Πώς να ενεργοποιήσετε διαδρομές μεγαλύτερες από 260 χαρακτήρες στα Windows 10


Τα Windows είχαν εδώ και καιρό ένα όριο στο πόσο μακριά μια διαδρομή μπορούν να υποστηρίξουν όταν πρόκειται για την εκτέλεση διεργασιών ή την πρόσβαση σε αρχεία. Αυτό το όριο είναι 260 χαρακτήρες. Οποιαδήποτε διαδρομή είναι μεγαλύτερη από 260 χαρακτήρες πρέπει να περικοπεί για να είναι προσβάσιμη. Αυτό περιλαμβάνει τη μετακίνηση αρχείων και φακέλων για να συντομεύσετε τη διαδρομή. Με τα Windows 10 έκδοση 1607 και νεότερη έκδοση, ο περιορισμός έχει πλέον αρθεί. Πρέπει να κάνετε μια μικρή προσαρμογή στο μητρώο των Windows ή στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικών ομάδας για να καταργήσετε τον περιορισμό, καθώς δεν καταργείται από προεπιλογή. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  Τρόπος λήψης ενημερώσεων σε CPU επόμενης γενιάς σε Windows 7 και 8.1

Εάν εκτελείτε Windows 10 Pro, θα τροποποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικών ομάδας. Εάν εκτελείτε Windows 10 Home, θα επεξεργάζεστε το μητρώο των Windows. Πρώτα, ελέγξτε τον αριθμό έκδοσης για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον αριθμό έκδοσης 1607 ή παραπάνω.

Πολιτική ομάδας Windows

Πληκτρολογήστε Win+R
Στο πλαίσιο εκτέλεσης που ανοίγει, πληκτρολογήστε ‘gpedit’ χωρίς τα εισαγωγικά και πατήστε enter
Θα ανοίξει το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας.
Μεταβείτε στην Πολιτική τοπικού υπολογιστή > Διαμόρφωση υπολογιστή > Πρότυπα διαχείρισης > Σύστημα > Σύστημα αρχείων
Εδώ θα βρείτε μια καταχώρηση που ονομάζεται Enable Win32 Long Path. Ενεργοποιήστε το και τελειώσατε.

Μητρώο των Windows

Πληκτρολογήστε Win R για να εκκινήσετε το πλαίσιο εκτέλεσης
Πληκτρολογήστε ‘regedit’ και πατήστε enter. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση Cortana ή Windows για να ανοίξετε τον επεξεργαστή μητρώου
Μεταβείτε στο HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001ControlFileSystem
Δημιουργήστε μια νέα τιμή DWORD και ονομάστε την “LongPathsEnabled”. Εάν η τιμή υπάρχει ήδη, προχωρήστε στο επόμενο βήμα
Ορίστε την τιμή σε ‘1’
Στη συνέχεια, μεταβείτε στο HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlFileSystem
Επαναλάβετε τα βήματα 4 και 5

  Πώς να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση πτώσης και να ρυθμίσετε τις επαφές έκτακτης ανάγκης στο Apple Watch

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματος για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές. Για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στο μητρώο ή στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικών ομάδας, πρέπει να έχετε δικαιώματα διαχειριστή. Είναι καλύτερο να το κάνετε συνδεδεμένο στο λογαριασμό διαχειριστή και να ανοίξετε το μητρώο ή το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικών ομάδας με δικαιώματα διαχειριστή.