Πώς να χρησιμοποιήσετε το Adobe Flash στο iPhone ή το iPad σας

Μεγαλώνοντας, μπορεί να έχετε συναντήσει το Flash ενώ παίζετε ένα παιχνίδι ή χρησιμοποιείτε έναν διαδραστικό ιστότοπο. Αλλά το Adobe Flash δεν έφτασε ποτέ επίσημα σε συσκευές iOS. Εδώ είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε τοποθεσίες Adobe Flash στο iPhone και το iPad σας.

Τι είναι το Adobe Flash;

Κάποτε, το Adobe Flash ήταν το de-facto πρότυπο για την παράδοση βίντεο, ήχου, κινούμενων εικόνων και διαδραστικών στοιχείων στον Ιστό. Αλλά στη συνέχεια, ευτυχώς, εμφανίστηκαν ανοιχτά πρότυπα όπως HTML 5, CSS και JavaScript. Το Adobe Flash ήταν ιδιόκτητο, αργό και κατανάλωνε πολλή μπαταρία. Απλώς δεν λειτούργησε καλά σε κινητές συσκευές.

Μέχρι το 2011, η Adobe είχε ήδη τερματίσει την ανάπτυξη του Flash για φορητές συσκευές.

  Angry IP Scanner Review (2021) για δικτυακή σάρωση

Από τότε, ο ιστός για κινητά έχει αναπτυχθεί. Η Adobe έχει προγραμματιστεί να επίσημα ηλιοβασίλεμα το Adobe Flash προϊόν το 2020. Τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές διακόπτουν πλέον την υποστήριξη για το Adobe Flash, αν και μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το Flash με μη αυτόματο τρόπο στο Google Chrome.

Γιατί το Flash δεν υποστηρίζεται σε συσκευές iOS και iPadOS

Οι συσκευές της Apple όπως το iPhone και το iPad δεν υποστήριξαν ποτέ επίσημα το Adobe Flash. Το 2010, ο Steve Jobs έγραψε μια ανοιχτή επιστολή που τηλεφώνησε Σκέψεις στο Flash (που εξακολουθεί να κάνει καλό διάβασμα). Σε αυτό, περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται το Adobe Flash σε συσκευές Apple.

Ο Jobs είχε μερικά επιχειρήματα: το Adobe Flash δεν ήταν μια ανοιχτή πλατφόρμα. Η ανοιχτή μορφή βίντεο H.264 ήταν πολύ καλύτερη στην παράδοση βίντεο από το Flash. και όταν επρόκειτο για παιχνίδια, υπήρχε το App Store. Επισήμανε επίσης τα ζητήματα με την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την απόδοση.

  Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λογαριασμούς email στο Mail για Mac

Ο μεγαλύτερος λόγος, όμως, ήταν ότι το Flash δεν λειτουργούσε καλά με οθόνες αφής.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Adobe Flash σε iPhone και iPad

Εάν χρειάζεται να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο Adobe Flash στο iPhone ή το iPad σας, έχετε πολλές επιλογές τρίτων. Προγράμματα περιήγησης όπως το Πρόγραμμα περιήγησης Ιστού Puffin έρχεται με out-of-box υποστήριξη για το Adobe Flash. Άλλα προγράμματα περιήγησης όπως Φωτόνιο προσφέρουν επίσης αυτή τη δυνατότητα, αλλά συνιστούμε το Puffin επειδή έχει υψηλή βαθμολογία και δωρεάν.

Τεχνικά, αντί να εκτελεί το Flash στο iPad ή το iPhone σας, ο Puffin εκτελεί ιστότοπους που χρησιμοποιούν Flash σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και σας μεταδίδει το βίντεο. Από το τέλος σας, φαίνεται ότι χρησιμοποιείτε κανονικά έναν ιστότοπο που βασίζεται σε Flash. Αλλά όλη η άρση βαρέων βαρών γίνεται εξ αποστάσεως.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το App Store, αναζητήστε το “Puffin Web Browser” και πατήστε το κουμπί “Λήψη” για λήψη του δωρεάν προγράμματος περιήγησης.

  Πώς να ερευνήσετε ένα θέμα στο Διαδίκτυο

Μετά τη λήψη, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης και πατήστε στη γραμμή URL.

Εδώ, εισαγάγετε τη διεύθυνση web του ιστότοπου Flash που θέλετε να επισκεφτείτε. Πατήστε το κουμπί “Μετάβαση” για να ανοίξετε τον ιστότοπο.

Ο ιστότοπος Flash θα ανοίξει τώρα, με όλα τα στοιχεία του. Μπορείτε να πατήσετε στο τμήμα του Flash player και, στη συνέχεια, να επιλέξετε “Πλήρης οθόνη” για να ανοίξετε το παιχνίδι ή το πρόγραμμα αναπαραγωγής σε προβολή πλήρους οθόνης.

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, θα πρέπει να μεταβείτε στην οριζόντια προβολή, καθώς το Flash player συνήθως λειτουργεί σε οριζόντια μορφή ευρείας οθόνης.

Μόλις μπείτε στην προβολή πλήρους οθόνης, θα δείτε δύο κουμπιά σε κάθε πλευρά της συσκευής αναπαραγωγής. Στα αριστερά υπάρχει ένα κουμπί για πρόσβαση στο πληκτρολόγιο. Στα δεξιά είναι το κουμπί μενού.

Το μενού περιλαμβάνει επιλογές για την αλλαγή της ποιότητας Flash και την ενεργοποίηση του ποντικιού στην οθόνη και του gamepad.

Για έξοδο από την προβολή πλήρους οθόνης, πατήστε το κουμπί «Μενού» και επιλέξτε «Έξοδος».