Πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση Linux 5.0 στο Ubuntu 18.04 LTS

Το Canonical μόλις κυκλοφόρησε Ubuntu 18.04.3 LTS, το οποίο διαθέτει πυρήνα Linux 5.0. Αυτός ο πυρήνας, που βρίσκεται επίσης στο Ubuntu 19.04, περιλαμβάνει βελτιωμένη υποστήριξη υλικού και τροποποιήσεις απόδοσης. Ωστόσο, εάν εγκαταστήσετε το αρχικό Ubuntu 18.04 LTS, δεν θα ενημερώνεστε αυτόματα.

It’s All About Hardware Enablement (HWE)

Δείτε πώς λειτουργεί αυτό. Αντί να προσφέρει την αρχική εικόνα του Ubuntu 18.04 LTS για χρόνια και να αναγκάζει όλους να ενημερώνουν πολύ λογισμικό μετά την εγκατάστασή του, το Ubuntu κυκλοφορεί τακτικά νέα προγράμματα εγκατάστασης Ubuntu 18.04 σε μορφή ISO. Αυτές περιλαμβάνουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού που θα εγκατασταθούν συνήθως μετά την εγκατάσταση του Ubuntu 18.04. Έχουν κυκλοφορήσει πολλές εκδόσεις του Ubuntu 18.04: η αρχική 18.04, 18.04.1, 18.04.2 και 18.04.3.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή ναι στο Linux

Η κυκλοφορία του Ubuntu 18.04.2 περιελάμβανε ένα νέο Στοίβα “Ενεργοποίηση υλικού” (HWE).. Η στοίβα αποτελείται από έναν νεότερο πυρήνα Linux, διακομιστή γραφικών X.org και προγράμματα οδήγησης γραφικών. Αυτά δεν εγκαταστάθηκαν αυτόματα σε υπάρχοντα συστήματα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα σπάσουν τίποτα. Εξάλλου, οι εκδόσεις Long Term Service έχουν να κάνουν με τη σταθερότητα. Οι επιχειρήσεις δεν θέλουν απαραίτητα μια μεγάλη νέα ενημέρωση πυρήνα που έρχεται από το πουθενά.

Εάν εγκαταστήσατε το Ubuntu 18.04 χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης Ubuntu 18.04.2, θα λάβετε αυτόματα την ενημέρωση του Ubuntu 18.04.3 που περιλαμβάνει τον νέο πυρήνα Linux. Εάν εγκαταστήσατε το Ubuntu 18.04 χρησιμοποιώντας το Ubuntu 18.04.1 ή το αρχικό Ubuntu 18.04, δεν θα λάβετε αυτόματα τον νέο πυρήνα Linux.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, όλα τα συστήματα Ubuntu 18.04 λαμβάνουν τις περισσότερες από τις ίδιες ενημερώσεις. Τα παλαιότερα απλά δεν έχουν τη στοίβα ενεργοποίησης υλικού.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή Linux από ένα iPad

Δεν είστε σίγουροι ποια έκδοση του Ubuntu εγκαταστήσατε; Το Ubuntu 18.04.2 κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου 2019. Εάν εγκαταστήσατε το Ubuntu μετά από αυτό, πιθανότατα έχετε τη νέα στοίβα και θα λάβετε το Linux 5.0 μέσω των τυπικών εργαλείων ενημέρωσης λογισμικού.

Πώς να αποκτήσετε τη νέα στοίβα ενεργοποίησης υλικού

Αν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε την ενημέρωση ενεργοποίησης υλικού. Οι εκδόσεις LTS υποτίθεται ότι είναι σταθερές και δεν αλλάζουν πολύ, επομένως το Ubuntu δεν θα το εγκαταστήσει αυτόματα για εσάς. Τούτου λεχθέντος, αναμένουμε ότι τα πράγματα θα έχουν καλή απόδοση σε όλα σχεδόν τα συστήματα εκεί έξω.

Για να εγκαταστήσετε το Linux 5.0 μαζί με τον νέο διακομιστή X και προγράμματα οδήγησης γραφικών, ξεκινήστε ένα τερματικό και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή. Μπορείτε απλώς να το αντιγράψετε-επικόλληση στο τερματικό και να πατήσετε Enter:

sudo apt install --install-recommends linux-generic-hwe-18.04 xserver-xorg-hwe-18.04

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί και πληκτρολογήστε “y” για επιβεβαίωση όταν απαιτείται. Το Ubuntu θα ενημερώσει στο πιο πρόσφατο σύστημα με την πιο πρόσφατη στοίβα ενεργοποίησης υλικού.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Skeuos GTK στο Linux

Θα πρέπει να επανεκκινήσετε το σύστημά σας για να εγκαταστήσετε τον νέο πυρήνα. Αφού το κάνετε, μια γρήγορη εντολή uname -r ή uname -a θα εμφανίσει την έκδοση του Linux που χρησιμοποιείτε: Linux 5.0.

εντολή uname που δείχνει τον πυρήνα Linux 5.0 να εκτελείται στο Ubuntu

Χάρη σε Ω ΘΕΕ ΜΟΥ! Ubuntu για την επισήμανση της κυκλοφορίας του Ubuntu 18.04.3 LTS και του πυρήνα του Linux 5.0.