Πώς να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία ροής μουσικής ως συναγερμό στο Android

Η εφαρμογή Ρολόι της Google μπορεί να χρησιμοποιεί τραγούδια από υπηρεσίες ροής ως ήχους ξυπνητηριού, δίνοντάς σας εκατομμύρια κομμάτια για να ξυπνήσετε το πρωί. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

Αποκτήστε την εφαρμογή Google Clock

Ενώ υπάρχουν πολλές εφαρμογές συναγερμού στο Google Play Store, υπάρχει μόνο μία που ενσωματώνεται σωστά με μεγάλες υπηρεσίες ροής. Αυτή είναι η εγγενής εφαρμογή Google Clock, η οποία είναι εγκατεστημένη από προεπιλογή στα τηλέφωνα Pixel. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό τηλέφωνο, ο κατασκευαστής του smartphone σας πιθανότατα έχει τη δική του εφαρμογή ρολογιού εγκατεστημένη στη συσκευή σας.

Προς το αποκτήστε την εφαρμογή Google Clock, αναζητήστε το “Ρολόι Google” στο Play Store. Οι ρυθμίσεις αφύπνισης της τρέχουσας εφαρμογής ρολογιού σας δεν θα μεταφερθούν στην εφαρμογή της Google. Μην ξεχάσετε να τα ρυθμίσετε και να απενεργοποιήσετε το παλιό σας ξυπνητήρι, ώστε να μην παίζουν κατά λάθος δύο ξυπνητήρια το πρωί.

Η χρήση ροής μουσικής με το Google Clock έχει επίσης ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Εάν ξυπνήσετε με ένα τραγούδι που σας αρέσει, μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε τα υπόλοιπα κομμάτια αντί να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι ή να πατήσετε αναβολή. Ωστόσο, εκτός εάν έχετε κατεβάσει αυτές τις λίστες αναπαραγωγής εκτός σύνδεσης, βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο το πρωί.

  Πώς να δοκιμάσετε παιχνίδια με το Google Play Instant στο Android

Τρεις υπηρεσίες μουσικής μπορούν να ενσωματωθούν στην εφαρμογή ρολογιού της Google: Spotify, YouTube Music και Pandora Radio. Δείτε πώς μπορείτε να συνδέσετε καθένα από αυτά.

Πώς να ορίσετε τα τραγούδια του Spotify ως ξυπνητήρια

Το Spotify είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ροής στον κόσμο. Εάν διαθέτετε συσκευή Android, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη λογαριασμό Spotify. Ωστόσο, για να ενσωματώσετε το ξυπνητήρι σας με το Spotify, πρέπει να έχετε συνδρομή στο Spotify Premium.

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Google Clock και πατήστε το εικονίδιο του κουδουνιού κάτω από ένα από τα ξυπνητήρια σας για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις ήχου ξυπνητηριού.

Επιλέξτε την καρτέλα Spotify και, στη συνέχεια, πατήστε Σύνδεση στην κάτω δεξιά γωνία. Εάν έχετε λογαριασμό Spotify στο τηλέφωνό σας, θα οδηγηθείτε σε μια οθόνη δικαιωμάτων. Πατήστε Συμφωνώ για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Spotify στην εφαρμογή ρολογιού.

Μόλις συνδεθεί η εφαρμογή σας, μεταβείτε στην καρτέλα Spotify στις ρυθμίσεις ήχου ξυπνητηριού. Θα δείτε αρκετές εσωτερικές προτεινόμενες λίστες αναπαραγωγής του Spotify, συμπεριλαμβανομένων των “Wide Awake”, “Wake Up and Smell the Coffee” και “Wake Up! Επεξεργάζομαι!”. Όταν επιλέγετε ένα από αυτά τα playlist, θα ανακατεύεται μεταξύ των κομματιών σε αυτό κάθε μέρα. Πατήστε μια λίστα αναπαραγωγής για να κάνετε προεπισκόπηση των ειδών τραγουδιών που υπάρχουν σε αυτήν.

