Παίξτε μουσική εύκολα ενώ οδηγείτε με την εφαρμογή που βασίζεται σε χειρονομίες [iOS]

Τα τηλέφωνά μας έχουν αντικαταστήσει πολλά καθημερινά πράγματα, όπως κάμερες, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, το ραδιόφωνο, την ανάγκη να ρωτάμε αγνώστους για οδηγίες και πολλά άλλα, αλλά τώρα τραβούν πολλή προσοχή από εμάς. Αναμφίβολα έχετε ακούσει ότι τα iPad θα ενσωματωθούν σύντομα στα αυτοκίνητα και πολλοί άνθρωποι συνδέουν ήδη τα iPhone και τα iPod τους στα οχήματά τους, ώστε να μπορούν να ακούν τη μουσική στη βιβλιοθήκη iTunes τους. Ανάλογα με τον τρόπο σύνδεσης της συσκευής στο αυτοκίνητό σας, μπορεί να είναι ή να μην είναι βολικό να κάνετε εναλλαγή μεταξύ κομματιών, παύση/αναπαραγωγή μουσικής και διαχείριση της έντασης. Το Traveling Tunes είναι μια εφαρμογή iOS που αναπαράγει τη μουσική σας στο iTunes. Είναι μια απλή εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής που βασίζεται σε χειρονομίες που διευκολύνει τη μετάβαση στο επόμενο/προηγούμενο κομμάτι, την παύση/αναπαραγωγή μουσικής και τη διαχείριση της έντασης με απλές κινήσεις χεριών. Διαθέτει επίσης ειδικές ρυθμίσεις που θα αυξάνουν την ένταση όσο πιο γρήγορα οδηγείτε, θα μειώνουν τη φωτεινότητα της οθόνης όταν είναι νύχτα ή απλώς θα αναστρέφουν τα χρώματα τη νύχτα. Η εφαρμογή έχει μια δωρεάν έκδοση που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και μια πληρωμένη έκδοση χωρίς διαφημίσεις που κοστίζει 1,99 $.

  Το SlideCut φέρνει συντομεύσεις πληκτρολογίου στο iOS [Jailbreak]

Εκκινήστε την εφαρμογή και πατήστε την οθόνη για αναπαραγωγή μουσικής. Πατώντας την οθόνη αναπαράγεται ή διακόπτεται η μουσική. Σύρετε με ένα δάχτυλο προς τα πάνω για να αυξήσετε την ένταση και προς τα κάτω για να τη μειώσετε. Σύρετε προς τα αριστερά για γρήγορη κίνηση προς τα εμπρός και προς τα δεξιά για επαναφορά. Για να μεταβείτε στο προηγούμενο ή στο επόμενο κομμάτι, σύρετε με δύο δάχτυλα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Η εφαρμογή σάς δίνει ειδοποιήσεις στην οθόνη σας για να δείξει ποια κίνηση ολίσθησης έχει αναγνωρίσει.

Για πρόσβαση στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, πατήστε παρατεταμένα στην αρχική οθόνη. Οι ρυθμίσεις Χρωμάτων σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ένα θέμα για τη συσκευή αναπαραγωγής σας. Πατήστε Οδήγηση για να διαχειριστείτε τη συμπεριφορά της εφαρμογής όταν οδηγείτε. Μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να αυξάνει την ένταση για να ταιριάζει με την ταχύτητά σας και να διαχειριστείτε πόσο ευαίσθητη θα πρέπει να είναι η εφαρμογή σε μια αύξηση της ταχύτητας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις επιλογές Dim at Night και Invert at Night από αυτήν την οθόνη για να διευκολύνετε την ανάγνωση του ονόματος του κομματιού, του καλλιτέχνη και του τραγουδιού.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία Smart Invert στο iOS 11

Οι ρυθμίσεις χειρονομιών σάς δίνουν μια πλήρη λίστα με τις χειρονομίες που υποστηρίζει η εφαρμογή (και υπάρχουν αρκετές από αυτές) και σας επιτρέπουν να τις επεξεργαστείτε ώστε να ταιριάζουν με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε την ευαισθησία της έντασης, δηλαδή πόσο η εφαρμογή αυξάνει ή μειώνει την ένταση ως απόκριση σε μια χειρονομία. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε πόσο κινείστε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω σε ένα κομμάτι ως απόκριση στην κίνηση προς τα εμπρός και προς τα πίσω.

Η καρτέλα Layout σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τις οπτικές ενδείξεις που σας δίνει η εφαρμογή, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε πού εμφανίζονται ο τίτλος του τραγουδιού, το όνομα των καλλιτεχνών και το όνομα του άλμπουμ μέχρι τον προσανατολισμό και τα pixel. Πατήστε την επιλογή Τίτλοι για να διαχειριστείτε τον τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών κομματιών στη συσκευή αναπαραγωγής. Η εφαρμογή υποστηρίζει κατακόρυφο και οριζόντιο προσανατολισμό με πολλές επιλογές προσαρμογής που θα σας βοηθήσουν να το διαχειριστείτε καλύτερα. Οι ρυθμίσεις των λιστών αναπαραγωγής σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε την προεπιλεγμένη ενέργεια της εφαρμογής όταν εκκινείται, να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη τυχαία αναπαραγωγή και την επανάληψη και να θέσετε την εφαρμογή να θέτει σε παύση τη μουσική κατά την έξοδο από αυτήν.

  Πώς να προσθέσετε και να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία στο iOS 8

Η εφαρμογή είναι ωραία, αν και πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα σε ένα iPad που μπορεί ή όχι να είναι εγκατεστημένο στο αυτοκίνητό σας από τον κατασκευαστή. Εάν γυμνάζεστε και έχετε βάλει το τηλέφωνό σας στο ταμπλό ενώ τρέχετε μερικά μίλια στον διάδρομο, η εφαρμογή είναι πολύ χρήσιμη. Ενώ έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την ακρόαση μουσικής ενώ οδηγείτε, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάθε περίπτωση που τα χέρια σας ή η προσοχή σας χρειάζονται αλλού.

Κατεβάστε το Traveling Tunes Δωρεάν από το App Store

Λήψη Traveling Tunes από το App Store (1,99 $)