Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google σε συντομεύσεις Siri στο iOS 12

Οι Χάρτες της Apple έχουν βελτιωθεί αρκετά από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκαν, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι να ανταγωνιστούν τους Χάρτες Google. Η Apple έχει γίνει κάπως ευέλικτη στο να επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τους Χάρτες Google μέσω της δικής της εφαρμογής Χαρτών. Μπορείτε τώρα, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google στο CarPlay. Είναι λογικό ότι θα πρέπει επίσης να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google σε συντομεύσεις Siri που απαιτούν λήψη οδηγιών ή οτιδήποτε παρόμοιο.

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google στις Συντομεύσεις Siri, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην βλέπουν την επιλογή να τους χρησιμοποιήσουν αντί για τους Χάρτες της Apple, παρόλο που η εφαρμογή Χάρτες Google είναι εγκατεστημένη στο iPhone τους. Αν συμβαίνει αυτό, η διόρθωση είναι αρκετά απλή.

  Παίξτε μουσική εύκολα ενώ οδηγείτε με την εφαρμογή που βασίζεται σε χειρονομίες [iOS]

Χάρτες Google στις συντομεύσεις Siri

Εάν οι Συντομεύσεις Siri δεν σας επιτρέπουν να επιλέξετε τους Χάρτες Google σε μια συντόμευση, σημαίνει ότι δεν έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Χάρτες Apple στο τηλέφωνό σας. Για κάποιο λόγο, το Siri Shortcuts χρειάζεται εγκατεστημένη την εφαρμογή Χάρτες Apple για να προτείνει τους Χάρτες Google ως εναλλακτική εφαρμογή. Είναι μια περίεργη απαίτηση, δεδομένου ότι η εφαρμογή Χάρτες είναι αυτή που οι χρήστες μπορούν να απεγκαταστήσουν από το iPhone τους εάν δεν σκοπεύουν να τη χρησιμοποιήσουν. Μόλις κάνετε λήψη της εφαρμογής στο τηλέφωνό σας, οι Χάρτες Google θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις Συντομεύσεις Siri.

  Λύστε γραμμικές εξισώσεις και κλάσματα χρησιμοποιώντας την κάμερά σας [iOS]

Αφού εγκαταστήσετε τους Χάρτες Apple στο τηλέφωνό σας, θα δείτε μια επιλογή Εφαρμογής Χαρτών για ενέργειες που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές χαρτών τρίτων. Για ορισμένες ενέργειες, όπως η λήψη της τρέχουσας τοποθεσίας σας ή η αναζήτηση μιας τοπικής επιχείρησης, δεν φαίνεται να υπάρχει επιλογή για να επιλέξετε ποια εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση των πληροφοριών, κάτι που είναι κρίμα. Οι Χάρτες Google έχουν μια εκθετικά καλύτερη καταχώριση επιχειρήσεων από τους Χάρτες της Apple.

Πρέπει να διατηρήσετε την εφαρμογή Apple Maps στο τηλέφωνό σας ακόμα κι αν δεν τη χρησιμοποιείτε ποτέ. Μόλις το εγκαταστήσετε ξανά, θα παρατηρήσετε ότι λαμβάνετε περισσότερες ενέργειες που σχετίζονται με χάρτη και τοποθεσία για χρήση σε μια συντόμευση στην εφαρμογή Συντομεύσεις. Αυτό είναι πολύ πιθανό επειδή το iOS εξακολουθεί να βασίζεται σε κάποιο βαθμό στην επίσημη εφαρμογή Χαρτών για να λειτουργεί με δεδομένα τοποθεσίας. Μπορεί να μπορεί να στείλει πληροφορίες σε μια εφαρμογή χαρτών τρίτου μέρους, αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται ένας μεσάζων για να μεταφέρει το μήνυμα και αυτό είναι η εφαρμογή Χάρτες.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιατρικό αναγνωριστικό στο iOS 8 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Αυτό ισχύει για άλλες εφαρμογές χαρτών που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε μια συντόμευση Siri. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Waze αντί για τους Χάρτες Google, πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Χάρτες Apple στο τηλέφωνό σας εκτός από την εφαρμογή Waze.