Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως δεύτερη οθόνη στα Windows

Οι δεύτερες οθόνες σάς προσφέρουν περισσότερη οθόνη, αλλά είναι ακριβές. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως δεύτερη οθόνη υψηλής ποιότητας για τον υπολογιστή σας με Windows χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων, καθώς τα Windows δεν διαθέτουν εγγενή υποστήριξη. Εδώ είναι μερικές συστάσεις.

Η εφαρμογή Spacedesk είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε tablet, Android ή iOS ως δευτερεύουσα οθόνη για τον υπολογιστή σας με Windows. Η ρύθμιση είναι μάλλον απλή. απλώς εγκαταστήστε το λογισμικό προγράμματος οδήγησης spacedesk στον υπολογιστή σας Windows 11 ή 10 και μια συνοδευτική εφαρμογή στο tablet σας από το Apple Store. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με την εγκατάσταση (ή την απεγκατάσταση) ασύρματων οθονών στα Windows 11, αλλά είναι σχετικά εύκολο.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για χρήση για μη εμπορικές προσωπικές χρήσεις, αλλά απαιτεί άδεια εμπορικής επιχείρησης επί πληρωμή. Παραδόξως, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των μη εμπορικών και εμπορικών βαθμίδων άδειας χρήσης, που σημαίνει ότι έχετε πλήρη λειτουργικότητα ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση. Επιπλέον, τυχόν αγορές αδειών πρέπει να γίνονται μέσω των εφαρμογών τους για κινητά, επομένως δεν υπάρχουν πληροφορίες τιμολόγησης στον ιστότοπο. Μπορείτε να περιμένετε ότι η τιμή θα είναι 43,99 $, τουλάχιστον για την έκδοση Android.

Μιλώντας για λειτουργίες, εφόσον ο υπολογιστής και το tablet σας βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο, το spacedesk μπορεί είτε να αντικατοπτρίζει είτε να επεκτείνει την επιφάνεια εργασίας των Windows στο tablet σας ασύρματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδέσετε και τις δύο συσκευές με καλώδιο Ethernet ή σύνδεση USB. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη ροή εργασίας σας με διάφορες λειτουργίες προβολής, όπως επέκταση της επιφάνειας εργασίας σας, αντικατοπτρισμός της κύριας οθόνης σας ή δημιουργία ενός τοίχου βίντεο με ένα πλέγμα οθονών.

Ωστόσο, η λίστα χαρακτηριστικών εκτείνεται πολύ πέρα ​​από το να σας επιτρέπει απλώς να χρησιμοποιείτε ένα tablet ως δεύτερη οθόνη. Η δεύτερη συσκευή σας μπορεί να είναι ένα touchpad ή ένα απομακρυσμένο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Υπάρχει επίσης υποστήριξη γραφίδας ευαίσθητης στην πίεση και παρόλο που δεν είναι τόσο καλή όσο ένα ειδικό tablet σχεδίασης, είναι υπεραρκετή για γρήγορες σκαριφήματα ή σημειώσεις. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, εάν εργάζεστε σε ένα γεμάτο δίκτυο Wi-Fi, μπορείτε επίσης να μειώσετε την ποιότητα της εικόνας για μια λιγότερο καθυστερημένη εμπειρία. Επιπλέον, εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη ρύθμιση, έχουμε ήδη καλύψει τον τρόπο χρήσης ενός tablet Android ως δεύτερης οθόνης στα Windows 11 και η διαδικασία εγκατάστασης για iPad είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια.

Τα οφέλη από τη χρήση του spacedesk περιλαμβάνουν:

  • Δωρεάν χρήση και δεν απαιτεί λογαριασμό.
  • Έχετε την ελευθερία να επιλέξετε ανάμεσα σε λειτουργίες ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης.
  • Η προστιθέμενη λειτουργικότητα περιλαμβάνει τη χρήση της συσκευής σας ως απομακρυσμένο πληκτρολόγιο, ποντίκι ή και τα δύο.

