Πώς να ρυθμίσετε έναν λογαριασμό POP3 ή IMAP στο Microsoft Outlook

Το Microsoft Outlook μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό email—όχι μόνο σε λογαριασμούς Microsoft—εφόσον έχετε τις σωστές πληροφορίες. Δείτε πώς μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό email σας στο Outlook, χρησιμοποιώντας είτε POP3 είτε IMAP.

Τι είναι το POP3 και το IMAP;

Το POP3 (Post Office Protocol 3) και το IMAP (Internet Messaging Access Protocol) είναι δύο από τα πιο κοινά πρωτόκολλα για πρόσβαση στο email. Κάθε πρόγραμμα-πελάτης email που είχατε στον υπολογιστή σας τα τελευταία 25 χρόνια—Outlook, Apple Mail, Thunderbird, Eudora, Pegasus ή οτιδήποτε άλλο— το έχει υποστηρίξει. Και κάθε πάροχος email σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό email σας χρησιμοποιώντας POP3 ή IMAP.

Έχουμε καλύψει τη διαφορά μεταξύ POP3 και IMAP λεπτομερώς στο παρελθόν, αλλά εδώ είναι μια γρήγορη υπενθύμιση.

Το πρωτόκολλο POP3 πραγματοποιεί λήψη του email σας από τον διακομιστή στον πελάτη στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, διαγράφει το email στον διακομιστή, επομένως το μόνο αντίγραφο των email σας βρίσκεται στον υπολογιστή σας.

Το πρωτόκολλο IMAP πραγματοποιεί λήψη ενός αντιγράφου του email σας από τον διακομιστή στον υπολογιστή-πελάτη του υπολογιστή σας. Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε στο πρόγραμμα-πελάτη email σας συγχρονίζονται με τον διακομιστή. Έτσι, εάν διαγράψετε ένα κομμάτι αλληλογραφίας στον υπολογιστή σας, το διαγράφει στον διακομιστή email και αντίστροφα.

Το IMAP είναι πολύ πιο κατάλληλο σε έναν σύγχρονο κόσμο όπου έχουμε πρόσβαση στον ίδιο λογαριασμό email σε πολλές συσκευές, όπως το τηλέφωνο, το φορητό υπολογιστή και το tablet σας. Όλα τα πράγματα που κάνετε με το email σας συγχρονίζονται εάν χρησιμοποιείτε το IMAP, επομένως, για παράδειγμα, εάν στείλετε ένα email από το τηλέφωνό σας, μπορείτε να αναζητήσετε στον φάκελο Απεσταλμένα χρησιμοποιώντας το tablet σας και το email που στείλατε θα είναι εκεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το IMAP εκτός εάν έχετε καλό λόγο να χρησιμοποιήσετε το POP3.

  Επιβεβαιώθηκε: Η εγκατάσταση των Windows 10 τώρα αποτρέπει τη δημιουργία τοπικού λογαριασμού

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό email σας μέσω του Microsoft Outlook

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό email σας μέσω του Outlook, θα χρειαστείτε τρία πράγματα:

Το Microsoft Outlook είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.
Το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για τον λογαριασμό email σας.
Τα στοιχεία POP3 ή IMAP για τον πάροχο σας, εάν δεν χρησιμοποιείτε έναν γνωστό πάροχο όπως το Gmail. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τυχόν απαιτούμενες λεπτομέρειες στο Wiki του παρόχου σας ή επικοινωνώντας με την εξυπηρέτηση πελατών.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και θα χρησιμοποιήσουμε έναν λογαριασμό Gmail ως παράδειγμα. Το Outlook χρησιμοποιεί το IMAP από προεπιλογή, οπότε θα προχωρήσουμε πρώτα σε αυτό. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας το POP3. Ξεκινήστε ανοίγοντας το Outlook και πηγαίνοντας στο Αρχείο > Προσθήκη λογαριασμού

Στο πλαίσιο που ανοίγει, εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και κάντε κλικ στο «Σύνδεση».

Η σελίδα σύνδεσης Google εμφανίζεται με τη διεύθυνση email σας ήδη καταχωρημένη. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε λογαριασμό Gmail, αυτή η σελίδα θα φαίνεται διαφορετική, αλλά η αρχή είναι η ίδια. θα σας ζητηθεί η διεύθυνση email και ο κωδικός πρόσβασής σας. Κάντε κλικ στο «Επόμενο».

  Πώς να εισαγάγετε ένα υπολογιστικό φύλλο Google Sheets στα Έγγραφα Google

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο «Σύνδεση».

Θα εμφανιστεί μια σελίδα επιβεβαίωσης, που σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι επιτρέπετε στο Microsoft Outlook να έχει πρόσβαση στο email σας. Κάντε κλικ στο «Να επιτρέπεται».

