Πώς να αποστείλετε ένα μήνυμα στο Whatsapp

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε στείλει ένα μήνυμα για το οποίο αργότερα μετανιώσαμε. Αυτά τα ατυχήματα κυμαίνονται από τα αβλαβή έως τα ενοχοποιητικά. Αμέσως μετά το πάτημα αποστολής, συνειδητοποιούμε ότι κάναμε ένα τρομερό λάθος και δεν υπάρχουν επιστροφές, εκτός και αν χρησιμοποιήσετε το Whatsapp. Το Whatsapp λανσάρει μια νέα λειτουργία για την επιστροφή των απεσταλμένων μηνυμάτων. Όταν καταργείτε την αποστολή ενός μηνύματος στο Whatsapp, αυτό αφαιρείται/διαγράφεται για όλους στη συνομιλία. Δεν το διαγράφετε απλώς από το τέλος σας, κάτι που συμβαίνει συνήθως.

Κατάργηση αποστολής μηνύματος στο Whatsapp

Αυτή η δυνατότητα διατίθεται αργά στους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Εάν δεν το βλέπετε ακόμα, δώστε το μερικές μέρες. Δεν θα χρειαστεί να ενημερώσετε το Whatsapp εάν χρησιμοποιείτε ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση. Μπορεί να χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να εμφανιστεί εάν χρησιμοποιείτε VPN για το Whatsapp. Αναφέρουμε λεπτομερώς πώς μπορείτε να αναιρέσετε την αποστολή ενός μηνύματος στο Whatsapp, αλλά διαβάστε τους περιορισμούς αυτής της λειτουργίας που περιγράφονται παρακάτω για να κατανοήσετε πώς μπορείτε ή δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp από την επιφάνεια εργασίας

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν τη δυνατότητα ή απλώς ελέγξτε αν την έχετε ακόμα, στείλτε ένα νέο μήνυμα σε έναν φίλο αμέσως. Πατήστε παρατεταμένα στο μήνυμα και από την αιωρούμενη γραμμή, επιλέξτε Διαγραφή.

Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί του κάδου απορριμμάτων και θα δείτε ένα μενού με δύο επιλογές. Διαγραφή για μένα και Διαγραφή για όλους. Πατήστε Διαγραφή για να καταργήσετε την αποστολή του μηνύματος.

Ισχύουν όροι

Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Εάν πρέπει να λάβετε πίσω ένα μήνυμα, πρέπει να το κάνετε εντός επτά λεπτών. Εάν περιμένετε περισσότερο από αυτό, η επιλογή διαγραφής θα εμφανίσει μόνο “Διαγραφή για εμένα”. Αυτός είναι ο λόγος που σας ζητήσαμε να ξεκινήσετε με ένα νέο μήνυμα κατά τη δοκιμή της λειτουργίας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλα αυτά τα μηνύματα που ήσασταν έτοιμοι να λάβετε πίσω δεν πηγαίνουν πουθενά.

  Πώς να βρείτε τους φίλους σας στο WhatsApp

Όταν διαγράφετε ένα μήνυμα, όλοι στη συνομιλία ενημερώνονται ότι ένα μήνυμα έχει διαγραφεί. Εάν σκεφτόσασταν να πάρετε πίσω ένα μήνυμα σιωπηλά, αυτό δεν συμβαίνει. Το μήνυμα θα διαγραφεί όταν ένας χρήστης συνδεθεί στο διαδίκτυο. Εάν διαγράψετε ένα μήνυμα όταν το άλλο άτομο είναι εκτός σύνδεσης, θα παραμείνει στη συσκευή του μέχρι να συνδεθεί ξανά.

Το Whatsapps δεν προσπαθεί να δώσει στους χρήστες έναν τρόπο να κρύψουν την ανάρμοστη συμπεριφορά. Εάν στέλνατε υβριστικά μηνύματα σε κάποιον και συνειδητοποιήσετε μόνο μετά από μια ή δύο μέρες ότι μπορεί να κάνατε κάτι λάθος, αυτή η λειτουργία δεν πρόκειται να σας βοηθήσει. Πιθανόν να είναι εκεί για να αποφύγετε τη σύγχυση, π.χ. εάν βρίσκεστε σε μια ομαδική συνομιλία και προσπαθείτε να συμφωνήσετε για την ώρα και τον τόπο συνάντησης, πιθανότατα θα θέλετε να διαγράψετε όλες τις επιλογές που απορρίφθηκαν για να αποφύγετε τη σύγχυση.

  Πώς να προωθήσετε εικόνες με λεζάντες στο Whatsapp