Τούτου λεχθέντος, έχει μερικά μειονεκτήματα:

  • Οι συνδέσεις μπορεί να είναι κηλίδες κατά καιρούς.
  • Αν και η υποστήριξη του φόρουμ είναι γενικά καλή, μπορεί να μην παρέχει πάντα λύση για συγκεκριμένα προβλήματα.
  • Η χρήση οθονών με μεγάλη ανάλυση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.
  Πώς να ενεργοποιήσετε διαδρομές μεγαλύτερες από 260 χαρακτήρες στα Windows 10

Αν ψάχνετε για μια γρήγορη λύση για να αντιγράψετε την οθόνη του υπολογιστή σας στο iPad σας, το Deskreen μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι μια ελαφριά εφαρμογή που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης που λειτουργεί σε Windows, Linux και macOS και σας επιτρέπει να μοιράζεστε ολόκληρη την οθόνη ή ένα συγκεκριμένο παράθυρο σε μια απομακρυσμένη συσκευή. Είναι επίσης δωρεάν για χρήση, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να δωρίσετε ό,τι θέλετε.

Το Deskreen είναι απλό στη χρήση και ο ιστότοπος διαθέτει έναν πολύ χρήσιμο οδηγό που σας καθοδηγεί στη διαδικασία σύνδεσης σε τρία βήματα. Λειτουργεί πολύ παρόμοια με το Sidecar — ο προτεινόμενος τρόπος χρήσης iPad από την Apple ως δεύτερη οθόνη με Mac, αλλά λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Μπορείτε να συνδέσετε όσες συσκευές θέλετε, να αντιγράψετε ή να επεκτείνετε την οθόνη σας ή ακόμα και να τη χρησιμοποιήσετε ως τηλεπρομηθευτή. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα – πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν εικονικό προσαρμογέα οθόνης (που ονομάζεται επίσης βύσμα εικονικής οθόνης).

Αυτός ο προσαρμογέας ξεγελάει τον υπολογιστή σας ώστε να πιστεύει ότι είναι συνδεδεμένη μια συσκευή προβολής, την οποία η Deskreen χρησιμοποιεί στη συνέχεια για τη ροή της οθόνης σας μέσω ενός δικτύου WiFi στο iPad. Μπορείτε να τα παραλάβετε για μόλις 3 $ στο Amazon. Τούτου λεχθέντος, αν και φθηνοί, αυτοί οι προσαρμογείς μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν σε ορισμένες τοποθεσίες. Επομένως, φροντίστε να εκτελέσετε έναν γρήγορο έλεγχο στο διαδίκτυο πριν δοκιμάσετε το πρόγραμμα. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις λογισμικού για τη χρήση ενός εικονικού βύσματος οθόνης, αλλά είναι είτε εξαιρετικά ασταθείς, περίπλοκες ή απλώς δεν λειτουργούν, επομένως σας συνιστούμε να μείνετε μακριά.

Μερικά πλεονεκτήματα για τη χρήση του Deskcreen περιλαμβάνουν:

  • Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.
  • Πλήρως βασισμένο σε πρόγραμμα περιήγησης.
  • Διπλασιάζεται ως πρόγραμμα τηλεπρομηθευτών.

Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα όπως:

  • Απαιτεί ένα εικονικό βύσμα οθόνης που μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί μερικές φορές.
  • Περιορίζεται στην εργασία μέσω του ίδιου LAN.
  • Ενδέχεται να χρειαστεί να τροποποιήσετε το εσωτερικό τείχος προστασίας ή τις ρυθμίσεις δικτύου.

Ενώ αρχικά σχεδιάστηκε ως πρόγραμμα απομακρυσμένης πρόσβασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Splashtop για να μετατρέψετε το iPad σας σε δευτερεύουσα οθόνη για τον υπολογιστή σας με Windows με ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση. Είναι πολύ παρόμοιο με το spacedesk όσον αφορά τη βασική λειτουργία και μάλιστα αποδίδει καλύτερα από το τελευταίο, αλλά θα πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή με το φθηνότερο πρόγραμμα Business Access Solo που ξεκινά από 5 $ το μήνα (χρεώνεται ετησίως στα 60 $). Δεν υπάρχει επίσης δωρεάν επίπεδο, μόνο δοκιμαστική περίοδος επτά ημερών, επομένως η συνδρομή είναι υποχρεωτική μετά τη δοκιμαστική περίοδο.

Η ρύθμιση είναι παρόμοια με το spacedesk επίσης. Εγκαθιστάτε έναν παράγοντα XDisplay στον υπολογιστή σας με Windows ή Mac και κάνετε λήψη της αντίστοιχης εφαρμογής XDisplay στο iPad, το iPhone ή τη συσκευή σας Android. Μόλις τελειώσετε, συνδέστε ένα καλώδιο USB για να συνδέσετε τις δύο συσκευές και είστε έτοιμοι. Τούτου λεχθέντος, είναι επίσης διαθέσιμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή στο LAN.

