Πώς να κεντράρετε ή να επανατοποθετήσετε το βιογραφικό σας στο Instagram

Το βιογραφικό σας είναι βασικό στοιχείο του προφίλ σας στο Instagram. Αν και περιορίζεται σε 150 χαρακτήρες, είναι ένα από τα τρία πράγματα που πρέπει να κοιτάξουν άλλοι χρήστες του Instagram για να μετρήσουν αν θέλουν να σας ακολουθήσουν ή όχι. Φυσικά, τα άλλα δύο πράγματα είναι το όνομα χρήστη και η πιο πρόσφατη επιλογή αναρτήσεων και ιστοριών.

Μια κοινή τεχνική που χρησιμοποιείται για να αυξήσετε την οπτική ελκυστικότητα του βιογραφικού σας και να το κάνετε “ποπ” είναι να κεντράρετε ή να επανατοποθετήσετε το βιογραφικό κείμενο. Το κεντράρισμα/επανατοποθέτηση του κειμένου σημαίνει ότι εισάγετε κενά σε κάθε γραμμή, έτσι ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να είναι το βιογραφικό σας να φαίνεται κεντραρισμένο, με εσοχές ή κομψή στην οθόνη όταν κάποιος το κοιτάζει.

Τα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου όπως το Microsoft Word περιλαμβάνουν λειτουργίες αυτόματης κεντραρίσματος που σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα μπλοκ κειμένου και να πατήσετε ένα κουμπί και να κεντράρετε αμέσως. Το Instagram, δυστυχώς, δεν έχει αυτή τη λειτουργία. Ωστόσο, το να κεντράρετε το βιογραφικό σας είναι αρκετά απλό και σε αυτό το άρθρο, θα δείτε μια απλή τεχνική για να εμφανίσετε το βιογραφικό σας όπου θέλετε.

Όριο χαρακτήρων βιογραφικού Instagram

Ενώ πληκτρολογείτε το βιογραφικό σας σε μια συσκευή iPhone ή Android, ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός χαρακτήρων που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία του πλαισίου κειμένου. Η καταμέτρηση σάς δείχνει πόσοι χαρακτήρες έχουν απομείνει στο επίδομα των 150.

Η έκδοση για υπολογιστή δεν φαίνεται να περιλαμβάνει δυνατότητα καταμέτρησης χαρακτήρων.

Τα κενά υπολογίζονται στο όριο χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων των μη δεσμευτικών διαστημάτων — περισσότερα για αυτό αργότερα.

  Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram

Ναι, τα κενά που χρησιμοποιούνται για τη μορφοποίηση του κειμένου σας υπολογίζονται στο όριο των 150 χαρακτήρων.

Χρησιμοποιήστε μη δεσμευτικά κενά για να τοποθετήσετε ή να κεντράρετε το βιογραφικό σας

Στο πλαίσιο κειμένου Instagram Bio, θα θέλετε να προσθέσετε κενά στην αριστερή πλευρά κάθε σειράς κειμένου που θέλετε να κεντράρετε ή να τοποθετήσετε διαφορετικά. Εάν οι συμβολοσειρές κειμένου σας είναι σχετικά σύντομες, προσθέτοντας περίπου εννέα κενά στα αριστερά κάθε σειράς θα τοποθετήσετε το κείμενό σας κοντά στο κέντρο της οθόνης στα περισσότερα τηλέφωνα. Θα θέλετε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο χώρο ανάλογα με το εάν οι συμβολοσειρές κειμένου σας είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες. Ωστόσο, θα αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα. Το Instagram επιμένει να δικαιολογεί αριστερά κάθε γραμμή στο βιογραφικό σου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε γραμμή ξεκινά με τον πρώτο ορατό χαρακτήρα και όχι με κενά.

Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε τις γραμμές Instagram Bio στο κέντρο ή να εμφανιστούν εκεί που θέλετε είναι να χρησιμοποιήσετε μη δεσμευτικά κενά. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά αυτά τα κενά είναι ουσιαστικά κωδικοποιημένα διαφορετικά σε HTML και θα σας επιτρέψουν να παρακάμψετε το σφάλμα γραμμής στον κώδικα του Instagram.

Τα μη δεσμευτικά κενά εμποδίζουν το κενό διάστημα και το κείμενο δύο μερών, όπως “liquid-based” και “T & T Disks”, για παράδειγμα, να διαχωριστούν στην τρέχουσα σειρά και στην επόμενη σειρά, ωστόσο χρησιμεύουν ως διαχωριστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι μη δεσμευτικοί χώροι που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία αντιγραφής/επικόλλησης στο Instagram Bio σας δεν μπορούν να δημιουργηθούν σε εφαρμογή κειμένου, λήψη σημειώσεων ή δημιουργό εγγράφων. Σίγουρα, το MS Word και τα Έγγραφα Google έχουν έναν τρόπο να εισαγάγουν μη δεσμευτικά/μη διακεκομμένα κενά, αλλά δεν θα λειτουργήσει για το Bio σας εκτός και αν το αντιγράψετε από HTML, το οποίο χρησιμοποιεί ” ” (εξαιρουμένων των εισαγωγικών) ως κωδικός. Μην κάνετε τον κόπο να προβάλετε τον πηγαίο κώδικα ή να χρησιμοποιήσετε το “Επιθεώρηση στοιχείου” για να δείτε το ” ” χαρακτήρες. Συχνά εμφανίζονται ως κενοί χώροι, ειρωνικά.

  Πώς να δείτε την κατάσταση "Τελευταία επίσκεψη" στο Instagram

Τέλος πάντων, η επεξεργασία του βιογραφικού σας στο Instagram είναι απλή. Η χρήση υπολογιστή είναι η καλύτερη, ώστε να μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε/επικολλήσετε τα διαστήματα χωρίς διακοπή. Ωστόσο, είναι επίσης δυνατό σε Android και iPhone, επειδή ενσωματώσαμε τα κενά διαστήματα στα παρακάτω βήματα, ώστε το smartphone ή το tablet σας να μπορούν εύκολα να τα αντιγράψουν επίσης. Ανεξάρτητα από αυτό, με μερικά κλικ ή χτυπήματα, μπορείτε να τοποθετήσετε το βιογραφικό σας με όποιον τρόπο θέλετε, συμπεριλαμβανομένου του κεντραρίσματος του. Να πώς.

Κεντράρετε/Τοποθετήστε το βιογραφικό σας Instagram στα Windows

  • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και κατευθυνθείτε στο Ίνσταγκραμ Σελίδα σύνδεσης. Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι, ο ιστότοπος θα μεταβεί απευθείας στον λογαριασμό σας. Διαφορετικά, εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Προφίλ” στην επάνω δεξιά ενότητα της σελίδας.
  • Επιλέξτε “Προφίλ” από τη λίστα.
  • Κάντε κλικ στο «Επεξεργασία προφίλ».
  • Αντιγράψτε τα κενά μόνο σε αυτήν τη γραμμή (όσα χρειάζεστε) που βρίσκονται ανάμεσα στις ακόλουθες αγκύλες: [⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀]
  • Στο πλαίσιο “Bio”, επικολλήστε τα αντιγραμμένα μη δεσμευτικά/μη σπασμένα κενά στο Bio σας και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε αυτό που θέλετε να εμφανίζεται.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα και κάντε κλικ στο «Υποβολή».
  • Μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας στο Instagram για να δείτε τα αποτελέσματα. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές προσπάθειες για να αποκτήσετε την εμφάνιση που επιθυμείτε.
  • Κέντρο/Επανατοποθετήστε το βιογραφικό σας Instagram σε Android και iOS/iPhone