  Πώς να κάνετε γρήγορη κίνηση προς τα εμπρός και πίσω ένα βίντεο YouTube κατά δέκα δευτερόλεπτα [Android]

Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί αναζήτησης κάτω δεξιά για να δείτε ολόκληρη τη βάση δεδομένων του Spotify. Μπορείτε να επιλέξετε ένα τραγούδι, να επιλέξετε ένα άλμπουμ, να ανακατέψετε ολόκληρη τη δισκογραφία ενός καλλιτέχνη ή να χρησιμοποιήσετε μία από τις εκατομμύρια λίστες αναπαραγωγής που είναι διαθέσιμες στο Spotify, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοσμένων λιστών αναπαραγωγής που έχετε δημιουργήσει.

Το Spotify σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε ένα podcast ως ξυπνητήρι. Αυτό είναι εξαιρετικό για καθημερινά podcast. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα podcast που αναφέρονται στην εφαρμογή Ρολόι Google ή να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής με επεισόδια podcast και να το χρησιμοποιήσετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Μουσική YouTube ως ξυπνητήρι

Εκτός από το Spotify, η λειτουργία συναγερμού της Google λειτουργεί επίσης με την υπηρεσία ροής μουσικής, το YouTube Music. Για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στη Μουσική YouTube με την εφαρμογή Google Clock, πρέπει απλώς να εγκαταστήσετε τη Μουσική YouTube στο τηλέφωνό σας και να έχετε έναν λογαριασμό. Όπως και με το Spotify, θα πρέπει να έχετε μια συνδρομή επί πληρωμή στο YouTube Music Premium για να λειτουργήσει.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Linux από ένα τηλέφωνο Android με το DriveDroid

Όταν μεταβείτε στις ρυθμίσεις ήχου αφύπνισης, πατήστε την καρτέλα Μουσική YouTube στην επάνω μέση. Θα δείτε μια σειρά από εσωτερικές λίστες αναπαραγωγής ταξινομημένες ανά είδος, όπως “Relaxation”, “Today’s Hits” και “Pop Music”. Υπάρχει επίσης κάποια εξατομίκευση στην επιλογή που θα δείτε. Στο επάνω μέρος, θα δείτε τους καλλιτέχνες, τα τραγούδια, τις λίστες αναπαραγωγής και τα άλμπουμ που παίξατε πιο πρόσφατα στην εφαρμογή Μουσική YouTube.

Κάτω από την καρτέλα “Τα αγαπημένα σας”, θα δείτε επίσης τους καλλιτέχνες και τα άλμπουμ που παίζετε πιο συχνά. Υπάρχει επίσης το “Your Mix”, το οποίο είναι μια αυτόματη επιλογή μουσικής με βάση τις συνήθειες ακρόασης σας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε οποιοδήποτε από τα κομμάτια ή τις λίστες αναπαραγωγής στη βιβλιοθήκη του YouTube Music πατώντας το κουμπί Αναζήτηση.

Πώς να ξυπνήσετε στο ραδιόφωνο Pandora

Εάν προτιμάτε έναν πιο επιμελημένο τρόπο πρωινού ξυπνήματος, μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν από τους σταθμούς του Pandora Radio ως ξυπνητήρι το πρωί. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Pandora στο τηλέφωνό σας και πρέπει να είστε συνδεδεμένοι.

Επιλέξτε Pandora στις ρυθμίσεις ήχου. Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους προτεινόμενους σταθμούς για αφύπνιση, όπως “Upbeat Indie Morning” και “Laid Back Morning”. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε σε όλους τους σταθμούς της υπηρεσίας χρησιμοποιώντας το κουμπί Αναζήτηση. Πατήστε το σταθμό για να κάνετε προεπισκόπηση του στυλ μουσικής σε αυτόν.