Πώς να μειώσετε ή να απενεργοποιήσετε το φως του πληκτρολογίου σε ένα MacBook

Ένα πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό είναι βασικό στοιχείο για τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές, ακόμη και για τους χαμηλούς υπολογιστές. Θα ήταν δύσκολο να βρείτε ένα μοντέλο φορητού υπολογιστή που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια που δεν συνοδεύεται από ένα. Για φορητούς υπολογιστές που διαθέτουν πληκτρολόγια με οπίσθιο φωτισμό, πολλά από αυτά δεν σας επιτρέπουν να μειώνετε ή να σβήνετε το φως όταν δεν το χρειάζεστε. Η Apple δίνει ίσως τον μεγαλύτερο έλεγχο στο φως του πληκτρολογίου σε ένα Macbook. Όχι μόνο μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε πόσο φωτεινό ή αμυδρό είναι.

Φως πληκτρολογίου σε MacBook

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά τα πλήκτρα λειτουργιών στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου σας, θα δείτε ότι τα πλήκτρα F5 και F6 έχουν κάτι που μοιάζει με το στοιχείο ελέγχου φωτεινότητας αλλά με μια μικρή παύλα αντί για το εικονίδιο του κύκλου που βλέπετε στον έλεγχο φωτεινότητας της οθόνης κλειδιά.

  Πώς να βρείτε παλιούς φίλους με έναν ηλεκτρονικό έλεγχο ιστορικού

Το πλήκτρο F5 μειώνει τη φωτεινότητα του φωτός του πληκτρολογίου σε ένα MacBook. Εάν το πατήσετε αρκετές φορές, η φωτεινότητα θα μειωθεί στο μηδέν, κλείνοντας ουσιαστικά το φως.

Εάν πατήσετε το πλήκτρο F6, θα ανάψει ξανά το φως του πληκτρολογίου. Εάν είναι ήδη ενεργοποιημένο, θα αυξήσει τη φωτεινότητα του πληκτρολογίου. Και στις δύο περιπτώσεις, τα πλήκτρα θα εμφανίζουν ένα HUD στην οθόνη όπως κάνει για τα πλήκτρα φωτεινότητας και ελέγχου έντασης.

Αν κοιτάξετε τον οπίσθιο φωτισμό HUD, θα δείτε ότι υπάρχουν πάνω από 20 επίπεδα φωτεινότητας που μπορείτε να ορίσετε για το πληκτρολόγιο. Αυτός είναι ο έλεγχος του οπίσθιου φωτισμού του πληκτρολογίου όπως κανένα άλλο μοντέλο φορητού υπολογιστή δεν προσφέρει. Η Dell θα σας επιτρέψει να σβήσετε το φως, όπως και η HP. Σε ορισμένα μοντέλα φορητών υπολογιστών μπορεί να υπάρχει μια χαμηλή λειτουργία για τον οπίσθιο φωτισμό του πληκτρολογίου, αλλά τίποτα περισσότερο.

  6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης και αντιμετώπισης προβλημάτων διακομιστή DNS

Αυτά τα πλήκτρα δεν υπάρχουν σε όλα τα πληκτρολόγια της Apple. Τα πληκτρολόγια Bluetooth που πουλάει η Apple δεν έχουν οπίσθιο φωτισμό, επομένως δεν διαθέτουν αυτά τα πλήκτρα. Τα χειριστήρια με οπίσθιο φωτισμό ενδέχεται να απουσιάζουν σε παλαιότερα μοντέλα Macbook, αν και τα πρόσφατα θα το έχουν πιθανώς.

Η Apple πουλάει επίσης μερικά πληκτρολόγια logitech στον επίσημο ιστότοπο της και φαίνεται να έχουν οπίσθιο φωτισμό, οπότε ίσως έχουν παρόμοια κουμπιά ελέγχου. Αξίζει να ελέγξετε αν χρειάζεστε ένα καλό πληκτρολόγιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σκοτάδι.

Εάν χρησιμοποιείτε iMac ή Mac Mini, έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πληκτρολόγιο θέλετε μαζί του. Εάν πρέπει να εργάζεστε στο σκοτάδι, δεν δεσμεύεστε από τα πληκτρολόγια Apple που δεν έχουν οπίσθιο φωτισμό και μπορείτε να αποκτήσετε είτε ενσύρματο είτε ασύρματο πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό. Θα λειτουργήσει εξίσου καλά.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Raspbian στο Raspberry Pi