Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Close Friends στο Instagram

Μερικές φορές, δεν θέλετε να μοιραστείτε ένα Instagram Story με όλους τους ακόλουθούς σας. Ευτυχώς, το Instagram έχει μια αποκλειστική επιλογή λευκής λίστας για εκείνη την εποχή. Αυτή η λειτουργία, που ονομάζεται Close Friends, σας επιτρέπει να μοιραστείτε μια ιστορία με μια μικρή ομάδα φίλων.

Πώς να διαμορφώσετε μια λίστα στενών φίλων

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε τη λίστα στενών φίλων σας για τις ιστορίες Instagram. Μπορείτε να προσθέσετε κάποιον στη λίστα των στενών φίλων σας από το προφίλ του ή να χρησιμοποιήσετε την αποκλειστική οθόνη “Στενοί φίλοι” από τη δική σας.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Instagram και πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία για να μεταβείτε στο Προφίλ σας.

Στη συνέχεια, πατήστε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία.

Πατήστε «Στενοί φίλοι».

Παρακέντηση

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, η λίστα θα είναι κενή. πατήστε «Ξεκινήστε».

  Πώς να αποκτήσετε περισσότερες προβολές στους κυλίνδρους του Instagram

Παρακέντηση

Μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα κάποιου στη γραμμή «Αναζήτηση» για να το αναζητήσετε στο Instagram.

Όταν βρείτε το άτομο που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα στενών φίλων σας, πατήστε «Προσθήκη» δίπλα στο όνομα του λογαριασμού. Επαναλάβετε αυτό για όλους τους φίλους που θέλετε να προσθέσετε.

Παρακέντηση

Όταν τελειώσετε, πατήστε «Δημιουργία λίστας» και η λίστα των στενών φίλων σας είναι έτοιμη!

Παρακέντηση

Τώρα, όταν επιστρέψετε στην ενότητα “Στενοί φίλοι”, βλέπετε τα άτομα που προσθέσατε στην κορυφή. Βλέπετε επίσης μια λίστα με προτεινόμενα προφίλ—πατήστε «Προσθήκη» εάν θέλετε να προσθέσετε οποιοδήποτε από αυτά τα άτομα στη λίστα των στενών φίλων σας. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε κάποιον από τη λίστα, απλώς πατήστε «Κατάργηση».

Παρακέντηση

Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε έναν φίλο που ακολουθείτε από τη λίστα των στενών φίλων σας από το δικό του προφίλ. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε «Ακολουθώ».

Παρακέντηση

Πρέπει πρώτα να πατήσετε «Προσθήκη στη λίστα φίλων κλεισίματος».

Παρακέντηση

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιστρέψετε και να πατήσετε «Στενός φίλος» για να αφαιρέσετε αυτό το άτομο από τη λίστα στενών φίλων σας.

  Πώς να αφαιρέσετε την τοποθεσία από το Instagram και να διατηρήσετε το πού βρίσκεστε απόρρητο

Παρακέντηση

Μπορείτε να αλλάξετε και να επεξεργαστείτε τη λίστα των στενών φίλων σας ανά πάσα στιγμή και όσες φορές θέλετε. Το Instagram δεν ειδοποιεί τους φίλους σας για τη δραστηριότητα της λίστας στενών φίλων σας.

Πώς να μοιράζεστε ιστορίες με στενούς φίλους

Η λειτουργία Close Friends είναι ενσωματωμένη στη διεπαφή Instagram Stories.

Για να το χρησιμοποιήσετε, σύρετε προς τα μέσα από τα αριστερά στην κύρια διεπαφή του Instagram. Δημιουργήστε ένα νέο Instagram Story όπως θα κάνατε συνήθως (και ίσως δοκιμάστε μερικά από τα νέα εφέ).

Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία της ιστορίας σας, πατήστε «Κλείσιμο φίλων» στην κάτω γραμμή εργαλείων για να τη μοιραστείτε με τους στενούς φίλους σας.

Παρακέντηση

Το εικονίδιο του προφίλ σας στην ενότητα Ιστορίες θα έχει έναν πράσινο κύκλο γύρω του που σημαίνει ότι πρόκειται για μια ιστορία στενών φίλων. Αν δείτε τον ίδιο πράσινο κύκλο γύρω από την εικόνα προφίλ ενός φίλου στην ενότητα Ιστορίες, σημαίνει ότι βρίσκεστε στη λίστα των στενών φίλων του.

Όταν προβάλλετε τη δική σας ιστορία στενών φίλων, μπορείτε να πατήσετε «Κλείστε φίλους» επάνω δεξιά για να επεξεργαστείτε τη λίστα των στενών φίλων σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ζωντανές ειδοποιήσεις Instagram

Παρακέντηση

Μπορείτε επίσης να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω στην Ιστορία σας για να δείτε ποιοι από τους στενούς σας φίλους το έχουν δει.

Παρακέντηση

Μεταβείτε στο “Μόνο στενοί φίλοι” με την εφαρμογή Threads

Το Instagram έχει επίσης ένα νέο Νήματα εφαρμογή αφιερωμένη στη λίστα των στενών φίλων σας. Είναι ένας καλός τρόπος για να μείνετε σε επαφή με τους κοντινότερους και τους αγαπημένους σας χωρίς να αποσπάτε την προσοχή σας από μιμίδια ή βίντεο.

Το Threads είναι η λειτουργία Close Friends στη δική του εφαρμογή. Σας επιτρέπει να μοιράζεστε γρήγορα μια ιστορία με έναν φίλο ή ολόκληρη τη λίστα στενών φίλων σας. Τα DM σας στο Instagram με στενούς φίλους είναι επίσης διαθέσιμα στην εφαρμογή Threads.

Οι συνομιλίες στο Threads είναι πλήρως λειτουργικές για εσάς, ακόμα κι αν οι φίλοι σας δεν χρησιμοποιούν την εφαρμογή (μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Close Friends στο Instagram).

Αν θέλετε να βελτιώσετε περαιτέρω το παιχνίδι σας στο Instagram, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές μας για να ανεβάσετε τις καλύτερες φωτογραφίες.