  • Εκκινήστε το Εφαρμογή Android Instragram ή Εφαρμογή iOS για το Instagram.
  • Πατήστε στο εικονίδιο “Προφίλ” στην κάτω δεξιά ενότητα.
  • Πατήστε «Επεξεργασία προφίλ».
  • Πατήστε στην ενότητα “Βιο”.
  • Εμφανίζεται η οθόνη επεξεργασίας Bio.
  • Αντιγράψτε τα κενά μόνο σε αυτήν τη γραμμή (όσα χρειάζεστε) που βρίσκονται ανάμεσα στις ακόλουθες αγκύλες: [⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀]
  • Επεξεργαστείτε το βιογραφικό σας επικολλώντας τα μη δεσμευτικά κενά πριν από το κείμενό σας έτσι ώστε να κεντράρει ή να το επανατοποθετεί στη γραμμή. Πατήστε το “μπλε σημάδι επιλογής” στην επάνω δεξιά ενότητα για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.
  • Τώρα, οι σειρές Bio του προφίλ σας στο Instagram θα πρέπει να εμφανίζονται στις νέες θέσεις.
  •   Πώς να αφαιρέσετε την τοποθεσία από το Instagram και να διατηρήσετε το πού βρίσκεστε απόρρητο

    Άλλοι τύποι εφέ βιογραφικών Instagram

    Το κεντράρισμα δεν είναι ο μόνος τύπος μορφοποίησης κειμένου που μπορεί να δώσει στο βιογραφικό σας κάποια οπτική αίσθηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να κλιμακώσετε το βιογραφικό σας αυξάνοντας την εσοχή σε κάθε διαδοχική γραμμή. Για παράδειγμα:

    Καλό παράδειγμα:

    Κακό παράδειγμα:

    Παρατηρήστε ότι το δεύτερο παράδειγμα ήταν λιγότερο ρευστό επειδή η τελευταία γραμμή ήταν πολύ μικρή. Επίσης, δεν επισημαίνει τα στοιχεία επικοινωνίας με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένα κεντραρισμένο βιογραφικό.

    Σκεφτείτε τι θέλετε να αφαιρέσουν οι ακόλουθοί σας και οι πιθανοί ακόλουθοί σας από το βιογραφικό σας, πώς διαβάζεται το βιογραφικό σας και ποιες πληροφορίες θα θέλατε να επισημάνετε.

    Πότε να μην κεντράρετε ένα βιογραφικό

    Μερικές φορές, το προφίλ σας εξυπηρετείται καλύτερα επειδή δεν έχετε ένα κεντραρισμένο βιογραφικό, το οποίο έχει μειονεκτήματα, όπως:

    • Έλλειψη χώρου για χαρακτήρες. Το Bios έχει όριο 150 χαρακτήρων και τα κενά υπολογίζονται σε αυτό το όριο.
    • Κακή προβολή επιφάνειας εργασίας. Τα κεντραρισμένα bios δεν εμφανίζονται τόσο αποτελεσματικά στην επιφάνεια εργασίας. Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι θα ελέγχουν το Instagram στα τηλέφωνά τους.
    • Το κεντραρισμένο bios διαλύει το κείμενο. Εάν το βιογραφικό σας αποτελείται από σύντομες δηλώσεις, αυτό μπορεί να μην έχει σημασία για εσάς. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την επισήμανση διαφορετικών στοιχείων όπως διευθύνσεις email. Ωστόσο, εάν διακόψετε τη ροή του βιογραφικού σας, αναγκάζοντάς το σε ξεχωριστές γραμμές, μπορεί να φαίνεται άβολο και να είναι δύσκολο να διαβαστεί.

    Συνολικά, το να κεντράρετε ή να κλιμακώνετε το βιογραφικό σας στο Instagram μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να κάνετε το προφίλ σας να ξεχωρίζει στο πλήθος. Είτε θέλετε να αναδείξετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας είτε θέλετε να κάνετε το βιογραφικό σας να φαίνεται πιο ελκυστικό, το κεντραρισμένο και εντυπωσιακό κείμενο στο Instagram είναι εκπληκτικά εύκολο.