  Η καλύτερη εφαρμογή ύπνου του 2021 (συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών Sleep Tracker)

Το βασικό πρόγραμμα Business Access Solo σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε δύο υπολογιστές ανά άδεια χρήσης με δυνατότητες μεταφοράς αρχείων και απομακρυσμένης εκτύπωσης. Το λογισμικό απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας ισχυρίζεται ότι παρέχει έξοδο σε ποιότητα HD, ροή 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ήχο από απόσταση σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να συγχρονίσετε πρόχειρα σε όλες τις συσκευές, να σύρετε και να αποθέσετε αρχεία (αν και μπορεί να λειτουργούν ή να μην λειτουργούν με το iPad σας), να εγγράψετε οθόνες και ακόμη και να στείλετε μηνύματα. Συνολικά, εκτός και αν χρειάζεστε τις δυνατότητες απομακρυσμένης συνδεσιμότητας που προσφέρει το Splashtop, μερικές φορές μπορεί να είναι κάπως υπερβολικό.

Μερικά οφέλη από τη χρήση του Splashtop περιλαμβάνουν:

  • Σταθερή συνδεσιμότητα και απόδοση.
  • Τόνοι δυνατοτήτων απομακρυσμένης συνδεσιμότητας.
  • Μεγάλη εξυπηρέτηση πελατών.

Ωστόσο, το πρόγραμμα έχει ορισμένα μειονεκτήματα:

  • Η ρύθμιση μπορεί να είναι περίπλοκη μερικές φορές.
  • Οι μεταφορές αρχείων μπορεί να είναι αργές με περιστασιακές αποτυχίες.
  • Ορισμένες λειτουργίες όπως ο πίνακας λειτουργούν μόνο σε κινητές συσκευές.

Πίστωση εικόνας: Οθόνη Luna

Το Luna Display είναι μια λύση υλικού που απαιτεί ελάχιστη ρύθμιση και καμία εγκατάσταση λογισμικού για να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως δευτερεύουσα οθόνη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αγοράσετε τη μονάδα υλικού Luna (διατίθεται σε USB-C ή HDMI) ως εφάπαξ αγορά και είστε έτοιμοι.

Η μονάδα υλικού είναι ένα απλό dongle που συνδέετε στον υπολογιστή σας. Μόλις τελειώσετε, εκκινήστε τις δωρεάν εφαρμογές Luna που παρέχονται μαζί με τη μονάδα υλικού στην κύρια και δευτερεύουσα οθόνη σας και το Luna θα συνδέσει αυτόματα τις συσκευές σας μέσω του υπάρχοντος δικτύου WiFi (ή καλωδίου USB, εάν το WiFi δεν είναι διαθέσιμο).

Λάβετε υπόψη σας ωστόσο ότι το Luna Display προορίζεται μόνο για χρήση ως “πλευρική οθόνη αναφοράς με περιεχόμενο που δεν αλλάζει συχνά”. Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση του Luna Display για παιχνίδια, αναπαραγωγή βίντεο ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο υψηλής κίνησης.

Είναι μια ακριβή παραγγελία στα 89,99 $, αλλά είναι μια εφάπαξ αγορά. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το iPad σας ως δεύτερη οθόνη, είναι μια από τις καλύτερες και πιο σταθερές λύσεις που κυκλοφορούν. Επίσης, λειτουργεί ομοίως με Mac έως iPad, επομένως οι επιλογές σας δεν είναι τόσο περιορισμένες.

Μερικά πλεονεκτήματα της χρήσης Luna Display περιλαμβάνουν:

  • Δεν απαιτείται εγκατάσταση λογισμικού.
  • Σταθερή συνδεσιμότητα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

  • Μπορεί να είναι ακριβό για τη λειτουργικότητα.
  • Λειτουργεί μόνο μέσω τοπικού WiFi (ή σύνδεσης USB), που σημαίνει ότι το εύρος ζώνης του δικτύου μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της οθόνης.

