Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λογαριασμούς email στο Mail για Mac

Η εφαρμογή Mail του Mac σας υποστηρίζει πολλούς λογαριασμούς με ξεχωριστά εισερχόμενα, αλλά δεν μπορείτε να προσθέσετε νέους λογαριασμούς απευθείας από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Για να αλλάξετε λογαριασμούς, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις Προτιμήσεις συστήματος.

Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λογαριασμούς email στο Mail

Οι λογαριασμοί που χρησιμοποιεί το Mail προέρχονται απευθείας από την ενότητα “Λογαριασμοί Διαδικτύου” στις προτιμήσεις συστήματος. Εάν θέλετε να προσθέσετε έναν νέο λογαριασμό, θα πρέπει να το κάνετε εκεί.

Για να ξεκινήσετε τις Προτιμήσεις συστήματος, κάντε κλικ στο μενού Apple στο επάνω μέρος της οθόνης σας και επιλέξτε «Προτιμήσεις συστήματος». Μπορείτε επίσης να το εκκινήσετε από το Dock ή το φάκελο Applications.

  Πώς να εξαγάγετε ένα εικονίδιο από ένα αρχείο EXE των Windows

Κάντε κλικ στο «Λογαριασμοί Διαδικτύου» στο παράθυρο Προτιμήσεις συστήματος.

Θα δείτε μια λίστα που πιθανώς περιλαμβάνει τον λογαριασμό σας iCloud. Για να προσθέσετε ένα νέο email, κάντε κλικ στο κουμπί “+” στο κάτω μέρος της λίστας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε όποιον πάροχο αλληλογραφίας χρησιμοποιείτε. Εάν δεν βλέπετε τον πάροχο σας, μπορείτε να προσθέσετε το email σας με μη αυτόματο τρόπο με την επιλογή “Προσθήκη άλλου λογαριασμού”.

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ζητά να συνδεθείτε στον λογαριασμό αλληλογραφίας σας. Εισαγάγετε το email και τον κωδικό πρόσβασής σας για τον λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο «Επόμενο».

  Πώς να εξάγετε σελιδοδείκτες από τον Microsoft Edge στα Windows 10

Μόλις συνδεθείτε, θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε ποιες λειτουργίες θα συνδέσετε στο email σας. Εάν θέλετε απλώς αλληλογραφία, απενεργοποιήστε τις άλλες λειτουργίες όπως τις Επαφές και το Ημερολόγιο και κάντε κλικ στο «Τέλος».

Αφού γίνει αυτό, θα δείτε έναν νέο λογαριασμό στη λίστα. Εάν ανοίξετε τις ρυθμίσεις για την εφαρμογή Mail (Command+Comma) και κάνετε κλικ στην καρτέλα “Λογαριασμοί”, θα δείτε τον λογαριασμό σας συνδεδεμένο στο Mail. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για αυτόν τον λογαριασμό από εδώ.

Εάν θέλετε να καταργήσετε έναν λογαριασμό αλληλογραφίας, μπορείτε είτε να απενεργοποιήσετε την “Ενεργοποίηση αυτού του λογαριασμού” στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Mail ή να καταργήσετε τον λογαριασμό από τον πίνακα “Λογαριασμοί Διαδικτύου” στις Προτιμήσεις συστήματος. Κάντε κλικ στο λογαριασμό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “-” στο κάτω μέρος της λίστας για να τον αφαιρέσετε από τη λίστα των λογαριασμών σας.

  Πώς να βγάζετε πάντα ευκρινείς φωτογραφίες