Ο λογαριασμός σας θα προστεθεί πλέον αυτόματα χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο IMAP. Εάν θέλετε να προσθέσετε την εφαρμογή Outlook στο τηλέφωνό σας για να δείτε και εκεί τον λογαριασμό αλληλογραφίας, ενεργοποιήστε την επιλογή “Ρύθμιση του Outlook Mobile και στο τηλέφωνό μου”. Κάντε κλικ στο Done και τελειώσατε.

Το Outlook θα συγχρονίσει τώρα την αλληλογραφία σας, κάτι που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, ανάλογα με το πόσα είναι στα εισερχόμενά σας. Από προεπιλογή, θα συγχρονίσει μόνο το τελευταίο έτος email, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε αν θέλετε.

Το νέο σας γραμματοκιβώτιο θα εμφανιστεί στο παράθυρο πλοήγησης στην αριστερή πλευρά κάτω από τυχόν υπάρχοντες λογαριασμούς που έχετε δημιουργήσει. Εάν ενεργοποιήσατε το “Ρύθμιση του Outlook Mobile και στο τηλέφωνό μου”, θα μεταφερθείτε σε μια ιστοσελίδα που ζητά τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, ώστε να σας στείλει έναν σύνδεσμο για λήψη της εφαρμογής Outlook.

Πώς να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας POP3 ή άλλο πάροχο email

Το Outlook γνωρίζει ήδη ποιες είναι οι ρυθμίσεις IMAP για το Gmail (και προφανώς για τους δικούς τους λογαριασμούς Outlook.com ή άλλους λογαριασμούς Microsoft), επομένως δεν χρειάζεται να εισαγάγετε τις πληροφορίες. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το POP3 ή δεν χρησιμοποιείτε λογαριασμό Microsoft ή Gmail; Θα πρέπει να επιλέξετε το πρωτόκολλό σας με μη αυτόματο τρόπο και να το εισαγάγετε.

  Αυτοματοποιήστε τη ζωντανή ταπετσαρία Muzei με το Tasker

Για να το κάνετε αυτό, εισαγάγετε τη διεύθυνση email με την οποία θέλετε να συνδεθείτε όπως πριν, αλλά αυτή τη φορά κάντε κλικ στο “Σύνθετες επιλογές” και ενεργοποιήστε το “Επιτρέψτε μου να ρυθμίσω τον λογαριασμό μου χειροκίνητα” πριν κάνετε κλικ στο “Σύνδεση”.

Το πλαίσιο κειμένου για να εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας

Αυτό θα ανοίξει τον πίνακα “Ρύθμιση για προχωρημένους”. Κάντε κλικ στην επιλογή POP ή IMAP. Θα χρησιμοποιήσουμε το POP, αλλά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για το IMAP.

Εισαγάγετε τις ρυθμίσεις POP που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (ή τις ρυθμίσεις IMAP εάν επιλέξατε IMAP στην προηγούμενη οθόνη) και κάντε κλικ στο “Επόμενο”. Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail, μπορείτε να βρείτε τις ρυθμίσεις εδώ. Για άλλους παρόχους, θα πρέπει να αναζητήσετε τις πληροφορίες βοήθειας ή να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης για να τους βρείτε.

Οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε μπορεί να περιλαμβάνουν διακομιστές εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, αριθμούς θυρών και τον τύπο πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης που θα χρησιμοποιήσετε.

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο «Σύνδεση».

Όπως και πριν, το Outlook θα συγχρονίσει τώρα την αλληλογραφία σας και το νέο σας γραμματοκιβώτιο θα εμφανίζεται στο παράθυρο πλοήγησης στην αριστερή πλευρά κάτω από τυχόν υπάρχοντες λογαριασμούς που έχετε δημιουργήσει.

Πώς να αφαιρέσετε έναν λογαριασμό από το Outlook

Εάν θέλετε να καταργήσετε έναν λογαριασμό από το Outlook, κάντε κλικ στο Αρχείο > Ρυθμίσεις λογαριασμού > Ρυθμίσεις λογαριασμού.

Επιλέξτε τον λογαριασμό email που θέλετε να καταργήσετε και κάντε κλικ στο «Κατάργηση».

ο

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης, στο οποίο θα πρέπει να δώσετε προσοχή. Η κατάργηση του λογαριασμού θα διαγράψει τα email από τον υπολογιστή σας. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το POP3, αυτό σημαίνει ότι θα διαγράφετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτόν τον λογαριασμό, εκτός εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας τους.

Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να καταργήσετε τον λογαριασμό, κάντε κλικ στο “Ναι” και ο λογαριασμός θα καταργηθεί.