντυπωσιακή ενσωμάτωση του Minecraft που εμφανίζεται, αλλά εκτός από αυτό, αυτή η είδηση ​​της δωρεάν αναβάθμισης είναι ένα σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος για εμένα, και πιθανώς για πολλούς άλλους ανθρώπους. Ακολουθεί μια ματιά στο τι σημαίνει η ανακοίνωση τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τα Windows ως προϊόν.

Η δωρεάν αναβάθμιση

Τα Windows 10 θα είναι δωρεάν για ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του σε οποιονδήποτε εκτελεί οποιαδήποτε έκδοση των Windows 7 και νεότερες εκδόσεις. Θα σας επιτραπεί να αναβαθμίσετε εύκολα. Οι χρήστες των Windows Vista έχουν μείνει εκτός της δωρεάν προσφοράς. Αυτή η αναβάθμιση θα είναι μόνιμη που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε υποβάθμιση στα Windows 7 ξανά με την παλιά σας άδεια. Η αναβάθμιση θα είναι δωρεάν για το πρώτο έτος της κυκλοφορίας των Windows 10 και τυχόν αναβαθμίσεις που πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του έτους θα σας κοστίσουν.

  Πώς να κλείσετε το Slide To Shutdown στα Windows 10

Γιατί πρέπει να νοιάζεστε

Πολλά νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών έχουν κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου για Windows 8 επί του παρόντος, ενώ πολύ λίγα εξακολουθούν να έρχονται με προεγκατεστημένα τα Windows 7. Αυτή η ανακοίνωση σημαίνει ότι δικαιούστε δωρεάν αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος και εάν η τρέχουσα άδεια χρήσης των Windows 7 είναι περιορισμένη σε OEM, μπορείτε ακόμα να συμμετέχετε στη δράση χωρίς να πληρώσετε χρήματα για τα Windows 8/8.1 ή να αγοράσετε μια νέα συσκευή.

Εάν σκεφτόσασταν να αγοράσετε ένα νέο σύστημα την ίδια στιγμή που κάνετε αναβάθμιση σε νεότερο λειτουργικό σύστημα, ίσως θελήσετε να ξανασκεφτείτε την απόφαση να το κάνετε, ειδικά εάν το τρέχον σας λειτουργεί καλά και ένα νέο λειτουργικό σύστημα ήταν το μόνο που σας παρακίνησε να αποκτήσετε ένα νέο φορητό υπολογιστή. Για μένα προσωπικά, αυτή η ανακοίνωση με έκανε να ξανασκεφτώ την αγορά ενός καινούργιου φορητού υπολογιστή, αλλά και με έπεισε να μην ξοδέψω ένα αστείο ποσό μετρητών σε ένα MacBook που σκεφτόμουν επειδή δεν ήθελα να περιμένω μέχρι να έρθουν τα Windows 10 έξω. Η ανακοίνωση με έπεισε να περιμένω.

  Πώς να εκκινήσετε τον Microsoft Edge σε ιδιωτική λειτουργία στα Windows 10

Αυτή η αναβάθμιση θα είναι μόνιμη. Είναι πιθανό τα Windows 7 να πάψουν να είναι διαθέσιμα για αγορά και η τρέχουσα άδεια χρήσης μπορεί να είναι το μόνο που απομένει από μια αυθεντική άδεια Windows 7. Δεδομένου ότι η αναβάθμιση πρόκειται να είναι μόνιμη, είναι μια μεγάλη απόφαση που πρέπει να λάβετε και ίσως θέλετε να κάνετε μια δοκιμαστική εκτέλεση των Windows 10 προτού κάνετε τη βουτιά. Έχετε έναν ολόκληρο χρόνο για να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε, αλλά μόλις κάνετε αναβάθμιση, δεν θα υπάρχει τρόπος επιστροφής.

Τι σημαίνει αυτό για τα Windows

Πριν από λίγο καιρό, η Apple συνήθιζε να χρεώνει για αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος. Θυμάμαι ότι το Mountain Lion κόστιζε κάτι περίπου $20, αλλά οι δύο τελευταίες αναβαθμίσεις ήταν δωρεάν. Τα Windows 8 είχαν ένα τίμημα και, όπου είχαν μια σειρά από προβλήματα που συνέβαλαν στην αποχή των χρηστών από μια αναβάθμιση, η τιμή θα μπορούσε επίσης να αποθάρρυνε ορισμένους από το να αγοράσουν ένα λειτουργικό σύστημα που ήταν μόνο μισομαγειρεμένο.

  Πώς να βρείτε την ώρα εκκίνησης για μια εφαρμογή στα Windows

Η Microsoft συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται ανθρώπους για αναβάθμιση και ότι αυτή τη στιγμή αφορά περισσότερο το μερίδιο αγοράς παρά τα κέρδη. Είναι μια πολύ συνειδητή προσπάθεια της εταιρείας να κάνει τους ανθρώπους να μετακινηθούν στη νεότερη έκδοση. Τα Windows 7 πρόκειται να απωθηθούν και σιγά σιγά να απαρχαιωθούν και αυτή η δωρεάν αναβάθμιση θα παίξει τεράστιο ρόλο. Επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν τους τρέχοντες υπολογιστές τους και να αποκτούν το νέο λειτουργικό σύστημα με πολύ λίγη προσπάθεια. Το ερώτημα είναι, θα δούμε σύντομα μείωση του μεριδίου αγοράς του Window 7 καθώς οι άνθρωποι αναβαθμίζουν στα πολύ βελτιωμένα Windows 10; Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό, επειδή τα Windows 10 έχουν διορθώσει σχεδόν οτιδήποτε λάθος με τα Windows 8/8.1 και το Free είναι μια τιμή που είναι δύσκολο να νικηθεί. Το νέο λειτουργικό σύστημα έχει πολλά να προσφέρει σε οποιονδήποτε εκτελεί Windows 7, το οποίο τώρα φαίνεται πολύ παλιό.