Πώς να αφαιρέσετε την τοποθεσία από το Instagram και να διατηρήσετε το πού βρίσκεστε απόρρητο

Ο αστέρας της Formula 1, Jenson Button και η σύζυγός του Jessica Michibata, βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα σήμερα το πρωί, και δυστυχώς όχι για καλούς λόγους. Έχει προκύψει ότι το ζευγάρι λήστεψαν ενώ βρισκόντουσαν σε διακοπές σε μια βίλα στο Σεντ Τροπέ, όπου οι κλέφτες ξέφυγαν με πράγματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών, συμπεριλαμβανομένου του δαχτυλιδιού αρραβώνων της Τζέσικα αξίας 250.000 λιρών.

Από τότε που ήρθαν στο φως οι ειδήσεις, οι αναφορές υποδηλώνουν ότι το Instagram μπορεί να ευθύνεται εν μέρει για τη διάρρηξη, επειδή μόλις πριν από έξι ημέρες η Jessica δημοσίευσε μια φωτογραφία της να κάνει ηλιοθεραπεία με το προαναφερθέν δαχτυλίδι να φαίνεται καθαρά. Αυτή η φωτογραφία είχε μια τοποθεσία που μπορούσε να δει ο καθένας, που ενδεχομένως έδινε το μέρος που έμενε το περίφημο πλούσιο ζευγάρι και ως εκ τούτου οδηγούσε τους κλέφτες κατευθείαν σε αυτούς.

  Μπορείτε να δείτε ποιος είδε τους τροχούς σας στο Instagram; Οχι!

Η ληστεία θα μπορούσε κάλλιστα να μην έχει καμία σχέση με το Instagram και την προσθήκη ετικετών τοποθεσίας, αλλά σίγουρα αφήνει κάτι να σκεφτούμε. Είμαστε ένοχοι που επιδεικνύουμε νέες και ακριβές αγορές στο Instagram και σε άλλα κοινωνικά κανάλια και ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι οι λεπτομέρειες της τοποθεσίας αυτού του αντικειμένου κοινοποιούνται σε πιθανούς διαρρήκτες στη γύρω περιοχή.

Εάν η προσθήκη ετικετών τοποθεσίας είναι κάτι που σας απασχολεί, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε τις λεπτομέρειες τοποθεσίας από το Instagram και να τραβήξετε φωτογραφίες από τον χάρτη φωτογραφιών σας και να αποτρέψετε την εμφάνιση νέων φωτογραφιών εκεί στο μέλλον.

Πώς να αφαιρέσετε τοποθεσίες από φωτογραφίες στο Instagram: Εκκαθαρίστε τον χάρτη φωτογραφιών του Instagram

Μπορείτε να μάθετε εάν οι φωτογραφίες σας έχουν μια τοποθεσία συνδεδεμένη με αυτές στο Instagram μεταβαίνοντας στο προφίλ σας και πατώντας το εικονίδιο Χάρτης όπως κυκλώνεται παρακάτω.

  Πώς να στείλετε αυτοκόλλητα Selfie στο Instagram

Θα μεταφερθείτε στη σελίδα Χάρτης, όπου θα δείτε στοίβες φωτογραφιών που βρίσκονται στις τοποθεσίες στις οποίες έχουν επισημανθεί. Κάντε μεγέθυνση και θα καταστεί σαφές ότι αυτές οι φωτογραφίες μπορούν πραγματικά να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία σας. Μπορώ να δω φωτογραφίες που ανέβασα από την τρέχουσα διεύθυνση και το γραφείο μου, καθώς και μέρη στα οποία έχω ταξιδέψει σε διακοπές ή επαγγελματικά ταξίδια.

Για να αφαιρέσετε τις φωτογραφίες από τον χάρτη φωτογραφιών σας, πατήστε επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Στη συνέχεια, πατήστε στην ομάδα φωτογραφιών που θέλετε να αφαιρέσετε και πατήστε ξανά επεξεργασία.

  Πώς να δείτε αναρτήσεις με προηγούμενα like στο Instagram

Στη συνέχεια, θα δείτε όλες τις φωτογραφίες αυτής της ομάδας. Εάν θέλετε να τις αφαιρέσετε όλες από τον χάρτη, πατήστε αποεπιλογή όλων ή μπορείτε να πατήσετε μεμονωμένες φωτογραφίες για να τις αποεπιλέξετε. Στη συνέχεια, πατήστε Τέλος και Επιβεβαίωση και θα αφαιρεθούν από τον χάρτη φωτογραφιών σας.

Για να αποτρέψετε την προσθήκη φωτογραφιών στο χάρτη φωτογραφιών σας στο μέλλον όταν δημοσιεύετε νέες φωτογραφίες στο Instagram, απλώς βεβαιωθείτε ότι η διαφάνεια “Προσθήκη στη φωτογραφία χάρτη” ​​είναι λευκή – εάν είναι μπλε, αυτό σημαίνει ότι προσθέτετε πληροφορίες τοποθεσίας στη φωτογραφία.

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του smartphone σας ή στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες τοποθεσίας για αυτήν την εφαρμογή.