Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης στο Instagram

Το Instagram έχει μια νέα λειτουργία λήψης φωτογραφιών που ονομάζεται Focus mode. Λειτουργεί με την κάμερα ιστορίας και είναι διαθέσιμο τόσο σε χρήστες Android όσο και σε iOS. Υπάρχει μόνο ένα πιάσιμο όμως? υπάρχουν περιορισμοί στη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία εστίασης δεν θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές.

Διαθεσιμότητα λειτουργίας εστίασης

Για χρήστες iOS, η λειτουργία εστίασης θα είναι διαθέσιμη σε iPhone 6S/6S Plus και μεταγενέστερα. Για τους χρήστες Android, δεν υπάρχει οριστική λίστα υποστηριζόμενων τηλεφώνων, ωστόσο τηλέφωνα υψηλότερης τεχνολογίας όπως το Galaxy S9 και το S9 Plus θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Μπορείτε να ελέγξετε έξω αυτό το νήμα του Reddit για να δείτε ποιοι χρήστες έχουν επιβεβαιώσει τη λειτουργία που λειτουργεί στα τηλέφωνά τους.

  Πώς να κάνετε σίγαση ενός λογαριασμού Instagram

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία εστίασης

Ανοίξτε το Instagram και πατήστε το κουμπί της κάμερας επάνω αριστερά ή απλώς σύρετε προς τα δεξιά. Σύρετε κατά μήκος του κάτω μέρους (όπου βρίσκεται το κουμπί κλείστρου), για να αλλάξετε λειτουργίες. Το Instagram έχει άλλες λειτουργίες που ίσως γνωρίζετε, όπως η λειτουργία Live, το Boomerang και η επαναφορά.

Εάν το Instagram υποστηρίζει τη λειτουργία εστίασης στο τηλέφωνό σας, θα τη δείτε να εμφανίζεται μεταξύ Rewind και Boomerang. Θα αναζητήσει πρόσωπο επειδή αυτή η λειτουργία είναι φτιαγμένη για selfies. Τούτου λεχθέντος, λειτουργεί και με αντικείμενα.

Η λειτουργία εστίασης εστιάζει βασικά στο κύριο θέμα μιας φωτογραφίας. Με τις selfies, η λειτουργία εστίασης θα ανιχνεύει αυτόματα πρόσωπα και θα θολώνει οτιδήποτε άλλο στο παρασκήνιο. Λειτουργεί με την πίσω κάμερα όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω στιγμιότυπα οθόνης. Η εφαρμογή έχει εστιάσει στο αντικείμενο που βρίσκεται πιο κοντά στην κάμερα, π.χ. στο αυτοκίνητο-παιχνίδι και έχει θολώσει το αντικείμενο φόντου, δηλαδή το χαλί και το γατάκι.

  Σας ειδοποιεί το Instagram όταν κάποιος συνδέεται στον λογαριασμό σας;

Στη λειτουργία εστίασης, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ή μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λήψης και να εγγράψετε ένα βίντεο. Η εικόνα μπορεί να αναρτηθεί στην ιστορία σας ή αν θέλετε να τη μοιραστείτε στη ροή σας, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ρολό της κάμερας και, στη συνέχεια, να τη ανεβάσετε.

Εάν το τηλέφωνό σας δεν έλαβε αυτήν τη δυνατότητα και διαθέτετε τηλέφωνο Android, δεν μπορείτε να το αναγκάσετε να εμφανιστεί. Ωστόσο, μπορείτε να αναζητήσετε άλλες εφαρμογές που θα αναπαράγουν τη δυνατότητα. Η λειτουργία εστίασης δεν είναι μοναδική σε αυτό που κάνει. Η εφαρμογή Google Camera στα τηλέφωνα Pixel έχει μια λειτουργία πορτραίτου που είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Τα iPhone, τα νεότερα, έχουν παρόμοια δυνατότητα.

  Πώς να κεντράρετε ή να επανατοποθετήσετε το βιογραφικό σας στο Instagram

Εάν δεν διαθέτετε τηλέφωνο Pixel, δοκιμάστε να δείτε εάν το μεταφερμένο mod της εφαρμογής Google Camera θα εκτελείται στο τηλέφωνό σας. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Blur που είναι διαθέσιμη σε πολλά τηλέφωνα Android. Για τους κατόχους iPhone με παλαιότερο μοντέλο, δεν υπάρχει μεγάλη προσφυγή.