Το Duet Display είναι ένα πρόγραμμα από πρώην μηχανικούς της Apple που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας iPad, Mac, υπολογιστή και Android ως δευτερεύουσα οθόνη. Χρησιμοποιεί ένα αποκλειστικό πρωτόκολλο και τεχνολογία για να επιτρέψει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι μια σύνδεση μηδενικής καθυστέρησης. Δεδομένου ότι είναι μόνο λογισμικό, δεν χρησιμοποιεί ούτε dongle ή προσαρμογείς υλικού.

  Πώς να αντιγράψετε ή να μετακινήσετε αρχεία και φακέλους στα Windows 10

Λαμβάνετε μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο μιας εβδομάδας, μετά την οποία μπορείτε να επιλέξετε από μια πληθώρα επιλογών συνδρομής που ξεκινούν με 4 $ το μήνα (χρεώνεται ετησίως). Εάν προτιμάτε να κάνετε μια εφάπαξ αγορά, η φθηνότερη επιλογή ξεκινά από 199 $ και φτάνει τα 249 $. Επίσης, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα χωρίς συνδρομή και η δωρεάν δοκιμή ξεκινά μόνο αφού δώσετε τα στοιχεία πληρωμής για το πρόγραμμα της επιλογής σας.

Μπορείτε να επεκτείνετε ή να αντικατοπτρίσετε την οθόνη του κύριου υπολογιστή σας στο iPad, το iPhone, το τηλέφωνο Android ή ακόμα και άλλους υπολογιστές μέσω ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης. Οι προγραμματιστές του Duet Display είναι τόσο σίγουροι για τη συνδεσιμότητα “μηδενικής καθυστέρησης”, που ισχυρίζονται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως tablet σχεδίασης όταν χρησιμοποιείται ως δευτερεύουσα οθόνη για τον υπολογιστή σας.

Η λίστα χαρακτηριστικών είναι επίσης αρκετά ολοκληρωμένη, υπάρχει επίσης απομακρυσμένη πρόσβαση και, αν τη χρειάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας (ή οποιαδήποτε άλλη υποστηριζόμενη συσκευή) ως κύρια οθόνη για τον διακομιστή σας, σε αυτήν την περίπτωση, τον κύριο υπολογιστή σας. Λαμβάνετε επίσης χειρονομίες αφής, συντομεύσεις, διόρθωση χρώματος, απόρριψη παλάμης, προσαρμόσιμες συντομεύσεις και γραμμή αφής, όλα αυτά χωρίς να σκοτώσετε την μπαταρία του iPad σας σε ένα λεπτό. Ισχυρίζεται επίσης ότι είναι ασφαλές με κρυπτογράφηση 256-bit από άκρο σε άκρο, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το Duet Display προσφέρει επίσης μια δυνατότητα απομακρυσμένης σύνδεσης που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ουσιαστικά τις οθόνες τους από οπουδήποτε στον κόσμο.

Το Duet Display μπορεί να είναι αρκετά ικανοποιητικό στη χρήση λόγω των ακόλουθων πλεονεκτημάτων:

  • Συνδεσιμότητα μηδενικής καθυστέρησης.
  • Διατίθεται απομακρυσμένη συνδεσιμότητα.
  • Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν επίσης μερικά μειονεκτήματα:

  • Χωρίς επίπεδα ελεύθερης χρήσης.
  • Όλες οι λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε επίπεδα χαμηλότερης τιμής.

Με μερικά κλικ και μια γρήγορη εγκατάσταση, το iPad σας μπορεί να μετατραπεί σε δεύτερη οθόνη για τον υπολογιστή σας με Windows σε χρόνο μηδέν. Εάν θέλετε ένα απλό, χωρίς νόημα πρόγραμμα για τη γρήγορη αντιστοίχιση του iPad και του υπολογιστή σας Windows μέσω ενός τοπικού δικτύου ή καλωδίου USB, θα συνιστούσαμε το spacedesk. Ωστόσο, εάν η απομακρυσμένη πρόσβαση και η σταθερή (και γρήγορη) συνδεσιμότητα είναι σημαντικές για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε το Duet Display.

Μόλις ρυθμιστεί, το iPad μπορεί να λειτουργήσει ως μια εξαιρετική δευτερεύουσα οθόνη χάρη στην αρκετά καλή οθόνη και το συμπαγές μέγεθος, είτε εργάζεστε με γραφικά είτε χρειάζεστε απλώς επιπλέον χώρο στην οθόνη.